• 9.376.802 stemmen

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Pam Grier, Samuel L. Jackson en Robert Forster

Releasedatum: 20 mei 1998

Plot Jackie Brown

"Six players on the trail of a half million in cash. There's only one question... Who's playing who?"

De stewardess Jackie Brown wordt gepakt tijdens het smokkelen van geld voor haar baas. Ze krijgt een aanbod om met de politie samen te werken om de wapenhandelaar waar ze voor werkt te kunnen pakken. Ze ontmoet Max Cherry, die haar borgsom betaalt. Ze besluiten een plan te smeden waardoor ze de partijen tegen elkaar uit kunnen spelen, en er zelf met een grote som geld vandoor kunnen gaan.

avatar van mikey

mikey

Ik vind overigens deze film wel heel erg geslaagd. Ik vind vooral het verhaal erg goed. Het verhaal lijkt eerst erg ingewikkeld, maar is het uiteindelijk helemaal niet.

tarantino's beste (vind ik), een geweldig verhaal en bijzonder goede acteerprestaties. Jammer genoeg was het verhaal voor mij soms ingewikkeld en ben ik hem nu deels vergeten. vanavond maar even het dvdtje draaien. 5

avatar van mister blonde

mister blonde

moet maar eens kijken of hier niet wat vanaf mag (4 sterren). de goede 'vondst' om het einde vanuit verschillende perspectieven te vertellen, is regelrecht gejat uit the Killing.

avatar van flipsen

flipsen

Goed jatten is ook een vak. Tarantino is daar een meester in.

avatar van mister blonde

mister blonde

dat weet ik. kijk the Killing eens, dit vond ik echt te erg.

avatar van Dstruct

Dstruct

Heb erg genoten van deze film. Goede acteer prestaties, goed verhaal en mooie lange interessante dialogen.

avatar van Remi

Remi

Dstruct schreef:

goed verhaal en mooie lange interessante dialogen.

Voor mij soms te lang...

maar dat die film interessant is, is een feit

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Nog steeds veruit de minste Tarantino. Gekocht op DVD(moet alleen kill bill 1/2 nu nog) en hij is echt niet heel sterk. Op sommige momenten na erg matige en standaard dialogen. Ik heb Tarantino in een intervieuw horen zeggen dat hij dialogen die over het plot gaan meestal irritant vind maar hier is dat bij bijna elke plotwending zo.

Natuurlijk is deze film beter dan de gemiddelde en daarom nog steeds 3.5 ster maar ik ben blij dat hij hierna weer een echt goede film is gaan maken.

avatar van Mushroom

Mushroom

Vin hem zwaar onderschat, ja er zit minder aktie in en alles verloopt wat trager, maar de dialogen zijn gewoon briljant, het spijt me wel maar als i kop iemand wil lijken dan graag op Ordell Robbie allemachtig wat is die cool!!!

avatar van Cicero

Cicero

Klote film. Ik had meer verwacht. Die De Niro wordt als zenuwelaaier voorgesteld en snel vermoord. Die Samuel L. Jackson acteert zeer matig, hij kan heel slecht een bad guy nadoen. Good guy is veel passender bij die man (The Negotiator, A Time to Kill).

En die hoofdrolspeelster is al helemaal om te schijten, wat kan zij slecht acteren zeg. Die relatie tussen haar en die oude man is toch niet overtuigend, kom op zeg. Wat dacht die Tarantino wel, dat zijn liefhebbers deze kutfilm zo makkelijk zouden slikken? (*1,0)

avatar van Chr.s

Chr.s

Klote film.

om te schijten

deze kutfilm

Nou nou nou, laat je moeder het maar niet lezen.

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Dat moment waar Louis Simone probeert te bellen en Ordell wat aan hem vraagt is erg mooi. Louis die dood voor zich uit staart en daarna met dat snoer zit te kutten.

avatar van El Duderino

El Duderino

Zag laatst op tv een stukje van "the big doll house" uit 1971 met Pam grier (hele slechte film by the way, daarom ook niet uit gezien) waarin zij in een vrouwen gevangenis zit. Aan het begin van de film hoorde je precies hetzelfde nummer (99 years is a long, long time, of zoiets) wat je ook hoort als Max Cherry haar in J.B. komt ophalen na haar arrestatie. Gewoon weer een van die geweldige knipogen/verwijzigingen van Tarantino. Het zelfde geval met de titel, een verwijzing naar "Foxy Brown" (hoofdrol Pam Grier, duh!). Precies dezelfde letters!!

avatar van Benninf

Benninf

Zeer goede acteerprestaties van Jackson, Gier en De Niro. Goed verhaal, even was ik de draad kwijt maar bij 'de echte' overdracht vielen alle puzzelstukjes weer op hun plaats. De muziek was bijpassend en het begin van de film vond ik erg sterk.

4 sterren.

avatar van mvdw89

mvdw89

een van de mindere films van tarantino 3,5*

Grappige film, hij duurt wel erg lang hoor, dit verhaal had ook in 1 3/4 uur gekunt i.p.v. 2.5 uur. maar op de een of andere manier weet Tarantino er op zijn eigen manier toch voor te zorgen dat je wel blijft kijken. op het moment dat je denkt nu zet ik hem af gebeurt er iedere keer weer iets. Kan alleen niet bij Pulp fiction of resevoir dogs in de schaduw staan 3.5*

avatar van scorsese

Wat weet Tarantino toch ook altijd zijn muziek goed uit te kiezen. De film begint al meteen goed met Pam Grier lopend op dat nummer Across a 110th street. Prachtig gewoon.

zoutzak

wordt echt beter elke keer ik em weer zie, vind deze film absoluut niet een 'mindere' in het werk van Tarantino.

absolute topfilm, met prachtig plot, goed acteerwerk, en niet te vergeten sublieme dialogen die het geheel ongelofelijk humoristisch maken.

4->4,5*

avatar van Jorick

Jorick

Een goede film met inderdaad een erg mooi plot.

Persoonlijk vond ik de film wel af en toe een beetje langdradig.

avatar van Mrblackwell

Mrblackwell

Ik heb veel negatieve verhalen over deze film gehoord. Het onbreekt inderdaad aan actie maar dat maakte deze film naar mijn mening juist wel leuk. Het zat prachtig inelkaar, het was natuurlijk gespeeld en het was droog. Ik heb er van genoten. Deze film verdiend naar mijn mening 4 sterren.

avatar van jedymaster

jedymaster

Een goed verhaal met een goede rol van Pam Grier zou die actrice wel vaker in grote films wilen zien.

T_fuckin_montana schreef:

Kan alleen niet bij Pulp fiction of resevoir dogs in de schaduw staan 3.5*

wat een onzin, vind dit een even groot meesterwerk.

zoutzak

met tevens Q's beste kofferbakscene!

avatar van da_smak

da_smak

Q's minste, maar 4* zijn op zijn plaats.

avatar van E V

E V

jedymaster schreef:

Pam Grier was inderdaad heel goed.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

zoutzak schreef:

met tevens Q's beste kofferbakscene!

In reservoir dogs vond ik de kofferbakscene toch beter... Vond reservoir dogs op vele vlakken beter trouwens dan deze, alleen het leuke zomerse sfeertje (dankzij die Melanie, door Bridget Fonda). Met Pulp Fiction, die ik iets minder vind dan RD, kan deze wel ongeveer tippen, mss is deze iets minder. Deze moet je idd kijken voor de droogheid.

zoutzak

de dialoog tussen Samuel L Jackson en Chris Rock is subliem, en dat maakt die kofferbakscene tot Q's beste IMO.

Reservoir Dogs is overigens nooit mijn favo geweest en Pulp Fiction daarentegen daarentegen ontstijgt ook deze film.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Idd, en ik denk juist het tegenovergestelde

Sooo???

avatar van AHWA

AHWA

zoutzak schreef:

Chris Tucker zal je bedoelen. Beaumont

uiteraard, thanks

avatar van Tanja83

Tanja83

Las in de Spits dat ie vanavond weer op televisie komt, toch maar weer een keer kijken.

En nu helemaal volgen. De eerste keer dat ik hem zag ben ik tussendoor in slaap gevallen en dan ontgaat alles aan je