menu

Beethoven (1992)

mijn stem
2,43 (1213)
1213 stemmen

Verenigde Staten
Komedie / Familie
87 minuten

geregisseerd door Brian Levant
met Charles Grodin, Bonnie Hunt en Nicholle Tom

De familie Newton hebben het thuis gezellig, maar ze lijken iets te missen. Dan komt een kleine puppy hun leven binnen lopen. Beethoven, zoals ze hem noemen, groeit echter uit tot een gigantische hond met alle huishoudelijke gevolgen. Dokter Varnick, de lokale dierenarts wil Beethoven gebruiken om mee te experimenteren.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=ki8wHMR-yOI

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Keutul
3,0
Als kind vond ik deze gewoon heel leuk...

avatar van Legan
2,0
Een aardige familiefilm met de focus op humor en natuurlijk bedoeld voor de wat jongere kijkers. Het verhaal op zich is niets bijzonders en gaat hier en daar wat te kort door de bocht. Natuurlijk erg voorspelbaar met stereotiepe personages (waarvan enkele toch wel vermakelijk) en clichés, maar in veite is het gewoon simpel, 'onschuldig' vermaak (en wat jeugdsentiment).

avatar van soom
4,0
Hm.. Ik zal Beethoven als tiener of als kind vast weleens gezien hebben. Maar als twintiger geniet ik er net zo van als ik deed toen ik kind danwel tiener was, want ja, hondenfilms vertederen je altijd, wat ik ook bij Beverly Hills Chihuahua schreef. Op den duur. En Beethoven is wel vertederende hond film nummer 1, lijkt me, aangezien er verschillende andere honden-films na kwamen (of zeg ik nu weer iets heel extreem doms?). Pups zijn altijd heel lief en die scenes vond ik het leukst eigenlijk. Mooie en ruime voldoende.

avatar van tcdaizz
3,5
Hij blijft geweldig! hele leuke film!

avatar van deLeeuw
3,0
Zo vaak gezien als kind, net als deel 2, raar dat ie zo laag wordt gewaardeerd, maar dat ligt misschien ook wel aan alle oudjes die deze film zeer serieus nemen!

avatar van movie acteurs
0,5
Net als bij deel 2 vond ik deze film vroeger leuk maar nu niet meer. Gewoon irritant vind ik hem nu. Maar dit is wel de beste van het hele Beethoven reeks dus 1,0. Maar goed dat zeker niet!

2,5
Voor kinderen gewoon een onwijs leuke film!

juhnzun
Blijft een Toper

3,0
Zo beroerd is deze nou ook weer niet, zoals het gemiddelde doet lijken.

avatar van Guinness
3,5
Nee, is inderdaad niet zo slecht als het gemiddelde doet vermoeden.
En het is natuurlijk een jeugdfilm

Vroeger altijd graag naar gekeken.

3,0
Een leuke film voor op de zondag middag en zeker geschikt voor kinderen.
Beethoven als puppy is een ongelooflijk schatje. Toch ben ik onder de indruk hoe ze dit gefilmd hebben (hoe die puppy bijv. heel stiekem tussen iedereen door loopt zonder dat hij de verkeerde kant op loopt).
Ik vind het gemiddelde cijfer te laag voor deze film. Beethoven moet je gewoon niet serieus nemen het is een film die soms wat overdreven is.
Toch heb ik mij als kind enorm genoten van Beethoven, ook vanmiddag heb ik zitten lachen.

avatar van -droodylover-
ik vind hem echt heel erg schattig (L)
en hij is ook heel grappig ik kijk hem heel vaak in de auto

avatar van lars-pixar
3,0
Het leukste deel van allemaal,het begin bij alle trilogie zijn de begin films altijd duidelijk waar het over gaat en hoe het veder moet.

Bij deze film vond ik het verhaal wel erg simpol hoor en de Acteurs waren wel te doen in hun rol,kan er niet veel veder over zeggen heb geen flauw idee?

Gewoon 3,0*

avatar van John Lee Hooker
3,0
Beetje flauw natuurlijk dit, maar als kind vond ik 'm wel aardig. Toen zat ik net in die tijd dat Jumanji er ook heel indrukwekkend uit zag.

avatar van DwarreI
3,0
Leuke kinderfilm.

avatar van Denzz
3,0
als kind heb ik deze eindeloos veel gezien. ik ben niet van plan de film nu te herzien en dan een afbrekende recensie te schrijven hier op moviemeter. al wat ik wil zeggen is dat ik deze als kind echt kon waarderen en dat het een rasechte familiefilm is!!!

3*

avatar van SmackItUp
3,0
Vroeger vond ik hem fantastisch. Dat is nu toch wel een beetje veranderd. Matige film. Hartstikke leuk voor kinderen. That's it.

1,0
niks aan
moes kijken door mijn moeder:(
toen ik 6 was:(
en ze heeft er nog over hoe leuk die is:O

1,5
Respect voor de hondentrain(st)ers

Dick2008
Het is wel een grappige film om een keer gezien te hebben. Helaas is het verhaal wel wat al te gemakkelijk en de scènes met Beethoven er tussendoor zijn ook niet altijd helemaal goed gelukt. Gaat na het eerste uur wel wat naar beneden, wat vooral komt door het tamelijk slappe verhaal maar wordt toch wel weer leuk afgesloten. Een volgende keer zit er waarschijnlijk niet in, misschien dat ik dan beter één van die vervolgdelen kan bekijken.
Charles Grodin doet vaak heel erg denken aan Steve Martin met z'n zure gezicht. In The Lonely Guy (1984) zijn ze dan ook samen te zien. Ik hou er wel rekening mee dat zo'n film vooral mikt op een wat jeugdig publiek maar er zitten toch een paar hilarische scènes in, vooral aan het eind met de achtervolging is een erg grappige scène. Er zijn slechtere en betere familiefilms gemaakt, ik vond het allemaal wel gaan en zet hem op 3.0.

avatar van Phantasm
3,5
Vroeger als eens eerder gezien en nu weer, hij blijft leuk en grappig, mooi gemaakt.

avatar van MovieMind
Leuke familiefilm die vooral leuk is voor de kleintjes.

avatar van alexspyforever
3,0
Dick2008 schreef:
Het is wel een grappige film om een keer gezien te hebben. Helaas is het verhaal wel wat al te gemakkelijk en de scènes met Beethoven er tussendoor zijn ook niet altijd helemaal goed gelukt. Gaat na het eerste uur wel wat naar beneden, wat vooral komt door het tamelijk slappe verhaal maar wordt toch wel weer leuk afgesloten. Een volgende keer zit er waarschijnlijk niet in, misschien dat ik dan beter één van die vervolgdelen kan bekijken.
Charles Grodin doet vaak heel erg denken aan Steve Martin met z'n zure gezicht. In The Lonely Guy (1984) zijn ze dan ook samen te zien. Ik hou er wel rekening mee dat zo'n film vooral mikt op een wat jeugdig publiek maar er zitten toch een paar hilarische scènes in, vooral aan het eind met de achtervolging is een erg grappige scène. Er zijn slechtere en betere familiefilms gemaakt, ik vond het allemaal wel gaan en zet hem op 3.0.


Deze zal ik ook niet snel herbekijken, maar ik herinner me wel dat ik als kind heel hard heb moeten lachen ermee. Bij het terugkijken kwam het natuurlijk allemaal als veel minder over. Ik zou het op het niveau van Mrs Doubtfire zetten. Het blijft bij momenten toch wel leuk, vooral de scène met de boeven die de honden eerst lekker gaan uitlachen en dan tot het besef komen dat ze zichzelf in een veel pijnlijker situatie hebben gezet vind ik schitterend. Aan de vervolgfilms heb ik me nooit gewaagd.

avatar van Tarkus
4,0
Bijzonder grappige komedie met een hond in de hoofdrol.
De vele doldwaze situaties hebben me een kriek doen lachen, waardoor deze film me toch zeer goed is bevallen.
Ook mijn vriendin, die met enig jeugdsentiment de film opnieuw heeft bekeken, vond het een geslaagde film.

avatar van baspls
3,0
"BEETHOVEN!!"

Beter dan ik verwacht had. Beethoven is een leuke comedy film voor het hele gezin. Typisch Amerikaans en af en toe een beetje nep maar over het algemeen een erg leuke film. Hoewel er belabberde acteerprestaties inzitten waren de belangrijkste personages goed vertolkt, de kinderen doen het goed gezien hun leeftijd. Herbie-held Dean Jones speelt hier (ik denk voor het eerst) de slechterik en hij doet het wel grappig.
Voor kinderen een erg leuke film.

avatar van krosnicky
3,0
Zeer leuke familie film beter dan ik had verwacht of de volgende 7 nu ook zo goed zullen zijn is nog te betwijfelen

avatar van DBTim
3,5
Gisteren na jaren weer eens gezien, nadat ik deze als kind ontelbare zag. Ik voelde mij gelijk weer kind. De film zelf stelt niet veel voor maar door de herinneringen die ik er aan heb kan ik hiervan blijven genieten!

avatar van Fisico
3,0
Fisico (moderator)
Gisteren een filmavondje met de kinderen. Beethoven is hiervoor een ideaal tussendoortje. Nostalgische familiefilm eigenlijk met beperkte houdbaarheidsdatum, maar als je je inleeft in de denkwereld van een kind best meer dan ok.

Het script rammelt, net als al die andere familiefilms met dieren, langs alle kanten, maar hij blijftv vermakelijk en ook wel best grappig. Snoezig ook. De cast is redelijk bekend, zeker voor dergelijke film. Bonnie Hunt zag je wellicht al in andere producties zoals Jumanji of het iets meer serieuze werk in The Green Mile of Rain man. En Stanley Tucci is een heerlijke boef! Fijn ook dat er een duister kantje aan de film zit, maar geen nood, aan het einde komt alles goed!

Beethoven zelf is bij momenten over the top als superhond die mensen kan begrijpen en zelfs doorgronden. Elk familielid heeft zo zijn issues die hij op zijn manier tracht op te vangen. In het genre is er al veel slechter op de markt gekomen. Daarom ook een nipte voldoende!

avatar van Chainsaw
3,5
Het schijnt één van mijn allereerste bioscoopervaringen geweest te zijn, hoewel ik dat niet meer kan herinneren. Alsnog ken ik de film van binnen en van buiten, want de videoband van Beethoven werd bij ons thuis werkelijk aan stukken gedraaid. In de categorie The Sandlot en Free Willy was dit één van mijn favoriete jaren 90 jeugdfilms, ik kon er geen genoeg van krijgen. En waar vaak films uit je jeugd een beetje gênant zijn als je ze later terugkijkt - onder het motto 'vond ik dit echt leuk?' blijft Beethoven verrassend goed overeind staan en werkt nog steeds als een trein. De formule is enorm simpel en voorspelbaar, maar uitstekend uitgevoerd. Regisseur Brian Levant, een man met nu niet bepaald de beste komedies op zijn CV, heeft vooral een reeks uitstekende castleden aangehaald voor deze fijne familiefilm.

Ten eerste is het gezin leuk. Alleen een tikkeltje confronterend om te realiseren dat je inmiddels zelf ouder bent dan Bonnie Hunt was als moeder. De kids zijn prima en worden gelukkig niet irritant en de film komt met een paar geinige bijrollen, waaronder David Duchovny en Patricia Heaton als verschrikkelijk stel. Nog leuker zijn Oliver Platt en Stanley Tucci als de schurken. Maar ondanks die grote harige hoofdrolspeler wordt de show wat mij betreft gestolen door Charles Grodin en Dean Jones. Grodin heeft een fantastische komische timing en toont zowel over de top als lekker droogkloterig. Als kind vind je vader altijd maar een zeur en soms zelfs een nare man, maar als je wat ouder bent, ga je de vaderfiguur erg goed snappen en leef je vooral met hem mee. Een sympathieke en goede rol, meestal zijn de vaders in dit soort familiefilm/komedies een stuk meer bordkarton. Het moment dat hij Beethoven voor een spuitje wegbrengt is oprecht een sterke scène.

Daarnaast heb je Dean Jones. Met zijn schorre stem en zijn bril die zijn ogen zes keer zo groot maakt is hij een heerlijke schurk. Sowieso fijn dat de film af en toe best duister durft te zijn, want zijn Dr. Varnick is absoluut geen sullige boef of klungelige baas, maar een oprecht intimiderend en geniepig figuur. Hij zou zo een James Bond schurk kunnen zijn. Zijn heerlijke optreden geeft de film veel extra's. De film is verder lekker compact, eenvoudig, erg sterk qua pacing en ook qua toon gelukkig niet té kinderlijk. Ik kan me voorstellen dat vandaag de dag van een film als dit een film zou zijn gemaakt met pratende honden die hun muil niet kunnen houden in een film die langer dan 120 minuten duurt. Beethoven is wat dat betreft een ideale familiefilm; kort en krachtig, leuk (en ergens best spannend) voor de kinderen en voor volwassen ook verre van een straf om te kijken. Want de film bevat puppy's. En wie houdt er in godsnaam nu niet van puppy's?!

3,5 sterren.

avatar van Black Math
1,0
Zeker 20 jaar geleden dat ik deze film voor het laatst zag, maar toch kon ik me bepaalde scenes en lijnen nog herinneren. Wat de acteurs betreft herinner ik me dat de oudste dochter ook in de serie The Nanny speelt, en de jongste heb ik onlangs in Kinderkarten Cop gezien, maar nu pas realiseer ik me dat er toch een aantal bekende acteurs in hebben gespeeld zoals Stanley Tucci en David Duchovny. Niet dat het erg opmerkelijke rollen zijn, overigens.

De film is vernoemd naar de hond, maar een minstens zo belangrijke rol is voor de vader, die worstelt met het idee van een hond in huis, waarbij alle clichés over hoe vervelend een hond kan zijn van stal gehaald worden, maar gaandeweg van het beest gaat houden. Ik kan me overigens goed in hem verplaatsen: ik ben ook geen fan van honden.

De film is duidelijk op kinderen gericht, want het plot is wel erg simplistisch. De hond helpt de familie op alle vlakken: met dating, tegen pesters en oplichters, en redt zelfs de jongste dochter omdat hij kennelijk op tientallen meters afstand aanvoelde dat er iets mis zou gaan. En kennelijk is het voor de antagonist makkelijker om op omslachtige wijze een hond te stelen dan er gewoon één aan te schaffen of te adopteren.

Het is allemaal wel erg vergezocht en qua humor zijn er genoeg kinderfilms die volwassenen beter aanspreken. Uiteindelijk redt het jeugdsentiment de film van de laagste waardering. 1*

Gast
geplaatst: vandaag om 01:11 uur

geplaatst: vandaag om 01:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.