• 9.373.557 stemmen

Geregisseerd door: Phillip Noyce

Met onder meer: Harrison Ford, Sean Bean en Anne Archer

Releasedatum: 1 oktober 1992

Plot Patriot Games

"Not for honor. Not for country. For his wife and child."

CIA-agent Jack Ryan (Ford) wordt tijdens zijn vakantie in Londen geconfronteerd met een IRA-aanslag op een lid van het koninklijk huis. Hij verijdelt de aanslag en doodt daarbij een IRA-lid. De broer van de overledene (Bean) zweert wraak. Naar een boek van Tom Clancy.

Dr. Caroline "Cathy" Ryan

Adm. James Greer

Paddy O'Neil

avatar van Jordy

Jordy

Goed geacteerde en spannende thriller als ik het me goed herinner. 3 en een halve ster.

avatar van Wouter

Uitgelopen.

avatar van neo

neo

inderdaad een spannende film met een goeie climax.

avatar van Armin

Armin

Spannend, met een sterke rol van Bean. ***1/2

avatar van Justice4All

Justice4All

Hoeveel keer is CIA-agent Jack Ryan door Harrison Ford, ik ken er 2. Deze film en Clear and Present Danger.

avatar van stinissen

Justice4All schreef:

Klopt dat zijn ze en Alec Baldwin als Jack Ryan in Hunt for Red October, The en Ben Affleck in Sum of All Fears, The

tess

Go, Sean! Goeie film! Spannend en een lekker agressieve Sean Bean; leuk!

tess

Vandaag in de Spits: Patriot Games met Ben Affleck! Okee....lijkt me enigszins een vergissing. Er stond zelfs nog een foto van Ben Affleck bij.

Ja, Ben heeft wel een keer Jack Ryan gespeeld maar dat is pas veel later. Beetje een stomme fout.

avatar van Phoenix

Phoenix

Is Bean nou de overledene of de broer van de overledene? Anyway, ik ga deze wel even bekijken, Bean is altijd genieten .

tess

Bean is de broer van de overledene en speelt een bijzonder goede rol van de door woede verblinde broer die uit is op wraak....wraak en nog eens wraak!

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Vind Harison Ford in deze film een beetje te veel de held-tegen-wil-en-dank uithangen. Wel aardig verder hoor, maar wel minder dan Clear and Present Danger.

tess

Het leuke aan Harrison Ford is dat hij echt heel fout kijkt als hij kwaad of verbeten moet zijn. Dat blijft leuk.

avatar van Disk

Disk

Goede film, Stoere scene met die sateliet en die SAS team. 4str

avatar van mabo

mabo

Vond deze film indertijd erg goed

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Disk schreef:

Stoere scene met die sateliet en die SAS team. 4str

Dat is volgens mij juist in Clear and Present Danger.

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Inderdaad een goed geacteerde thriller (best wel bekende acteurs), met spannende en goed gefilmde actiemomenten, en met een spannend einde. Aan de film valt gewoon niet zo veel te klagen, denk ik. *** en een half (3,5).

Zeker de moeite waard!

avatar van 606

goede thriller met veel actie en zeker goed geacteerd.

spanning is er zeker.

4,5 ster

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

leuke vermakelijke film.

mensen die deze niet hebben gezien ik zou zeggen 'huur hem' 'koop hem' zeker wel de moeite waard

avatar van aedanhoff

aedanhoff

Ik vind dit een hele spannende goed opgebouwde thriller. Harrison Ford is sowieso een ontzettend goede acteur. In de the Fugutive was hij ook erg strek en in deze film zet hij wederom een ijzersterke rol neer. De film zit trouwens vol goede acteurs. Sean Bean en Samuel L. Jackson niet te vergeten, ook al heeft ie maar een klein rolletje. Zeker een dikke 4,0 waard!!

avatar van Conquest

Conquest

Het klopt dat Ford uitstekend is en deze thriller een vermakelijke avond biedt. Maar er moet wel onderscheid worden gemaakt met de klasse van bijvoorbeeld The Fugitive. Daarom 3*

avatar van LittleBox

LittleBox

Na Clear and Present Danger in mijn ogen de beste Tom Clancy verfilming. Prima acteerwerk en erg spannende film. Ik heb hem al verschillende keren gezien.

avatar van nightbreed

nightbreed

Vermakelijke onzin met de ex-schilder Harrison Ford die door toeval is ontdekt.

Cijfer: 3,5

avatar van Didi_1975

Didi_1975

Vrijdag jl. op dvd gekeken.

Alhoewel het een oude film is, merk je daar weinig van (behalve dan die abnormaal grote autotelefoon). Het is een heerlijk spannende film met de juiste dosis actie.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

nightbreed schreef:

Vermakelijke onzin met de ex-schilder Harrison Ford die door toeval is ontdekt.

Hij was loodgieter.

zenboy1969

Harrison Ford door toeval ontdekt ?? So what... moeten ze dan allemaal het bed van de producers passeren? Harrison Ford laat eens te meer zien dat hij toch een goed acteur is, naast verscheidene anderen in deze film. Degelijke actiefilm, gebaseerd op het boek van een groot auteur (Tom Clancy). In deze categorie en dit genre is er echter een groot aanbod van films die allemaal wel op hun typisch Amerikaanse manier worden geproduceerd. Vandaar een redelijke 3*.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Het was een leuke en spannende film, hij kwam wel traag op gang, maar het was een prima film.

Daarom een kleine 3,5 sterren.

avatar van -Roald-

-Roald-

het laatste deel (laatste half uur) van de film maakte het nog enigsinds boeiend, maar goed was het niet.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Iron Maiden schreef:

Hij was loodgieter.

Timmerman en bouwde zijn eigen huis