Genre: Muziek / Komedie
Speelduur: 133 minuten / 148 minuten (extended version)
Geregisseerd door: John Landis
Met onder meer: John Belushi, Dan Aykroyd en Carrie Fisher
Releasedatum: 13 november 1980
Plot The Blues Brothers
"They'll never get caught. They're on a mission from God."
Wanneer Jake Blues uit de gevangenis wordt ontslagen, bezoekt hij samen met zijn broer Elwood het weeshuis waar ze werden grootgebracht. Zuster Maria Stigmata vertelt hen dat de instelling in geldnood zit. De twee broers willen haar helpen, maar ze wil hun gestolen geld niet hebben. De oudere conciërge Curtis, die hen heeft opgevoed en hun de liefde voor de muziek heeft bijgebracht, raadt hen aan wat vaker naar de kerk te gaan. Zo ontmoeten ze dominee Jones, die een vurige preek ten beste geeft, gevolgd door een geestdriftige gospel met het indrukwekkende kerkkoor. Terwijl de kerkgangers enthousiast meedansen, krijgt Jake een goddelijke ingeving: hij zal zijn vroegere Bluesband weer nieuw leven inblazen.
Elwood Blues
Donald 'Duck' Dunn
Murphy 'Murph' Dunne
Willie 'Too Big' Hall
Jordy
Vond het jaren geleden een leuke film, maar heb 'm ook al jaren niet meer gezien. Hou het op 3 sterren voorlopig.
andolini
Deze film is binnen onze familie een klassieker. Ik heb 'm zo'n 20x gezien en hij blijft goed. Geweldige muziek, goeie grappen en spectaculaire (en heerlijk overdreven) achtervolgingen. Maar kijk a.j.b. niet naar Blues Brothers 2000 (het zogenaamde vervolg), dat is echt een aanfluiting.
GerwinF
Een film die ik kan blijven kijken, en nog steeds leuk blijft! De combinatie van muziek, humor en achtervolgingen is bij deze film geweldig.
petey
- 1901 berichten
Ik wordt altijd weer helemaal happy van de muziek. En Belushi is te gek.
GerwinF
ps. Tovenaar 2 sterren voor deze film?
tovenaar
Achja, het is al heel lang geleden dat ik hem gezien heb, maar irriteer me altijd aan die muziek. Nee, dit zijn geen filmpjes voor mij.., maar ik moet er dus wel bij zeggen dat het ECHT lang geleden is.
Als ie nog een keer op TV komt, beloof ik dat hem nog een keer kijk
Als ie nog een keer op TV komt, beloof ik dat hem nog een keer kijk
Donderdag kijken dus! Ps. de DVD heeft echt goed beeld & geluid en ligt voor vrij goedkoop in de winkel.
en toch trekt het me nog steeds niet
Ik weet nog niet of ik hem ga kijken... tot nu toe heb ik er nog niet veel zin in eerlijk gezegd
en toch trekt het me nog steeds niet
Jij gaat kijken! ps. heb net The Man Who Wasn't There + Raising Arizona binnen op DVD
tovenaar
Oke, ik lees dat ik het beloofd heb.. dus dan doe ik het maar hehe
Edit: WAT?? 133 minuten? Jezus, dan neem ik hem wel op heheh
Mik
Hup kijken dan!

Ja man.. Geregiseerd door LLAAndis!
GerwinF
Ik vind hem echt geweldig. Maarjah scheelt ook of je van Blues muziek houd eh. Zoniet, dan is er nog genoeg over om van te genieten. Jammer dat het niet de extended versie is.
troy31
en wie zei dat musicals zoetsappig waren...?
t was even doorbijten op sbs 6 met elk half reclame en een onderbreking voor hart van nl. (hoe verzinnen ze het toch) maar goed. toch vermaakt, coole broers en hoewel ik het normaal niet zo op achtervolgingen heb, was dit geweldig. hihi. 3,5 sterren.
tovenaar
Helaas... het heeft me wéér echt niet kunnen amuseren. De Brothers moeten enorm "cool" over komen, maar dat lukte bij mij voor geen meter. Daarnaast ben ik zeker geen liefhebber van "musicals"... Ik had ook helemaal niets met de nummers in de film, laat staan de ellenlange dans/zangscene's... bleh
Plintkabouter
Coole film. Heb hem een 4 gegeven. Wel cool dat het vervolg 18 jaar later is uitgekomen en dan Jake ook na 18 jaar vrijkwam. Over nagedacht
Moviestar
Hele coole muziekfilm waarin geweldige muziek wordt gebruikt, en met hele leuke cameo's. 4*.
Ralfke
- 2075 stemmen
Leuk, meeslepend plot, flinke doses humor en een aanstekelijke, hitgevoelige soundtrack! ***1/2.
FisherKing
Herziening doet echt afbreuk aan de film, ineens is ie bijzonder traag en gedateerd...
Wat wel heel leuk is dat deze film het wereldrecord heeft voor gecrashte auto's in een film.
Verlaag naar 3 sterren.
Jack Sparrow
Een echte klassieker, de film blijft gewoon goed. De muziek is super en de film is echt cool. Vooral het nummer Rawhide is echt echt grappig. Al met al een goeie film die vele kijkbeurten waard is,
De GeuS
Zeer leuke, onderhoudende film, waarbij ik me altijd weer verheug op het einde en aftiteling(op een positieve manier dan
).... 4 sterren
Captain Pervert
Geweldige film met goede muziek. Ik ben geen blues/soul-fan maar deze muziek is gewoon leuk en vrolijk.
Na meerdere keren kijken blijft hij leuk, en het einde is echt super. De achtervolging is meesterlijk en dat shot met al die mensen in dat kantoortje... Priceless.
4 sterren.
Remi
toffe film... leuke muziek en natuurlijk beter dan BB2004
De GeuS
Verhoogt naar 4,5 ster en het "Blues Brothers 2000" drama nog dieper verdrongen in mijn geheugen....
WiLL
4* voor deze prima film.
Muziek van de Blues Brothers zelf was leuk, met name in de country bar
De nummers van de bekende artiesten vond ik niet allemaal geslaagd, nou zijn de artiesten ook van voor mijn tijd en ik heb er niks mee.
De achtervolgingen waren leuk, maar soms iets te ongeloofwaardig. Met name op het eind waar de auto`s gewoon aan het vliegen zijn .... dat vond ik een beetje jammer.
KillaJah
De artiesten zijn ook van voor mijn tijd maar ik zie niet in waarom ik er niks mee zou hebben. Ik denk dat ik er evenveel van kan genieten als iemand uit die tijd.
WiLL
Tuurlijk kan je van de muziek genieten. Ik vond sommige nummers persoonlijk niet zo naar mijn smaak.
Dat ik niks met de artiesten heb, en ze onbekend voor mij zijn, zorgt er toch een beetje voor dat de film niet 100% op mij overkomt. De talloze bekende oudere artiesten moeten juist iets extra`s aan de film toevoegen, als je ze niet kent dan gaat dat toch teniet.

Blues Brothers 2000
1998