Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Harrison Ford, Sean Bean en Anne Archer
Releasedatum: 1 oktober 1992
Bekijk via NLZIET
Plot Patriot Games
"Not for honor. Not for country. For his wife and child."
CIA-agent Jack Ryan (Ford) wordt tijdens zijn vakantie in Londen geconfronteerd met een IRA-aanslag op een lid van het koninklijk huis. Hij verijdelt de aanslag en doodt daarbij een IRA-lid. De broer van de overledene (Bean) zweert wraak. Naar een boek van Tom Clancy.
Jack Ryan
Lt. Cmdr. Robby Jackson
Adm. James Greer
Paddy O'Neil
Jordy
Goed geacteerde en spannende thriller als ik het me goed herinner. 3 en een halve ster.
Justice4All
Hoeveel keer is CIA-agent Jack Ryan door Harrison Ford, ik ken er 2. Deze film en Clear and Present Danger.
Klopt dat zijn ze en Alec Baldwin als Jack Ryan in Hunt for Red October, The en Ben Affleck in Sum of All Fears, The
tess
Go, Sean! Goeie film! Spannend en een lekker agressieve Sean Bean; leuk!
tess
Vandaag in de Spits: Patriot Games met Ben Affleck! Okee....lijkt me enigszins een vergissing. Er stond zelfs nog een foto van Ben Affleck bij.
Ja, Ben heeft wel een keer Jack Ryan gespeeld maar dat is pas veel later. Beetje een stomme fout.
Phoenix
Is Bean nou de overledene of de broer van de overledene? Anyway, ik ga deze wel even bekijken, Bean is altijd genieten
tess
Bean is de broer van de overledene en speelt een bijzonder goede rol van de door woede verblinde broer die uit is op wraak....wraak en nog eens wraak!
PartyMarty
Vind Harison Ford in deze film een beetje te veel de held-tegen-wil-en-dank uithangen. Wel aardig verder hoor, maar wel minder dan Clear and Present Danger.
tess
Het leuke aan Harrison Ford is dat hij echt heel fout kijkt als hij kwaad of verbeten moet zijn. Dat blijft leuk.
PartyMarty
Stoere scene met die sateliet en die SAS team. 4str
Dat is volgens mij juist in Clear and Present Danger.
Dylan Blanker
Inderdaad een goed geacteerde thriller (best wel bekende acteurs), met spannende en goed gefilmde actiemomenten, en met een spannend einde. Aan de film valt gewoon niet zo veel te klagen, denk ik. *** en een half (3,5).
Zeker de moeite waard!
goede thriller met veel actie en zeker goed geacteerd.
spanning is er zeker.
4,5 ster
kArIzMa_TuRk
leuke vermakelijke film.
mensen die deze niet hebben gezien ik zou zeggen 'huur hem' 'koop hem' zeker wel de moeite waard
aedanhoff
Ik vind dit een hele spannende goed opgebouwde thriller. Harrison Ford is sowieso een ontzettend goede acteur. In de the Fugutive was hij ook erg strek en in deze film zet hij wederom een ijzersterke rol neer. De film zit trouwens vol goede acteurs. Sean Bean en Samuel L. Jackson niet te vergeten, ook al heeft ie maar een klein rolletje. Zeker een dikke 4,0 waard!!
Conquest
Het klopt dat Ford uitstekend is en deze thriller een vermakelijke avond biedt. Maar er moet wel onderscheid worden gemaakt met de klasse van bijvoorbeeld The Fugitive. Daarom 3*
LittleBox
Na Clear and Present Danger in mijn ogen de beste Tom Clancy verfilming. Prima acteerwerk en erg spannende film. Ik heb hem al verschillende keren gezien.
nightbreed
Vermakelijke onzin met de ex-schilder Harrison Ford die door toeval is ontdekt.
Cijfer: 3,5
Didi_1975
Vrijdag jl. op dvd gekeken.
Alhoewel het een oude film is, merk je daar weinig van (behalve dan die abnormaal grote autotelefoon). Het is een heerlijk spannende film met de juiste dosis actie.
Iron Maiden
Vermakelijke onzin met de ex-schilder Harrison Ford die door toeval is ontdekt.
Hij was loodgieter.
zenboy1969
Harrison Ford door toeval ontdekt ?? So what... moeten ze dan allemaal het bed van de producers passeren? Harrison Ford laat eens te meer zien dat hij toch een goed acteur is, naast verscheidene anderen in deze film. Degelijke actiefilm, gebaseerd op het boek van een groot auteur (Tom Clancy). In deze categorie en dit genre is er echter een groot aanbod van films die allemaal wel op hun typisch Amerikaanse manier worden geproduceerd. Vandaar een redelijke 3*.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Het was een leuke en spannende film, hij kwam wel traag op gang, maar het was een prima film.
Daarom een kleine 3,5 sterren.
-Roald-
het laatste deel (laatste half uur) van de film maakte het nog enigsinds boeiend, maar goed was het niet.
jordybeukeboom
Hij was loodgieter.
Timmerman en bouwde zijn eigen huis

Clear and Present Danger
1994

The Hunt for Red October
1990

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Mississippi Burning