• 9.376.689 stemmen

Met onder meer: Jamie Kennedy, Alan Cumming en Traylor Howard

Releasedatum: 21 april 2005

Plot Son of the Mask

"Who's next?"

Tim Avery wordt vader van een baby met bijzondere krachten. De baby heeft de krachten van het "Masker van Loki", een mythologisch object dat de gebruiker transformeert in een getikte vormveranderende alter ego. Wanneer Loki het masker terug wil, beginnen de problemen!

avatar van kleine oorlam

kleine oorlam

vond deze wel leuk die hond was geweldig

avatar van Scorpio11

JustMike

leuk jongens, kom op

avatar van dave

dave

Je moet al sterk in je schoenen staan om Jim Carrey zomaar te doen vergeten. Daarbij, is zo'n laat vervolg (11 jaar!) eigenlijk wel nodig? De titel zelf voorspelde in ieder geval weinig goeds.

En 'goed' kan je het inderdaad allerminst noemen. Dit duivelskind van een film slaagt er op geen enkel moment in te overtuigen. Er zijn grenzen aan idioterie, maar die worden bij deze wel bijna overschreden.

De vader-zoon relatie tussen Loki en Odin is op een afgrijselijke manier weergegeven. Loki gedraagt zich als een vervelende puber die tegen zijn zin zijn vader moet gehoorzamen.

De schaarse momenten waarop je 'The Mask' te zien krijgt zijn lang niet voldoende ontwikkelt en lijken gewoon niet te werken.

De scène op het Halloweenfeestje bijvoorbeeld, kan mij op geen enkele manier verbazen. Niet origineel genoeg, gewoon flut.

De hond krijgt ook de tijd om zijn dwaze kuren uit te halen met het masker. Maar dit blijkt uiteindelijk nog erger uit de hand te lopen dan met de vader. Humor van een bedroevend niveau, zeker de scènes waarin hij de baby wil sarren. Maar goed, hij heeft tenminste geen oranje plasticine op z'n kop.

Het acteerniveau ligt laag. Zeker de brave man die Loki speelt mag wat mij betreft neergebliksemt worden. Maar ook de rest bakt er niets van.

Het verhaal is abominabel. Zoals ik al zei voorspelde de titel al weinig goeds. The Mask die een zoon krijgt. Het leek steeds meer op een prequel van een Problem Child film. Mijn haren rezen verscheidene keren ten berge. Ze gingen gewoon de interessante puntjes uit de weg en wat overbleef was quatsch.

Terechte flop, niets meer over te zeggen.

avatar van juhnzun

juhnzun

Real Story

geen grap

Had laats nogal last van mijn stoelgang mijn huisarts adviserde me om deze film tekijken

5 minuten kijken was ruimschoots voldoende voor mijn stoelgang probleem

SCHIJTEN als een Gek

avatar van skipy05

skipy05

Slechte film. Hij was nog iets of wat te doen tot de Laatste 10 minuten dan wedt het vreselijk. totaal niet grappig. zit bijna geen verhaal in.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Wat een draak van een film.

Nooit fan geweest van de eerste film uit "94". Alleen dan toch liever die dan dit. Een ontzettend slechte film die afgeraffeld lijkt te zijn met wat flauwekul en totaal geen leuke grappen. De film is van een zeer laag niveau vooral qua de gepropte grappen. Acteurs zijn slecht en doen het vervelend. Het verhaaltje is niet leuk en het woord komedie is hier volledig misplaatst. Een vervolg na 11 jaar die duidelijk mislukt is. De reden waarom Carrey zich hier niet voor leende is duidelijk. 0,5.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Romilig verhaal over een baby met magische krachten, en loki (Alan Cummings)die het masker wilt terug stellen voor zijn pa.Acteurs jammer genoeg niet Jim Carrey maar een Jemmy Kenedy.Ik had er meer van verwacht ook van Lawrence Guterman Die Cats en Dogs heeft gemaakt waar van nu het romilige vervolg komt.Deel 1 van The Mask blijft origineel. 2,0*

avatar van Bluebell

Bluebell

wat een BAH film!!! heb m na het 1e kwartier al meteen uitgezet!! deze film = not done

avatar van van duijn

van duijn

Het sloeg echt totaal nergens op. Af en toe heb ik nog wel even kunnen glimlachen maar meer ook niet.

avatar van Nieke

Nieke

Hoewel Kennedy geen bar-slechte acteur is, hoort hij eerder thuis in het theater wegens overacting (en het niet eens leuk is). Afblijven...

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Kan me niet voorstellen dat van de gehele crew van zo'n productie niemand niet bij voorbaat wist dat dit niets ging worden. Maar geld is geld, dus wat maakt kwaliteit dan nog uit. In niets lijkt dit idiote product op het vermakelijke origineel van Chuck Russell. Jamie Kennedy is in de verste verte geen Jim Carrey, Alan Cumming voegt een nieuwe titel toe aan zijn CV met veelal rampzalige titels en aan de scriptschrijver, regisseur en andere betrokkenen lijkt me enkel de vraag "Waarom?" voldoende.

0,5 sterren. Lijkt me duidelijk.

avatar van ference-b

ference-b

toen ik een kleine jongen was vond ik het eerste deel geweldig en daarom het 2de deel met men neefje gekeken... dacht bij mezelf dat hij dat best leuk zou vinden... moet je eens voorstellen... einde film... kind van 12! zegt tegen oom... volgende x als we een film gaan kijken mag ik dan de film uitkiezen?

week later potverdorie toy story zitten te kijken...

avatar van dominion

dominion

Heeel erg slecht.

Een van de slechtste film vervolgen die ik ooit heb gezien.

Er zat bijna geen een stukje in waar ik om kon lachen want de humor is echt zo flauw maar niet op een positieve manier want soms kan flauwe humor ook leuk zijn maar dat was dit zeker niet.

De effecten zagen er eigenlijk best leuk uit maar niet goed genoeg voor een film uit 2005.

Acteerwerk is ook niet echt bijzonder in deze film.

Toch jammer want deel 1 was echt zeer geslaagd dus ik denk ook dat hier ook niet veel moeite werd gedaan.

0,5

avatar van Filmi Corleone™

Filmi Corleone™

Verschrikkelijk slecht.

avatar van JustMike

JustMike

mwah

Ik heb wel gelachen hoor, maar ik vond deel 1 veel beter en leuker. Maar die hond joh, die was gewoon geniaal. Ik vond het wel jammer, had er meer van verwacht, jammer dat de hoofdrolspeler van deel 1 niet mee doet, volgens mij was het Jim Carrey, weet het niet heel zeker. Toch jammer deel.

Grapjes

De grapjes waren soms wel grappig, maar ook een beetje overdreven. Dus als je hem wilt kijken, gewoon doen en recensie plaatsen, ik vond hem wel grappig.

Acteurs

Wel slechte acteurs vond ik zelf, niet erg goede cast, deel 1 had namelijk een best goede cast, dus dat viel ook erg tegen! Dat was jammer, en dat plastic kapsel vond ik erg overdreven.

Pluspunten:

+ Grapjes

Minpunten:

+ flauw

+ overdreven

+ Slechte Cast

2.5

PS. Geen flop vind ik

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet echt slecht, maar ook niet echt goed, soms leuke grapjes en soms ook erg flauwe er tussendoor, doe mij toch maar het orgineel.

avatar van HoneyRyder

HoneyRyder

SLECHT!

avatar van MDMovie

MDMovie

Ik ga er niet te veel woorden aan vuil maken, maar mensen wat is dit slecht!! Een schande dat dit onder de naam The Mask wordt uitgebracht. Waar deel een nog leuk was, met leuke grappen ect. slaat deze film de plank volledig mis. Het heeft me echt moeite gekost om hem uit te kijken, en heb hem daarna ook meteen de prullenbak ingegooid wat een bagger!!

avatar van J0rea

J0rea

1* voor die nog best grappige hond...

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik had hem laatst ook nog eens gezien.

Het blijft een rommelige film. Veel te kleurrijk. Het acteerwerk is slecht en de film kent ook niet echt grappige momenten. Jamie Kennedy is, als hij het masker opzet, een slecht aftreksel van Jim Carrey. Ook Alan Cumming is als Loki niet echt een leuk personage. Misschien dat er voor het jonge publiek nog ergens wat te genieten valt, maar ik heb hem nooit leuk gevonden. Geef mij maar gewoon deel 1.

avatar van elayz

elayz

Laatst lekker gekeken op vakantie, Kleur rijke film die lekker vrolijk over komt. Kon er best wel om lachen.

Kortom die een grappige verstand op 0 film zoekt kan deze best eens bekijken. Ik snap het lage cijfer bij deze film eigenlijk ook helemaal niet.

Tommykonijn geeft aan: Veel te kleurrijk.... Tjonge jonge wat een pipo. Beter kijk je even laurel & hardy in zwart wit. jeujjj

avatar van Mescalino

Mescalino

Ik heb hem na 20 minuten uit gezet. Wat een bagger film. Hij probeerd niet eens grappig te zijn. Het acteren wat ik in die 20 min. heb gezien was ook tenenkrommend slecht.

een halve ster en dan heb ik het gevoel dat ik nog genereus ben.

avatar van EW101

EW101

Leuke review van de Nostalgia Critic.

Son of the Mask

avatar van PEN15

PEN15

Een groter financieel debacle dan Theodore Rex. Knappe prestatie, omdat hij daarnaast ook nog erg hoog staat in de bottom 100.

avatar van MizKriz

MizKriz

Enig interessant pluspunt was dat ze Loki er hebben uitgehaald, want in de eerste film werd er even over gesproken.

Anderzijds, erg flauwe film. kinderachtig vooral.

avatar van TheLionKingFan

TheLionKingFan

Ga hem binnenkort eens zien. De reacties hier zijn hetzelfde als bij Dumb & Dumberer, die ik wel leuk vond. En een stukje dat ik al had gezien vind ik grappig: Say daddy! Mama. Say daddy! Mama. Say daddy. MOTHER.

avatar van TheLionKingFan

TheLionKingFan

De film is oke, gewoon een leuke familiefilm, ook al komen er wat enge stukjes in voor voor de allerkleinste. Ongeveer voor kinderen vanaf 8 jaar. Niet vergelijken met deel 1. De stukjes waarin Tim 'The Mask' draagt, zijn de slechtste, terwijl dat juist het hoogtepunt was in deel 1. Toch een grappige film. 3.0* Nu naar Ace Ventura Jr en Evan Almighty,

avatar van tommykonijn

tommykonijn

elayz schreef:

Een beetje een late reactie, maar dit compliment wil ik natuurlijk niet negeren.

Prima als een film veel kleur bevat (werkte wat mij betreft prima in bijv. Speed Racer), maar hier lijkt het net alsof er iemand constant met kinderverf loopt rond te spuiten. De eerste film was ook kleurrijk, maar op een veel aangenamere manier. Hier komt het allemaal veel te rommelig over. Al die kanariegele huizen zijn toch niet serieus te nemen? De eerste film speelde zich gewoon af in een Amerikaanse stad, waar de sfeer veel beter tot zijn recht komt dan in dit cartoon decor. Bovendien vraag ik me af wat je zo grappig vindt aan deze film.

Laurel & Hardy heb ik trouwens ook vaker gezien. Leuke serie. Veel beter dan deze hele film.