• 9.375.090 stemmen

Releasedatum: 17 april 1992

• meJane Bekijk via meJane
  • SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Beethoven

"The head of the family is the one with the tail."

De familie Newton hebben het thuis gezellig, maar ze lijken iets te missen. Dan komt een kleine puppy hun leven binnen lopen. Beethoven, zoals ze hem noemen, groeit echter uit tot een gigantische hond met alle huishoudelijke gevolgen. Dokter Varnick, de lokale dierenarts wil Beethoven gebruiken om mee te experimenteren.

avatar van lindastuurman

lindastuurman

Dit is een echt familiefilm, sie nog leuk is ook.

avatar van Psyche

Psyche

awwww, wat een snoepie!

avatar van IamBernie

IamBernie

Deze valt onder het groepje: Films die ik vroeger leuk vond....

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Hetzelfde geldt voor mij. Doen het rond de feestdagen altijd weer goed!

avatar van FisherKing

FisherKing

Dankzij Grodin een 2..

avatar van gotti

Ik moet die beethoven films niet. 1*

avatar van gandalf

gandalf

vond ik wel aardig als kind

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Leuk jeugdsentiment, deze simpele familiekomedie. Voorspelbaar, maar hier en daar best charmant. Dean Jones speelt een voortreffelijke schurkenrol, evenals Platt en Tucci in vermakelijke bijrolletjes. Ook Grodin komt hier en daar erg komisch uit de hoek. Des te jammer dat de film verder wel érg braaf en zoet is.

avatar van U-96

U-96

• 2077 stemmen

Heb ik altijd al een leuke film gevonden. Echt zo'n film die je in je vroegere jeugd niet gemist kan hebben. 3.5 ster.

avatar van Wouter

U-96 schreef:

O nee....?

avatar van Nick Kang

Nick Kang

Als je een film nooit gezien hebt, dan mis je ook niks.

avatar van Hobbes

Hobbes

sterker nog, ik denk dat je je jeugd juist beter doorkomt als je um niet ziet.

avatar van Nick Kang

Nick Kang

Dat zou in dit geval best wel is waar kunnen zijn Hobbes

avatar van roda

roda

leuke familiefilm met een fantastische rol van Grodin 3.5*

avatar van Muldertje

Muldertje

Als familiefilm zeer goed, 3,5*

avatar van Bertje

Bertje

De hond is aandoenlijk, de typisch Amerikaanse familie vind ik nu iets minder. Ik vond hem geweldig als kind, maar de video ligt nu ergens onder een laag stof in de kast. 2,5*

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

IamBernie schreef:

Deze valt onder het groepje: Films die ik vroeger leuk vond....

Juist.

Best aardige film die alleen 4 uitmelkvervolgen kreeg, jezus...

avatar van gondwana

gondwana

1 ster voor David Duchovny.

avatar van b-iancaatjuh

b-iancaatjuh

ik heb alle delen gezien. ik vind ze allemaal ook heel erg leuk. ondanks dat t allemaal een beetje langdradig is geworden. toen beethoven nog klein was en toen ie puppy's had vond ik toch wel de leukste delen.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Leuke film. Deel twee trouwens ook.

avatar van RolfWolf

RolfWolf

Over 10 minuten op BBC 2 niet deze kinderfilm, zoals hier wordt vermeld, maar de eerste aflevering van een driedelige documentaire over de maestro himself: Herr Ludwig van Beethoven. Dat is andere koek!

avatar van mikoz

mikoz

Aardige familiefilm.

Jammer van die verevelende moedeloze vervolgen.

2.5

mikey

redelijke domme film die ik voor de 3e keer zag, zojuist 2.5

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

toen ik nog wat jonger was, was ik helemaal weg van deze hond. ik heb de film helemaal kapot gekeken als klein meisje. nu vind ik hem nog wel geinig en zie ik hem op tv.

avatar van olano

olano

Best een goede film, misschien heeft het te maken dat dit een stuk van mijn jeugd is toen ik deze bekeek. Misschien nog maar eens herbekijken en dan zien wat ik er nu van vind. 4 *

avatar van otherfool

otherfool

Alles, werkelijk alles (nu ja, bijna alles) gaat fout in Beethoven; het neemt het eigen publiek namelijk niet serieus.

Nu zou je kunnen zeggen dat het een kinderfilm is, en dus bepaalde vrijheden mag nemen, maar er zijn grenzen. En die grenzen worden erg ver overtreden in Beethoven.

Feitelijk gaat de film niet eens over de hond, maar over de vader, gespeeld door Grodin (dan reeds 57). Hij werkt hard, behandeld zijn gezin met liefde, maar krijgt er slechts zeurende commentaren op terug. En als hij Beethoven terug brengt naar het asiel (om legitieme redenen) krijgt hij te horen dat 'al het plezier uit het huis is verdwenen'. Take that, dad!

Laten we eens een scene erbij nemen. Grodin krijgt op een dag belangrijke zakenpartners op bezoek. Dit duo probeert Grodin er echter stevig in te luizen. Totdat Beethoven er mee aan de haal gaat en de deal voor onze held, vader Grodin, in de soep valt.

Voor zover het gezin weet, heeft Beethoven de familie net tonnen gekost, maar het enige wat moeder Hunt (dan pas 31) uit weet te brengen is 'ach, ik vertrouwde die 2 toch al niet'. En dat moet de kijker dan maar pikken, omdat wij toevallig weten dat het duo slechte intenties had, en Beethoven dus eigenlijk de familie heeft gered. Uh-huh.

Als de film mij niet serieus neemt, doe ik het andersom ook niet. 1,5* voor wat schattige puppies.

avatar van film_kaza

film_kaza

ik vind elke beethovenfilm die ik heb gezien wel vermakelijk. deze was dat ook.

3,5 sterren

avatar van Ikkeuh

Ikkeuh

2*, beste van allemaal.

De andere 4 hebben maar een halve ster van me gekregen, saaie films.

Behalve de 1ste.

avatar van hinie

hinie

Wat een lekkere lobbes is die beethoven, bijna om op te vreten..

Film was leuk om naar te kijken.