• 9.376.903 stemmen

Met onder meer: Johnny Depp, Timothy Hutton en John Turturro

Releasedatum: 15 april 2004

• meJane Bekijk via meJane

Plot Secret Window

"The most important part of a story is the ending."

Een schrijver, Morton Rainey, heeft zich teruggetrokken in zijn buitenverblijf aan de oevers van Tashmore Lake, nadat zijn vrouw is vreemdgegaan. Op een dag arriveert er een man, John Shooter genaamd, die Morton ervan beschuldigt zijn verhaal te hebben gestolen. Morton tracht de man ervan te overtuigen dat dit echt niet het geval is, en probeert hem het originele verhaal te laten zien, dat twee jaar eerder geschreven is dan Shooter's verhaal. Op de één of andere manier lukt het hem echter niet het origineel te vinden en beginnen er vreemde dingen te gebeuren...

Mort Rainey

Detective Bradley

avatar van Fiend

Fiend

markpennings schreef:

Redelijk matige film, begint goed maar wordt steeds minder. Ik moest een beetje denken aan een Beautiful Mind, maar zo slecht was deze film ook weer niet gelukkig.

Wat is er mis met Beautiful Mind dan? :S

avatar van miss_suus

miss_suus

4.5 ster

depp speelde goed en het verhaal was ook goed

ik vond hem ook niet voorspelbaar maar ja dat ligt waarschijnlijk gewoon aan mezelf

avatar van Larizz

Larizz

vond hem erg tegenvallen.En ook helemaal niet spannend zelfs saai soms.

avatar van FX

FX

Lekkere wegkijkfilm met een uitstekende Depp. Na ongeveer een krappe drie kwartier had ik al een gevoel waar het heen zou gaan en dat maakte het geheel er wel wat minder op. Uit eerdere reacties blijkt dat ik niet de enige was, dus eigenlijk is dit gewoon een heel voorspelbare film.

Dit neemt niet weg dat ik de film wel boeiend vond tot het einde, met name door Depp, maar ook Turturro doet zijn werk goed.

avatar van wackyboy

wackyboy

Ik vond de film ook wel lekker wegkijken. Vond het niet beter of slechter dan andere Stephen King verfilmingen. Als je er daarvan al een stel hebt gezien ken je het stramien van zijn verhalen zo onderhand wel een beetje. Maar dat neemt niet weg dat ze wel doeltreffend zijn en boeiend blijven. Depp speelt weer een goede rol en het uiteindelijke resultaat is een leuke film die het huren wel waard is.

avatar van Kyra

Kyra

Een erg slechte film, het verhaal was zo doorzichtig als een raam . Alle films van S.K. zijn zo voorspelbaar. Acteerwerk was wel ok (van Depp)

avatar van martijn77

martijn77

over het geheel een zeer redelijke film maar het plot is veel te voorspelbaar. Goed acteerwerk van Depp en Turturro, duh. Al met al geen verrassingen: 2,5 sterren.

avatar van Spikelover

Spikelover

Hey allemaal,

Secret Window is een hardstikke lauwe film. Heel erg goed. Johnny Depp acteerd als de beste. Echt kijken!!!! Ik vond het heeeeeeeeeel spannend !!! Wie erover klaagt krijgt met mij te maken. hahahahaha. Doegies!!!!!!!!!!

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

Aardige en vooral spannende film die ik alleen door kreeg (knip - Jordy) maar ik kon nog wel genieten van de angstaanjagende stukjes waar hij alleen thuis was Als het kon zou ik ee 6.5 geven maar geef hem het voordeel van de twijfel. 3.5*

avatar van Jordy

Jordy

Wil je hier svp geen spoilers voor andere films plaatsen? Je verpest die film dan voor mensen die de deze film wél gezien hebben (en de spoiler dus automatisch zichtbaar zien) en die andere niet.

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

dat had ik ff over het hoofd gezien..sorry

avatar van redjina

redjina

Ik vond deze film niet bijzonder, apart verhaal en een raar eind. Maar mijn complimenten voor Johnny Depp zijn acteerkunsten zijn erg goed.

avatar van V

V

jassonn schreef:

Vond ik ook,de film is gewoon slecht uitgewerkt.Als hij wat langer was geweest en meer aandacht aan alles was besteed,en dan vooral de voorgeschiedenis had hij imo stukken beter kunnen zijn.

Lees het boek (als je dat nog niet gedaan hebt). Werkelijkwaar stukken beter. Het stoornisgedeelte wordt daar veel beter, duidelijker, en zeker spannender uitgewerkt. Sowieso is deze film wederom een bewijs dat (een enkele uitzondering daargelaten) Stephen King verhalen slecht verfilmd worden.

Waarom vinden scenario schrijvers het nodig om een enorm sterk verhaal te verkrachten door met eigen verhaallijnen op de proppen te komen??!!!

Voorbeeldjes:
1. Hij heeft opeens een hond ipv een kat, Why? Is dat kreng more likeable ofzo??
2. Er worden meer hints gegeven mbt het plot, bijvoorbeeld in de winkel als dat mannetje Mort vraagt of hij een pakje Pall Mall wilt!
3. Mort die aan de brandweerinspecteur meldt dat hij idd een vijand heeft, namelijk John Shooter (in het boek zijgt hij hier bewust over).
4. Mort's ex-vrouw die aankaart dat het eerder is voorgekomen dat Mort werd beschuldigd van plagiaat. Iets wat ook niet in het boek voorkomt. In het boek komt hij daar namelijk zelf langzaamaan achter. Tegen het einde realiseert hij zich dat hij John Shooter zelf geschapen heeft. Shooter van Ted en John van de jongen wiens verhaal hij in het verleden gestolen heeft.
5. Zijn eerdere zenuwinzinking die niet aan bod komt.
6. Het belachelijke einde. Moet dit nu spannender zijn, dit ongeloofwaardige open einde?! In mijn optiek een volmondig neen.

Positief vind ik dat een aantal scenes bijna letterlijk vanuit het boek naar de film zijn vertaald. Hadden ze meer mee kunnen en moeten doen.
Depp en Turturro vond ik geweldig. Uiteraard staan de kwaliteiten van deze heren buiten kijf, maar het blijft heerlijk om dit te zien. Het accent van, Turturro.... geweldig!

Eindoordeel: 2*

avatar van chiquita

chiquita

Been there, done that. In het begin had ik al het vermoeden waar het op uit zou draaien. De film kwam overigens behoorlijk langzaam op gang en het einde had naar mijn idee wel beter gekund. Depp vond ik wel meevallen, Turturro was fantastisch.

avatar van snoezelke

snoezelke

de combinatie van leuke beelden,en een super onemanshow van johny depp zorgen ervoor dat het ietwatcliché verhaal dat inderdaad wat voorspelbaar wordt naar het slot toe toch best genietbaar filmateriaal is,ok,de ontknoping is niet zo verrassend ,maar ze word wel leuk op het scherm gebracht en dus is ze voor mijn part geslaagd want 90procent van alle films zijn voorspelbaar.johny depp blijft de meest schitterende acteur van zijn generatie3sterren voor de film dus

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Ik had hier zin in. En werd eigenljk niet teleurgesteld. Sfeervolle en boeiende productie. Depp weet met gemak de film op zijn schouders te dragen en speelt een voortreffelijke rol. Niet al te veel poespas, maar gewoon een geestig en sterk personage. Verder is Turturro ook sterk, met zijn geinige accentje en Maria Bello speelt ook een prima rol.

4 sterren.

avatar van pikedre

pikedre

ik zag hem al lang aankomen... zonde !! een 3

avatar van jackie

jackie

Viel tegen, Depp en Turturro maken nog wel iets goed.

avatar van redjina

redjina

V schreef:
Het accent van, Turturro.... geweldig!

Daar ben ik het helemaal mee eens!!!!!!

avatar van blitzwingz

blitzwingz

zeer voorspelbaar, en eigenlijk gewoon niet zo bijzonder. Johnny Depp deed het op zich niet slecht, maar dat maakt het zeker nog geen goeie film. Wel lekker wijf trouwens

avatar van bisse

bisse

hendig slecht

avatar van V

V

Hendig

avatar van black0

black0

ik vond het zeker wel een vette flim, misschien wel voorspelbaar, maar hij bleef door het goede acteerwerk van johnny depp nog steeds goed

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Leuke film alleen dat Depp uiteindelijk een psycho blijkt is slecht uitgewerkt. Alsof Koepp niet meer wist hoe hij het op moest lossen en dat dus zo maar deed. Beetje jammer want de film ziet er prachtig uit en is heel sfeervol. Depp was erg grappig en zoals altijd erg goed. Ik heb serieus nog nooit een slechte rol van hem gezien. Ook Turturro was erg goed. Het einde vond ik dan wel weer grappig maar toch jammer van dat plotselinge aha-zo-zit-het gedeelte, anders had ik een hoger cijfer gegeven 3,5*.

avatar van Sander D.

Sander D.

Begon goed, Depp erg op dreef, en het eerste uur was zeker de moeite waard. Zonde dat de film in het laatste kwartier zwaar ontspoord.

Toch 3 sterren voor Depp, Turturro en het camerawerk.

avatar van Justice4All

Justice4All

Niet zo bijzonder filmpje. Standaard thrillertje met Depp en Turturro. 3 ***

avatar van Tara

Tara

Vond het ook niet echt bijzonder. Depp is als vanouds, een beetje een "weirdo". Dat kon hij goed in Pirates en Once upon a time in Mexico maar nu hebben we het trekje wel gezien.

Vond het ook erg voorspelbaar.

Na eerst het boek te hebben gelezen

Matige film dus...

avatar van SSeagal

SSeagal

Jammer dat ik toch zoveel thrillers kijk en daardoor films als deze gauw door heb. Maar leuk was de film zeker met een wederom klasse Depp. Lekkere Stephen King verfilming, ***1/2

avatar van The Musicman

The Musicman

Deze film vond ik tot nu toe 1 van de minste die ik heb gezien, Depp speelt de rol wel aardig maar het verhaal opzich was waardeloos evenals het einde. Ik hoop dat hier ook niet een vervolg of een soortgelijke film van komt.... van mij 1*

avatar van lodi

lodi

Hele matige film. Erg voorspelbaar, veel clichés, geen enkele originaliteit. Zelfs de hier volop geprezen acteerprestaties van Johnny Depp konden me niet bekoren helaas. **