• 9.377.956 stemmen

Misdaad / Drama | 99 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Harvey Keitel, Michael Madsen en Tim Roth

IMDb beoordeling: 8,3 (1.160.873)

Releasedatum: 5 augustus 1993

Plot Reservoir Dogs

"Every dog has his day."

Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.

Mr. White / Larry Dimmick

Mr. Orange / Freddy Newandyke

Mr. Blonde / Vic Vega

"Nice Guy" Eddie Cabot

Detective Holdaway

Officer Marvin Nash

avatar van Film Pegasus

AC1 schreef:

De eerste keer (de bioscoop release) vond ik de debuutfilm van Tarantino fantastisch. Het gekibbel van de gangsters deed me wat denken aan sommige films van Scorsese. Tijdens de tweede kijkbeurt vond ik hem een heel pak minder boeiend. Reservoir Dogs is als een flashy auto maar uiteindelijk zit er niets onder moterkap.

Dat gevoel had ik ook met het herbekijken. Ik heb de film voor het eerst zo'n 5 jaar geleden gezien. Ondertussen heb ik al wat meer filmervaring, ben wat ouder geworden en is m'n kijk op films wel wat veranderd. En Reservoir Dogs heeft voor mij persoonlijk de tand des tijds iets minder overleefd...

avatar van AC1

AC1

Film Pegasus schreef:

Inderdaad. Het gekke is dat ik hoe langer hoe meer Jackie Brown als de beste Tarantino begin te beschouwen en dat terwijl ik het destijds geen hoogvlieger vond. De film is heel ingehouden, minder 'overmatig' maar dat maakt het eigenlijk ook zo goed. Laat ik het zo stellen, Jackie Brown verraste me toen ik hem opnieuw zag en dat had ik niet met Reservoir Dogs.

avatar van Film Pegasus

Dan zal ik die nog eens moeten herzien, want Jackie Brown was idd niet één van de Tarantino's die bij mij hoog aangeschreven stond.

avatar van gratis

gratis

Al jaren raden bekenden mij deze film aan. Daarom keek ik em juist niet. ik was bang dat het toch een teleurstellng zou worden. Maar gelukkig was dat niet het geval. Anderhalf uur weinig actie maar boeiend van begin tot eind.

Tegenwoordig is er teveel special effect in films. dat maakt het spectaculair, maar onecht en je hoeft zo'n film dan meestal ook niet vaker te zien. Reservoir dogs is een film zonder dat alles, maar zeker één om vaker te gaan kijken.

chevy93

Als het gemiddelde een 4,08* is en jij geeft hem 'slechts' een 3,0*. Dan ben je toch teleurgesteld of niet?

avatar van Mr Marchoso

Mr Marchoso

Legendarische misdaadfilm.

De film begint rustig. Een gesprek zoals ik - toen ik het jaren geleden voor het eerst zag - nog nooit in een film had gezien. Ik dacht meteen: "Wie zijn dit en wat gaat hier in godsnaam gebeuren?". Gezien de omschrijving dacht ik dat het een beetje een standaard bank overval / politie die boefjes gaan vangen filmpje zou worden. Maar niets bleek minder waar.

Vanaf het moment dat wij vanuit het niets Mr. Orange in de auto zien creperen gaat de film een hele andere richting uit. Ik was toen ik de film voor het eerst zag de hele tijd bezig met: Wat is er gebeurd? Is er wel een verrader? En zo ja, wie?

Ondertussen volgen wij de legendarische dialogen tussen Mr. White en Mr. Pink. Man man man. Echt genieten. Vooral omdat het zo bizar goed geacteerd is. Later komt ons grote vriend Mr. Blonde er nog bij.

Ik heb de film nu al zo vaak gezien, maar hij verveeld nooit. Een absolute must see voor elke film liefhebber!

avatar van BillyMac

BillyMac

Tarantino weet een geslaagde film te maken met zeer interessante personages in slechts één ruimte, en je blijft op het puntje van je stoel zitten wegens de legendarische dialogen.

avatar van Klaas-Jan

Klaas-Jan

Er wordt ook lekker met de tijd gespeeld, het zet je toch even aan 't denken. De rest is wel gezegd . Eén van m'n weinige 5*'s.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

"Joe: He don't tip? Whaddaya mean you don't tip? Mr. Orange: He don't believe in it. ..."

Briljant .

BillyMac schreef:

Een beetje als 12 Angry Men (dat van die ruimte).

avatar van Nand

Nand

chevy93 schreef:

Wat trek jij je eigenlijk zoveel aan van scores? Bij ''The Third Man'' was je ook al zo aan het zagen hierover. Stop met elke film in een hokje te steken, misschien is een 3 voor hem een score die niet gelijk staat aan ''teleurstelling''

avatar van JanDahler

JanDahler

fappie schreef:

Briljant .

indeed!!

Nand schreef:

Misschien had je het nog niet opgemerkt, maar 50% van deze site draait om die scores. Ik zou zeggen bemoei je lekker met je eigen berichten en ga niet zeuren over mij. Als een 3,0* een teleurstelling is, zal ik dat van hem willen horen. Daar heb ik jou zeer zeker niet bij nodig.

Bovendien denk ik dat jij de definitie van zagen nog een keer op moet zoeken, want ik heb alles behalve gezaagd.

avatar van Tiepie

Tiepie

Ik kan er niks aan doen maar Quentin Tarantino's werk spreekt me meestal onherroepelijk aan...en ik kan hier gewoon geen slecht punt voor geven. Wederom geweldig acteerwerk evenals camerawerk. Een must have voor je collectie!

avatar van mr3101

mr3101

vijf punten, tarantino's beste werk naar mijn mening.

Na lang dubben dat wel maar uiteindelijk vind ik hem toch beter dan pulp fiction. Niet dat pulp fiction niet geniaal en briljant is maar bij pulp fiction vind ik mezelf af en toe in momenten dat ik wel even een biertje kan pakken omdat het me toch niet helemaal boeit, en dat gevoel heb ik bij reservoir dogs nooit gehad. De dialogen zijn minder briljant ogend als in pulp fiction maar hebben voor mij meer waarde voor de film.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ik vond het maar weinig voorstellen dit.

Er gebeurde echt weinig en het enige wat nog leuk bedacht was waren de namen van de criminelen. Enige tijd geleden dat ik deze zag, maar voor een 'Tarantino vond ik 'm erg tegenvallen.

Binnenkort maar eens herzien.

- 2 -

avatar van GuyB

GuyB

De échte klop van Tarantino's hamer vol genialiteit krijgen er velen pas bij de 2e kijkbeurt, misschien zit er dan nog een verhoging in

avatar van Rephlex

Rephlex

GuyB schreef:

Ik vond 'm de eerste keer tegenvallen... de tweede keer ben ik in slaap gevallen...

planet_of_death

Vertel. Wat is hier niet geniaal aan?

Thom1994

Of vertel jij eens wat hier wel geniaal aan is?

planet_of_death

De anticlimax. Je verwacht een hoop de zien van de overval. In plaats daarvan krijgen we het verhaal erom te zien. De film is orgineel, onvorspelbaar en erg boeiend. De anticlimax is dus eigenlijk een climax. En nu jij!

Thom1994

Ik zou hem toch echt nog eens moeten zien, het is al lang geleden.

planet_of_death

Hou dan wat ik geschreven heb in je achterhoofd.

avatar van snake shit

snake shit

avatar van yeyo

yeyo

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

te veel gebabel te weinig geschut

Het geschut in deze film is voornamelijk verbaal. Als je je daar op focust, is dat zelfs nog indrukwekkender dan een Arnold Schwarzenegger schietfilm.

avatar van GuyB

GuyB

te veel gebabel te weinig geschut

Vermoed dat je gebabbel wil zeggen, en net dat gebabbel is waarom de film zo hoog staat. Nuja, smaken verschillen! (argumenten ook)

planet_of_death

Kijk dan ook gewoon geen Tarantino.

planet_of_death schreef:

Hou dan wat ik geschreven heb in je achterhoofd.

Zal ik doen

chevy93

Gezien zijn top 10 en Lady Gaga als avatar, had ik ook niks anders verwacht.

Gewoon zijn smaak niet.

chevy93 schreef:

Gezien zijn top 10 en Lady Gaga als avatar, had ik ook niks anders verwacht.

Gewoon zijn smaak niet.

Echt typisch zo'n geval van : 'Ik hou alleen maar van actiefilms, of er nou een verhaal in zit of niet, als er maar de volle speelduur gevochten & geschoten wordt.'.