• 9.380.138 stemmen

Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal (2021)

Documentaire / Misdaad | 99 minuten

Genre: Documentaire / Misdaad

Alternatieve titel: Operation Varsity Blues

Geregisseerd door: Chris Smith

Met onder meer: Matthew Modine

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal

"The man behind the scandal"

Documentaire over het beruchte omkopingsschandaal van Hollywoodberoemdheden, financiers en andere leden van de elite over toelating tot de universiteit. De documentaire onthult de methoden die Rick Singer gebruikt om de kinderen van zijn rijke klanten op topscholen te krijgen. Deze regelingen omvatten alles om kinderen in staat te stellen vals te spelen bij hun toelatingstests voor de universiteit tot aan het vervalsen van sportreferenties of het omkopen van schoolfunctionarissen. Toen het schandaal in 2019 uitbrak, werd het voorpaginanieuws.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

John B. Wilson

Devin Sloane

Athletic Director

avatar van YUER

YUER

rijke luie mensen die studies omkoopt met geld en na drie maanden terug vrij komen .en hard werkend student niet eens de kans krijgt en zo moet werken als jobstudent in mc donald's waarom studeert je eigenlijk ? OM ..................

avatar van Bxian32

Bxian32

Beetje een gemiste kans deze docu. Het is een potentieel enorm smeuïg verhaal met celebs en daar wordt toch bitter weinig mee gedaan. Het is allemaal nogal eendimensionaal gebracht. Als er wat meer op de betrokken personen (inclusief hoofdrolspeler) was ingezoomd was het een stuk interessanter geworden. Nu is het eigenlijk enkel het oplepelen van feiten met een weinig charismatische Modine in deze rol.

avatar van DragQueen

DragQueen

Aardige Docu, met een intrigerend onderwerp. 2,5 Ster.

avatar van MrHorror

MrHorror

Bespreking van ikruikversemosterd.com:

"Zou de documentaire Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal bedoeld zijn geweest om wat acteurs aan werk te helpen? Chris Smith en Jon Karmen hebben opvallend veel moeite gedaan om stukjes drama te schrijven zodat acteurs de bizarre zaak rond Rick Singer kunnen reconstrueren. Singer wordt gespeeld door Matthew Modine, de overige rollen zijn ingevuld door onbekende gezichten.

Ik vermoed toneelspelers, figuranten en modellen. Even hun kans in het spotlicht grijpen, hopen dat ze gespot worden door een agent en zo een eventuele doorbraak kunnen forceren.

De scènes hebben veel weg van stijve commercials waar de spelers weinig of geen kans krijgen hun personages kleur te geven. Het oogt klungelig. Ongepast. Stukjes film die in een middag in elkaar zijn geknutseld. Waarom toch? Had gewoon gekozen voor archiefbeelden. De documentaire zet die ook gewoon in, wat weer leidt tot een stilistische botsing.

Volgens is mij wisten Smith en Karmen heel goed dat Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal met de overbekende (maatschappelijke) problemen niet zo opzienbarend was. Ja, het verhaal is krankzinnig. Maar biedt het met rijke ouders, verwende kinderen en een narcistische miljonair echt verrassingen? Het zou mij niets verbazen als Smith en Karmen daarom probeerde om de presentatie meer schwung te geven. Had niet gehoeven.

Wat dan wel weer werkt is de juridische invalshoek. De advocaten en rechtsgeleerden lichten kundig toe het Amerikaanse rechtssysteem werkt, waarom de ene verdachte in deze zaak wel straf riskeert en de ander wegkomt met een lullige boete. Geen dramatische reconstructies met Modine, gewoon heldere uitleg. Precies wat deze documentaire nodig had."