Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 5 augustus 1993
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Reservoir Dogs
"Every dog has his day."
Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spoilertopic
- Reservoir Dogs: The Screenplay (BoekMeter)
- Game (GamesMeter)
- Reservoir Dogs (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Officer Marvin Nash
Mr. Blue
Mr. Brown
Yak
Deze film is wel strak alleen hij moet wel onder alle lord of the rings films blijven (4 sterren)
11. Reservoir Dogs (1992), 4.18, 531 stemmen
12. Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The (2001), 4.16, 739 stemmen
Helaas, knakker. Misschien moest je deze strakke film dan toch maar een 1 geven.
Phoenix
Voor de eerste keer dat iemand zegt dat een film lager in de top 250 moet maar hem toch het aantal stemmen geeft die hij hem waard vindt en dan is het nog niet goed...
Keezz
lijkt me niet waar..
Kijk bijv. alleen al naar het aantal eerlijke 'shawshank redemption' stemmers, die die film toch echt graag lager zouden zien...
****1/2 voor deze trouwens...
yodek
Ik denk dat ik enorm op het verkeerde been ben gezet door Pulp Fiction (verwachtte iets in die trend)...wat was dit een teleurstelling zeg.
Film zonder vaart en eigenlijk zonder inhoud...of heb ik iets gemist????
(net zoiets als unbreakable na the sixth sense, op zich een aardige film (eerstgenoemde), maar allejezus wat een tegenvaller na the sixth sense)
Snoodaard
Geweldige film. Imo niet beter dan Pulp Fiction, maar toch geweldig.
Aan het einde wordt er idd iemand aangehouden buiten dat pand. Je weet echter niet wie dit is, kan de chauffeur van Joe zijn.
Dionysos
Film zonder vaart en eigenlijk zonder inhoud...of heb ik iets gemist????
Pulp Fiction wijkt qua verhaalstructuur wat af van Reservoir Dogs, in essentie zijn het twee sterk gelijkende films. Pulp Fiction is ook wat luchtiger vind ik zelf, minder donker dan deze.
Enneh, Tarantino-films met inhoud? Eehhhh??
Ben_online
Ja das het mooie van stemmen he hij is niet zoo super maar iedereen geeft hem tog zoveel punten dat ie inde top 5 staat dat duid dan weer aan dat het toch wel een master film is tog??
Justice4All
Twee films die van Tarantino goed zijn, Pulp Fiction en Reservoir Dogs. Rest is niets of minder waard dan deze twee.
doncorleone
Tarentino's bestse!
Ik was zwaar onder de indruk toen ik deze film voor het eerst zag.
Een van de beste verhaalstructuren die ik ken.
Het hele middenstuk (over de undercover) is fantastisch verteld (in lagen).
Echt super!!!!!
De muziek is ook top (als in alle Tanentino's).
Het grooste deel van de film is trouwens net een toneelstuk : een decor waar verschillende acteurs langskomen. Dankzij de geweldige cast (superacteerwerk, stuk voor stuk), is dit totaal geen tekortkoming.
5 sterren!
Ik verhoog hem maar naar 4,5. Gisteren weer een stuk gezien en alweer was het enige woord wat in me op kwam 'geniaal'.
Diesel
Waarom geen 5* kos?
Zet die stap, kom op
Diesel
Nice Guy Eddie
Wat is er homofiel aan MR. Blonde? Vertel mij dat.....
mister blonde
haha
mag je wel 'het net' op vanuit de bak ? of was je toch dood geschoten?
kan hier trouwens nog gezellig worden. een andere vriend van mij heeft zich aangemeld als mr. orange...
Mister Pink
Ik zit nu al 11 jaar te chillen in Nieuw Zeeland.
Ik nam de auto van Eddie Nice Guy en scheurde een zijstraatje in. Vanuit mijn zijspiegel zag ik dat de chauffeur van Joe werd gearresteert en er een swat-team het gebouw in liep.

MarkFish
Dat was een grapje
doncorleone

Niet dan ??? (afgezien van het feit dat ik soms een beetje dikke vingers heb en dat er natuurlijk moest staan "De muziek is ook top als in alle TaRentino's")
Ben je het niet eens met de muziek, of gaat het je om die letter?
In het laaste geval heb je nog een hoop te doen!
(ik zal je voor zijn) ja ook met het corrigeren van mijn berichtjes
malkovich
Tarantino....
eerdekes
Hééél lang geleden gezien, dat is het enige wat ik me herinner van de film. Dat ik hem heb gezien
John Doe
En hij schrijft z'n achternaam zelf nooit met een capital r

Misdaadklassieker 'Reservoir Dogs' van Quentin Tarantino morgenavond (15 april) uitgezonden op televisie

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

Tarantino's debuut 'Reservoir Dogs' is morgenavond (27 december) te zien op televisie: 'Bloederige, grappige en vooral gefocuste film'

Videogame-tie-ins: Vijf films waarvan je misschien niet wist dat ze een eigen game kregen

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
traitorear jewelrypsychopaatdiefovervalverraadmysteriemaffiaontsnappenbendeplan gone wrong cultfilmnonlinear timelinewarehousejewelry heistensemble casttold in flashbackheist gone wrongbotched robberyforeshadowingrendezvousiconicset in one roomuneasy alliancerag tag group shared universebased on short film