Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 5 augustus 1993
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Reservoir Dogs
"Every dog has his day."
Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spoilertopic
- Reservoir Dogs: The Screenplay (BoekMeter)
- Game (GamesMeter)
- Reservoir Dogs (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Officer Marvin Nash
Mr. Blue
Mr. Brown
Xen0n
en Mr. Pink de fag is er vandoor met het geld
., haha. Aparte maar zeer vermakelijke film, vooral het einde vond ik zeer geslaagd.
En die verhaallijn zoals altijd bij QT prachtig uitgevoerd en heel toepasselijk. Toch moet ik zeggen dat het geen heel erge hoogvlieger was, vond ik zelf. Wel is het er 1 die je gezien moet hebben.
Xen0n
Nee? heb ik dan nog iets gemist?

Edit: na een paar voorgaande posts gelezen te hebben weet ik wat ik waarschijnlijk gemist heb, ik zou niet weten hoe het komt maar zelfs na het een keer terug gekeken te hebben hoor ik het nog steeds niet...
jumpstylemovie
Nee? heb ik dan nog iets gemist?
Mr. Pink word aangehouden
Staat haar fijn uigelegd in een discussie op de vorige pagina ongeveer.
Mr. Pink word aangehouden
Staat haar fijn uigelegd in een discussie op de vorige pagina ongeveer.
Dat is waar ik achter kwam inderdaad, maar in de film die ik heb gekeken is het er niet te horen dat hij word aangehouden/doodgeschoten
Xen0n
Tuurlijk wel. Jij hebt geen andere versie ofzo.
Ik zal nog is heel goed moeten gaan kijken dan
Ik zal nog is heel goed moeten gaan kijken dan
Xen0n
vlak voor/op het moment dat meneer oranje aan meneer wit bekend dat het een cop is. eindelijk heb ik het dan ook gehoord, maar het blijft onduidelijk
Het is grappig bedacht alleen het had iets duidelijker mogen zijn, wanneer je de film normaal bekijkt zou je er niet achter komen dat Mr. Pink nog neergeschoten is, het lijkt gewoon alsof de politie naar hun schuilplaats komt, omdat je alleen de sirenes hoort wanneer je het geluid gewoon aan hebt.
Thom1994
Wat een film zeg, een van de beste films die ik heb gezien tot nu toe, een verdiende *5
Tarkus
Goed regiedebuut van Tarantino, maar ik vind dit zeker niet zijn beste film.
Vond dat er veel te weinig actie in de film zat en te veel werd gepraat.
Wel, zoals in al zijn films, een prachtige soundtrack.
Vinokourov
Het debuut van Tarantino
. Erg plezante film die van start gaat met het jolige Little Green Bag en sindsdien niet heel snel weet te vervelen. De befaamde oorscene deed mij huiveren: ieeuw!
Milanboy
Prachtig regiedebuut van Quinten Tarantino. Magistrale dialogen zoals steeds in zijn films. Het is voor iets dat ik hem als mijn persoonlijke favo regisseur heb aangeduid
Een iets was me wel niet duidelijk in de film:
Op het moment dat Joe, Mr White en Eddy elkaar onder schot houden namelijk: Joe richt op Mr Orange, Mr White op Joe en Eddy op Mr White. Als ze dan uiteindelijk schieten valt Eddy ook dood neer terwijl niemand op hem richtte, of ben ik nu verkeerd?
Pastichio Rocker
Wéér die vraag...
Nee, Mr. White schiet zowel Joe als Eddy neer. Hij schiet namelijk 2x. Speel dat stuk maar eens af in slow-motion.
- 20609 berichten
nee mr pink ontsnapt niet met de buit
Milanboy
Wéér die vraag...
61 pagina's is nu eenmaal veel om te overlopen
bashoogzaad
Reservoir Dogs is door zijn plot en mysterieuze gloed een goede film. Als je kijkt naar de tijdsvolgorde, vind ik deze film mooi opgebouwd. Je denkt dat het van het ene punt naar het andere schiet, maar toch heb ik er wel een lijn in gevonden. Ik vind het mooi hoe je in de film meer over de personages komt te weten. Ieder heeft zijn eigen verhaal. En dan natuurlijk de scene waarbij Joe, Mr White en Eddie met pistolen op elkaar gericht staan en dat op het eind ook iedereen dood is, behalve dan Mr Pink die wordt aangehouden. Ook vind ik het mooi dat je de overval zelf niet te zien krijgt, en dat je je eigen fantasie mag gebruiken hoe het ongeveer is gelopen.
Al met een al een aanrader voor de liefhebber van een goede film met een echt verhaal en waar je je fantasie de vrije loop kan geven. Als hangt lekker samen, en op het eind komt het ook echt bij elkaar. Een van Tarantinos beste werken als je het mij vraagt.
Chucky92
Dit is absoluut een meesterwerk alleen door 2 'foutjes' (hoop dat ik het verkeerd zag, kan ik deze film geen 5 sterren geven.
1. Wanneer Joe die bende een naam geeft zie je zo'n ding van de set tegen de muur schaduwen achter Joe. Zo'n grote microfoon. Je ziet het heel licht maar je ziet het wel.
2. Voordat Joe die namen geeft, zitten Larry etc. in de auto. Volgens mij,maar dat weet ik niet zeker, wordt een van die kerels al mr. nog wat genoemd. Maar toen waren die namen nog niet eens gegeven.
AddictedToMovies
1. Dat is je reinste mierenneukerij en is me nog nooit opgevallen.
2. Het is een onchronlogisch verhaal, dus op de tijdlijn was die eerdere scene gewoon na de volgende scene.
Weertenaar
Toch wat minder dan Pulp Fiction: 4.00 (4.00)
Dan heb ik ook nog wel een koei van een fout als we toch bezig zijn: Wanneer Mr. Orange opgehaald wordt draagt hij géén bretels en een wit hempje, maar nadat de zogenaamde overval heeft plaatsgevonden en hij is neergeknald is zijn outfit opeens verandert in een witte blouse mét bretels... Maar goed, Reservoir Dogs dan. Waar ik het Pulp Fiction kwalijk nam dat het verhaal onderontwikkeld is gebleven, grijpt het plot in Reservoir Dogs toch beter in elkaar en ben je echt een verhaal aan het volgen waar een climax aan vast zit. Pulp Fiction deed het op een andere manier, niet perse slechter, maar ik kon het in elk geval minder waarderen. Desondanks vond ik Pulp Fiction beter. De personages missen in deze prent toch wat diepgang (met name door de beperkte speelduur), wordt het verhaal weliswaar origineel gebracht, komen er talloze boeiende dialogen voorbij en is de climax bijzonder fraai uitgewerkt (door de arrestatie van Pink op een ludieke, uiterst fraaie wijze buiten het bereik van de camera te houden), toch is het verhaal zelf redelijk eenvoudig, zelfs op het voorspelbare af, iets dat mij een nare bijsmaak bezorgde.
Toch flikt Tarantino het weer. De sterke regie, een originele insteek van het verhaal en acteurs die het achterste van hun ton laten zien. Zowel Roth, Keitel (al kon de autoscene beter naar mijn idee) en Buscemi leveren sterke rollen af en komt natuurlijk Tarantino zelf nog eventjes om de hoek kijken. Al gunde hij zichzelf in Pulp Fiction meer screentijd naar mijn idee (en vond ik hem bovendien sterker). De bijrollen worden eveneens sterk ingevuld, maar het onaantastbare dat de cast had in Pulp Fiction heb ik hier vrijwel de gehele speelduur gemist. Toch kent Tarantino een debuut waar de meeste regisseurs slechts van mogen dromen, al is dit natuurlijk geen toeval. De man heeft een visie op het begrip film die niemand anders voor hem heeft gehad, en dat maakt hem uniek. En nog steeds, getuige het hoog aangeschreven Inglourious Bastards.
Cinematografisch zie ik veel overeenkomsten met Pulp Fiction. Gedegen camerawerk, sterk gekozen opnamelocaties die veelvuldig gebruikt worden en vooral: de dialoog, de acteurs en het verhaal staan voorop. Er heerst rust, iets dat ik zelden eerder ben tegengekomen. Cinematografisch pakt Tarantino slechts het hoogst nodige beet en het werkt ook gewoon nog, al is de sfeer in een aantal scenes helaas ver te zoeken. Ongekend eigenlijk, dat Tarantino zo dicht bij de basis blijft. Het siert hem ergens ook wel. Enfin, ik heb genoeg de lofzang gestoken over Tarantino, hij kent het klappen van de zweep direct bij zijn debuut, en dat is in de loop der jaren eigenlijk alleen maar bijgeschaafd, al begonnen kwade stemmen zich de laatste jaren af te vragen of Tarantino het kunstje soms verleerd was. Reservoir Dogs is een sterk staaltje film waarin de combinatie van alle factoren de prent naar grote hoogten stuwt, en dat met een ongekend budget van welgeteld 800.000 euro... Er zijn zelfs nederlandse(!) producties van voor 1992 die het met meer mochten doen.....
Script / Verhaal:................ 4,00
Acteerwerk:....................... 4,00
Regie / Speelduur:.......... 4,00
Realisme:......................... 4,00
Cinematografie:............... 4,00
Lau1986
Geweldige film dit. Erg origineel hoe de film is opgebouwd. Als kijker zit je, je in het begin af te vragen wat er precies gebeurd is en langzaam maar zeker word alles duidelijker en word iedereen geïntroduceerd. Mooi is ook dat bepaalde dingen niet worden laten zien, zoals de overval en de agenten die aan het eind naar binnen stormen. Stiekem wil je het eigenlijk zien, maar het heeft ook ergens weer wat dat je het niet ziet.
canciser
Ik zou het heel graag gezien willen hebben. Dat was dan ook het minpuntje aan de film, ik miste de actie/misdaad van de film. Verder waren de dialogen, acteurs en verhaallijn wel uitstekend. 3.5*
gukker
Dat vind ik juist de kracht van de film, die unieke opzet. Als ze de overval hadden laten zien had ik hem gelijk een stuk minder gevonden.
canciser
Dat klopt, misschien was het een leuk idee geweest als ze kleine stukjes van de overval lieten zien tussendoor.
gukker
In plaats daarvan lieten ze stukjes van de planning van de overval zien, dat hield het interessant.
Triztan
Dat gevoel had ik ook. Ik had een beetje het gevoel alsof dat miste in de film.
Don MN
Beschouw ik eerder als de kracht van de film, zoals ik al eerder zei. Iedereen heeft nu een eigen beeld van het interieur van de bank en hoe de personages zich precies daarbinnen gedragen hebben.
chevy93
Dat ik deze film ooit een 3,5 heb gegeven, zal ik niet meer snappen
Een verhoging naar 4,5 is zeker op z'n plaats!

Misdaadklassieker 'Reservoir Dogs' van Quentin Tarantino morgenavond (15 april) uitgezonden op televisie

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

Tarantino's debuut 'Reservoir Dogs' is morgenavond (27 december) te zien op televisie: 'Bloederige, grappige en vooral gefocuste film'

Videogame-tie-ins: Vijf films waarvan je misschien niet wist dat ze een eigen game kregen

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
traitorear jewelrypsychopaatdiefovervalverraadmysteriemaffiaontsnappenbendeplan gone wrong cultfilmnonlinear timelinewarehousejewelry heistensemble casttold in flashbackheist gone wrongbotched robberyforeshadowingrendezvousiconicset in one roomuneasy alliancerag tag group shared universebased on short film