• 9.382.779 stemmen

Misdaad / Drama | 99 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Harvey Keitel, Michael Madsen en Tim Roth

IMDb beoordeling: 8,3 (1.161.818)

Releasedatum: 5 augustus 1993

Plot Reservoir Dogs

"Every dog has his day."

Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.

Mr. White / Larry Dimmick

Mr. Orange / Freddy Newandyke

Mr. Blonde / Vic Vega

"Nice Guy" Eddie Cabot

Detective Holdaway

Officer Marvin Nash

Nu weer over de film graag.

Overbodige berichten opgeruimd.

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Er zijn mensen die zeggen dat Reservoir Dogs eigenlijk gewoon een kopie is van "Long Hu Feng Yun (city on fire) uit 1987.

Clueless Dork

Er zijn ook mensen die zeggen dat Reservoir Dogs geen kopie is van "Long Hu Yun (city on fire) uit 1987.

avatar van E V

E V

Gewelddadig, af en toe hard en wreed. Grappige, onzinnige dialogen, leuke muziek. Daar waar het omdraait (de overval) wordt niet in beeld gevracht, maar je krijgt er wel alles over te weten door de gesprekken tussen de gangsters onderling. Mooi gedaan.

Met Michael Madsen, Harvey Keitel, Steve Buscemi, Tim Roth, Chris Penn en een klein rolletje van Tarantino zelf.

Clueless Dork

Dat laatste zinnetje is echt niet nodig hoor.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Deze opmerking ook niet hoor...

krabat

ik ben een van de weinigen die, zo niet de enige die niet echt te spreken is over deze film. het verhaal op zich is leuk, maar niet bijzonder origineel. Dialogen waren OK, maar dat maakt een film niet geweldig. Geweldadig, hard en wreed vond ik het overigens niet. Ik miste actie, humor en bizarre situaties. Misschien dat na het zien van pulp fiction mijn verwachtingen te hoog waren.

Clueless Dork

Alles wat jij miste zat er anders wel in.

avatar van Kai

Kai

Geen humor !

Dit is één van de leukste films die ik ken!

avatar van t_v_b

t_v_b

Kai schreef:

Geen humor !
Dit is één van de leukste films die ik ken!

Inderdaad zoals dat dialoog over het wel of niet betalen van tip
prachtig!!! :d

Clueless Dork schreef:

Alles wat jij miste zat er anders wel in.

Welke bizarre situaties heb ik dan gemist? Wat betreft actie kan ik mijn standpunt helaas ook niet herzien, wat humor betreft: ok, het een en ander kon ik wel waarderen.

avatar van Hannibal

Hannibal

krabat schreef:
Welke bizarre situaties heb ik dan gemist?

Oor....jerrycan benzine.. vrij bizar
Wat betreft actie kan ik mijn standpunt helaas ook niet herzien

Aan het einde zijn het toch nog maar weinig in leven, en die mensen zijn niet van ouderdom gestorven.

Clueless Dork

Het hele gebeuren met Marvin Nash vind ik al erg bizar. Orange die een moeder omlegt is erg bizar, Orange die uren ligt te creperen van de pijn in een grote plas bloed is erg bizar en White die uiteindelijk Orange omlegt is ook erg bizar.

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Jordy schreef:

Geweldige film. Supergoede acteurs, erg sterke dialogen, en op een fantastische manier verteld. Het grootste deel van de film speelt zich in één ruimte af, wat een claustrofobisch sfeertje aan de film geeft. 4 en een halve ster.

weinig aan toe te voegen, ja de muziek en het oor.

Zoeper!!!

Clueless Dork schreef:

Dat zijn allmaal scenes die ik onder de noemer "hard" plaats.
In een SM kelder opgesloten zitten met een rode bal in je mond onder leiding van een leernicht, dat noem ik pas bizar.

avatar van Remi

Remi

ik vind het in ieder geval beiden niet prettig

avatar van Galileo

Galileo

Waarschijnlijk ben ik in de minderheid, maar ik vond dit een zeer middelmatige film.

De personages worden nauwelijks uitgediept en van het beperkte plot ben ik ook niet echt onder de indruk......

Galileo schreef:

We zijn inderdaad de enige met deze mening, vreemd, maar ja smaken verschillen.

avatar van Diesel

Diesel

Mooie nieuwe poster..

avatar van braambes

braambes

Erg mooi ja

avatar van skompie

skompie

Vond het ook niet eens zo'n geweldige film als er word gezegt. Had ook nog wel graag willen zien hoe ze die overval hadden gepleegd en mr. pink blijft leven maar waar is hij nou naar toe gegaan? had ik wel willen weten
Voor de rest is het zeker een orginele en goede film en lekker bloederig . Daarom nog steeds wel 3.5 ster.

avatar van vdc

vdc

skompie schreef:

Tarantino koos bewust om de film zoveel mogelijk in dat pakhuis te laten afspelen, want dàt is nou net de kracht van deze film.
Enkel voor noodzakelijke “verklaringen” (hoe de gangsters bijeengebracht werden, hoe Orange undercover ging) moest hij wel van die regel afwijken. Maar extra scènes over de overval, of hoe Pink in de handen van de politie loopt , die hoeven niet, want dit zijn zaken waarvan we wel kunnen raden hoe het eraan toe ging.
Heerlijk toch : steeds diezelfde ruimte ? De film komt véél enger en tegelijk realistischer over dan een standaard actiethriller.

avatar van Frantic01

Frantic01

super goede film en gewelldige acteurs!!!!!!!!!!!

avatar van xangadix

xangadix

Je kunt op de achtergrond zelfs horen dat Pink door de politie wordt opgepakt...

avatar van oeki

oeki

skompie schreef:

Als je het geluid op het einde gewoon harder zet weet je precies wat er met mr. pink gebeurt.

avatar van gertos

gertos

Even kort: ik vind het vooral toneel, vind enkele dialogen aan de lange kant, vind Quentin erg beroerd spelen (in Pulp Fiction gaat dat al wat beter), maar toen ik hem voor het eerst zag was dat toch wel pure sensatie. Een mooie vier sterren, wat mij betreft steekt Pulp Fiction (ver) boven al het andere werk van Quentin uit.

Heerlijke soundtrack. Mooi dat ie good ol' George Baker erop zette!

avatar van vdc

vdc

Ik ben trouwens benieuwd wat George Baker er zélf van vindt dat dit nummer gebruikt werd voor de film.

Iemand iets gehoord of gelezen hierover ?

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

oeki schreef:

Grappig. Heb hier eens een hele discussie over gehad met wat vrienden, verdeeld in 2 kampen Mr. Pink komt er mee weg of niet?

Ben blij dat ik het bij het rechte eind had

avatar van JackTorrance

JackTorrance

goede film, zeker.

maar iets zorgt wel dat ik hem nu niet nog eens kan zien.

daarvoor is hij na een paar kijkbeurten toch te saai.

(ik bedoel natuurlijk niet 200 kijkbeurten, dan is alles saai)