• 9.379.407 stemmen

Misdaad | 154 minuten

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman

IMDb beoordeling: 8,8 (2.410.625)

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 1 december 1994

Plot Pulp Fiction

"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

avatar van LarsNL

LarsNL

Ik kocht hem voor 1,50 bij blokker.

D8 ; zal wel kutfilm zijn ,, maar toch ,, een mooie film en staat kats ook nog op 1 bij all time top 100 XD

avatar van M-Vato

M-Vato

nou ik was naar transformers.. daar werd gwn geapllaudiseerd

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Ik heb dat gelukkig nog nooit meegemaakt.

avatar van veron35

veron35

M-Vato schreef:

nou ik was naar transformers.. daar werd gwn geapllaudiseerd

Wat heeft dat precies met Pulp Fiction te maken?

avatar van De Nederlander

De Nederlander

ik zit meestal in me remy in de bios. dus van het klappen merk ik niet zoveel

avatar van roytubbergen

roytubbergen

jaa de topfilm alle tijden. klopt ook wel. deze film heeft alles.

een klassieker

avatar van Wouter

Tardis schreef:

Vijf sterren, Pulp Fiction is naar mijn mening een van de beste films uit de jaren `90. Lang niet zo oppervlakkig als de titel doet vermoeden, die slaat dan ook niet op de film zelf, maar op het boek dat Vincent leest als hij op de WC zit.

En wat zou daar de lol van zijn?

Natuurlijk slaat de titel wel op de film. Het verhaal toont grote gelijkenissen met de verhalen die we in pulp fictie zien.

avatar van henristroe

henristroe

En Casper Meets Wendy is zo'n meesterwerk

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

En Casper Meets Wendy is zo'n meesterwerk

Sjah.....Het is wel wat met sommige mensen! Daar kan ik echt niet bij!

Dit is zo'n slechte film

Kan je mischien vertellen waarom je het een slechte film vindt.

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

Dit is zo'n slechte film

Typisch een gevalletje van Ik wil zogenaamd een andere mening hebben dan de anderen en kom zo dus "interessant" over.

Pulp Fiction is één van de beste films ooit gemaakt, en staat bij elke (echte) filmliefhebber hoog in z'n of haar lijstje.

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Onzin.

avatar van film_kaza

film_kaza

ArcovandenBroek schreef:

Wil je nu zeggen dat degene die Pulp niet zo meesterlijk vinden meteen geen echte filmliefhebbers zijn?

platesman

slechte film,zoals alle van tarantino,zit totaal geen verhaal in.ene moment is hij dood,het andere moment is hij levend.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

platesman schreef:

Belachelijke reactie, maar buiten dat: waarom stem je dan niet?

HarmJanStegenga schreef:

Belachelijke reactie, maar buiten dat: waarom stem je dan niet?

En waarom gebruik je geen hoofdletters?

Metalfist schreef:

En waarom gebruik je geen hoofdletters?

ik schrijf toch hoe ik dat wil.is dit hier school mss? stemmen is ondertussen gebeurt

platesman schreef:

Er wordt hier wel verwacht dat je in normaal Nederlands discussieert en dat je dus ook leestekens en hoofdletters gebruikt. Al kan soms een schrijffout geen kwaad maar als ik een bericht lees, lees ik het graag snel zonder een half uur te moeten puzzelen over wat je nu schrijft...

Maar wat bedoel je met de zin 'De ene moment is hij dood en de andere moment weer levend.' Doel je hiermee op Vincent Vega die in de wc wordt neergeschoten maar in het volgende verhaal weer leeft? Want dit is gewoon omdat de drie verhalen niet chronologisch verlopen maar in een iet wat willekeurige volgorde.

avatar van film_kaza

film_kaza

platesman schreef:

Er zijn regels waar je je aan moet houden. Je hebt zoals Metalfist zegt regels dat je normaal Nederlands gebruikt.

Met hoofdletters het liefst en geen msn-taal bijvoorbeeld.

avatar van gondwana

gondwana

platesman schreef:

Heb je de scene dan gemist waarin ze dat drankje krijgen van Christofer Walken om weer levend te worden?

avatar van veron35

veron35

gondwana schreef:

Kan ik me ook niet meer herrinneren...

Metalfist schreef:

ja,die scene bedoel ik.Het is eigenlijk meer nen serie in drie delen dan nen film,daarmee dat ik eigenlijk de (film)niet begreep

gondwana schreef:

die heb ik ook gemist, hahaha

platesman schreef:

dat je hm niet begrijpt dat ik kan ik me nog wel voorstellen, ik zou zeggen kijk hm gewoon nog een keer, dan vallen alle delen heel mooi in elkaar.

avatar van Demoniac

Demoniac

Ja inderdaad, als je goed oplet kom je erachter dat de film geniaal in elkaar zit en dat alle stukjes precies passen. Ik zag hem vandaag voor de tweede of derde keer, maar het blijft geweldig mooi om zo af en toe te zien. Prachtige gesprekken door de hele film. Er gebeurt van alles en dan ineens is er weer een moment van rust, zodat je de gebeurtenissen even rustig kunt overdenken. Verder is het acteerwerk van eigenlijk iedereen erg goed, maar Samuel L Jackson spant de kroon met een aantal prachtige scenes en uitspraken.

avatar van MoviePom

MoviePom

geweldige film.

Er zijn een aantal scenes in deze film die zo heerlijk manipulatief zijn. Een van deze scenes is de danscompetitie. Het feit dat Tarantino in deze scene John Travolta heeft gebruikt is geniaal. Waarom? John Travolta is een icoon! Je ziet niet alleen John Travolta als vlees en bloed, want je hebt hem in Grease gezien. Onderbewust weet je dus wat voor geweldige danser het is.

Een andere scene die illustreert dat Tarantino niet zo maar John Travolta heeft gekozen in zijn cast is de scene dat je zijn bovenlijf ontbloot ziet. Je weet namelijk hoe gespierd hij was in Grease en onderbewust denk je "wat?! wat is er met hem gebeurt". Dát zijn de dingen die deze film voor mij interessant maken. Niet wie er wie neer schiet etc.. Maar hoe Quentin kan manipuleren.