• 9.384.392 stemmen

Gesproken taal: Engels en Zweeds

Releasedatum: 26 september 2002

Plot Minority Report

"Everybody runs."

2054. In Washington is een speciale afdeling opgezet die moordenaars oppakt nog vóór ze de moord plegen. John Anderton is één van de detectives werkzaam voor de zogenaamde Pre-Crime divisie. Maar dan wordt hij zelf aangewezen als een toekomstige moordenaar. Hoewel Anderton een rotsvast vertrouwen heeft in het systeem, begint hij toch te vermoeden dat iemand hem erin heeft geluisd. En dan zit er maar één ding op: vluchten om te kunnen onderzoeken hoe hij de misdaad kan voorkomen.

Chief John Anderton [Pre-Crime]

Evanna [Pre-Crime]

Wally the Caretaker [Pre-Cog Chamber]

avatar van ®Tc

®Tc

Om dit in 2054 mogelijk te maken zal m'n toch de wet op de privacy moeten versoepelen .

Meestal kan ik actiefilms in de toekomst wel smaken (Deja-vu, Demolition Man). Ik vind ze vaak goed vermaak en meestal zijn ze wel cool gemaakt. Ook hier zijn z'n scènes te vinden (spyders in het appartementsgebouw). Spielberg zorgt ervoor dat zijn film er goed uitziet. Maar toch niet alles werkt (de wegrollende ogen, het irritante trio in de badkuip).

Voor de rest de typische ingrediënten voor een actie film al mocht er wel nog iets meer actie inzitten i.p.v. het verhaaltje af te rammelen. Het verhaal was wel te smaken maar veels te voorspelbaar (Het was wel duidelijk dat die Cole iets met zijn zoontje te maken had, al drijven ze het wel nog een straatje verder).

***

avatar van evolva20

evolva20

binnenkort nog een keer herzien..

avatar van van duijn

van duijn

Wat vind men nu zo goed aan deze film? Nu is science- fiction niet mijn meest geliefde genere... maar zo geweldig vond ik hem niet als je het verhaal eens doorneemt en de actie eens bekijkt.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Hele mooie film met een goed verzonnen verhaal. En natuurlijk zat er ook nog wat actie in.

avatar van Betamax

Betamax

Mooi gemaakt deze film.

Verhaal was wat ver gezocht maar ach waarom ook niet.

De aktie maakte alles goed.

avatar van demorge

demorge

Zojuist bewonderd in HD! Geweldige film is het toch! Maar als we al deze techniek al zouden hebben over pak m beet 40 jaar vreet ik mn schoen op... Maar dat doet natuurlijk niet veel af aan de film

avatar van Rosicky

Rosicky

Fijne sc-fi. Het duurde bij mij vrij lang voor ik echt in het verhaal kan komen, maar dit is uiteindelijk dus toch gelukt. Aardig begin, goed einde, fijne aktiescenes. Alles wat een goede thriller nodig heeft.

avatar van 103529

snap de relatief lage waardering niet.

spanning over de hel film en twijfel over de afloop van de film blijft aanwezig.

avatar van Qwertary

Qwertary

Erg sterke film, net op de prachtige blu-ray transfer gekeken. Die Fox films zijn allemaal prachtig overgezet, echt belachelijk mooi en geen enkele grain oid te zien, maar dat terzijde.

Ik vond de film erg spannend, onvoorspelbaar, aangrijpend en overall zeer sterk. Ik heb me vermaakt en zat op het puntje van mn stoel. Spielberg's missie is geslaagd!

avatar van Ceeda7

Ceeda7

van duijn schreef:

Het verhaal is alleszinds veel beter dan een Avatarscenario...

avatar van KILLERBEE99

KILLERBEE99

103529 schreef:

snap de relatief lage waardering niet.

avatar van goongumpa

goongumpa

Langs de ene kant toont Spielberg hoe je met weinig middelen heel veel kunt doen. De kille futuristische sfeer wordt in principe alleen opgewekt door overbelichting, veel wit licht, veel glas en veel koude kleuren (blauw).

Maar tegelijk is toont hij hoe je het absoluut niet moet doen: met vliegende auto's, robots en ander bombast - op z'n Hollywoods.

Inhoudelijk dan: boeiend uitgangspunt, waardeloze uitwerking.

avatar van rep_robert

Minority Report is in zijn uitgangspunt een zeer origineel en vermakelijke film, dat overigens prima is uitgevoerd door Spielberg.

De futuristische setting ziet er fenomenaal uit, maar nooit te overdreven(op de snelwegen na). Er worden leuke dingen gedaan met het toekomstbeeld, zoals de gepersonaliseerde billboards door middel van oogscans. Erg mooi en de uitstraling van de film geeft het net dat extra zetje. Dat Spielberg altijd weer de muziek van Williams gebruikt is wel noemenswaardig, het geeft zijn films toch altijd net dat beetje uitstraling meer mee t.o.v. andere films.

Tom Cruise is wel aardig in zijn rol, al heb ik het idee dat dit soort films ook zijn plafond zijn. Weinig variatie en veelal hetzelfde geroep in zijn films. De rest vult het allemaal ook prima in.

Alleen het verhaal was niet altijd even sterk, waar de eerste ruim 90 minuten gewoon bijzonder sterk was zakte het niveau het laatste half uur een beetje in elkaar. De climax was wel aardig, maar je kon het aan zien komen omdat er nog veel speeltijd over was. Wat volgt is een hoop gelul wat eigenlijk ook in een half uurtje minder verteld had kunnen worden. Ook de verplichte happy end doet het niet helemaal goed, maar het blijft een blockbuster...dus weinig verrassingen verder.

Zeer leuk Hollywood vermaak van Spielberg, maar heb betere films van hem gezien.

avatar van scorsese

Geweldige, futuristische sci-fi actie-thriller. Interessant verhaal waarbij een glimp in de toekomst mogelijk is als het om moord gaat. Visueel erg sterk en een geloofwaardig toekomstbeeld. Memorabele scene met de electronische spinnen is een echte nagelbijter.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

sinterklaas schreef:

Zoek de honderd verschillen tussen Total Recall en deze.

Ik had zoveel verwacht van deze film. He lekker SF-je, veel futuristiche decors en spanning. Daar heb ik weer es zin in.

Nou nee dus. Het viel gewoon erg tegen. Want er word gewoon grotendeels een slag in het ronde gelult en waren veel stukken gewoon oer en oersaai. Ik ben bijna in slaap gevallen. Kom op zeg, 140 minuten, dit heb ik echt nog nooit meegemaakt. Er word 125 minuten gewoon slap in gelult en minstens 15 minuten krijg je een beetje actie te zien en die futuristische decors waar je nog lang op moet wachten. De ene keer is het futuristich en de andere keer zijn het gewoon huizen, flats en Metro's van het jaar 2000. Er is gewoon veel te weinig aan gedaan. Dat Neon-reclame was wel het pluspunt en sommige decors ook. Maar dat eeuwige slappe geouwehoer verpest gewoon een hele hoop. Gewoon dood en dood zonde. Spielberg had van die 140 minuten wel iets beters kunnen maken(spanning bv).

Nee, dit is echt een tegenvaller. Maarja wat wil je met 12+ sf-films, die zijn meestal erg saai.

2 sterren voor de moeite.

Tja, hierin was ik in 2007 wel erg met een andere verwachting de film in gegaan en was meer uit op een actie blockbuster. Maar van de week nog herzien en ik vond hem nu echt veel beter dan wat ik hierboven beschrijf. Tom Cruise is gewoon weer erg mooi bezig en het verhaallijn zit ook perfect in elkaar. Is natuurlijk zo''n soort inluis-verhaal en waarbij de aangewezen persoon die onschuldig is (Cruise) moet vluchten. En dan komen we bij die futuristische decors... Daar zat ik in dat ouwe bericht ook stom over te zwetsen want MR heeft toch wel 1 van de mooiste futuristische decors die je in een SF film kan verwachten. Ook Colin Farrel was weer op zijn best en vind het ook best wel raar dat zijn naam niet op de hoes stond omdat het niet alleen om Tom Cruise ging maar ook om Colin Farrel. De 2de kijkbeurt was iig een 140 minuten aan genot en verrassingen. En ik verhoog deze nu ook effe heel snel naar een 4,5*

avatar van ExXxtreme

ExXxtreme

sinterklaas schreef:

Ik ben blij dat je van menig bent veranderd .. maar om toch nog even iets over je originele menig te zeggen: het is prefect mogenlijk da er over 40 jaar nog wijken staan met gebouwen die nu gebouwt zijn, er zijn nu toch ook nog wijken met herenhuizen van eind 19de eeuw. En als je vanaf de eerste minuut actie wil moet je maar naar zo'n popcorn actie films kijken zonder verhaal lijn & zonder diepgang maar waar ze wel vanaf minuut 1 beginnen met schieten

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Moet deze film echt ff keer aanschaffen. Vraag me of hij op Blu-Ray goed tot zijn recht komt.

Is wel prijzig!

avatar van schram101

schram101

Enkele minuten na het begin van de aftiteling zit ik nog wat dromerig voor me uit te staren.. Wat een film!

Spielberg overdonderd mij behoorlijk met deze film. Normaal laat ik een science-fiction gewoon links liggen. Deze om de één of andere reden toch eens meegepikt bij de videotheek. Wat een geluk. Visueel een ijzersterke film, maar ook in originaliteit blinkt de film uit. Ook lijkt de film mij een hoge herkijkwaarde hebben.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Super zalige Science Fiction Thriller met een uitstekend acterende Cruise. Vooral op Blu-Ray was dit een feestje voor het oog. 145 minuten lang eigenlijk niet verveeld!

Dat dit een film van hoge kwaliteit is zie je vooral terug in de kleinste details waar enorm veel aandacht aan is besteedt. Het verhaal had iets pittiger gemogen, vooral in het begin, maar het einde was mooi en eigenlijk perfect.

Ook de extra's op mijn Blu-Ray disc waren zeer aardig. Leuk om nog eens een extra kijktje te nemen in de wereld van de Pre-Crime divisie.

Geslaagde eerste kijkbeurt! Deze duw ik er binnenkort zeker nog een keertje in!

Dit wordt dan ook eerder een 4,5 dan een 3,5!

Voor nu * * * * welverdiende sterren!

avatar van ExXxtreme

ExXxtreme

schram101 schreef:

ik vind de herkijkwaarde juist niet zo heel hoog aangezien je dan al weet hoe de vork in de steel steekt. Maar dat doet zeker niets af van het feit dat het een fantastische film is..

avatar van schram101

schram101

Uiteraard is de clue dan inderdaad al bekend, maar de film heeft volgens mij daarnaast nog meer te bieden die een tweede kijkbeurt net zo leuk maakt.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Zeer degelijke thriller met voldoende spanning. Het plot mag er wezen en de cast weet het ook goed over te brengen. Visueel ook zeker niet slecht, al is de look me vaak wat te kleurloos/grauw.

avatar van bobke90

bobke90

Sommigen zeggen dat Cruise slecht speelde? Kan je uitleggen waarom? Want ik vond dat er niets op hem aan te merken was.

avatar van Denzz

Denzz

zeer mooie spielberg! erg van genoten!! er zit genoeg spanning in de film, veel sfeer, ook erg mooie special effects (spyders ) en knappe en erg spectaculaire actie-scènes. tom cruise irriteert niet, speelt z'n rol zoals gewoonlijk eh een beetje op automatische piloot. bij het einde ook even nadenken maar als je het doorhebt, geen moeilijke film.

ik ben erg verrast door deze sf, vooral omdat ik eerder war of the worlds zag (ook cruise-spielberg) maar deze film (minority report) straalt meer geloofwaardigheid uit en war of the worlds kwam bij mij zo geforceerd over. maar erg knappe film, deze, echt waar!

4.0* (kan mss bij een 2de beurt stijgen naar 4.5*! )

avatar van Denzz

Denzz

goongumpa schreef:

Inhoudelijk dan: boeiend uitgangspunt, waardeloze uitwerking.

ik vond ook dat hij met deze afwisseling van overdreven belichting en enorm donkere scènes veel sfeer maakte. dat er Hollywood-actie aan te pas kwam was wel te verwachten met spielberg als regisseur

avatar van dominion

dominion

Meesterlijke Spielberg.

Sometimes, in order to see the light, you have to risk the dark. .

Wat vind ik dit toch een meesterwerk met echt glansrollen van Tom Cruise en Colin Farrel.

De special effects zijn echt geweldig voor een film uit 2002 zijn ze al helemaal geweldig.

Deze film solliciteert voor een plek in mijn top 10 maar haalt het net niet.

Het verhaal is echt steen maar dan ook echt steengoed.

Saai word hij nooit hij is heel de tijd spannend en zit vol met actie en je kijkt er makkelijk door heen.

Echt een meesterwerk.

5,0

avatar van Dino_V

Dino_V

dominion schreef:

Meesterlijke Spielberg.

Sometimes, in order to see the light, you have to risk the dark. .

Deze film solliciteert voor een plek in mijn top 10 maar haalt het net niet.

Het verhaal is echt steen maar dan ook echt steengoed.

Echt een meesterwerk.

5,0

Vannacht overnieuw gekeken na een aantal jaar en sluit me volledig aan bij bovenstaande reactie.

Wat een meesterwerk is dit toch, ik moest hem overkijken van mezelf omdat ik de schermen waar cruise de moorden op ziet altijd noemde als in "de toekomst beelden".. zo van "heb je minority report gezien", dat wordt misschien wel de toekomst.

anyway, meesterwerk in het -voor mij niet- geliefde SF genre!

avatar van Baasje

Baasje

Ben absoluut geen fan van sf maar dit vond ik echt een goede film .

avatar van gauke

gauke

In het kort: Minority Report is een visueel sterke, fascinerende, spannende, zeer aansprekende en interessante science-fiction film met sterke hoofrolspelers.

avatar van thomas_

thomas_

Hele goede film, maar het had nog zoveel beter gekund. Sommige dingen kloppen gewoon niet en je mag toch verwachten dat Spielberg dit ook ziet.