Not Another Teen Movie (2001)
Genre: Komedie
Alternatieve titel: Sex Academy
Geregisseerd door: Joel Gallen
Met onder meer: Chyler Leigh, Chris Evans en Jaime Pressly
Releasedatum: 6 juni 2002
Bekijk via Netflix
Plot Not Another Teen Movie
"They served you Breakfast. They gave you Pie. Now we’re gonna stuff your face."
In deze parodie op tienerfilms volgen we een groep vrienden tijdens hun highschool-periode. Janey Briggs is een jonge kunstenares die er niet bij hoort vanwege haar bril, haar haar en haar overall. De populaire Jake Wyler neemt een weddenschap aan om haar in een prom-queen te veranderen.
Janey Briggs
Areola
The Wise Janitor
Flight Attendant
laurake
Alhoewel geen niveau en geen echte verhaallijn, vond ik hem ook heel grappig! Wel verwarrend als je de films die geparodieerd worden (Cruel Intentions, She's all that, Varsity Blues,..) nooit hebt gezien.
Ravenstein
Gisteren was deze film nog te bekijken op VT4.
De helft van de grappen gaat de mist in, maar het blijft leuk (vooral in het gezelschap van enkele vrienden en met een paar pintjes binnen handbereik) en de muziek is erg goed.
Zoals reeds gezegd door anderen: voor de liefhebbers van lekker platvloerse humor, genre Scary Movie .
lukske00
Vond de grap met al die stront
eigelijk een vd minst grappige uit heel de film..
De parodies op American beauty, cruel intentions en the black dude (im supposed to be the only black guy at this party
) zijn dan weer wel om van achterover te vallen.
al bij al is dit leuk vermaak maar meer dan 2.5 ster kan ik hier echt niet voor geven.
jacom
Ja echt kwaliteit was het natuurlijk weer niet (niveau Scary Movie) maar ik heb toch wel een paar keer flink in een deuk gelegen
vooral veel parodiën op Varsity Blues (jammer dat niemand die hier in Nederland gezien heeft alleen...), American Pie, Can't Hardly Wait (goed dat ik die vrijdag nog ff gekeken heb dus
), 10 Things, Cruel Intensions, Bring It On, She's All That, de John Hughes films, pftttt... en heel veel meer... dus het is wel handig om die films gezien te hebben natuurlijk
niet dat ik ze allemaal gezien heb natuurlijk....
2,5 *
met bijbehorende jennifer love hewitt look-a-like!
seth gecko
wat me niet zo ligt aan dit soort films is het feit dat het allemaal zo makkelijk is.
ze nemen gewoon een succesfilm als basis en kopieren dat verhaal met wat zijplots en verwijzingen naar andere hits uit het genre.
het is zo simpel en na de scarie movies en meer van die ongein ook volstrekt onorigineel.
ok fair is fair,het is best leuk om naar te kijken maar dat heeft meer met de vele knappe meiden in deze film te maken.
jaime pressley was zelfs grappig te noemen als airheadcheerleader en mia kirschner die de kinky cruel intentionsripoff catherine speelde was zelfs behoorlijk.......yummie.
zus of niet,mij had die dat geen 1.5 keer moeten vragen(alhoewel dat borst****** mij een brug te ver gaat).
de grappendichtheid ligt hoog genoeg en zorgen wel voor een occasionele gniffel maar zijn te voorspelbaar.
al bij al valt de prent dus nog leuk te bekijken.
flauwe grappen,seksuele toespelingen en lekkere meiden.
een film om te kijken onder maten met een bak bier.
2 **
Nieke
Een parodie op een parodie.
Meer valt er niet over te zeggen
*sarcasme*
Nieke
Het valt trouwens op dat veel films in Nederland een week later worden uitgezonden dan in België. Zou dat in de kosten schelen?
BoordAppel
Andersom is het ook wel eens het geval. Amen kwam gisteren op de Belg en een week geleden op Ned 3. Ze zullen inderdaad wel deals hebben gesloten zodat het in de kosten scheelt.
nickvanzutphen
ik vind hem wel lachen, en vooral als je de films hebt gezien waarvan de grappen zijn , ook het stukjes van the breakfast club is wel grappig
Phoenix
Wat een ongelooflijke meevaller! Met 0 verwachting gaan kijken maar ik heb minstens 2 keer helemaal dubbel gelegen. Het zou zo maar kunnen dat ik er juist voor in de stemming was, en dat ik er de volgende keer geen reet aan vind maar nu gaat ie mooi met 3* lopen.
Purmerend
Meestal is de de populaire jongen (Jake Wyler) de beste, mooiste, coolste, stoerste kerel van de school. Maar hij zat op de bank bij zijn sportteam.
En leuk om B.A. uit The A-Team terug te zien, al was het in een klein rolletje. 2,5*
_Casper_
2 leuke grappen (met die dildo, en chicks kleedkamers/douches)
rest was weinig en gekopieerd uit andere films..dat was est jammer..t begon zo leuk..had echt stuk beter kunne zijn
maar vanwege leuke 1e 10min ende resthier en daar nog wat
aurora
Heb een paar keer erg moeten lachen, vooral bij de persiflages op mean girl, terwijl dat al een persiflage is.
Maar ook af en toe de neiging gehad om naar een andere zender te zappen... erg grof af en toe
mikoz
ach tis tog best wel geinig niet goed maar tog wel aaridg om te zien
Leno
Toen Mr. T in beeld kwam bleef ik maar wachten op de quote: "I'm not going on that plane, you fool".. Het kapsel was tenslotte ook hetzelfde..
Slechts sporadisch grappig, tegen het einde was het nauwelijk een spoof meer maar eerder 'just another teen movie'.
mikoz
2 leuke grappen (met die dildo, en chicks kleedkamers/douches)
maar vanwege leuke 1e 10min ende resthier en daar nog wat
dat was nou juist niet leuk .. :S
andere dingen zoals de mensen die in een hoekje worden geduwt zijn erg sterk ..:)
Macmanus
Inderdaad een meevaller.
Origineel is de film natuurlijk niet (Hot Shots, Naked Gun, Airplane, Scary Movie) Maar er zaten toch wel een paar leuke grappen in. Bijv. de Jongen die steeds op de foute momenten ging klappen, en dat zakje dat aan die American Beauty gast hing.
Verder moet een film kennelijk altijd minimaal 90 minuten duren in Amerika, wat erg jammer is want na een klein uurtje had ik het wel gezien.
Toch nog 2.5*
Beejeej
prima comedie. heb me niet verveeld.
al die andere high-school films worden op een goeie manier te kak gezet
NERD
Als je zelfs spoofs op comedies gaat maken is de creativiteit wel heel diep gezonken. Niet absoluut bagger maar zeker geen aanrader.
zit te twijfelen tussen 1,5 en 2 sterren, houd het voorlopig maar op de laatste.
mister blonde
1 ster omhoog. veel verwijzingen en grappen zijn toch wel geslaagd.
Angrod_Pallanén
Geweldig grappige film, waar ik de hele tijd plat lag van het lachen. Heerlijke verwijzingen (vooral Cruel Intentions is écht verschrikkelijk).
Flauwe humor, dat wel en sluit daarbij volledig aan bij Amerian Pie...
mikey
Debiele film die lijkt op de Scary movie films van wayans en co. Lelijk en genant zijn ook van toepassing op deze. een nul komma vijf!!!!
ajax_4_life
hij was grappig...
vooral het eerste stuk met die vibo..hahaha..:P
5.0
mikoz
bah dat was egt te droog :S ..
anyway alsje 5 geeft moet een film echt top zijn alles moet goed zin voor jou .. alsje een 5 geeft voor een film die gewoon''grappig'' is denkik datje niet weet hoe het hier in zn werk gaat .. maja
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11904 berichten
Ik zou zo gauw niet een Amerikaanse komedie kunnen opnoemen die zo verfijnd, slim, inventief en grappig is als deze.
Alles aan deze film klopt gewoon helemaal. Het ongeloofelijk slimme scenario, de geweldige, onbekende acteurs, kleurrijk production-design en een regisseur die weet wat hij doet.
Het leuke aan deze film is is dat het zowel een eerbetoon als een parodie op de tienerfilm is. Heel veel dingetjes worden overdreven, zoals die stront-scene (grof maar geniaal!) of de Langzaam De Trap Aflopen scene met Janey, maar een eerbetoon als bijvoorbeeld de John Hughes High School of de Anthony Michael Dining Hall.
Om maar even heel kort door de bocht te gaan, doe ik normaal niet, maar het doel rechtvaardigdt de middelen: mensen die deze film niet leuk vinden hebben géén verstand van films. De onderbroekenlol kan je misschien tegenstaan, kan ik me voorstellen, maar ik kan me gewoon niet voorstellen dat je zo'n slim geschreven film niet leuk kan vinden. Trouwens ook een briljant muscialnummer (Prom Tonight). Vijf van de vijf sterren! BRILJANT!!!

Travis Scott duikt op in 'The Odyssey' van Christopher Nolan: 'Waarom?'

The Red Sea Diving Resort
Drama / Historisch, 2019

Celeste and Jesse Forever
Komedie / Drama, 2012
underdogballcheerleaderkusmiddelbare schoolschool partysatireparodiecrude humorcrushpromjocktiener crushtiener filmspoofpopularitysex toy prom queenpost-credits sceneduringcreditsstingerhigh school football teenager