• 9.375.076 stemmen

Not Another Teen Movie (2001)

Komedie | 89 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titel: Sex Academy

Geregisseerd door: Joel Gallen

Met onder meer: Chyler Leigh, Chris Evans en Jaime Pressly

Releasedatum: 6 juni 2002

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Not Another Teen Movie

"They served you Breakfast. They gave you Pie. Now we’re gonna stuff your face."

In deze parodie op tienerfilms volgen we een groep vrienden tijdens hun highschool-periode. Janey Briggs is een jonge kunstenares die er niet bij hoort vanwege haar bril, haar haar en haar overall. De populaire Jake Wyler neemt een weddenschap aan om haar in een prom-queen te veranderen.

• 11909 berichten

Vandaag maar weer eens herzien, en wederom tot de conclusie gekomen dat deze film de 5* dik verdient.

Alle clichés van de tienerfilms uit zowel jaren tachtig als negentig komen voorbij, maar Joel Gallen - topregisseur: dé ideale man voor deze film - weet met zijn team scriptschrijvers tussen de ongein door nog een aantal prachtige eerbetonen toe te voegen, die de films van o.a. John Hughes het respect geven dat ze verdienen.

De humor is soms inderdaad wat plat, maar alles wordt zó dik aangezet dat het gewoon niet serieus te nemen valt - en dat hoeft ook niet. De toiletscene is wat mij betreft daar het beste voorbeeld van. Een prachtig geschreven scene wat mij betreft, met aan de bovenkant het gluren naar het meisje, en aan de onderkant de docent die een heel betoog staat te geven over Shakespeare en Moliere.

Met de acteurs zit het ook meer dan goed. Perfect gecast: op Ron Lester, in een reprise van zijn rol uit Varsity Blues, na zijn het allemaal andere versies van de originele rollen, maar net zoals de humor iets overtrokken, met eigenlijk Cyler Leigh en Mia Kirshner als beste voorbeelden. Ook erg lief van Mia: de oudere vrouw in de Cruel Intentions scene had nog nooit gezoend, en Mia vond dat iedereen 'has to have a French kiss'.

Kostuums, choreografie en production-design: ook allemaal dik in orde. Kleuren oranje en blauw matchen opvallend goed: vreemd dat niemand daar eerder op is gekomen om te gebruiken. Ook geniaal dat liedje 'Prom Tonight'. Met op het einde die armen. Pure kunst.

En natuurlijk de cameos. Paul Gleason, Molly Ringwold, Melissa Joan Hart: verrukkelijk!

Nogmaals hulde voor deze toch werkelijk geniale film!

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Zeer goede parodie komedie. Over veel grappen is nagedacht en daardoor is deze film veel onderhoudender dan Scary Movie. Jammer dat de humor wat inzakt het laatste half uur. Hoogtepunt is The Breakfast Club parodie en de peek (Girl goes pee-pee not something i want to see-see.. i agree-gree) scene. Ook de kleinere grappen zoals de American Beauty en Ferris Bueller's parodie zijn erg leuk.

3,5

Clueless Dork schreef:

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Een beetje veel te plat naar mijn goesting.

avatar van belgium21

belgium21

Na 5 jaar deze film nog eens bekeken. Meende mij te herinneren dat dit vrij grappig was. Tja, soms kan je geheugen je eens in de steek laten. Enkele zeldzame momenten konden mijn mondhoeken enige graden de hoogte in gaan, maar dit is natuurlijk wat te weinig voor een film die eigenlijk als enige doel heeft je aan het lachen te brengen. 2*

avatar van Hananas

Hananas

Tsja bij sommige mensen sijpelt over de jaren het gevoel voor humor in het gootsteenputje

gelukkig bij mij niet vind hem nog steeds goed

4 *

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

erg grappige film .

-Janey's got a gun ( singing )

-hey man , she's got a gun !!!

echt een hilarische film.

4.0

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

Dat stukje met de cheerleaders is geweldig, maar daar blijft het dan ook bij. 2,5

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Tijdje geleden onder de juiste omstandigheden gezien met twee vrienden. Bij bepaalde scenes lagen we bijna op de grond van het lachen.

Zonder twijfel de beste teen komedie die ik ooit heb gezien.

Verhoog hem van 3,5 naar 4,0.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Leuke, melige, flauwe maar lekkere tienerkomedie. Ten eerste: ik hou van Chyler Leigh! Niet vanwege deze rol, maar vanwege de verschillende rollen die ze met gemak speelt. Er zaten leuke scènes in, maar ik vond het allemaal nogal braaf, op enkele prettige uitzonderingen na (de uitwisselings studente!).

Leuke verwijzingen en grappige scènes...

avatar van Lindskie

Lindskie

Slappe parodie op de toch al niet zo geweldige "she's all that". 2*

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Het is een parodie op alle tienerfilms van de afgelopen 20 jaar, maargoed. Afgelopen nacht weer gezien en hoewel ik niet meer zo gelachen heb als 29 juni, vond ik het toch erg vermakelijk.

avatar van nightbreed

nightbreed

Licht vermakelijk en daarmee is alles gezegd.

Cijfer: 2,5

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Leuke satire op allerlei tienerfilms, hoewel het begin een hele flauwe film beloofde bleek het uiteindelijk wel mee te vallen, veel humor was best leuk.

Mug

Puberale rotzooi, vol poep, seks en fysiek geweld. Blijkbaar is het heel moeilijk om in het genre 'een parodie / ode' iets goeds te maken. De verwijzingen naar andere films liggen zo voor de hand en bieden geen relaas van een script-schrijver met talent. Pas op het laatst zie je hier en daar hoe het wel zou moeten, met een paar volwassen grappen, of die wel een ode bieden aan de tienerfilms (het musical-nummer bijv.) en natuurlijk Molly Ringwald. Voor de verdere rest is dit te dramatisch voor woorden. Helaas hoort het thuis bij de Scary Movie shit. Fikse tegenvaller. 1 zure ster.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

ik vond hem erg slecht gejat

hij was totaal niet grappig werd totaal niet spanned

ik geef 1 voor de leuke bijrollen zoals MR.T, melissa joan hart(sabrina) en natuurlijk Good charlotte

en 0.5 voor de naakte wijf die iedereen kon pakken

avatar van Mezelf

Mezelf

hey weet iemand welke films hier allemaal in voorkomen?

ik zag dus al een stukje uit bring it on en greace..

ik wet het niet meer helemaal hoor

en 10 things I hate about him

nouja misschien weet iemand welke films hier in voor komen?

en ik vond het wel een leuke film.. ik hou gewoon van dit soort humor..

steeds als de knappe mensen in de school kwamen haha lachen man

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Zie Wikipedia:

"Het is een parodie op de films Grease, The Breakfast Club, Never Been Kissed, Cruel Intentions, Pretty in Pink, Ferris Bueller's Day Off, Sixteen Candles, American Pie, American Beauty, 10 Things I Hate about You, Can't Hardly Wait, Rudy, Lucas, Bring It On, Better Off Dead, Varsity Blues, Road Trip, Fast Times at Ridgemont High, en Clueless."

avatar van Jorge-E

Jorge-E

Hilarische film, om deze film heb ik het meest moeten lachen dan welke film ook

Mug schreef:

Ik ben het hier totaal niet mee eens. Dit is nou juist een voorbeeld hoe het WEL moet in de parodie/ode. Namen als Anthony Michael Dining Hall, gastrollen van mensen als Paul Gleason en Molly Sheen...prachtig vind ik nog wel de scene waarin een leraar Engels een betoog staat te geven over de verfijnde humor van Moliere, waarbij er plotseling een wc-pot door de vloer komt gezakt De ultieme combinatie van verfijnd vs. onderbroekenlol. Dit kan je toch niet vergelijken met Scary Movie??! Not Another Teen Movie is beter, minder smakeloos, heerlijke grappen.

BlueJudaskiss schreef:

Compleet smakeloos. Als die leraar ook nog betoogt is deze pis- en poep-humor de humor van de jeugd van tegenwoordig is dat blijkbaar het geval. Noem het geniaal, ik noem het simplistisch. Iedereen kan zo iets bedenken. Het probleem is dat er wel goede grappen in zitten, maar dubbel in waarde dalen als er weer een smakeloze pis-, poep-, seks-, geweld-grap komt. Rijp voor de slachtbank. Potentie is er, maar moet voor de jeugd van tegenwoordig toch compleet verneukt worden.

Geweldgrappen? Waar dan?

Mug

Mag ik je herinneren aan de eind-scene?

• 11909 berichten

Dat die jongen die aan het klappen slaat iemand Ricky neerslaat? Ach...is dat nou echt zo erg?

avatar van ILDIB

ILDIB

Verrassend amusant, flauw natuurlijk, maar beter dan enkele scary movies..

avatar van Lady_Movie

Lady_Movie

ILDIB schreef:

Verrassend amusant, flauw natuurlijk, maar beter dan enkele scary movies..

lieve sgat, scary movie is horror. dit is komedie.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Scary Movie geen komedie

avatar van Lady_Movie

Lady_Movie

Gizzmann schreef:

Scary Movie geen komedie

jaa .. ik vind het meer horror. en dit is verre van horror

Scary Movie is komedie.

avatar van ILDIB

ILDIB

Ben je niet in de war met screem lady movie?