Genre: Komedie / Actie
Met onder meer: Jamie Kennedy, Alan Cumming en Traylor Howard
Releasedatum: 21 april 2005
Plot Son of the Mask
"Who's next?"
Tim Avery wordt vader van een baby met bijzondere krachten. De baby heeft de krachten van het "Masker van Loki", een mythologisch object dat de gebruiker transformeert in een getikte vormveranderende alter ego. Wanneer Loki het masker terug wil, beginnen de problemen!
Tim Avery
Alvey
Alvey
Museum Boy
Chainsaw
Trailer ziet er bijzonder kinderachtig en onleuk uit.
Enkel het feit dat die droge klootviool Ben Stein een rolletje heeft is een lichtpuntje.
Leno
Op imdb een 2.3 na 280 stemmen. Zal wel flink gaan floppen, vooral als je nagaat dat het budget 100 mln is (volgens imdb).
Remi
En zelfs Jim Carrey speelt er niet in mee, dus dan weer zo'n 'Wanna be' Carrey acteur die het speelt...
Cicero
Hieronder een nieuwe trailer. Belooft veel pret.
GerwinF
Het enige waar ik om moest lachen was Ben Stein (die droogkloot die ook in deel 1 zit).
johanm3
Het ziet er écht wel compleet verbrot uit. Jamie Kennedy, Alan Cumming als bad-guy en een baby-mask? Nah! Bovendien is dit een film, zoals iedereen hier al zei, die z'n succes heeft te danken aan Jim Carrey. Het is algemeen geweten dat die man geen sequels wilt maken, buiten Ace Ventura omdat ie contractueel verbonden was, dus people blijf met je fikken van die films af. It's really nothing without him.
Wie wil kan trouwens de volgende petitie tegen Ace Ventura 3, alweer zonder JC tekenen. Of de petitie die vraagt om toch Carrey te nemen. http://www.aceventura3.tk/
Hoe zit het met de geruchten van een vervolg op Bruce?
Remi
lijkt me wel een leuke film, maar deel 1 blijft masterlijk
Lijkt bovendien een van de grote commerciele flops van het jaar te worden. De cijfers in de VS zijn zeer teleurstellend. Het budget was echter groot (75 miljoen dollar). Verder moet je heel hard zoeken om online iemand te vinden die deze film leuk vond.
Metacritic score: 20
Rotten Tomatoes: 4%
IMDB: 1.8
Niet dat deze film me aansprak verder, maar op de een of andere manier vind ik floppende films een interessant fenomeen.
moviefreak#1
Ja wacht maar tot de Jamie Kennedy fanclub hier ineens binnenstormt dan gaat dat gemiddelde nog richting de recente top 100
BoordAppel
Vind ik ook, zeker als je bij het horen van de titel al weet dat de film gaat floppen. Ik snap echt niet wat de mensen bij de studio in hun hoofd haalden toen ze dit hoorden. The Mask is alweer van 11 jaar terug, beetje laat om dan nu nog met een vervolg te komen.
Zag de trailer trouwens in de bioscoop en ik begrijp die lage cijfers maar al te goed.
moviefreak#1
Zo'n gek idee was een remake nou ook weer niet. In 1995 ging het gerucht (mede dankzij Rene Mioch) al ten ronde over een remake met wederom Jim Carrey en Cameron Diaz. Later bleek dat door de salarissen van de beiden hoofdrolspelers niet mogelijk en leek er geen vervolg te komen. Nu anno 2005 toch een remake die maar liefst 85 miljoen dollars mocht kosten en flopt omdat er andere acteurs in meespelen (en het verhaal vreselijk is). Toch vreemd dat er in 1995/1996 geen vervolg kon komen omdat ze de salarissen niet konden betalen en dat er dan nu ineens zo'n budget komt voor een flop die iedereen zag aankomen.
rop7
zeer spijtig dat ze na zo'n lange tijd toch weer een tweede deel uit moten brengen. Kan helaas niets zijn, vooral niet zonder Carrey.
_Casper_
ja idd jammer dat deze film heeeeeeeeeeeeeel slecht schijnt te zijn.. mja meestal is dat met filmsnzo als er een vervolg komt MET ANDERE acteurs...
Soeperman87
Een vriendin van mij heeft nog in deze film gefigureerd.
Jammer dat 'ie zo slecht schijnt te zijn!
Maar ach, ik heb deel 1 nog niet eens gezien...
Waar te beginnen ....
Nou laten we maar beginnen met het script wat volledig is gebasseerd op onzin eerste klas en waar de enigste grappen die enigzins te pruimen zijn (lees : een kleine glimlach) gejat zijn uit andere films. Daarbij kreeg ik regelmatig het befaamde Full House gevoel en viel het me eigenlijk nog mee dat er tegen het einde van de film nog steeds geen spoor van Bob Saget te bekennen was. Lichamelijk tenminste want deze film zit vol met van die wijze levenslessen die Full House zo bekend maakte.
Wat betreft de acteurs kan ik heel kort zijn. Jamie Kennedy doet zijn uiterste best om leuk over te komen en dat lukt hem zowaar bij vlagen ook wel. Nu moet daar wel bijgezegd dat hij in anderhalf uur tijd slechts twee keer het masker heeft opgehad en dat hij zich daar dus niet echt kon uitleven en dat is jammer want daar hoopte ik eigenlijk wel op. Dan Alan Cumming, die heeft hier zoals wel vaker bij hem totaal de verkeerde rol te pakken en dat is heel duidelijk te zien. Waarschijnlijk acteert hij in die film met het idee : Wat doe ik hier in godsnaam ? en dat idee deel ik met hem.
Zijn er dan helemaal geen pluspunten ? Nou eigenlijk niet maar 1 of 2 scenes met de hond des huizes vond ik dan toch wel weer leuk genoeg voor een pluspunt maar die wordt dan weer totaal weggeschrapt door de baby (Son of the Mask dus) en vooral de vreselijke SFX die daar bij kwamen kijken.
Wat mij betreft dus rijp voor een hoge notering in de flop 100 en persoonlijk geloof ik er geen hol van dat die 5sterren stemmers hier de film überhaupt gezien hebben.
0,5 *
shiffrin
Ja jongens ik heb de film al gezien en deze is nog slechter dan slecht het ziet er echt nep uit en Jim carrey is gewoon niet te vervangen.Ik heb geen 1 x gelachen om de film dus krijgt van mij niet eens 1 ster.Dus rijp voor een flop van de eeuw.
don_mikey
Twee sterren is inderdaad teveel. De film was zo slecht dat ik de dvd al na 20 minuten heb uitgedaan, jammer want deel 1 was gewoon perfect!!
soko
'k Heb 'm gister gezien, k kon er geen minuut om lachen, echt een zeer trieste film :/ heel erg jammr!
lijkt me wel een leuke film..........
Niet gezien, wel gestemd....

The Mask
1994