• 9.372.602 stemmen

Father Soldier Son (2020)

Documentaire / Oorlog | 99 minuten

Genre: Documentaire / Oorlog

Geregisseerd door: Leslye Davis en Catrin Einhorn

Met onder meer: Brian Eisch

Gesproken taal: Engels en Spaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Father Soldier Son

"Duty. Country. Family."

Brian Eisch is een Amerikaanse legersergeant die vanwege zijn opgelopen verwondingen terugkeert van een missie uit Afghanistan. We zien hoe Eisch, wiens been moet worden afgezet, worstelt met de relatie tussen hem, zijn vrouw en zijn twee kinderen, die we gedurende een periode van tien jaar zien opgroeien. Zorgvuldig wordt in kaart gebracht hoe de onderlinge familieband door Eisch' mentale problemen steeds complexer wordt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Pietjepok

Pietjepok

Deze documentaire zonder enige voorkennis over de inhoud bekeken. Het is een onthutsende, bizarre, emotionele en indrukwekkende inkijk in het leven van een Amerikaanse familie. Mijn advies: lees niets over de film. Gewoon kijken. Dan ben je na afloop net zo onder de indruk als ik. Gegarandeerd.

avatar van Nixon17

Nixon17

Goed verhaal over wat voor dom volk er in Amerika woont. Er lijken alleen maar slechte beslissingen te worden gemaakt op basis van nationalistisch gedachtegoed heel eng maar wel interessant.

avatar van missl

missl

Mooie docu.

avatar van schumacher

schumacher

Aangrijpende docu van iemand die voor zijn mensen en land opkomt, je hebt mensen nodig die het willen en durven doen maar er je weet wat er kan gebeuren.
De vraag die je je altijd moet stellen is wrm soms want dan zie je wat er kan gebeuren, oorlog is gewoon zo fout al begrijp ik wel dat het soms nodig is maar ook vaak niet. En dan zit je er heel je leven, gehandicapt en dan krijg je nog zware tegenslagen te verwerken en ook hier nogmaals, voor wat dan soms?
Mensen als Bush en vooral Obama hebben veel bloed aan hun handen kleven.
Zoals bij alles zijn het de gewone mensen die het gewaar worden, die het slachtoffer zijn , er niet meer zijn, depressief lopen of heel hun leven gehandicapt zijn enz...

Maakt de vader de juiste keuze voor zijn ene zoon? Dat is hun zaak natuurlijk, ik denk dat ik het liever niet zou willen wetende als de beste wat er kan gebeuren, maar aan de andere kant begrijp ik het ook wel ergens, zoveel generaties van een familie die in het leger zitten........

avatar van Leno

Leno

Aardige docu die een goed inkijkje geeft in achtergesteld Amerika, waar men nog blind geloof heeft in hun land. Treffend en schrijnend zijn scenes zoals waarin vader de wens uitspreekt dat zijn zonen het leger in gaan i.p.v. te gaan studeren en wanneer zoonlief aangeeft eigenlijk niet te weten waarom er überhaupt oorlog is; hij gelooft namelijk in zijn Amerika dus zal het wel goed zijn.

Het is moeilijk om de beweegredenen van de familie te snappen, totdat je beseft dat ze eigenlijk geen keuze hebben (zoals in een groot deel van Amerika): armoede, criminaliteit of het leger.