• 9.372.586 stemmen

Not Another Teen Movie (2001)

Komedie | 89 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titel: Sex Academy

Geregisseerd door: Joel Gallen

Met onder meer: Chyler Leigh, Chris Evans en Jaime Pressly

Releasedatum: 6 juni 2002

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Not Another Teen Movie

"They served you Breakfast. They gave you Pie. Now we’re gonna stuff your face."

In deze parodie op tienerfilms volgen we een groep vrienden tijdens hun highschool-periode. Janey Briggs is een jonge kunstenares die er niet bij hoort vanwege haar bril, haar haar en haar overall. De populaire Jake Wyler neemt een weddenschap aan om haar in een prom-queen te veranderen.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Zeer geslaagde parodie met een briljante cameo van Mr.T

En die excuusneger ("That's wack!") is ook leuk.

3.5 sterren

avatar van Phoenix

Phoenix

Wat een ongelooflijke meevaller! Met 0 verwachting gaan kijken maar ik heb minstens 2 keer helemaal dubbel gelegen. Het zou zo maar kunnen dat ik er juist voor in de stemming was, en dat ik er de volgende keer geen reet aan vind maar nu gaat ie mooi met 3* lopen.

avatar van Macmanus

Macmanus

Inderdaad een meevaller.

Origineel is de film natuurlijk niet (Hot Shots, Naked Gun, Airplane, Scary Movie) Maar er zaten toch wel een paar leuke grappen in. Bijv. de Jongen die steeds op de foute momenten ging klappen, en dat zakje dat aan die American Beauty gast hing.

Verder moet een film kennelijk altijd minimaal 90 minuten duren in Amerika, wat erg jammer is want na een klein uurtje had ik het wel gezien.

Toch nog 2.5*

avatar van Mug

Mug

Puberale rotzooi, vol poep, seks en fysiek geweld. Blijkbaar is het heel moeilijk om in het genre 'een parodie / ode' iets goeds te maken. De verwijzingen naar andere films liggen zo voor de hand en bieden geen relaas van een script-schrijver met talent. Pas op het laatst zie je hier en daar hoe het wel zou moeten, met een paar volwassen grappen, of die wel een ode bieden aan de tienerfilms (het musical-nummer bijv.) en natuurlijk Molly Ringwald. Voor de verdere rest is dit te dramatisch voor woorden. Helaas hoort het thuis bij de Scary Movie shit. Fikse tegenvaller. 1 zure ster.

avatar van Shinobi

Shinobi

Ik vond dus echt niks aan deze film, te saai voor een comedy gewoon. Ik kon er niet om lachen en er waren geen geslaagde scènes voor mij, gewoon één totaal mislukte comedy of parodie op tiener comedy's.

Ik geef 'm 1 ster.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

leuke film , gewoon verstand op nul en kijken!!

ik vind teenage movies altijd wel leuk.

kortom : niet teveel van verwachten , dan heb je een leuke film.

3.5***

avatar van The Oceanic Six

Echt een geweldig grappige film. Buiten American Pie 1-3 is dit denk ik 1 van de leukste teenmovie's die je kan kijken.

Alles is zo ontzettend grappig gemaakt. Alles is overdreven cliche gemaakt. De overduidelijke nerdin, de neger met de standaardteksten, de big loser die stiekem de chick leuk vind, de patser van de school etc etc.

Het is prima neerzet en ik heb echt regelmatig gelachen. Zeker om de alcoholistische vader of de geniale openingsscene met de dildo. Hilarisch!

avatar van Spetie

Redelijke parodie op de zogenaamde tienerfilm. De personages worden soms lekker overdreven neergezet, zodat de boodschap vaak lekker duidelijk overkomt. De film is niet slecht, bevat een aantal aardige grappen, maar is bij tijd en wijle soms ook wel heel flauw. Aardig voor een keertje, maar daar houdt het wat mij betreft dan ook wel mee op.

avatar van Denveen

Denveen

Wel grappig, maar toch ook weer niet.. Gemengde gevoelens na het kijken van deze film, die ik waarschijnlijk morgenochtend (gelukkig) alweer vergeten ben. Het concept is best leuk, maar er zitten maar een paar echt leuke grappen in om het boeiend te houden.

"What are you doing here?

- What do you mean?

I'm supposed to be the onIy bIack guy

at this party."

avatar van OlafK

OlafK

Niet grappig. Not Another Teen Movie faalt echt op alle fronten. Het ergste is dat de grappen niet leuk zijn. En daar staat of valt zo'n film toch echt mee. De film speelt uiteraard leentje-buur bij grote broer American Pie, maar komt nergens in de buurt van die, inmiddels toch wel licht-legendarische, film.

Absoluut geen aanrader!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Ik hou hier van, lekker flauw en ookal kende ik de meeste films die in de zeik genomen werden niet kon ik er toch vaak genoeg om lachen. Niets hoogstaands maar dat mag je ook niet verwachten van een film als deze.

Erg leuk, 3*

avatar van rep_robert

Typische parodie/spoof die echt tussen de toppertjes en de matige films in hangt.

In principe is het verhaal idioot genoeg en zitten er een aantal leuke verwijzingen+grappen in. Toch een aantal keertjes moeten lachen. Vooral die klappende jongen is erg grappig als running gag.

Alleen zijn een boel grappen vaak ook net eventjes te simpel, het is meer dat ze een scene uit een film nadoen en even extra overdreven de desbetreffende zinnen uitspreken.

Redelijk

avatar van Film Pegasus

De film begint wel goed met tal van uitvergrote clichés. Het neemt echt het genre op de korrel en heeft leuke verwijzingen. Maar dan vervalt het van een parodiefilm naar een ordinaire tienerkomedie met flauwe humor waarbij je zou moeten gniffelen als je begint over sex, stront of vloeken. Jammer, want het had best een leuke film kunnen worden, vol verwijzingen naar bekende tiener- en highschoolfilms. Een gemiste kans!

avatar van scorsese

Tegenvallende film waarin de populaire jongen van school een weddenschap aangaat om het lelijkste meisje populair te maken. Een aaneenschakeling van parodieën op de highschool-movies. De flauwe grappen zijn tot op zekere hoogte wel leuk, maar je hebt het al vrij snel gezien (ook al duurt de film maar anderhalf uur). Net geen 2.5 sterren.

avatar van blurp194

blurp194

Leuk.

Een film waar je voor in de stemming moet zijn misschien, maar als je in een bui bent voor een af en toe flauwe maar ook af en toe geniaal grappige parodie op het highschool-genre dan is dit een erg goeie film om te kijken. Veel bekende koppen in de cast en cameo's voor een aantal hoofdrolspelers uit de films die geparodieerd worden - met overduidelijk plezier en een vette knipoog gemaakt. Misschien niet heel hoogdravend allemaal, maar wel erg grappig.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Verrassend leuk!

Dacht altijd dat dit de zoveelste spoof film was uit die tijd (Scary Movie, Epic Movie etc.), dus had er eigenlijk nooit naar omgekeken. Ik had het mis. Nu het spoof genre een beetje op z'n retour is, blijkt dit stiekum een topper in zijn soort.

De film zit boordevol leuke verwijzingen naar bekende tienerfilms als Ferris Bueller of The Breakfast Club. Vooral om die Emilio Estevez persiflage lag ik dubbel. Maar ook de algemene tienerclichés worden op de hak genomen: de cheerleader, de jocks en de nerds. Verder leuke details, zoals een hot-dog tent met het opschrift "for practising oral sex".

Een echte aanrader voor een bieravondje met vrienden kortom. 3,5*

avatar van Kondoro

Kondoro

Not Another Teen Movie

Ik kan niet zeggen dat ik deze film super saai vond. Nee, dat was niet het geval. Not Another Teen Movie komt al een tijdje tevoorschijn op mijn voorpagina op Netflix en vandaag eindelijk de kans gegeven. En zoals de titel al zegt "Not Another Teen Movie" want ik heb er op het moment wel weer genoeg gezien volgens mij. Ook bij Not Another Teen Movie komen er weer genoeg mooie meisjes dus daar heb je ook niet te weinig van!

Het verhaal kon me niet goed vatten maar, vond het op sommige delen wel leuk om te volgen. Ook Not Another Teen Movie heeft zo'n doorsnee concept dus daar hoef je ook niet al te lang over na te denken. Leuk om tussendoor te zien maar meer ook niet.

avatar van tattoobob

tattoobob

Slecht acteerwerk en slechte grappen....een film die wil meeliften op het succes van o.a andere films uit dat genre.(zoals de titel al zegt)

Eigenlijk is alles een beetje onder de maat en doet mij dit niet op mijn lachspieren werken....terwijl ik dit genre best kan waarderen.

Lekker overslaan

avatar van IH88

IH88

“We all know where this is going... fucking teenagers.”

Zo ongelooflijk fout maar nog steeds heeft Not Another Teen Movie ongelooflijk veel grappige momenten waarbij ik in een deuk lig. Het is allemaal niet bijzonder hoogstaand en soms gaan de grappen te ver (WC incident, masturbeer incident etc.) of zijn ze wel heel erg flauw, maar de grapdichtheid ligt zo hoog dat er ook veel geslaagde grappen in zitten.

De film is een parodie op veel hippe tienerfilms uit de jaren 90 dus kennis over deze films is wel noodzakelijk om echt te kunnen genieten van de grappen in deze film. Evans is sterk als Jake Wyler en ook de bijrollen worden leuk ingevuld door acteurs die alle schaamte voorbij zijn en er gewoon vol voor gaan. Vooral Chyler Leigh is hierin zeer bedreven en krijgt hierdoor vaak de lachers op haar hand. Ook een extra vermelding voor Mia Kirshner die een echte bitch speelt en daar zichtbaar lol aan beleeft. Not Another Teen Movie straalt aan alle kanten plezier uit en ondanks de vele puberale en minder geslaagde grappen heb ik toch veel moeten lachen om de vele grappen die wel geslaagd waren. Missie geslaagd.

avatar van K. V.

K. V.

Deze lang geleden al eens gezien en omdat deze nog eens op tv kwam, me er nog eens aan gewaagd.

Ondanks het simpele verhaal weet hij wel te boeien, mede door de grappen die toch redelijk talrijk aanwezig zijn en over het algemeen ook wel geslaagd (al zaten er wel een paar die er over waren).

De cast deed het ook prima en verder zag de film er prima uit.

Een leuke en wel grappige film die na al die jaren nog wel het bekijken waard is.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Meevaller.

Terloops meegepikt op televisie en een behoorlijke meevaller gebleken. Ideaal geschikt als tussendoor. Redelijk wat pis - en kakhumor in deze parodie maar dat ligt natuurlijk perfect in de lijn van de films die als basis dienen.

avatar van Shadowed

Shadowed

Matig.

Komt een beetje vanuit hetzelfde universum als de overige parodiefilms. Ik dacht echter dat al die films vroeger een stuk leuker waren dan de meuk die tegenwoordig uitkomt. Na het zien van deze film was ik daar helaas verkeerd in. Ik vond dit allemaal een nogal flauwe en weinig grappige bedoeling.

Wel bijzonder hoeveel bekende namen rondlopen in deze film. Zo'n Evans bijvoorbeeld zal je waarschijnlijk nooit meer in een film als deze zien rondlopen. Ze acteren allemaal redelijk en gaan leuk op in hun typetjes. Daarvoor wordt wellicht niet al te veel ruimte gegeven, maar ze kunnen allemaal wat eigenwijze woordjes optrommelen en daar op voortdrijven.

Verder is het vooral een wedstrijdje van "hoeveel films kan ik in een korte speelduur verwijzen?". Ik geloof dat er elke 5 minuten wel weer naar een andere film wordt verwezen. Veel van deze scenes worden op z'n Amerikaans ver overdreven, nog verder dan dat het oorspronkelijke beeldmateriaal dat deed. Heel af en toe levert dat wat noemenswaardigs op, veel van de scenes slaan echter dood.

Je kan de film makkelijk uitkijken gezien er altijd wel iets gebeurt dat ver genoeg over de top gaat om je even bij de les te houden. Het acteerwerk en de grote diversiteit aan personages is wat de film nog draaiende houdt, maar verder kan je op zowel visueel vlak als komisch vlak weinig beleven. Dat kan je echter wel al verwachten met een enkele blik naar de titel en/of de poster.

avatar van Noodless

Noodless

Not Another Teen Movie, de titel alleen al zegt al veel over de film. En toch weet de film voldoende te entertainen door de vele aanwezige grapjes en verwijzingen naar andere films. Uiteraard ook heel wat melige, flauwe en pis - en kakhumor aanwezig, maar er valt genoeg te beleven waardoor de film in zijn genre prima vermaak blijft. Er zitten een paar leuke scènes in de film zoals de over the top scène in de wc, de hoofdrolspelers die op een bepaald moment gaan zingen wat verwijst naar John Travolta en Olivia Newton John in Grease, de cheerleaders, de ongemakkelijke scène van Catherine (Mia Kirshner) die een oudere dame leert kussen, de fratsen van de drie vrienden en Areola (Cerina Vincent) die de hele film gewoon naakt rondloopt. Absurd ten top ! Daarbij komen er ook heel wat grappige details voorbij en heeft de film ook heel wat bekende namen zoals Jake (Chris Evans), Janey (Chyler Leigh) , Priscilla (Jaime Pressly), Amanda (Lacey Chabert), de coach (Ed Lauter) en zelfs Mr. T van het A-Team komt ook even langs. Onderhoudend en verstand op nul ! 6/10