Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 5 augustus 1993
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Reservoir Dogs
"Every dog has his day."
Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spoilertopic
- Reservoir Dogs: The Screenplay (BoekMeter)
- Game (GamesMeter)
- Reservoir Dogs (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Officer Marvin Nash
Mr. Blue
Mr. Brown
13woutie13
ik denk niet dat hier heel veel budget is ingestopt.
dvd-me
Goede film, wel heel erg kort zeg!
De tijd vloog voorbij toen ik deze film aan het kijken was, Tarantino films vind ik sowieso wel goed. Maar deze was beter dan Kill Bill.
Het acteerwerk was, ondanks het grote macho gedrag, erg goed.
Deze mannen voelen zich letterlijk "The Macho-Man" en dat zijn sommige ook wel behalve "Mr. Pink" quote: "Why do I havo to be mister Pink?" "Because you are a faggot!"
Best een bloederige film, veel doodbloeden etc. Als je daar niet zo op let en er wat doorheen kijkt. Dan zie je een drama waar deze mannen mee te maken hebben, iemand heeft ze verraden.
Allemaal tip top in orde, goed geacteerd. Word wel erg veel in gerookt (niet zo erg, maar wel heel erg veel vind ik). Goed verhaal, veel bloed, actie en Tough Talk. Leuk als je een beter niveau van gangster films wilt zien.
wingstone
Belachelijk goede film, vond het begin echt meesterlijk. Heel erg simpel, maar de dialogen zijn gewoon briljant. Iedereen die is een keer een ander soort misdaadfilm wilt zien moet deze zeker kijken.
moko
weer een mooie film van quinten tarentino
mooie muziek
en een mooi verhaal
F.Paap
Prachtig camerawerk, typisch Tarentino. Verder goed acteerwerk van Mr Orange. Jammer van al dat gevloek . Flink overgewaardeerd trouwens.
Chucky92
Is Mr. Pink aan het eind nou dood? Je zou verwachtten van wel, omdat er overal politie buiten stond. Maar je hoorde geen schoten...
Rulo
AC/DC
Enigste nadeel is dat deze film te kort duurt, er had nog veel meer uit gehaald kunnen worden!
Ja, voordat ik het wist was ie al weer voorbij
Kevin13
Ja, voordat ik het wist was ie al weer voorbij
Had juist hetzelfde met C'era una Volta il West.
tijn79
Waan-f@#king-zinnige film!
Misschien toch wel Tarantino zijn beste.
AC/DC
Had juist hetzelfde met C'era una Volta il West.
Poppe
Maar dat is toch ook een hele goeie film
Uitstekende film, mind you..
AC/DC
Uitstekende film, mind you..
Haha, als je me niet geloofd, kijk maar naar m'n top 10
Don MN
Tarantino laat dan ook vrijwel niks zien qua geweld.
Toch verliest iemand zijn oor op brute wijze, een misselijkmakende martelscène. Of doelde je erop dat het werkelijke erafschijden ook niet in beeld komt.
AC/DC
Haha, kijk jij anders naar de mijne
Ik geloof je ook wel
AC/DC
De films van Tarantino kunnen mij niet bekoren. Het is veel schofterig en hufterig gedrag. Macho gedoe en soms belachelijk veel geweld zoals bij Kill Bill.
Nee niet mijn genre.
Als het niet jouw genre is, waarom neem je dan nog de moeite om zijn films te kijken?
AddictedToMovies
Geniaal, origineel, fantastisch verhaal, acteurs, muziek, etc. Schokkend, grappig tegelijkertijd. ik heb alleen maar lovende woorden voor deze film.
Die opzet van het verhaal, is echt FANTASTISCH. Eerst een normaal gesprek tussen de mannen, en daarna word je meteen in het verhaal gegooid, en kom je er niet meer uit. Eerste helft van de film zit je "wat is er precies gebeurd? Laat de overval zien!" maar op een gegeven moment maakt dat niks meer uit en wil je weten wat er 'nu' gebeurd.
Samen met Pulp mijn favoriete film.
powerman
Geniale gangsterfilm met sterke dialogen en veel geweld. De film heeft een simpel plot dat op een fantastisch manier verteld wordt met veel flashbacks en opleeft door de beklemmende sfeer en de gewetenloosheid van de hoofdrolspelers. De kracht van Reservoir Dogs is dat Tarantino de groep criminelen erg goed weet te schetsen. De criminelen blijven ondanks de extreme gebeurtenissen toch altijd menselijk en interessant. De verschillende invalshoeken van de criminelen met allemaal een kleur als naam bepalen dan ook de structuur van het verhaal. De beste scene van de film is de marteling van een gevangene genomen politieagent. Dit is een scène die niemand vergeten is. Michael Madsen zet de radio aan en meezingend snijdt hij het rechteroor van de vastgebonden politieagent af. Samen met de harde grappen zorgt het voor een gemene scène.
Brakeburner
Onlangs nog eens herbekeken... dit blijft voor mij echt Tarantino's beste film (Four rooms zag ik nog niet, maar daar regisseerde ie maar een stukje denk ik)!
Het kernidee voor deze film is zo geweldig goed, dat het moeilijk ooit zal overtroffen worden denk ik. Tarantino maakt hier ook voor het eerst echt zijn "stijl" duidelijk, ook voor zijn latere films.
Ik vind het enkel jammer dat hij in die latere films soms zijn gimmicks ("de absurde dialogen", "de retro-muziek", "het extreme geweld") letterlijk een beetje mis-bruikt. Dat gaat volgens mij soms wat ten koste van de kwaliteit van de film!
Maar voor deze film blijft het dus een 4,5*
timburton
Ik weet niet precies wat ik van deze film moet denken. Ontdanks dat het Tarantino's debuutfilm was, was dit de enige Tarantino die ik nog niet gezien had. Het verhaal zit natuurlijk weer geweldig in elkaar. En Keitel zette een super rol neer. Vooral Madsen viel me deze keer op. Maar voor mij gingen bepaalde scènes tot het uiterste. Dat was natuurlijk ook een beetje de bedoeling van deze film. Maar vooral bij de oorscène ging het mij een beetje te ver. En eigenlijk vond ik het einde ook niet zo fantastisch. Maar die eerste scène over fooi geven...
Fantastisch! Muziek valt natuurlijk ook niet over te twisten. Maar je merkt gewoon wel vaak in deze film dat Tarantino nog véél moest leren.
Don MN
Reservoir Dogs
Inmiddels zijn velen bekend met de stijl van Tarantino. De eerste ervaring met een film van hem zal bovenal een bizarre zijn geweest. Maar zijn Reservoir Dogs is meer dan alleen ongewoon.
De aangename onlogisch chronologische verhaallijn werkt ook hier fijn, voor mij maakt het zijn films ontzettend onderhoudend. Zo is deze, misschien wel de spannendste die ik van Tarantino zag, een onvergetelijk project. De keuze om de bankoverval buiten beeld te laten en alleen scènes die zich ervoor en erna afspelen te laten zien is geniaal. Het maakt een realistische indruk op mij, meer dan vele gangsterfilms of bankovervallen dat doen. Het voorbereidende werk, het falen van de klus en hoe hiermee wordt omgegaan. Niet alleen de originaliteit maakt deze film klasse, het steekt ook allemaal erg goed in elkaar.
We krijgen wat weinig te weten over Mr. Blue en Mr. Brown, wat een jammer is, maar aangezien ze na de overval direct overlijden en je genoeg hebt aan Mr. White, Mr. Pink, Mr. Blonde en Mr. Orange is dat niet storend.
Machtig acteren van de hoofdpersonages: Keitel, Buscemi, Madsen en Roth tillen de film naar een hoger niveau. De problemen stapelen op wanneer er een rat in het groepje blijkt te zitten en vanaf dat moment wordt het erg spannend.
De film waarmee het allemaal begon doet niet onder voor de films die zouden volgen. Het is een ingenieuze misdaadfilm die door leuke karakters, een formidabel script, eigen manier van filmen en heerlijke muziek weet te overtuigen. Reservoir Dogs is vernieuwend, grappig, gruwelijk maar bovenal heel vermakelijk.
MNV2
- 1900 stemmen
Onlangs heb ik Reservoir Dogs nog eens herbekeken op Blu-Ray en ik vind het nog steeds een van de beste films allertijden. Quiten Tarentino is het type regisseur dat niet weer het zoveelste doorsneeproduct afleverd maar er iets extra aan toevoegt, hij geeft de film een zekere waarde.
Typisch voor Tarantino zijn de lange, geniale dialogen waardoor je meteen een beeld krijgt van hoe elk personage denkt, zo heb je Mr. Pink die een probleem heeft met fooien uit te delen en Mr. Brown die een heel verhaal verteld waarover het liedje Like A Virgin gaat. Iets wat de waarde van de film ook aanzienlijk verhoogd is de typische jaren '70 muziek van de K-Billys supersound of the seventies, het geeft de film een hoog jaren '70 sfeertje, iets wat je ook terugvind in Pulp Fiction, de volgende Tarantinofilm. Een memorabele scène vind ik nog altijd de intro wanneer het groepje mannen door een straat wandelen met het liedje Little Green Bag van George Baker op de achtergrond.
Reservoir Dogs is een actiefilm die afwijkt van het standaardprincipe door de geniale dialogen en goed getimede flashbacks en flashforwards. Daarnaast is het acteerwerk van Steve Buscemi (Mr. Pink), Michael Madsen (Mr. Blonde), Tim Roth (Mr. Orange) en Harvey Keitel (Mr. White) om van te genieten.
5.0 sterren
m1701
Ik weet niet zo goed wat ik van de film moet vinden.
Begin vond ik erg langdradig, zoals ook sommige delen in de film.
Het laatste half uur vond ik wel weer erg goed.
Maar de film kon me niet echt boeien
Vanwege het mooie einde en het acteerwerk krijgt het van mij 3*
Mijn verwachtingen waren veel hoger, maar dat is dus helaas niet waargemaakt
RaoulDuke
Een van de films die de 2e keer dat je hem ziet beter beter worden. Bij pulp fiction was dat voor mij net andersom (hoewel die natuurlijk ook bij herzien zeer genietbaar blijft)
MNV2
- 1900 stemmen
zwaar overschatte film.
Leg eens uit wat je niet goed vond aan deze film.

Misdaadklassieker 'Reservoir Dogs' van Quentin Tarantino morgenavond (15 april) uitgezonden op televisie

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

Tarantino's debuut 'Reservoir Dogs' is morgenavond (27 december) te zien op televisie: 'Bloederige, grappige en vooral gefocuste film'

Videogame-tie-ins: Vijf films waarvan je misschien niet wist dat ze een eigen game kregen

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
traitorear jewelrypsychopaatdiefovervalverraadmysteriemaffiaontsnappenbendeplan gone wrong cultfilmnonlinear timelinewarehousejewelry heistensemble casttold in flashbackheist gone wrongbotched robberyforeshadowingrendezvousiconicset in one roomuneasy alliancerag tag group shared universebased on short film