• 9.384.338 stemmen

Misdaad / Drama | 99 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Harvey Keitel, Michael Madsen en Tim Roth

IMDb beoordeling: 8,3 (1.161.987)

Releasedatum: 5 augustus 1993

Plot Reservoir Dogs

"Every dog has his day."

Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.

Mr. White / Larry Dimmick

Mr. Orange / Freddy Newandyke

Mr. Blonde / Vic Vega

"Nice Guy" Eddie Cabot

Detective Holdaway

Officer Marvin Nash

bijv. de karakteruitwerking.

gideonvdb

btw het is niet mijn kritiek.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Om karakters uit te werken heb je zeker geen hoog budget nodig, wel een goed scenario...

gideonvdb

om karakters uit te werken kost meer tijd dus meer geld maar nogmaals het is niet mijn kritiek.

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

De dialogen wanneer de grote baas iedereen zijn codenaam geeft blijft hilarisch !

Why do I have to be Mr. Pink?

avatar van Werwolf

Werwolf

Because you'ra a fag that's why!!!

avatar van Halcyon

Halcyon

Eerste film van Tarantino en onmiskenbaar een inspiratiebron voor latere misdaadkomedies; enkele scènes en/of dialogen werden zelfs bijna letterlijk gekopieerd. Behalve z’n vernieuwende karakter en sterke invloed op latere genrefilms wordt Reservoir Dogs alom geprezen voor z’n hilarische dialogen, met de legendarische openingsscène als uitschieter. Toegegeven, die openingsscène verdient z’n status met glans en zou in principe de toon moeten zetten voor de rest van de film, wat het helaas niet doet.

Wat volgt zijn meestal flauwe dialogen en interacties die zo geforceerd overkomen dat het bijna zielig wordt. Het gangsterverhaaltje dat er rond zit is allesbehalve origineel maar wel vermakelijk. Uiteindelijk verveel je je, op het einde na, geen moment en daar draait het toch om. Op het einde na, zei ik, omdat het hier allemaal iets te veel van het goeie wordt. Alweer kinderachtige discussies tussen een bende amateuristische gangsters die met hun laatste stoere oneliners hun vel proberen te redden en persé willen bewijzen dat ze toch echt wel cool zijn.

Ook de soundtrack vond ik, in tegenstelling tot die van Pulp Fiction, erg zwak naar Tarantino-normen; die op dat vlak bij mij toch relatief hoog aangeschreven staat. Het idee van de jaren ’70 radio-fragmenten die de film opfleuren mag dan wel goed gevonden zijn, de muziek op zich mist z’n effect een beetje.

Reservoir Dogs is ongetwijfeld een amusante film, maar allesbehalve het meesterwerk dat velen er in schijnen te zien.

avatar van Anarchist

Anarchist

wat een kutfilm...ENORM saai en onrealistisch,verhaal trekt op niks en de dialogen zijn nog saaier dan de les wiskunde op school een paar jaar geleden was..ook vond ik het acteren van tim roth in die auto enorm fake

de slechtse hoogst genoteerde film in de top 250..van degene die ik gezien heb teminste

avatar van as

as

Anarchist schreef:

ook vond ik het acteren van tim roth in die auto enorm fake

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Anarchist schreef:

Mag ik zeggen dat jij een slechte smaak hebt (zie ook andere stemmen)?

avatar van Beek

Beek

JoeCabot schreef:

Mag ik zeggen dat jij een slechte smaak hebt (zie ook andere stemmen)?

Mag ik me daarbij aansluiten? Gezien Sin city 1* en gezien American History X 2.5.

Om maar niet verder in te gaan op deze. Ik zal genuanceerd blijven....

avatar van Anarchist

Anarchist

Beek schreef:

Om maar niet verder in te gaan op deze. Ik zal genuanceerd blijven....

sin city en reservoir dogs en natuurlijk ook kill bill(die ik * gaf) vind ik gewoon waardeloze films

american history x vind ik onrealistisch en gewoon niet doeltreffend als een film die kritiek wilt leveren tegen nazi's en rassenhaat...ik gaf em 2.5 puur voor de entertainmentwaarde

Kunnen we het hier svp alleen over Reservoir Dogs hebben? dank u.

avatar van olivier

olivier

Halcyon schreef:

Volgens mij is 'reservoir dogs' net het enige onvervalste meesterwerk dat tarantino ooit op ons losliet?

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

RD is een prachtige film! Bijna net zo goed als Pulp Fiction

avatar van Sin City

Sin City

orbit schreef:

RD is een prachtige film! Bijna net zo goed als Pulp Fiction

Ik vind hem eigenlijk net iets beter, dat het grootste gedeelte van de film eigenlijk maar op een lokatie afspeelt vind ik erg cool.

avatar van youri_bonito

youri_bonito

avatar van dutchtuga

dutchtuga

avatar van IcU

IcU

Tegenvallende film is dit zeg. Ik had natuurlijk hoge verwachtingen, maar die zijn helaas grotendeels niet waargemaakt.

De eenvoud van de film is een groot plus punt. Door een goed script, prima acteurs en de slimme manier van filmen is Resevoir Dogs een prima resultaat. Tarantino laat zeker zien dat hij het kan. Het minpunt is dat ik persoonlijk de film niet erg vlot vind. De langdradigheid begon op mijn zenuwen te werken, en moest hem daardoor een paar keer stop zetten en later verder kijken. Ik vind dat zeker jammer, aangezien het goede en sterke script en het goede spel van elke acteur. Maargoed, de langdradigheid die af en toe saai is speelt helaas een grote rol waardoor ik de film minder waardeer, hoewel ik wel kan begrijpen dat mensen dit een briljante film vinden. Ik jammergenoeg niet en ik kom met mijn stem niet verder dan een 3*. Wat goed is, maar niet goed genoeg voor mijn verwachtingen.

avatar van Sander2

Sander2

5* omdat hij dood is

Whahahaha, dan kan ik alle films van voor 1960 ook wel 5* gaan geven, omdat er overal wel iemand in speelt die dood is.

avatar van otherfool

otherfool

"An amazing, aweesome, pumping powerhouse of a movie"

Erg sterk debuut van wonderboy Tarantino. Met minieme middelen en locaties zo'n sterk verhaal afleveren, zeer knap. Extreem geweldadig maar niet minder grappig, met interessante karakters en onvergetelijke scenes (het oor!).

4*.

avatar van olivier

olivier

5* omdat hij dood is

Eigenlijk zouden dit soort citaten verzameld moeten worden, want ze zijn GOUD waard. Wie komt erop?!

avatar van otherfool

otherfool

olivier schreef:

avatar van Burak18

Burak18

Nog steeds 1 van mijn favoriete films heb hem al heel lang geleden paar keer gezien en pas geleden nog

blijft een vermakelijke film en vooral de rol van Mr. Blonde spoort je echt aan om zo type aan te nemen hehe

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Ik kan er niks aan doen, maar ik vond het maar een k*tfilm in vergelijking met Pulp Fiction, gewoon smakeloos.Toen dat oor van die politie werd afgesneden bijvoorbeeld. De film wist me gewoon niet te boeien.

Op Little Green Bag na.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Erg cool nummer ja. Maar even over jouw voorbeeld van die smakeloosheid: in mijn herinnering gebeurde dit buiten beeld van de camera, waardoor het allemaal wel meevalt, vind ik.

avatar van Burak18

Burak18

Mik schreef:

Veel!

Ik weet het ook allemaal niet hoor, maar er zitten een heleboel foutjes in.. Schijnbaar ook expres hoor.

Mr. Pink en die politiemannen lopen 2 x langs dezelfde gebouwen tijdens 1 achtervolging. Ze noemen mekaar allemaal al mr white/pink/orange enz. voordat Joe het verteld heeft dat het moet enz..

Iemand anders duidelijkere uitleg?

Dat heten nou flashbacks

anders kan je ook zeggen hoe Mr.Blonde kan leven aan het eind waar ze die namen toegekend krijgen

avatar van uberscore

uberscore

ik vind het geniaal dat tarantino het voor elkaar krijgt om mensen eigenlijk 100 minuten weet te boeien op 1 locatie, alleen maar door een goed script en goede acteerprestaties(vooral Mr. Madsen heeft een goede prestatie geleverd)

avatar van aegron

aegron

Herzien en 3 * blijven stevig staan. Het is allemaal wel aardig, maar ik vind het nergens echt geweldig worden.

avatar van maurice32

maurice32