• 9.378.487 stemmen

Misdaad / Drama | 99 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Harvey Keitel, Michael Madsen en Tim Roth

IMDb beoordeling: 8,3 (1.160.965)

Releasedatum: 5 augustus 1993

Plot Reservoir Dogs

"Every dog has his day."

Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.

Mr. White / Larry Dimmick

avatar van MGdutch

MGdutch

Mijn favoriete Tarantino!!! 4*

avatar van gotti

Halfje eraf. Minder dan de vorige keer, ondanks de geniale Mr. Blonde (ik hoop nog steeds stiekem op een Vega Brothers film).

avatar van John Doe

John Doe

gotti schreef:

Halfje eraf.

Dat zie je niet vaak gebeuren bij deze film.

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Ik heb 't zelf ook gedaan.

avatar van John Doe

John Doe

Ja dat komt omdat er een magneet bij je 3 sterren lijst zit Je stemt bijzonder bedoel ik maar.

avatar van tevelenco

tevelenco

de film op aanraden van velen gezien

maar wat een domper want dit is een van de slechtste films die ik heb gezien

een heel matig misdaadverhaal op een erg gore wyze in beeld gebracht

en dat ook nog eens zonder spanning en ook de veelbesproken dialogen konden me niet boeien

kortom erg zonde van myn tyd 1*

kortom erg zonde van myn tyd 1*

Niet best....

avatar van Kobayashi

Kobayashi

De dialogen zijn net schitterend, zoals altijd bij tarantino. De discussie over het drinkgeld is toch geweldig en waarom die ene kerel net de naam Mr Pink kreeg is ook echt lachen.

Kobayashi schreef:

De ene vette dialoog na de andere. Het ene mooie liedje na het andere. De ene na de andere verrassing. Gave overgangen. Gewoon 5 sterren

avatar van Kobayashi

Kobayashi

'Like a Virgin' is about dick!

avatar van Rudie

Rudie

Schitterende film... alles klopt en het blijft bloedstollend spannend tot en met het laatste moment. Voor mij een topfilm. 5*****

avatar van feanaro surion

feanaro surion

De Special edition gekregen en wat ik tot nu toe op de 2e disc heb gevonden stelt niet veel voor. De intervieuws zijn wel leuk, maar verder nog niks gevonden dat ik zou willen zien. Toch maar eens doen deze vakantie.

avatar van method-actor

method-actor

reservoir dogs is zo'n vette fim die het vooral moet hebben van de beklemmende sfeer...ik ken geen een film die zich op zo weinig locaties afspeelt als deze en toch nog zo'n enorme impact heeft...tarantino the man with the plan....masterlijke dialogen ...waar haalt ie het vandaan....'I don't tip' in welke andere gangsterfilm gaan gangsters over zoiets kleins praten alsof het heel belangrijk is....het laat de menselijke trekjes zien van gangsters die zich niet alleen bezig houden met de job en dat is realistisch

Kobayashi schreef:

'Like a Virgin' is about dick!

Ik ga voor het verhaal dat ze geneukt wordt door een man en het gevoel heeft dat ze weer 'ontmaagd'wordt.

avatar van remorz

remorz

dat is hetzelfde verhaaltje

andrew

Eindelijk eens gezien na zoveel positieve dingen over gelezen en gehoord te hebben. Had er grote verwachtingen van, misschien daarom wel een tegenvaller geworden.

Andere Tarantino films als Kill Bill konden mij ook al niet echt boeien, zal wel niet mijn type soort films zijn. Het ziet er allemaal wel mooi gefilmd uit, acteerwerk is niet slecht etc.. maar uiteindelijk het verhaal vind ik niks.

Clueless Dork

Het verhaal is juist nou erg goed.

Clueless Dork schreef:

Het verhaal is juist nou erg goed.

Dat vond ik nou net niet, zoveel gebeurd er toch uiteindelijk niet in de film naar mijn mening...... Maar smaken en meningen verschillen.

avatar van SUPERSONIC

SUPERSONIC

tarantino laat juist verschillende verhaallijnen (die soms niet uitgebreid zijn zoals in het geval van reservoir dogs) door elkaar heen lopen dat is juist het mooie en geeft een mooi verhaallijn in het geheel

andrew schreef:

Onzin. Er gebeurd heel erg veel. De film laat de voorbereiding en de nasleep van een overval zien. De uitwerking is erg briljant.

andrew

Waarom nou weer onzin? Je hebt gelijk de film laat de voorbereiding en de nasleep van een overval zien, alleen dit is allemaal in mijn ogen langdradig uitgewerkt, wat in jouw ogen weer briljant is. Ik zie dit niet zo, waarom dat dan gelijk weer onzin is????!!!!

Clueless Dork

Ik zeg dat dat onzin is omdat ik vind dat dat onzin is. Snap je dat?

Clueless Dork schreef:

Ik zeg dat dat onzin is omdat ik vind dat dat onzin is. Snap je dat?

Dat snap ik ja maar wie ben jij om te bepalen wat onzin is? Iedereen mag zijn eigen meining hebben toch, laat dan ook iedereen in zijn eigen waarde inplaats van te zeggen dat zijn of haar mening onzin is.

Begint beetje off topic te worden dus laat het hierbij.

Clueless Dork

Inderdaad. Iedereen heeft zijn eigen mening. Mischien moet dat tot je doordringen. Wie ben ik om te bepalen wat onzin is? Ik ben mezelf. Het is mijn mening dat jouw mening (uiteindelijke verhaal is niets, saai) onzin is. Ik laat iedereen in zijn waarde. Zie niet waarom dit niet zo zou zijn. Een excuses van jou is nu wel op zijn plaats.

avatar van Bobby Peru

Bobby Peru

Kobayashi schreef:

Mr. Pink...Steve Buscemi kan sindsdien niks meer fout doen bij mij. En nu hij ook nog eens in de Sopranos meedoet, al helemaal niet...

Clueless Dork schreef:

Je weet het leuk te brengen. Maar ik ga niet verder discussieren het heeft nu niks meer met de film te maken uiteindelijk. En waarom ik mijn excuses zou moeten aanbieden weet ik al helemaal niet??!! Als je mijn mening onzin vindt okee, is je goed recht, maar dat hoeft niet de waarheid te zijn.......

Laten we het hier bij laten Clueless Dork.

Clueless Dork

Laten we het hier niet bij laten.

Wat bedoel jij met de waarheid? Erg interessant hoor. Je komt hier toch om te discussieren?

Clueless Dork schreef:

Laten we het hier niet bij laten.

Heb je gelijk in, maar denk wel dat de discussie over de film moet gaan en niet waar we het nu over hebben. Dit gaat uiteindelijk niet over de film. Denk niet dat deze site daarbij gebaat is, mensen die deze site bezoeken willen een discussie over de film zien en niet of jij wel of niet mijn mening als onzin mag betitelen. Deze laatste discussie moet je denk ik ergens anders houden maar niet in dit forum. Hoop dat je het daarmee wel eens bent.

Erg makkelijk.