• 9.372.317 stemmen

Met onder meer: Jennifer Garner, Mark Ruffalo en Judy Greer

Gesproken taal: Engels, Frans, Portugees, Spaans en Slowaaks

Releasedatum: 5 augustus 2004

Plot 13 Going On 30

"For some, 13 feels like it was just yesterday. For Jenna, it was."

Jenna is 13 jaar, en wil graag populair zijn. De populaire meisjes maken alleen maar misbruik van haar. Van haar beste vriend Matt, krijgt zij toverpoeder waarmee al haar dromen uitkomen, ze wenst dat ze 30 jaar is, maar ze had nooit verwacht dat die droom uit zou komen...

Matt "Matty" Flamhaff

Lucy "Tom-Tom" Wyman

Richard Kneeland

Beverly Rink

Wayne Rink

avatar van Black Math

Black Math

Een film met een uitgangspunt dat ik eerder heb gezien in Big met Tom Hanks maar nu vanuit een vrouwelijk perspectief. De moraalles van echte vrienden zijn belangrijker dan populariteit hangt natuurlijk om de hoek, maar desondanks weet de film het luchtig te houden en te vermaken, wat voor een groot gedeelte ook komt door de wijze waarop Garner haar rol van Jenna invult. Ik ben geen grote fan van haar, maar dit doet ze erg goed. Christa Allen, die de jonge versie van Jenna speelt, lijkt overigens heel erg op Garner.

Ook is het interessant te zien hoe in deze film omgaat met relaties van het kind dat ineens volwassen is. Waar Hanks in Big zich vol stort in de romantiek, waarbij ook op seks wordt gezinspeeld, moet Garners personage helemaal niets van volwassen mannen en seksualiteit weten en lijkt eerder geïnteresseerd te zijn in dertienjarige jongens. In beide gevallen voelt het een beetje raar aan, al is in zekere zin de keuze die deze film maakt wat meer onschuldig.

Verder het is allemaal niet hoogdravend of speciaal, gewoon een redelijke film ter tijdverdrijf. 2,5*.

avatar van Phantasm

Phantasm

Gewoon een aardig tussendoortje.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Een goede film om 1x te zien.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

De film begint best aardig met een leuk idee maar na pakweg een halfuur komt er vrij weinig origineels meer langs en is dit gewoon een doodgewone matige romcom die nergens overtuigt of sprankelt. Af en toe komt er wel iets van de 13-jarige naar boven en dat maakt sommige scènes wel geinig maar daar had meer mee gedaan kunnen en moeten worden, ik had toch steeds het idee te kijken naar iemand die daadwerkelijk al 30 was in gedrag en levenservaring. 2,5*.