• 9.377.963 stemmen

A Cinderella Story (2004)

Komedie / Romantiek | 95 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Mark Rosman

Met onder meer: Hilary Duff, Chad Michael Murray en Jennifer Coolidge

Gesproken taal: Engels, Duits, Tsjechisch en Slowaaks

Releasedatum: 7 oktober 2004

Plot A Cinderella Story

"Once upon a time... can happen any time."

Sam Montgomery (Hilary Duff) woont samen met haar stiefmoeder en stiefzusters nadat haar vader overlijdt. Ze droomt van een studie aan Princeton, de plaats om een prins aan de haak te slaan. Maar misschien heeft ze haar droomprins al ontmoet: haar anonieme chatvriendje (Chad Michael Murray), met wie ze heeft afgesproken op een Halloweenfeest. Sam raakt echter in paniek wanneer de geheimzinnige man de coolste kerel van de hele school blijkt te zijn. Kan hij van een meisje houden dat niet zo populair is? Kunnen sprookjes werkelijkheid worden? Alleen als Sam haar mannetje staat en zij haar dromen een stevig handje helpt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Sarasani

Sarasani

• 1924 stemmen

beetje teveel feel good gevoel voor mij.

Toch was de deze film redelijk vermakelijk

avatar van horsefilmfan

horsefilmfan

Ga hem vanavond kijken ben benieuwd

avatar van Dianaa`

Dianaa`

Geweldige film! Had hem de 1e keer in de bios gezien en nu heb'k de film al erg vaak gezien, maar hij blijft leuk Kga vanaaf weer kijken. Chad Michael Murray is zoo leuk&knap! Er zitten erg grappige stukken in en 't acteren is goed. Verder als je goed in de film zit, word je er nog ontroerd van ook!

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Sorry, maar dit is niet te geloven. Zoveel cliche's in 5 min? ik heb echt nog nooit zoiets gezien. wat een bar bar slechte film. Eigenlijk zou ik gewoon me schouders op moeten halen en verder gaan met mijn leven en niet eens dit stukje over deze film moeten schrijven, maarja.

avatar van ekoc

ekoc

vind die erg mooi film! Ik geef maar 3.. ik droom nog steeds bijzonder romantiek

avatar van Marjolein19

Marjolein19

Heerlijke film.. hmm chad!

Zou de film zo nog een keer kijken.

* 3,5

avatar van Phoenix

Phoenix

Ik kan hier niet tegen.

avatar van hel1

hel1

Het is wel erg voospelbaar allemaal. En dat Sam niet herkend wordt als cinderella is werkelijk onmogelijk. Nog nooit heb ik zo'n HAPPY end gezien, jawel met hoofdletters. Deze film is echt té zoet. Enige pluspunt: de stiefmoeder, in legally blonde vond ik haar al geweldig en nu maakt ze dat weer waar.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

hel1 schreef:

Zij speelt ook een rol als 'agent' van Joey in dezelfde serie "Joey". Ook daar heeft ze een geweldige rol. Alleen die stem al, dan lig ik al dubbel...

avatar van Alina

Alina

Oke ik geef toe, het was erg voorspelbaar, maar ik geef toch 3,5 sterren, want het was zoo romantisch, ik zat helemaal te zwijmelen...

avatar van ellentjah

ellentjah

Ik was van plan om 5 minuutjes naar het begin van deze film te kijken en dan over te schakelen naar een andere zender .. MAAR ik ben blijven kijken. Ik vond de film, tegen m'n verwachtingen in, goed. Ok, hij is zoals de meeste romantische tienerfilms nogal voorspelbaar. Maar ik vond het assepoester-verhaal op moderne wijze toch heel leuk gedaan:-)

avatar van blythefangirl

blythefangirl

Hij was leuk om te kijken als je je verveelt

Hij stond op youtube, dus ach, waarom niet?

Al met al: Best leuke film.

2,5 * van mij

avatar van crazykenny

crazykenny

Leuke film,,

goed uitgewerkt een moderne assepoester..

GO HILARY!!

****

avatar van vlad

vlad

Een cliché film, maar daardoor blijft hij nog wel leuk!

Er werd goed geacteerd. Leuk van het moderne assepoester verhaal.

avatar van Roeby

Roeby

Ik vond die stiefzusjes veel te overdreven met die stomme badpakjes enzo.

Verder doet Hilary Duff het erg goed met deze film.

Wat ik mij afvraag; Hoezo te veel feel good?

Het is toch fijn om naar bv. een happy end te kijken.

Het is de moderne versie van het sprookje Assepoester en met sprookjes is het ook altijd 'en ze leefden nog lang en gelukkig.'

ik geef 4,5 sterren

avatar van flimlover

flimlover

Super film!! vond hem er leuk en heb hem al een paar keer gekeken maar hij blijft leuk.!

en zeer goed acteer werk !

en Chad blijft een lker ding!

Super leuke film!! hmmmmmmChad

avatar van nele

nele

Had er eigenlijk wat meer van verwacht, maar als je niet nadenkt gedurende de film wel leuk en dat wordt allemaal goed gemaakt door Chad Michael Murray.

Het enige wat het voor mij echt ongeloofwaardig maakte is, dat hij Sam niet herkent zonder masker, als je iemands vorm van gezicht, haar, ogen,lichaam ziet, herken je haar toch zonder masker?

Ik vond het wel een redelijke film,

maar soms zaten er wat stukjes in die echt gewoon bar slecht waren.

Er werd wel super goed geactered vond ik.

avatar van NS1407

NS1407

Een sprookje loopt nu eenmaal goed af, dus die 'happy ending' was te verwachten. Af en toe wat ongeloofwaardig, maar best amusante film. Er zitten bijna geen 'dode momenten' in, en kijkt gewoon lekker weg. Twee knappe mensen in de hoofdrollen ook, die bovendien ook nog eens best goed acteren.

Ben wel benieuwd of ze andere rollen aankunnen dan de cliché-Disneyfilms, die Hilary Duff nu al genoeg gedraaid heeft (Lizzie McGuire Movie, A Cinderella Story, Raise Your Voice, The Perfect Man). Kijk uit naar War Inc., de eerste film waarin ze geen 'teen queen', dus niet zichzelf, vertolkt.

Je moet een film altijd in zijn genre zien, vind ik, en in dit genre is A Cinderella Story bij de betere, qua scenario, verfilming en acteerwerk. Hoewel er betere films zijn in andere categoriëen die ik misschien een lagere rating geef, krijgt deze toch een 4.

avatar van *San*

*San*

er komt een sequel van deze film..

Denk wel dat die gaat floppen, zo goed als de eerste word hij toch niet.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Leuke film... de verhaallijn rond het vroegere sprookje vond ik wel tof... goed uitgewerkt en goede acteurs! een 4

avatar van berrewillems

berrewillems

De film mist duidelijk dat ietsje meer om het te maken tot feelgoodcomedy! Hoewel ik moet toegeven dat Hillary Duff absoluut niet slecht acteert, maar de magie tussen de hoofdrolspelers is een beetje zoek!

avatar van Feebs

Feebs

Mijn favoriete film .

avatar van Feebs

Feebs

*San* schreef:

er komt een sequel van deze film..

Denk wel dat die gaat floppen, zo goed als de eerste word hij toch niet.

Ohja, wanneer komt hij dan uit ?

En wordt het door dezelfde mensen gespeeld ?

avatar van skipy05

skipy05

kvond dit een toffe film en zeker omdat ik een hilary duff fan ben. goed geacteerd door hilary. een modern verhaal.

avatar van aburex

aburex

Ik hou wel van dit soort films. Hilary Duff speelt zeer goed in deze romantische komedie gebaseerd op Assepoester. Zoalsin het sprookje komt alles goed op het einde. Toch een 4,5

avatar van lucdecoster

x-caro-x56

Leuke feel good film

avatar van niethie

niethie

Vroeger zoveel van dit soort filmpjes gezien en daar was dit er een van, opnieuw een romantische komedie met een overvloed aan cliches, het verhaaltje van cinderella verwerken in een real life verhaal was opzicht geinig bedacht maar ze hebben het allemaal veels te serieus genomen, het acteerwerk van de knappe Duff, slijmbal Murrey en de rest van de cast is erg ondermaats maar goed daar moet je in dit soort filmpjes eigenlijk niet zo opletten, leuk om eens een keer te zien maar daar moet je het dan ook bij houden.

2,5 sterren