Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 5 augustus 1993
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Reservoir Dogs
"Every dog has his day."
Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spoilertopic
- Reservoir Dogs: The Screenplay (BoekMeter)
- Game (GamesMeter)
- Reservoir Dogs (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Officer Marvin Nash
Mr. Blue
Mr. Brown
melabo10
deze film vond ik echt een topper! Alles klopte aan de film en de karakters maakte de film nog spannend ook!
PaulieWalnuts
Ongelofelijk hoe zo weinig kan gebeuren en de film toch zo goed kan zijn... voor mij 4.5/5
Flipman
Dat is met jacky Brown ook zo.... Hoe meer je em kijkt... hoe beter die wordt
Hoop ik wel, want met de rest van zijn werk vergeleken, vind ik die niks!
W.M.J.M
Deze film heeft de coolste scène ooit. Als de heren uit het restaurant komen en onder begeleiding van Little Green Bag weg lopen is briljant.
JoeCabot
Die scene is "overgenomen" uit The Wild Bunch, voor zover ik me kan herinneren...
W.M.J.M
Joe Cabot zegt
W.M.J.M schreef:
Beter goed gejat dan slecht verzonnen.
Bram v. L.
Wel meerdere films hebben dit soort scenes. Het zijn volgens mij dan veelal verwijzingen naar de ''Rat Pack''.
one punch mikey
gave film maar 1 ding snap ik niet, hoe kan het dat eddy dood gaat, mr white richt zn pistool op die oude (kerel ik geloof dat ie joe heet) joe richt zn pistool op mr orange eddy richt op mr white en mr pink licht ergens waar die geen kogels vangt. kan iemand dat uitleggen?
Mr. Orange schiet het eerst op Eddie
Mr. White schiet op Joe
Joe schiet op Mr. Orange
maar mr orange heeft geen pistool hij licht op de grond dood te gaan
Salto
Wat een film. Ik kon niet slapen afgelopen week, dus ik heb em om 3 uur 's nachts opgezet en ook al heb ik em zovaak gezien. Ik keek weer mijn ogen uit.
Geniale scenes:
- Mr. White en mr. Pink houden elkaar onder schot.
- martelscene met mr. blonde.
- de 'gangster-anekdote' van mr. orange.
- ontknoping met de schietpartij.
Tarantino heeft met heel weinig middelen een heel grote film gemaakt.
maar mr orange heeft geen pistool hij licht op de grond dood te gaan
Mr. Orange heeft wel een pistool want hij schiet zelfs Mr. Blonde neer
Metalfist
Hij schiet in ieder geval op Eddie hoe hij het doet, doet er niet toe
one punch mikey
ik weet niet waar je het over hebt hoor ik heb die scene nu ongeveer 20 keer gekeken om te zien wie wie schiet maar hij licht op de grond dood te gaan en schiet zeker niemand
one punch mikey
ik heb m op mn pc staan dus ik kan m zo vaak zien als ik wil maar hij houd twee bebloede handen de lucht in en heeft geen pistool meer in zn handen dan schiet joe hem af dus ik snap t niet wie het wel doet maar mr orenge schiet niet op eddy
one punch mikey
volgens deze site is het een fout in de film:http://www.slipups.com/items/2146.html
staan ook wel interessante reacties onder
Metalfist
Ik heb is op je site gekeken en inderdaad het klopt het is niet Mr. Orange die schiet maar Mr. White die 2 keer schiet: 1 keer op Joe en de 2de keer op Eddie.
Ik bied mijn excuses aan
*Nientjah*
Weet iemand of er nog ergens 10th anniversary dvd's (mr. pink/mr. blonde/mr. orange/mr. white/mr. brown edities) in de omloop zijn. Ik weet dat ze op amazon.com nog te koop zijn, maarja dat is een Amerikaanse site en het lijkt me nogal een gedoe om zo'n dvd over te laten vliegen. Misschien heeft iemand van jullie er nog 1 te koop of weten jullie waar hij nog te koop is (2e hands)? Alvast bedankt!
Kricky
Het is mr blue, want die gast zag je nauwelijks en hij was de enige die geen grappen maakte en de rest deed dat wel.
Hij is het
film_kaza
Quentin Tarantino was geweldig met zijn rol in From Dusk Till Dawn, maar Pulp Fiction vond ik al veel minder.
Gisteren zag ik deze en vond hem wel aardig voor een mafia film. Hier zit tenminste 1 oficieel verhaal in en niet allemaal kleine verhaaltjes met veel te lange scripten.
Acteerwerk was geweldig. Vooral de cast en Quentin zelf, maar wel jammer dat hij nauwlijks tekst had. Geen nadeel het hoort gewoon bij de film. Een grote verassing was het niet wie de dader was. Kricky beweert Mr. Blue omdat hij geen grapjes maakte. Ik dacht zelf meer aan Mr. Orange, hij hoort het hele gesprek en niemand die verwacht dat hij nog iets van plan was omdat hij op sterven lag, en ja hoor, ik had gelijk. Ook toen hij over Joe begon had ik zo'n idee van: zit Joe niet gewoon al die tijd hun af te luisteren? Ik heb wel vaker dat soort dingen gezien. En ja ik had weer gelijk. Dus dat was voorspelbaar.
Nog 1 nadeel was het einde. Ik begreep het niet echt. Had wat meer verwacht, alsof het vlak voor het einde al stopte. Is Mr. pink nou gepakt? en hoe zat het met de laatste (Mr. white volgens mij)? En Mr Orange bleef leven neem ik aan, maar dat werd niet voor de 100% duidelijk gemaakt.
Voor de rest hier en daar gelachen, maar soms waren er ook wel van die lange saaie scripten.
3 sterren.
AHWA
Aan het einde schiet Mr White Joe en Nice Guy Eddie dood, terwijl zij hem slechts verwonden. Mr White kruipt naar Orange en Orange bekent dat hij de verrader was. Dan komt de politie binnen en vragen ze White het wapen neer te leggen, maar hij schiet Orange neer en wordt dan door de politie zelf neergeschoten. Op de achtergrond hoor je hoe Mr Pink wordt aangehouden/beschoten door de politie.
WB
Gister na een tijdje weer herzien. Blijf bij het zelfde standpunt (4 sterren) maar zie/hoor nu pas echt wat voor geweldige dialogen er in deze film zitten! Briljant gewoon! Heb er erg om moeten lachen
Echt Tarantino...
Ambru
Net gezien, fijne film.
Vond hem wel wat minder als Pulp Fiction, maar dit was dan ook maar Tarantinos eerste film.
Schuco
Wat een film, prachtige muziekkeuze's vandaar ook de humor af en toe. Acteerwerk is ook top. Een Tarantino meesterwerk.
Carcamel
Niks meer aan te te voegen , behalve een halve punt
djerk_Corleone
superb. geen plek meer in de top 10 helaas anders had ie er zeker in gestaan. 5*

Misdaadklassieker 'Reservoir Dogs' van Quentin Tarantino morgenavond (15 april) uitgezonden op televisie

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

Tarantino's debuut 'Reservoir Dogs' is morgenavond (27 december) te zien op televisie: 'Bloederige, grappige en vooral gefocuste film'

Videogame-tie-ins: Vijf films waarvan je misschien niet wist dat ze een eigen game kregen

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
traitorear jewelrypsychopaatdiefovervalverraadmysteriemaffiaontsnappenbendeplan gone wrong cultfilmnonlinear timelinewarehousejewelry heistensemble casttold in flashbackheist gone wrongbotched robberyforeshadowingrendezvousiconicset in one roomuneasy alliancerag tag group shared universebased on short film