• 9.378.724 stemmen

Met onder meer: Jennifer Garner, Mark Ruffalo en Judy Greer

Gesproken taal: Engels, Frans, Portugees, Spaans en Slowaaks

Releasedatum: 5 augustus 2004

Plot 13 Going On 30

"For some, 13 feels like it was just yesterday. For Jenna, it was."

Jenna is 13 jaar, en wil graag populair zijn. De populaire meisjes maken alleen maar misbruik van haar. Van haar beste vriend Matt, krijgt zij toverpoeder waarmee al haar dromen uitkomen, ze wenst dat ze 30 jaar is, maar ze had nooit verwacht dat die droom uit zou komen...

Matt "Matty" Flamhaff

Lucy "Tom-Tom" Wyman

Richard Kneeland

Beverly Rink

Wayne Rink

avatar van mikey

mikey

Ik heb alleen de laatste helft gezien en begreep er maar weinig van. Ik zag een vermoeiende 30er en zij moest het brein van een 13 jarige hebben?? Wat is er dan gebeurt met de 30er? Was die vrouw dan weer terug in de tijd?

avatar van Mezelf

Mezelf

mikey schreef:

In het begin van de film zat ze in een kast.. en dan maakt ze een keuze.. hierdoor veranderd haar hele leven.. dit weet ze niet want ze is 13// maar dan opeens beland ze in de toekomst, en is ze 30. Nu leeft ze haar leven door die keuzes die ze gemaakt had toen ze 13 was.. uiteindelijk veranderd ze heel veel.. maar niet alles de liefde van haar leven bijv. .. Aan het eind is ze weer terug in haar 13 jarig lichaam en maakt ze de keuze opnieuw, maar nu goed en dan zie je dat ze als ze 30 is heeeeeeeeel gelukkig is!

avatar van mikey

mikey

Ik begrijp daar niets van. Stel mijn 13 jarige ik komt nu in mijn lichaam. Waar ben ik dan?

avatar van rep_robert

Dit was zeg maar een soort van alternatieve toekomst.

Je moet niet vergeten dat dit ook een tienerkomedie is, je moet alles niet zo serieus nemen.

avatar van bellaatje

bellaatje

ik vond het ook best een leuke film. Heb met plezier gekeken.

avatar van decicco

decicco

Als je even goed nadenkt over de film en hem collationeert met ''click'' ( voor de mensen die deze film hebben gezien. ) Vind ik dat beide films erg op elkaar aandoen. Denk aan het einde van de film wanneer Jennifer weer wakker wordt in de kast en van plan is om haar leven drastisch anders aan te pakken dan voorheen. Zo zie je dit ook voorkomen in ''click.''

avatar van ehs21

ehs21

Het is meer de vrouwelijke versie van Big met Tom Hanks maar dan iets minder. Op zich wel vermakelijk en het einde is nog niet zo heel cliche vind ik. Ze komen wel bij elkaar natuurlijk maar dat kan ook niet anders in dit soort films. Iig wordt nog de moeite genomen om terug te gaan in de tijd ipv dat hij zn huidige verloofde laat vallen voor Jenna.

avatar van TroubleSome

TroubleSome

Leuke en vermakelijke film. Wat je ervan verwacht.

Weinig op aan te merken.

3 sterren. Leuke vermakelijke komedie. Aan te raden voor de jonge kijker. ( 14 - 24 )

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Heerlijke feel good movie.

Leuk verhaal. Zeer leuk om te kijken en uitstekend acteerwerk van Jennifer Garner (gezien ze hier zich toch in een heel andere leeftijd met heel ander gedrag moet plaatsen).

avatar van Esjaah

Esjaah

Superleuke film, om meermaals te kijken.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Nogal standaard en ook een beetje cliché maar toch is het zeker wel een leuke feel good film geworden, mede omdat Garner het wel erg geinig speelt. Krijgt een 2,5.

avatar van skipy05

skipy05

Leuke film. Na hem 2de keer te zien iets minder omdat je weet hoe het gaat. Verhaal is wel goed. Jennifer Garner maakt de film wel beter, speelde zoals altijd heel goed.

erg leuke film!

avatar van rvanrooden

rvanrooden

Zojuist op tv geweest. Is dit nu een film voor volwassen of voor kinderen? Gezien het tijdstip waarop ie uitgezonden werd dacht ik op voorhand aan het eerste, maar nu achteraf ben ik nogal geschokt van het infantiele niveau. Man, man..wat een draak.

avatar van rep_robert

Welke zender was de film op dan? Volgens de tv gids en MovieMeter was de film niet op tv en ik heb hem ook niet gezien. Heb je wel op de goede film gestemd?

avatar van Tha-Joker

Tha-Joker

Gewoon een grappige chickflick. Niet echt mijn genre maar kan hier geen onvoldoende voor geven. Heb me namelijk toch vermaakt.

avatar van rvanrooden

rvanrooden

rep_robert schreef:

We wonen niet allemaal in Nederland

Ik woon in Vlaanderen, en daar was ie dus op TV

avatar van rep_robert

Ooh, dan neem ik mn woorden terug. Maar de Veronica gids en MovieMeter vermelden ook films die op buitenlandse zenders te zien zijn. Daarom vroeg ik het me af

avatar van yeyo

yeyo

Best een genietbaar filmpje dat naar het einde toe helaas protocolgewijs in hypocrisie en totale dwaasheid vervalt.

avatar van lizzy123

lizzy123

Het was zeker een feel good movie. Er waren leuke stukken in. Het leek een beetje op een kinderlijke film, maar dat blijkt niet zo. Het viel allemaal erg mee.

avatar van Norma

Norma

Toen ik deze film voor het eerst zag vond ik er vrij weinig aan (te geforceerd lollig), maar nu ik hem herzien heb vond ik hem eigenlijk best redelijk. Jennifer Garner is bij momenten wel wat irritant doordat ze soms net even te krampachtig een 13 jarige probeert voor te stellen, maar Mark Ruffalo is onweerstaanbaar cute als heel leuk opgedroogd jeugdvriendje, wat een hoop goed maakt.

avatar van PhongMan

PhongMan

mooooooooooooie film, jennifer garner is om te zoenen, speelt de rol van haar leven.. had hiervoor een oscar moeten winnen!

Mark ruffalo was scherp , 1 van de beste performance ooit !!

grappig, leuk, en lekker 30 and flirty!

Goosebums gewoon, Jennifer garner gaf alles in deze film, ze lacht, ze huilt geweldig actrice !!

avatar van Pierre1965

Pierre1965

De favoriete film van mijn broer 37 jaar, stoere kerel.

Gevoelig type dat ook wel.

Maar deze film als beste allertijden, ik zat perplex.

Na een minuut of 20 dacht ik.

Ik koop hem wat wenspoeder, zodat hij zich een andere filmsmaak kan wensen.

Toch heb ik het geheel afgekeken en hier en daar toch wel gelachen en genoten van de lol en het soms wel aardige sentiment.

Nou heeft hij iets met tijdreizen in films.

Back to the future hebben we absoluut gemeen als broers.

Dat zal voor hem dan ook wel het aspect zijn.

En ja anderzijds je doet er geen vlieg mee kwaad als je deze film helemaal geweldig vind.

avatar van Seifer

Seifer

Waardeloze film is dit zeg, Jennifer Garne speelt ook zo irritant.

avatar van firekiddo

firekiddo

Nieuw idee, mooi en geniaal.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Tja, typische film het ging me allemaal wat te gemakkelijk. Alsof niemand ziet dat ze is veranderd. Die collega van haar legt ook alles net zo geduldig uit, slecht gedaan dus. En dat stukje dat ze Thriller danst en ineens "iedereen" mee danst en die dans kent. Matig dus Al met al een wat kinderlijke film. Niet mijn ding.

avatar van jakobjan1908

jakobjan1908

Redelijke film met voorspelbaar einde. Kijkt wel lekker makkelijk weg als er niks op tv is.

avatar van Tommeh

Tommeh

firekiddo schreef:

Nieuw idee, mooi en geniaal.

Niets nieuw, mooi of geniaal aan.

avatar van yeyo

yeyo

firekiddo schreef:

Nieuw idee.

Duidelijk nooit Big met Tom Hanks gezien..

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11918 berichten

Inderdaad niet nieuw en verre van geniaal. Wel een erg mooi productie-ontwerp en een frisse Jennifer Garner. Nog altijd twee redenen voor mij om dit een heerlijke film te vinden.