• 9.376.657 stemmen

Misdaad / Drama | 99 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Harvey Keitel, Michael Madsen en Tim Roth

IMDb beoordeling: 8,3 (1.160.610)

Releasedatum: 5 augustus 1993

Plot Reservoir Dogs

"Every dog has his day."

Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.

Mr. White / Larry Dimmick

Mr. Orange / Freddy Newandyke

Mr. Blonde / Vic Vega

"Nice Guy" Eddie Cabot

Detective Holdaway

Officer Marvin Nash

avatar van IronHide

IronHide

Why do I have to be mr Pink?

Geweldig.

avatar van clockwork72

clockwork72

'Because your are a faggot! alright?'

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Mr White: That girl's ass...

Mr. Orange: It's sitting here right on my dick.

Ik lag helemaal dubbel .

zicht

Deze is ook essentieel voor de maffia liefhebber vind ik. Niet te missen, want een org verhaal is het zeker. Ligt overal voor maar 5 euro te koop tegenwoordig. Geen geld voor zo'n topper als deze film.

avatar van sup-er-dodo

sup-er-dodo

saai saai saai en nog eens saai snap niet waarom iedereen het zo'n super film vind

zicht schreef:

Deze is ook essentieel voor de maffia liefhebber vind ik.

Waarom? Het is helemaal geen maffiafilm.

zicht

Ik zeg niet eens dat het een maffia film is, maar raad hem alleen maar aan bij degene die van maffia films houdt. Maffia is het subgenre van misdaad. Eigenlijk is dit een misdaadfilm met een maffia sfeertje erin, en zodoende onmisbaar voor de maffia liefhebber. Zo tevreden yeyo.

avatar van N811

N811

Het is gewoon een boevenfilm

zicht schreef:

Ah zo bedoel je. Er zijn gewoon nogal veel foute opvattingen over wat een maffiafilm is, vandaag mijn reactie.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

K-Billy's Super Sounds of the Seventies

Droomdebuut van Tarantino, was meteen verkocht.

En niet te vergeten de wederopstanding van dat andere fenomeen, George Baker

yeyo schreef:

vandaag mijn reactie.

Is jouw reactie morgen anders dan?

chevy93

Het is geen maffiafilm als the Godfather of Goodfellas, maar er hangt toch zeker wel een maffiasfeertje

sup-er-dodo schreef:

Ik snap wel waarom jij hem niet goed vindt, als ik je top 10 zie

avatar van Thom1994

Thom1994

sup-er-dodo schreef:

ik snap wel waarom jij hem niet goed vindt, als ik je top 10 zie

Je hebt gelijk , ik vond het een goede film , maar ik kan hem niet meer zo goed herinneren terwijl ik hem wel vrij kort geleden heb gezien. En nee, mijn geheugen is prima in orde hoor. Misschien was 'ie op sommige momenten toch wel een beetje saai?

zicht schreef:

Is jouw reactie morgen anders dan?

haha "vandaar" moest er dus staan

chevy93 schreef:

Ik snap wel waarom jij hem niet goed vindt, als ik je top 10 zie

Heb je dat soort flauwe opmerkingen nu nog altijd niet afgeleerd?

yeyo schreef:

Heb je dat soort flauwe opmerkingen nu nog altijd niet afgeleerd?

Hoezo flauw?... Het is gewoon zo. Door iemand's top 10 te bekijken kan je heel veel leren over iemand(s filmliefhebberij).

Gezien zijn top 10, verwacht ik ook niet hij een dergelijke film leuk vindt.

Don MN

Het komt een beetje simpel over, maar er zit wel een kern van waarheid in. Als je een beeld maakt van sup-er-dodo's filmsmaak met zijn top10 als enige materiaal kun je wel tot die conclusie komen.

chevy93

Tuurlijk is het wel een beetje simpel gezegd en meestal kan je ook wel dingen afleiden van iemand zijn/haar stemgedrag, maar nooit alles en normaliter doe ik zulke beweringen niet.

Maar bij hem ligt het er wel dubbel en dwars bovenop.. of ben ik nou gek?

Don MN

Nee, dat ben je niet. Ik geef je ook gelijk, misschien refereer je vaker naar iemands top10 bij opmerkingen? In mijn ogen bedoelde je er niets kwaads mee. Klein misverstand tussen jou en yeyo.

chevy93 schreef:

Maar bij hem ligt het er wel dubbel en dwars bovenop.. of ben ik nou gek?

Als je omwille van iemands top 10 tot de veronderstelling komt dat deze persoon een bepaalde film niet zal appreciëren, is daar niks mis mee. Het kwam gewoon wat pretentieus over vond ik, maar misschien was het inderdaad gewoon een misverstand.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Reservoir Dogs verveelt nooit. Gister weer eens herkeken en het is duidelijk, deze film is tijdloos.

In de openingsscène meteen 1 van mij persoonlijke favorieten quotes en die komt van Mr. White: ''You shoot me in a dream, you better wake up and apologize.'' In de ondertiteling lees je dan gewoon: ''In je dromen.'' Erg slecht! Ik kijk sowieso vaak films zonder ondertiteling of met engelse ondertiteling. Verder in de openingsscène wat slap getaai over o.a. het geven van fooi. Maar zo slap als dat het lijkt, is het helemaal niet. Ze maken ook echt hun punt en dat maakt het dan weer hilarisch en interessant.

De plot van de film. Een stel criminelen krijgen de opdracht Diamanten te stelen. Maar 1 van hun is undercover en moet er voor zorgen dat ze worden opgepakt tijdens de overal. Eigenlijk stelt dat helemaal niets voor, want vanaf het begin wordt al duidelijk dat het geen succes had. Het is juist het hele gedoe er omheen wat deze film zo goed maakt. Wat speelde zich nog ver voor de overal af, wat erna en dan zo nu krijg je wat momenten van vlak na de overval te zien.

Het is lastig kiezen wie mn favoriet is, maar de winnaar is toch Mr. White. Mede dankzij zijn memorabele quote uit het begin. Wanneer Mr. Blonde later ook weer opduikt in de film en blijkbaar eerst nog even langs Drive-in is gereden (terwijl de politie hun zoekt) staat hij rustig uit een bekertje te drinken. Niet veel later vraagt hij of ze even mee willen lopen naar zijn auto en Mr White geeft dan als antwoord: ''What, did you forget your French fries, to go with the soda?'' Wat is daar zo grappig aan....? Nou niet heel erg veel, maar ik had waarschijnlijk hetzelfde gezegd. Harvey Keitel is ook goed in het maken van vreemde geluiden, wat hij trouwens vaker doet in zijn film. Let op dat geluid wat hij maakt wanneer hij helemaal op het einde Tim Roth onder schot houd!

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

JacoBaco schreef:

Ondertitelen is ook moeilijk. Vooral als het om een grap gaat. Als je het letterlijk gaat vertalen dan slaat het vaak nergens op . Maar ik snap wel wat je bedoelt.

avatar van AnthonyG.

AnthonyG.

Ik had veel verwacht van deze film en alles viel in duigen... het is gewoon niet af. De acteurs en dialogen zijn goed, maar het feit dat veel gebeurtenissen niet in beeld komen is een dikke min.

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

AnthonyG. schreef:

Dat was nu juist de bedoeling van deze film..

Don MN

Dus, zonder voldoende verbeeldingskracht is deze film prut?

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Sterke film met wat grove scene's zoals het oor eraf snijden van de politieagent . Sterk geacteerd en op sommige momenten met verrassende wendingen maar soms ook ietwat traag. Het meest verrassende is toch wel de soundtrack. Onze eigen George Baker Selection met little green bag. Hoe ze zo'n onschuldig liedje van deze band hebben kunnen kiezen voor deze film is mij een raadsel. 4,5 voor deze klassieker van Tarantino.

avatar van Ramon K

Ramon K

Eigenlijk komt ie van Rocky Sullivan (James Cagney in Angels with Dirty Faces).

You'll slap me? You slap me in a dream, you better wake up and apologize.

Mensen die Reservoir Dogs goed vinden en de film roemen vanwege de structuur zouden eigenlijk een keer op zoek moeten gaan naar de klassieke heistfilm Kansas City Confidential. Die film toont vele gelijkenissen met Tarantino's film;

- de aanloop en nasleep van een overval zonder de overval te tonen.

- de film opent met diverse afzonderlijke one-on-one gesprekken tussen de baas en de criminelen.

- De criminelen worden verplicht hun identiteit geheim te houden, ook naar elkaar toe.

- Joe Cabot personage lijkt erg veel op die van de leider in KCC, zowel in gedragingen als in uiterlijk.

Ik vind het echt vreemd dat deze film niet op Imdb genoemd wordt in de 'movie connections'.

Reservoir Dogs blijft voor mij de beste film van Tarantino. Nog net iets scherper en beter dan Pulp Fiction.

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

AnthonyG. schreef:

Hoe af wil je een film hebben dan? Bijna iedereen is dood en de rest wordt gearresteerd......

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ramon K schreef:

Eigenlijk komt ie van Rocky Sullivan (James Cagney in Angels with Dirty Faces).

You'll slap me? You slap me in a dream, you better wake up and apologize.

Ja, die Tarantino is ook een wandelende filmencyclopedie. Hij haalt dan toch meer uit oude films dan ik dacht.

Ramon K schreef:

Het is inderdaad erg merkwaardig dat die movie connections vaak belangrijke gerelateerde films achterwege laten.

avatar van AnthonyG.

AnthonyG.

wavanbuuren schreef:

Ik vind het gewoon een slechte film.