• 9.373.069 stemmen

The Blues Brothers (1980)

Muziek / Komedie | 133 minuten / 148 minuten (extended version)

Genre: Muziek / Komedie

Speelduur: 133 minuten / 148 minuten (extended version)

Geregisseerd door: John Landis

Met onder meer: John Belushi, Dan Aykroyd en Carrie Fisher

Releasedatum: 13 november 1980

Plot The Blues Brothers

"They'll never get caught. They're on a mission from God."

Wanneer Jake Blues uit de gevangenis wordt ontslagen, bezoekt hij samen met zijn broer Elwood het weeshuis waar ze werden grootgebracht. Zuster Maria Stigmata vertelt hen dat de instelling in geldnood zit. De twee broers willen haar helpen, maar ze wil hun gestolen geld niet hebben. De oudere conciërge Curtis, die hen heeft opgevoed en hun de liefde voor de muziek heeft bijgebracht, raadt hen aan wat vaker naar de kerk te gaan. Zo ontmoeten ze dominee Jones, die een vurige preek ten beste geeft, gevolgd door een geestdriftige gospel met het indrukwekkende kerkkoor. Terwijl de kerkgangers enthousiast meedansen, krijgt Jake een goddelijke ingeving: hij zal zijn vroegere Bluesband weer nieuw leven inblazen.

Elwood Blues

Murphy 'Murph' Dunne

Willie 'Too Big' Hall

avatar van Disney1987

Disney1987

Leuke muziek, maar het verhaal vond ik wat minder.

2 sterren.

avatar van jayytjee

jayytjee

Hier kan ik wel om lachen. Droge Humor, leuke muziek en de achtervolgingsscene's waren prachtig.

4 sterren is wat deze film verdient

avatar van xekjiram

xekjiram

Toen hij uitkwam, was ik 16. Nu kijkt mijn zoon (11) ernaar en geniet net zo hard als ik destijds, al viel ik toen voor de muziek en de droge humor, en hij nu voor de chaos

****

avatar van otherfool

otherfool

Geinige film, met name Aykroyd is in vorm. Het verhaal is het meest minieme ooit maar er zitten leuke typetjes tussen. De achtervolgings- en actiescenes zien er goed uit, maar de liedjes vond ik niet altijd even passend of bijzonder.

3*.

avatar van anne J

anne J

Er is maar 1 woord voor: Prachtig.

En trouwens.. Ik mis Blues Brothers 2000 op de site..? :S

avatar van anne J

anne J

Danku,,

Ik kon hem maar niet vinden onder: "blues brothers"

Zal zeker fout hebben gekeken dan..

avatar van Barcel

Barcel

Vreselijk leuke film! Ik weet niet of het muziek leuk is want ik ben doof.. Nou, ik geef hem 3,5*.

avatar van Pacino88

Pacino88

Erg leuke klassieker, verdient met recht een krappe 4 *.

avatar van Kricky

Kricky

strakke film en een superkomisch duo. Gave muziek en leuke bijrollen. Ik heb weleens gehoord dat deze film eerst geflopt was in de bioscoop (vanwegen het verhaal dat niet super veel voorstelt) en dat er later al die artiesten erbij zijn toegevoegd en dat sloeg toen enorm aan

avatar van jeronimus72

jeronimus72

Mijn favoriete 80's film

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Eindelijk dan ook eens gezien. Ik herkende eigenlijk helemaal niks, dus ik denk dat deze me in mijn jeugd voorbij is gegaan

Ik vond de film wisselvallig. Hij kent meesterlijke en geweldige scenes, maar ook veel flauwigheden en langdradigheid. De toffe muziek voegt wat toe, net als de beroemdheden die hun eigen liedjes uitvoeren (ik had Aretha Franklin niet herkend, shame on me), hoewel ze dat niet allemaal even flitsend deden als verwacht. Zo vond ik James Brown maar wat stijfjes overkomen.

Al met al toch zeker leuk om een keer gezien te hebben, zoals gezegd zitten er prachtige stukken tussen

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Ik heb de extended version gekeken en die was wel veel te lang, kan moeilijk beoordelen of dat ook voor deze geld. Wel vermakelijke liedjes en genoeg lollige momenten, zoals de bijrol van de moeder van Rocco uit Naked Gun 33 1/3 (Kathleen Freeman) of de gewelddadige Carrie Fisher. Ik hou het op 3*

avatar van Atom-Ant

Atom-Ant

Vermaak me altijd prima met deze film. Geweldige humor, geweldige soundtrack (prachtige performances van o.a. james brown, Ray Charles, John Lee Hooker, Aretha Franklin en Cab Calloway) en lekker ongegeneerd over the top en overdreven op sommige momenten

De film heeft inmiddels een cultstatus en terecht mag ik wel zeggen

avatar van VinnieJones

VinnieJones

Ik heb deze film net weer eens gezien en mijn stem direct van 3,5 naar 4,5 verhoogd.

Natuurlijk: het acteerwerk (van sommige bijfiguren) is soms niet best, het verhaal is flinterdun, en de scenes zijn vaak enorm over de top.

Maar: deze film is gewoon heel, heel, heel erg leuk! Echt van begin tot eind een genot om naar te kijken. De vaart blijft er goed in, de dialogen zijn grappig, de muziek is briljant.

En nee, de film is niet over de top, hij is heerlijk over de top. Geniaal!

avatar van gotti

Niet onaardig, maar jammer dat er zoveel kolderieke personages en situaties nodig waren om dit verhaal te vertellen. Had veel meer Franklin en Charles willen zien (en vooral horen!) en minder neo-nazi's, hillbilly's en boze vrouwen met raketwerpers. Was in het begin wel even lollig, maar ging na verloop van tijd nogal storen.

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Chaos ten top, wat een film! Ik houd nu eenmaal van blues, gekke personages en een overdosis "randomness", dus deze film heeft het helemaal voor mij. Je moet echt van dikke onzin houden om deze film een perfecte score te geven, dat doe ik dan ook.

avatar van rammadeus

rammadeus

Nu als dit geen goede film is dan weet ik het niet meer!

Heerlijke muziek, koldereske humor, en lekker overdreven. Alles wat zo'n film nodig heeft! Een dikke 5*

avatar van FL88

FL88

"We're on a mission from God."

Bij vlagen ontzettend grappige film met de grootste blues/soul artiesten uit die tijd. Helaas duurde de film iets te lang, waardoor het soms wat langdradig werd. Desalniettemin, beste muziekkomedie die er is!

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Een van de meest vermakelijke films ooit gemaakt, goede muziek, goede humor, goede achtervolging-scenes, wat wil je nog meer?

avatar van maurickcollege

maurickcollege

Vond het een heel slecht verhaal, wel goed geacteerd en soms wel leuke grappen. Vond de liedjes tussendoor ook wel grappig xD

avatar van The One Ring

The One Ring

maurickcollege schreef:

Vond het een heel slecht verhaal,

Het verhaal is inderdaad compleet onzinnig, maar is dat niet de bedoeling?

avatar van Koerok

Koerok

Nooit begrepen wat mensen hier aan boeit. Hier en daar een paar leuke grappen, maar al met al is het veel te mager. Een 1.5.

Weet nog goed dat we op de tuin bij ons in de katine vroeger een poster van de film hadden hangen. Ik was toen klein en toen er een keer werd ingebroken en ik die poster zag dat ik dat hun de boeven waren:P

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik vind dit best een Leuke Film met wel heel Goede acteerprestaties en een komisch Verhaal die samen een Goede Film neerzetten en oh ja mijn Vader heeft al eens in een cafétje die Grote Blues Brother gespeeld voor de gein.

avatar van Erik v. H

Erik v. H

Practhige film. En hun dansje ie fantastisch.

avatar van s d r

s d r

Enigste minpunt vind ik dat ie net ietsje te lang duurt.

avatar van tonnyhk

tonnyhk

Leuke film met fantastisch goede muziek. Het verhaal is niet super maar de humor en muziek maakt alles goed !

avatar van Tarkus

Tarkus

Het was een hele tijd geleden, 15 jaar wellicht, dat ik de film nog eens had gezien.

Maar ik heb er, ook in de langere versie, net zoveel plezier aan beleefd als de eerste keer dat ik hem zag.

Fantastische film, met de onovertreffelijke, maar helaas te vroeg gestorven, John Belushi en de grandioos acterende Dan Aykroyd.

Er komen ook een paar grote namen uit de muziekwereld aan bod in deze film, zoals daar zijn James Brown en Ray Charles en nog enkele anderen.

Het is vooral de muziek ook die deze film het bekijken meer dan waard maakt, echt het genre muziek dat ik zo graag hoor, Blues en dat maakt dat deze film voor mij een ware topper is.

Maar ook buiten de muziek is deze prent een lust voor het oog, dolkomisch en hilarisch.

Ik denk ook dat er in deze film een van de grootste schroothopen bij elkaar is gereden, het aantal politiewagens die hier in de prak worden gereden zijn echt niet te tellen!!

Hoewel de film nu al meer dan 25 jaar oud is blijft het een topper van formaat die ik iedereen ten zeerste kan aanraden.

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Geweldig om te zien dat andere mensen dit ook een geweldige film vinden.