• 9.379.415 stemmen

Misdaad | 154 minuten

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman

IMDb beoordeling: 8,8 (2.410.625)

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 1 december 1994

Plot Pulp Fiction

"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

MoviePom schreef:

geweldige film.

Een andere scene die illustreert dat Tarantino niet zo maar John Travolta heeft gekozen in zijn cast is de scene dat je zijn bovenlijf ontbloot ziet. Je weet namelijk hoe gespierd hij was in Grease en onderbewust denk je "wat?! wat is er met hem gebeurt".

Gespierd in grease? Dat noem ik niet gespierd

Voor de rest ben ik het wel met je eens over dat dansen!

avatar van delfgauw

delfgauw

Hallo allemaal.

na de vele goede reacties op deze film ben ik er is goed voor gaan zitten.(ja had hem nog niet gezien).

het begint al gelijk met die dialoog tussen travolta en jackson niet te geloven!

wat een film ken geen betere verzinnen op dit moment de coolheid spat gewoon van het scherm af!

avatar van delfgauw

delfgauw

Tommy De Vito schreef:

Gespierd in grease? Dat noem ik niet gespierd
Voor de rest ben ik het wel met je eens over dat dansen!

Vind dat hij gelijk heeft.
deze film heeft zoveel om over na te denken niet normaal gewoon.
ook ook die cene dat zeg maar dat travolta tegen samuel zegt oke ik ga gewoon rustig met haar uit eten en ga lachen om haar grapjes.
en kijk hoe de avond eindigt!! ze zit helemaal onder het bloed en travolta is zo stoned als wat geweldig!!

Max en Joep

Travolta is in Grease toch gewoon, of zelfs behoorlijk dun??

Gespierd is volgens mij wat anders hoor...

avatar van fanaat

fanaat

Een leuke film, waarbij je goed moet opletten om alles goed te begrijpen.

De eerste keer toen ik hem zag vond ik er niet zoveel aan omdat ik er eigenlijk niks van begreep. Maar na herziening begreep ik hem veel beter en vond hem ook veel beter.

Ik geef hem 4,0 sterren.

avatar van CrossY

CrossY

K'heb em paar dagen geleden voor de tweede keer gezien. Een van de weinige films die ik twee keer heb gekeken. Van het verhaal begreep ik de tweede keer zeker een stuk meer.

Wat met wel op viel is dat de gaten van de 'devine intervention' in de eerste scene nog niet in de muur zitten, de tweede keer dat je het verhaal in die kamer te zien krijgt zitten de gaten er wel, al voordat er geschoten is. Het viel heel erg op en leek me stug dat het over het hoofd gezien was (en als dat zo was; hoezo later pas en niet toen ze net binnen kwamen, losse flodders in het geweer, zij precies tussen de schutter en de gaten).

Het zal al meerdere mensen opgevallen zijn, maar iemand een theory hoe dit in het verhaal zou passen? Of is het simpelweg een foutje?

Zeer vermakelijk (al ben ik vrij makkelijk), een 5 van mij dus.

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Ik heb de film geedit en in chronologische volgoede gezet en dan is de film al wat duidelijker.

avatar van gideonvdb

gideonvdb

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Je haalt de woorden uit me mond

avatar van Jeroen87

Jeroen87

Ik vind dit echt een muah film en snap niet dat zoveel mensen deze film als 1 van de beste aller tijden bestempelen. Ondanks de sterrencast, kan deze film me absoluut niet boeien.

avatar van Faisal

Faisal

Ik snap niet wat er zo goed is aan deze film, ik snap niet waarom hij op nr. 4 staat, mischien moet ik hem nog een keer kijken.

Faisal schreef:
Ik snap niet wat er zo goed is aan deze film, ik snap niet waarom hij op nr. 4 staat,.
What?

En nu wacht ik tot iemand die pracht van een scene die deze film juist zo geniaal maakt hier zet.

avatar van serpico

serpico

Eazyfan schreef:
What?

Say what again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more goddamn' time!

avatar van MrHayo

MrHayo

is gewoon een meesterlijke film en script

avatar van Kevin13

Kevin13

samuel l jackson speelt hierin zeer prachtig, hij heeft zo zijn ups en downs, en dit is gewoon een meesterwerk. Veel bekenden, wat natuurlijk de film heel aantrekkelijk maakt.

5.0

serpico schreef:

Oh, I'm sorry, did I break your concentration?

Jules: What does Marcellus Wallace look like?
Brett: What?
Jules: What country you from?
Brett: What?
Jules: What ain't no country I ever heard of! They speak English in What?
Brett: What?
Jules: ENGLISH, MOTHERFUCKER! DO-YOU-SPEAK-IT?
Brett: Yes!
Jules: Then you know what I'm saying!
Brett: Yes!
Jules: Describe what Marcellus Wallace looks like!
Brett: What, I-?
Jules: [pointing his gun] Say what again. SAY WHAT AGAIN. I dare you, I double dare you, motherfucker. Say what one more goddamn time.
Brett: He's b-b-black...
Jules: Go on.
Brett: He's bald...
Jules: Does he look like a bitch?
[Jules shoots Brett in shoulder]
Jules: DOES HE LOOK LIKE A BITCH?
Brett: No!
Jules: Then why you try to fuck him like a bitch, Brett?
Brett: I didn't.
Jules: Yes you did. Yes you did, Brett. You tried to fuck him. And Marcellus Wallace don't like to be fucked by anybody, except Mrs. Wallace.

Max en Joep

ik vind al die moviegeek-conversaties juist behoorlijk vermoeiend...

avatar van film_kaza

film_kaza

Het is maar wat je leuk vind. Bij mij gaat er niks branden helaas....

avatar van veron35

veron35

Eazyfan schreef:

avatar van fanaat

fanaat

Een van de leukste scenes uit de film

avatar van Testbeeld

Testbeeld

Faisal schreef:

Helemaal mee eens!

Ik heb 'm ná al die jaren gekeken hoor (en dat had ik maar beter niet kunnen doen)

Wat is het waarom mensen deze film zo goed vinden?

Omdat John Travolta en Samuel L. Jackson er belachelijk uit zien?

Omdat er een scene in voorkomt waar ze het over coffeeshops hebben?

We zetten alle goede acteurs bij elkaar en het wordt vanzelf een goede film?

Maakt Quentin Tarantino dan alleen maar slechte films :S ...

Dat zal wel want hij vindt zichzelf zo interessant dat ie in elke film van hem zelf eventjes verschijnt ...

Wat een K*T film zeg ...

Daarom een 0,5!

avatar van Stephan

Stephan

Nou ja... als je 'm slecht vind (zoals ik) geef 'm dan gewoon een laag cijfer. Springt-ie misschien wel op een voor jou acceptabelere plek...

avatar van JanDahler

JanDahler

ik snap niet dat sommig dit een kut film kunne vinden. Deze film heeft toch de ene geniale scene na de andere. vooral het verhaal met travolta en jackson is meesterlijk, dat ze die vent per ongeluk door zen harsens schieten , en natuurlijk mr. wolf! heerlijk!

Max en Joep

kan iemand uitleggen WAAROM deze film zo "meesterlijk" en "geniaal" is?

ik vind al die sukkel-dialogen namelijk vooral erg vermoeiend en qua camerawerk zal het toch ook niet ongekend zijn.

Qua volgorde zal hij vast niet super orgineel zijn.

Dus, best gvermakelijk allemaal ja, maar WAAROM nr. 4 allertijden (!!)?

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Begin op pagina 1 anders? Ook niet al te slim jij.

Max en Joep

......sprak degene met Dork in zijn naam.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Hij snapt tenminste wel waarom Pulp Fiction goed is....

Testbeeld schreef:

Helemaal mee eens!

Wat is het waarom mensen deze film zo goed vinden?

Omdat John Travolta en Samuel L. Jackson er belachelijk uit zien?
Omdat er een scene in voorkomt waar ze het over coffeeshops hebben?
We zetten alle goede acteurs bij elkaar en het wordt vanzelf een goede film?
Maakt Quentin Tarantino dan alleen maar slechte films :S ...

Wat een K*T film zeg ...
Daarom een 0,5!
Maar dan is een tekenfilm uit 2007 beter? Kijk van mensen als jij verwacht ik zelfs niet dat ze deze film snappen. Je mag wat mij betreft nu rotstemmen gooien op alle top250 films, maar omdat jij het een "K*T film" vindt is het dat nog bij lange niet in het algemeen.

Wat maakt deze film zo geniaal? Subtiele humor, geweldig acteerwerk, leuke rollen, het verhaal op zich is simpel maar briljant uitgewerkt. Ik ben ook geen filmkenner, maar dit noem ik niet bepaald een slechte film.

JanDahler schreef:
dat ze die vent per ongeluk door zen harsens schieten
Damn I Believe I Shot Marvin in the face man
JanDahler schreef:
, en natuurlijk mr. wolf! heerlijk!
I'm Wolf, I Solve Problems

En dan nog de briljanste quote uit die film:
Jimmie: I don't need you to tell me how fucking good my coffee is, okay? I'm the one who buys it. I know how good it is. When Bonnie goes shopping she buys SHIT. I buy the gourmet expensive stuff because when I drink it I want to taste it. But you know what's on my mind right now? It AIN'T the coffee in my kitchen, it's the dead nigger in my garage.
Jules: Oh, Jimmie, don't even worry about that...
Jimmie: No, No, No, No, let me ask you a question. When you came pulling in here, did you notice a sign out in front of my house that said Dead Nigger Storage?
Jules: Jimmie, you know I ain't seen no...
Jimmie: Did you notice a sign out in front of my house that said Dead Nigger Storage?
Jules: [pause] No. I didn't.
Jimmie: You know WHY you didn't see that sign?
Jules: Why?
Jimmie: 'Cause it ain't there, 'cause storing dead niggers ain't my fucking business, that's why!

Gewoon hoe ze van iets kleins beginnen en er uiteindelijk wat geniaals van maken is de echte sterkte van deze film vind ik.

Hamburgers...

Max en Joep

een slechte film is dit natuurlijk zeker niet, dat spreekt.

Het is zelfs een hele leuke prima film.

Maar, ik lees hier dat heel veel mensen maar roepen:

Meesterwerk, geniaal etc.

Voor mij is hij gewoon niet meer zo leuk.

Na 13 jaar hoef ik hem niet meer te zien, trekt me absoluut niet meer.

(en nee, ik heb hem niet 100 keer gezien ofzo).

Met een Kubrick film (dat noem ik dan meesterwerken), zo ik dat nooit hebben, die blijven goed.