• 9.381.646 stemmen

Misdaad / Drama | 99 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Harvey Keitel, Michael Madsen en Tim Roth

IMDb beoordeling: 8,3 (1.161.442)

Releasedatum: 5 augustus 1993

Plot Reservoir Dogs

"Every dog has his day."

Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.

Mr. White / Larry Dimmick

Officer Marvin Nash

Newandyke. Freddy Newandyke.

avatar van Joyy

Joyy

aah ok, ik vattum, op het moment dat freddy dat zegt tegen keitel,staan de cops al buiten en hebben Pink al in den kraag gevat

Dat is wel het idee ja

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Mensen die een laag cijfer geven over deze film hebben het meestal over dat er te veel bloed en geweld in zit. Ik heb nergens gehoord dat het een slechte film is. Alleen dat het jullie ding niet is. Als dat zo is, kijk hem dan gewoon niet.

is 3,5 ook laag?

In dat geval, moet je mijn 1e bericht maar lezen

avatar van ehs21

ehs21

Wat een onzin. Iedereen kijkt toch wel eens een film die niet in je favoriete genre valt. Je moet gewoon accepteren dat er ook mensen zijn die een film die jij goed vindt helemaal niks aan vinden. En dan mogen ze een laag cijfer geven, goede onderbouwing is een pre maar geen must.

avatar van Arbil

Arbil

Had van deze film heel wat meer verwacht.

Misschien binnenkort weer bekijken.

clockwork72

wat had je ervan verwacht dan?

Ik denk, omdat het gemiddelde 4+ is, hij een superfilm had verwacht

clockwork72

Ieder zijn smaak natuurlijk maar je moet nooit met té hoge verwachtingen beginnen bij deze film als je hem voor de eerste keer kijkt. Ik vondt hem de eerste keer direct geweldig en de 2e keer vondt ik hem nog beter.Mischien nog een keer kijken?

vond*?

Klopt, maar als zoveel mensen hem de hemel in prijzen, moet je eigenlijk wel hoge verwachtingen hebben.

Zo zit de mens nou eenmaal in elkaar

vindt

Het zou vond moeten zijn

Maar even ontopic:

Xx_se7en_xX schreef:

Juist niet, ik vond dat er wel wat meer geweld in mocht. Dan is de film maar wat langer..

avatar van MNV2

MNV2

• 1901 stemmen

clockwork72 schreef:

Reservoir Dogs is ook bij mij de film die ik het meest kan herbekijken, ik heb de film nu al 4 à 5 keer gezien en ik vind hem nog steeds beter worden. De eerste keer dat ik de film zag had ik het misschien ook maar een 3 ofzo gegeven terwijl ik hem nu zelfs al beter begin te vinden dan Pulp Fiction.

Edit: 'het is trouwens 'ik vind' en niet 'ik vindt'

avatar van Minotaures

Minotaures

Joyy schreef:
(zou leuk zijn als buschemi in een andere film weer opduikt als enige overlevende en zo diverse films met elkaar verbind

Volgens mij werd Mr. Pink door de blauwpetten doodgeschoten.

Want nadat die uit het ontmoetingsplek wegging, hoorde je sirene's en kogelschoten en na een tijdje eindigde het vuurgevecht, dus het lijkt me logisch dat die gedood werd.

clockwork72

Ja, deze kan ik ook blijven bekijken. Het maakt me niet uit hoevaak ik deze zie. Als ik hem heb bekeken kan ik hem zo weer uit de dvd-speler halen en weer opnieuw aanzetten zoast ik het hele avontuur weer opnieuw kan beleven.

clockwork72 schreef:

Dat zei je ook bij Heat. Maar gelijk heb je natuurlijk wel .

AddictedToMovies schreef:

Dat zei je ook bij Heat. Maar gelijk heb je natuurlijk wel .

Ja weet ik maar ik heb dit wel bij meer films. Heat, Reservoir Dogs, ACO enzovoort

avatar van maurice32

maurice32

ik vind Quentin Tarantino een zeer goede regiseur en al zijn films vind ik zeer goed , maar deze vind ik iets minder ...waarom staat deze zo hoog ? ik vond het verhaal maar zwakjes

clockwork72

kijk hem nog eens zal ik zeggen.

avatar van deTuinman

deTuinman

maurice32 schreef:

terwijl het z'n beste is (volgens hem en mijzelf),,,

AddictedToMovies

Heeft Q gezegd dat ie deze beter vind dan Pulp Fiction?

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

AddictedToMovies schreef:

Heeft Q gezegd dat ie deze beter vind dan Pulp Fiction?

Nee, maar Quinten Tarantino wel

Maar even ontopic:

Ik zeg ook meestal

avatar van RaoulDuke

RaoulDuke

Absoluut en met afstand de beste Tarantino wat mij betreft. (ook na het zien van het zeer genietbare I.G), Alles klopt aan deze film en de opbouw is geniaal, de dialogen boeiend, de actie goed gedoseerd en de acteurs top. De beklemmende sfeer en de zwarte humor maken het af.

Na hem voor de vierde keer te hebben bekeken ben ik alleen maar gesterkt in deze mening.

Bij Pulp fiction bijvoorbeeld had ik het tegenovergestelde. Hiervoor ging mijn waardering iets omlaag na herziening.

deTuinman schreef:

correctamundo

Come on Yolanda, tell me what Fozzy is like!

avatar van Youp Elzing

Youp Elzing

And Mr. Pink..... Why am I Mr. Pink? Because You're A Fag(got) Alright! prachtige film!

avatar van Don MN

Don MN

AddictedToMovies schreef:

Come on Yolanda, tell me what Fozzy is like!

Wel bij de verkeerde film: Samuel L. Jackson: Pulp Fiction's Fonzie Speech

AddictedToMovies

Oja Fonzie en niet Fozzy, stom. En het komt idd uit PF.