Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 5 augustus 1993
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Reservoir Dogs
"Every dog has his day."
Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spoilertopic
- Reservoir Dogs: The Screenplay (BoekMeter)
- Game (GamesMeter)
- Reservoir Dogs (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Mr. Blue
Mr. Brown
U-96
- 2081 stemmen
Ik ben zeer benieuwd naar deze film... werkelijk waar...
Daarom zeer jammer dat de zender deze film zo laat laat zien.
Agony
- 1985 berichten
ooit gehoord van een videorecorder. Kun je ook nog mooi de reclame doorspoelen!
KillaJah
Deze staat ook op de nieuwe Moviepower box samen met Fraily, Rules Of Engagement en Steal voor maar 20€. Is trouwens al de 3e editie.
MarkFish
Mr. Blonde is echt geen nicht. Een homo kan niet zo cool als hij: 'Are you gonna bark all day, little doggie, or are you gonna bite' zeggen. No way is hij een homo. Daarvoor is hij te stoer, te trots, te mannelijk. Ik snap nioet hoe iemand daarbij komt.
titan
Mag ik dit nomineren voor het belachelijkste bericht van 2003?
Nomineren? Die prijs lijkt me al binnen.
MarkFish
Nomineren? Die prijs lijkt me al binnen.
Homo?
Diesel
berichten van eerste pagina
hey wat moet dat! nou heb ik niets tegen homo's , maar ik ben toch wel iemand die trots is op zijn heteroseksuele capacitieten (was eerst een typefout, maar ik denk ik laat hem staan)
Wat is er homofiel aan MR. Blonde? Vertel mij dat.....
Phooze
Joh, al was hij zo gay als dat de nacht zwart is, wat maakt t uit?
Gabriel
Mr. Pink: I don't tip because society says I have to. Alright, I mean I'll tip if somebody really deserves a tip. If they really put forth the effort, I'll give them a little something extra. But I mean this tipping automatically--it's for the birds. I mean, as far as I'm concerned they're just doing their job.
Mr. Blue: This girl was nice.
Mr. Pink: She was OK. She was nothing special.
Mr. Blue: What's special? Take you in the back and suck your dick?

U-96
- 2081 stemmen
Ik had deze film weleens eerder gezien. Kwam er gisteren pas achter dat het om Reservoir Dogs ging. Goed akteerwerk en goed verhaal.
Die scene met dat oor was wel ranzig.
MarkFish
Joh, al was hij zo gay als dat de nacht zwart is, wat maakt t uit?
Dat maakt inderdaad niks uit, maar het kan gewoon niet. Dat soort opmerkingen moet ik dan ook bestrijden.
Thriller
Sterk acteerwerk, petje af! Echter miste ik een stukje diepgang, de volgorde van onthulling is wel weer erg sterk, de niet chronologische volgorde deed me een beetje aan memento denken (beetje dan). Resulteert voor mij in een beoordeling van 3,5*, wel iets lager dan het gemiddelde maar zo geweldig vond ik hem persoonlijk niet.
astor
Die scene met dat oor was wel ranzig.
Dat was juist een vet cool stukje
(verwijderd)
heeft iemand Ringo Lam 's city on fire gezien, veel mensen beweren namelijk dat reservoir dogs een rip off is van deze film.
mister blonde
rip off
geen rip off. een eigenzinnige bewerking.
(verwijderd)
Vandaag gezien, ik kan er niet over uit hoe goed deze film is. Misschien wel beter dan Pulp Fiction, geweldige simpele opzet, geweldig als mr orange een verhaal gaat vertellen, goede muziek en geweldige martelscene. Ook een prachtige ontknoping, wat mij betreft briliant.
MarkFish
Ik zou het zelf kunnen zeggen
Derkje
Na Pulp fiction DE film van Tarantino. Goede acteurs, en een geniaal script. Hoogtepunt: De discussie in het restaurant over waarom Buscemi geen fooi aan de waitress geeft.
Benninf
Mooie film. Nooit saai. Leuke dialogen. Geniaal script. Superacteurs. Goed gekozen muziek (George Baker, Stealer Wheels).
4 sterren.
Ben_online
OK Heb um op dvd gekregen en ff bekeken dit zijn mijn waarheden over de 2
twijfelachtige stukjes die hier onderandere besporken worden
De camera in de ruit en de winkel die 2 keer voorbij komt zijn gewoon feiten !!!!!!
Ben_online
Dat stukje in de auto als ze Mr orange ophalen klopt wel de enige die wat zegt met die namen is Eddy en die kent de namen waarschijnlijk al van zijn pa..
Misschien alleen een btje vreemd dat ze het niet snappen vooral mr pink maar das bijzaak.
Wie schiet Nice guy eddie dood??
Haha heb um ff op 1/2 speed gekeken en Mr pink doet het niet!!
Joe schiet Mr orange nog een keer en tegelijk schiet Mr white Joe in 1 schot dood
Mr white draait zich richting Eddy en wordt geraakt door Eddy in zijn buik,
Mr white schiet Eddy dood maar wordt nog een keer geraakt door Eddy alleen iets hoger
Joe en Eddy dood Mr white zwaar gewond.
Gaat mister pink er met de buit van door???
NEE !!!! Hij verlaat het pand om 1:29 rond
stapt in de auto om 1:29 en 9 sec
hij wil de auto starten om 1:29 en 18 sec maar auto wil niet starten
tot vlak voordat de politie eraan komt hij rijdt iets omver
politie is er inmiddels en roepen dat ie uit de auto moet komen om 1:30 en 10 sec ongeveer
en daarom komt ie niet weg...
Maar iedereen mag dit naar eigen waarheid invullen natuurlijk..
geweldige film gewoon.
kezza
Deze film is wel strak alleen hij moet wel onder alle lord of the rings films blijven (4 sterren)

Misdaadklassieker 'Reservoir Dogs' van Quentin Tarantino morgenavond (15 april) uitgezonden op televisie

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

Tarantino's debuut 'Reservoir Dogs' is morgenavond (27 december) te zien op televisie: 'Bloederige, grappige en vooral gefocuste film'

Videogame-tie-ins: Vijf films waarvan je misschien niet wist dat ze een eigen game kregen

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
traitorear jewelrypsychopaatdiefovervalverraadmysteriemaffiaontsnappenbendeplan gone wrong cultfilmnonlinear timelinewarehousejewelry heistensemble casttold in flashbackheist gone wrongbotched robberyforeshadowingrendezvousiconicset in one roomuneasy alliancerag tag group shared universebased on short film