• 9.385.776 stemmen

Misdaad / Drama | 99 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Harvey Keitel, Michael Madsen en Tim Roth

IMDb beoordeling: 8,3 (1.162.370)

Releasedatum: 5 augustus 1993

Plot Reservoir Dogs

"Every dog has his day."

Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.

Mr. White / Larry Dimmick

Mr. Orange / Freddy Newandyke

Mr. Blonde / Vic Vega

"Nice Guy" Eddie Cabot

Detective Holdaway

Officer Marvin Nash

avatar van melabo10

melabo10

deze film vond ik echt een topper! Alles klopte aan de film en de karakters maakte de film nog spannend ook!

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Ongelofelijk hoe zo weinig kan gebeuren en de film toch zo goed kan zijn... voor mij 4.5/5

avatar van Flipman

Flipman

Salto schreef:

Dat is met jacky Brown ook zo.... Hoe meer je em kijkt... hoe beter die wordt

Hoop ik wel, want met de rest van zijn werk vergeleken, vind ik die niks!

W.M.J.M

Deze film heeft de coolste scène ooit. Als de heren uit het restaurant komen en onder begeleiding van Little Green Bag weg lopen is briljant.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

W.M.J.M schreef:

Die scene is "overgenomen" uit The Wild Bunch, voor zover ik me kan herinneren...

Joe Cabot zegt

W.M.J.M schreef:

Beter goed gejat dan slecht verzonnen.

avatar van Bram v. L.

Bram v. L.

JoeCabot schreef:

Wel meerdere films hebben dit soort scenes. Het zijn volgens mij dan veelal verwijzingen naar de ''Rat Pack''.

gave film maar 1 ding snap ik niet, hoe kan het dat eddy dood gaat, mr white richt zn pistool op die oude (kerel ik geloof dat ie joe heet) joe richt zn pistool op mr orange eddy richt op mr white en mr pink licht ergens waar die geen kogels vangt. kan iemand dat uitleggen?

one punch mikey schreef:

Joe schiet op Mr. Orange

maar mr orange heeft geen pistool hij licht op de grond dood te gaan

avatar van Salto

Salto

Wat een film. Ik kon niet slapen afgelopen week, dus ik heb em om 3 uur 's nachts opgezet en ook al heb ik em zovaak gezien. Ik keek weer mijn ogen uit.

Geniale scenes:

- Mr. White en mr. Pink houden elkaar onder schot.

- martelscene met mr. blonde.

- de 'gangster-anekdote' van mr. orange.

- ontknoping met de schietpartij.

Tarantino heeft met heel weinig middelen een heel grote film gemaakt.

one punch mikey schreef:

maar mr orange heeft geen pistool hij licht op de grond dood te gaan

Mr. Orange heeft wel een pistool want hij schiet zelfs Mr. Blonde neer

W.M.J.M

hij schoot toch een heel magazijn op hem leeg?

Metalfist

dan zal ie het hebben bijgevuld zeker

W.M.J.M

Zo fit zag hij er anders toch niet meer uit.

Hij schiet in ieder geval op Eddie hoe hij het doet, doet er niet toe

Metalfist schreef:
Hij schiet in ieder geval op Eddie hoe hij het doet, doet er niet toe

ik weet niet waar je het over hebt hoor ik heb die scene nu ongeveer 20 keer gekeken om te zien wie wie schiet maar hij licht op de grond dood te gaan en schiet zeker niemand

Metalfist

wie schiet dan op Eddie??
Mr. Orange

Je moet echt goed zien

Metalfist schreef:
wie schiet dan op Eddie??
Mr. Orange

Je moet echt goed zien

ik heb m op mn pc staan dus ik kan m zo vaak zien als ik wil maar hij houd twee bebloede handen de lucht in en heeft geen pistool meer in zn handen dan schiet joe hem af dus ik snap t niet wie het wel doet maar mr orenge schiet niet op eddy

volgens deze site is het een fout in de film:http://www.slipups.com/items/2146.html

staan ook wel interessante reacties onder

Metalfist

Ik heb is op je site gekeken en inderdaad het klopt het is niet Mr. Orange die schiet maar Mr. White die 2 keer schiet: 1 keer op Joe en de 2de keer op Eddie.

Ik bied mijn excuses aan

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Weet iemand of er nog ergens 10th anniversary dvd's (mr. pink/mr. blonde/mr. orange/mr. white/mr. brown edities) in de omloop zijn. Ik weet dat ze op amazon.com nog te koop zijn, maarja dat is een Amerikaanse site en het lijkt me nogal een gedoe om zo'n dvd over te laten vliegen. Misschien heeft iemand van jullie er nog 1 te koop of weten jullie waar hij nog te koop is (2e hands)? Alvast bedankt!

avatar van Kricky

Kricky

Het is mr blue, want die gast zag je nauwelijks en hij was de enige die geen grappen maakte en de rest deed dat wel.

Hij is het

avatar van film_kaza

film_kaza

Quentin Tarantino was geweldig met zijn rol in From Dusk Till Dawn, maar Pulp Fiction vond ik al veel minder.

Gisteren zag ik deze en vond hem wel aardig voor een mafia film. Hier zit tenminste 1 oficieel verhaal in en niet allemaal kleine verhaaltjes met veel te lange scripten.

Acteerwerk was geweldig. Vooral de cast en Quentin zelf, maar wel jammer dat hij nauwlijks tekst had. Geen nadeel het hoort gewoon bij de film. Een grote verassing was het niet wie de dader was. Kricky beweert Mr. Blue omdat hij geen grapjes maakte. Ik dacht zelf meer aan Mr. Orange, hij hoort het hele gesprek en niemand die verwacht dat hij nog iets van plan was omdat hij op sterven lag, en ja hoor, ik had gelijk. Ook toen hij over Joe begon had ik zo'n idee van: zit Joe niet gewoon al die tijd hun af te luisteren? Ik heb wel vaker dat soort dingen gezien. En ja ik had weer gelijk. Dus dat was voorspelbaar.

Nog 1 nadeel was het einde. Ik begreep het niet echt. Had wat meer verwacht, alsof het vlak voor het einde al stopte. Is Mr. pink nou gepakt? en hoe zat het met de laatste (Mr. white volgens mij)? En Mr Orange bleef leven neem ik aan, maar dat werd niet voor de 100% duidelijk gemaakt.

Voor de rest hier en daar gelachen, maar soms waren er ook wel van die lange saaie scripten.

3 sterren.

avatar van AHWA

AHWA

Aan het einde schiet Mr White Joe en Nice Guy Eddie dood, terwijl zij hem slechts verwonden. Mr White kruipt naar Orange en Orange bekent dat hij de verrader was. Dan komt de politie binnen en vragen ze White het wapen neer te leggen, maar hij schiet Orange neer en wordt dan door de politie zelf neergeschoten. Op de achtergrond hoor je hoe Mr Pink wordt aangehouden/beschoten door de politie.

avatar van WB

WB

Gister na een tijdje weer herzien. Blijf bij het zelfde standpunt (4 sterren) maar zie/hoor nu pas echt wat voor geweldige dialogen er in deze film zitten! Briljant gewoon! Heb er erg om moeten lachen Echt Tarantino...

avatar van Ambru

Ambru

Net gezien, fijne film.

Vond hem wel wat minder als Pulp Fiction, maar dit was dan ook maar Tarantinos eerste film.

avatar van Schuco

Schuco

Wat een film, prachtige muziekkeuze's vandaar ook de humor af en toe. Acteerwerk is ook top. Een Tarantino meesterwerk.

avatar van Carcamel

Carcamel

Schuco schreef:

Niks meer aan te te voegen , behalve een halve punt

avatar van djerk_Corleone

djerk_Corleone

superb. geen plek meer in de top 10 helaas anders had ie er zeker in gestaan. 5*