Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 5 augustus 1993
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Reservoir Dogs
"Every dog has his day."
Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spoilertopic
- Reservoir Dogs: The Screenplay (BoekMeter)
- Game (GamesMeter)
- Reservoir Dogs (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Detective Holdaway
Officer Marvin Nash
Mr. Blue
Mr. Brown
De eerste keer (de bioscoop release) vond ik de debuutfilm van Tarantino fantastisch. Het gekibbel van de gangsters deed me wat denken aan sommige films van Scorsese. Tijdens de tweede kijkbeurt vond ik hem een heel pak minder boeiend. Reservoir Dogs is als een flashy auto maar uiteindelijk zit er niets onder moterkap.
Dat gevoel had ik ook met het herbekijken. Ik heb de film voor het eerst zo'n 5 jaar geleden gezien. Ondertussen heb ik al wat meer filmervaring, ben wat ouder geworden en is m'n kijk op films wel wat veranderd. En Reservoir Dogs heeft voor mij persoonlijk de tand des tijds iets minder overleefd...
AC1
Inderdaad. Het gekke is dat ik hoe langer hoe meer Jackie Brown als de beste Tarantino begin te beschouwen en dat terwijl ik het destijds geen hoogvlieger vond. De film is heel ingehouden, minder 'overmatig' maar dat maakt het eigenlijk ook zo goed. Laat ik het zo stellen, Jackie Brown verraste me toen ik hem opnieuw zag en dat had ik niet met Reservoir Dogs.
Dan zal ik die nog eens moeten herzien, want Jackie Brown was idd niet één van de Tarantino's die bij mij hoog aangeschreven stond.
gratis
Al jaren raden bekenden mij deze film aan. Daarom keek ik em juist niet. ik was bang dat het toch een teleurstellng zou worden. Maar gelukkig was dat niet het geval. Anderhalf uur weinig actie maar boeiend van begin tot eind.
Tegenwoordig is er teveel special effect in films. dat maakt het spectaculair, maar onecht en je hoeft zo'n film dan meestal ook niet vaker te zien. Reservoir dogs is een film zonder dat alles, maar zeker één om vaker te gaan kijken.
chevy93
Als het gemiddelde een 4,08* is en jij geeft hem 'slechts' een 3,0*. Dan ben je toch teleurgesteld of niet?
Mr Marchoso
Legendarische misdaadfilm.
De film begint rustig. Een gesprek zoals ik - toen ik het jaren geleden voor het eerst zag - nog nooit in een film had gezien. Ik dacht meteen: "Wie zijn dit en wat gaat hier in godsnaam gebeuren?". Gezien de omschrijving dacht ik dat het een beetje een standaard bank overval / politie die boefjes gaan vangen filmpje zou worden. Maar niets bleek minder waar.
Vanaf het moment dat wij vanuit het niets Mr. Orange in de auto zien creperen gaat de film een hele andere richting uit. Ik was toen ik de film voor het eerst zag de hele tijd bezig met: Wat is er gebeurd? Is er wel een verrader? En zo ja, wie?
Ondertussen volgen wij de legendarische dialogen tussen Mr. White en Mr. Pink. Man man man. Echt genieten. Vooral omdat het zo bizar goed geacteerd is. Later komt ons grote vriend Mr. Blonde er nog bij.
Ik heb de film nu al zo vaak gezien, maar hij verveeld nooit. Een absolute must see voor elke film liefhebber!
BillyMac
Tarantino weet een geslaagde film te maken met zeer interessante personages in slechts één ruimte, en je blijft op het puntje van je stoel zitten wegens de legendarische dialogen.
Klaas-Jan
Er wordt ook lekker met de tijd gespeeld, het zet je toch even aan 't denken. De rest is wel gezegd
. Eén van m'n weinige 5*'s.
fappie
- 2005 stemmen
"Joe: He don't tip? Whaddaya mean you don't tip? Mr. Orange: He don't believe in it. ..."
Briljant
Een beetje als 12 Angry Men (dat van die ruimte).
Nand
Wat trek jij je eigenlijk zoveel aan van scores? Bij ''The Third Man'' was je ook al zo aan het zagen hierover. Stop met elke film in een hokje te steken, misschien is een 3 voor hem een score die niet gelijk staat aan ''teleurstelling''
JanDahler
Briljant
indeed!!
chevy93
Bovendien denk ik dat jij de definitie van zagen nog een keer op moet zoeken, want ik heb alles behalve gezaagd.
Tiepie
Ik kan er niks aan doen maar Quentin Tarantino's werk spreekt me meestal onherroepelijk aan...en ik kan hier gewoon geen slecht punt voor geven. Wederom geweldig acteerwerk evenals camerawerk. Een must have voor je collectie!
mr3101
vijf punten, tarantino's beste werk naar mijn mening.
Na lang dubben dat wel maar uiteindelijk vind ik hem toch beter dan pulp fiction. Niet dat pulp fiction niet geniaal en briljant is maar bij pulp fiction vind ik mezelf af en toe in momenten dat ik wel even een biertje kan pakken omdat het me toch niet helemaal boeit, en dat gevoel heb ik bij reservoir dogs nooit gehad. De dialogen zijn minder briljant ogend als in pulp fiction maar hebben voor mij meer waarde voor de film.
John Lee Hooker
Ik vond het maar weinig voorstellen dit.
Er gebeurde echt weinig en het enige wat nog leuk bedacht was waren de namen van de criminelen. Enige tijd geleden dat ik deze zag, maar voor een 'Tarantino vond ik 'm erg tegenvallen.
Binnenkort maar eens herzien.
- 2 -
GuyB
De échte klop van Tarantino's hamer vol genialiteit krijgen er velen pas bij de 2e kijkbeurt, misschien zit er dan nog een verhoging in
Rephlex
Ik vond 'm de eerste keer tegenvallen... de tweede keer ben ik in slaap gevallen...
planet_of_death
De anticlimax. Je verwacht een hoop de zien van de overval. In plaats daarvan krijgen we het verhaal erom te zien. De film is orgineel, onvorspelbaar en erg boeiend. De anticlimax is dus eigenlijk een climax. En nu jij!
Thom1994
Ik zou hem toch echt nog eens moeten zien, het is al lang geleden.
Lexcoaster
te veel gebabel te weinig geschut
Het geschut in deze film is voornamelijk verbaal. Als je je daar op focust, is dat zelfs nog indrukwekkender dan een Arnold Schwarzenegger schietfilm.
GuyB
te veel gebabel te weinig geschut
Vermoed dat je gebabbel wil zeggen, en net dat gebabbel is waarom de film zo hoog staat. Nuja, smaken verschillen! (argumenten ook)
Thom1994
Hou dan wat ik geschreven heb in je achterhoofd.
Zal ik doen
chevy93
Gezien zijn top 10 en Lady Gaga als avatar, had ik ook niks anders verwacht.
Gewoon zijn smaak niet.
Thom1994
Gezien zijn top 10 en Lady Gaga als avatar, had ik ook niks anders verwacht.
Gewoon zijn smaak niet.
Echt typisch zo'n geval van : 'Ik hou alleen maar van actiefilms, of er nou een verhaal in zit of niet, als er maar de volle speelduur gevochten & geschoten wordt.'.

Misdaadklassieker 'Reservoir Dogs' van Quentin Tarantino morgenavond (15 april) uitgezonden op televisie

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

Tarantino's debuut 'Reservoir Dogs' is morgenavond (27 december) te zien op televisie: 'Bloederige, grappige en vooral gefocuste film'

Videogame-tie-ins: Vijf films waarvan je misschien niet wist dat ze een eigen game kregen

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
traitorear jewelrypsychopaatdiefovervalverraadmysteriemaffiaontsnappenbendeplan gone wrong cultfilmnonlinear timelinewarehousejewelry heistensemble casttold in flashbackheist gone wrongbotched robberyforeshadowingrendezvousiconicset in one roomuneasy alliancerag tag group shared universebased on short film