• 9.384.374 stemmen

Misdaad / Drama | 99 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Harvey Keitel, Michael Madsen en Tim Roth

IMDb beoordeling: 8,3 (1.161.987)

Releasedatum: 5 augustus 1993

Plot Reservoir Dogs

"Every dog has his day."

Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.

Mr. White / Larry Dimmick

Mr. Orange / Freddy Newandyke

Mr. Blonde / Vic Vega

"Nice Guy" Eddie Cabot

Detective Holdaway

Officer Marvin Nash

avatar van film-gek

film-gek

briljante film heb hem net weer eens herzien en het is en blijft een goede film. Mooie dialogen, goede muziek die het sfeertje goed doet

3.5

avatar van kort0235

kort0235

Vanavond voor de tweede keer Resevoir Dogs gezien. Het is mij een compleet raadsel waarom deze film door velen geprezen wordt als een meesterwerk van Tarantino. Of moet de film soms goed zijn omdat Tarantino hem geregisseerd heeft? Ik vond het eigenlijk een smakeloze slechte film met een hoop zinloos geweld.

Pulp fiction, Jacky Brown en in mindere mate Kill Bill deel 2 waren stukken beter naar mijn mening.

Oké, de acteurs waren prima, maar het hele gebeuren in de film boeide me geen moment!

De eigenaar krijgt de DVD snel weer terug en ik hoef deze film niet meer te zien.

Een 1.5* (voor het goede acteren.....)

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Ik ben dus schijnbaar niet de enigste

avatar van Skyper

Skyper

Hier nog 1 hoor:P

avatar van Anarchist

Anarchist

en hier ook..roth vond ik ook slecht acteren..

kutfilm in de zuiverste zin van het woord..

avatar van TimD

TimD

Dit is naar mijn mening een fantastische film. De humor, de actie de dialogen, alles is op en top uitgewerkt. Een van mijn favorieten!

thunderball

Tja meningen verschillen nog al zeg!

Ik vind dit echt de beste film van Tarantino!

Erg sterk en goed geacteerd.

het ingenieuze vind ik dat de hele film feitelijk draait om een overval, maar de daadwerkelijke overval zie je niet, die moet je er zelf bij bedenken, maar door wat je telkens in flarden er van te horen krijgt ontstaat er zo toch een goed beeld hoe het is verlopen.

Tim Roth vind ik juist heel goed acteren, hoe hij dat verhaal uit z'n hoofd aan het leren is en je het hem dan uit eindelijk zie oplepelen tegen zijn mede overvallers is echt heel goed gedaan.

En ook het einde waar je toch nog zelf ook iets bij moet invullen omdat je niet 100% zeker weet of Keitel Roth doodschiet is er goed.

Alle acteurs zijn goed op dreef, zonder een uitzondering en alleen al Tarantinos uitleg over Like a virgin is een juweeltje, om nog maar te zwijgen over het coole lopen onder begeleiding van Little Green Bag.

Vond hierna alle Tarantino film ergens toch ietwat tegen vallen.
Voor mij 5 sterren waard!

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Prima film, dat gekunstelde anti-Tarantino gelul neem ik niet serieus Als je de misdaadfilms van de afgelopen 16 jaar goed vind moet je deze zeker goed vinden. Geen enkel slecht element aanwezig namelijk tov de andere films, integendeel.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Geweldige film dit!....Fantastisch gevoel voor humor. Typisch Tarentino. Je houdt er van of niet...Ik waardeer het ten zeerst.

Behoort tot mijn persoonlijke favorieten. Geweldige personages en dialogen. Mijn held Mr. Blonde: "I don't give a f*** what you know, I'm going to kill you anyway".....Heel sadistisch als hij is.....is het toch humor. Lekkere muziek op de achtergrond. Klinkt heerlijk in het (geh)oor

Topfilm! Ook knap om met zo'n weinig budget zo'n klapper te maken van een film. Genius!

*****-sterren

avatar van thegoodfella

thegoodfella

geweldige film met verschrikkelijk goede quotes en een briljant acteerwerk.

Geweldig hoe Quentin Tarantinode de sfeer ondanks dat het de hele tijd in een ruimte afspeelt spannend en nieuwschierig makend houdt

voor mijn gevoel net iets beter dan pulp fiction

dikke 5*

avatar van Ribera

Ribera

avatar van 606

briljante film heb hem weer gezien voor de 2de keer blijft echt super spannend gewoon.

4,5 ster

avatar van Karel Martel

Karel Martel

Hhahaa meesterlijke film, die gesprekken zijn echt lachwekkend, daarom had ik ook meer het idee naar een soort zwarte komedie te kijken dan een misdaadfilm.

Zovan Madonna's pik komt uit mijn linkeroor en de Toby de jap uit mijn rechter. En ook van die dubbelzinnige dingen zoals Mr pink die zegt what the F*CK am i doing here man? Terwijl je een shot van een vieze kamer met een plopper en pleeborstel ziet, haha echt geweldig gewoon, terwijl je dus weet dat hij eigenlijk diamanten aan het tellen moet zijn in Hawai.

4,5**

kiriyama

Geweldige tarantino film die in mijn ogen nog net ietsje beter is dan pulp fiction. De dialogen zijn fantastisch net als het verhaal en de acteurs. Naast dat ie spannend is is ie ook erg grappig een aanrader dus 4.5 sterren.

avatar van kort0235

kort0235

Ik merk het al aan de commentaren. Of je vindt het een meesterlijke film of je verafschuwt Resevoir Dogs.

Ik ben zeker niet anti-Tarantino want Pulp fiction en Jackie Brown vond ik zeer goed. Reservoir Dogs echter kon mij totaal niet boeien. Maar ieder zijn mening hoor!

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Ik moet hem nog kijken :$

heb hem wel op video

Dat vind ik ook, omdat ik dat vind

LOL

avatar van Ribera

Ribera

Haha. Wat een idioot, die Ribera.

kiriyama

Haha. Wat een idioot, die Ribera.

avatar van saya

saya

het beste regiedebuut ooit!

avatar van trebor

trebor

Gewoon een topfilm! ****

avatar van AHWA

AHWA

Ik las op IMDb dat hier een videogame van komt. Erg jammer.

avatar van Skar

Skar

top film!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Leuke film, vooral erg bloederig.

4,0

Trouwens voor de tarantino liefhebbers: bij de kruitvat is er een box met alle tarantino films voor 50 euries

thunderball

ja,hoor Ribera, wat een idioot,he?die Ribera!!!

????????????????????????????????

avatar van Latesta

Latesta

thunderball

Latesta, zie even hier boven Riberas comentaar, dan begrijp je wat ik bedoel! Echt lol!

avatar van JorritS

JorritS

Hélemaal gek

avatar van newG

newG

Op imdb staat dat reservoir Dogs 2006 in production is

Weet iemand hier meer over?