The Village (2004)
Geregisseerd door: M. Night Shyamalan
Met onder meer: Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix en Adrien Brody
Releasedatum: 26 augustus 2004
Plot The Village
"There is no turning back"
De film vertelt het verhaal van een hechte gemeenschap. De raad van ouderen waarschuwt de inwoners voor de mysterieuze wezens die zich in de bossen rond het dorp schuilhouden. De nieuwsgierige Lucius Hunt (Joaquin Phoenix) is van plan de dorpsgrens te overschrijden en het onbekende te trotseren. Het lijkt er op dat hij met deze daad de toekomst van het dorp voor altijd zal veranderen...
Ivy Walker
Vivian Percy
Robert Percy
Victor
MoTh
ik ben een grote fan van Shalaman! Ook deze film weet mij goed te bekoren! Ik kijk uit naar Lady in the water...
3.5
kArIzMa_TuRk
een redelijke film, was wel voorspelbaar, hier en daar waren leuke momenten krijgt een 3*
Jessu123
een beetje gebaseerd op het doodenge dorp (ellendige avonturen) want daar speeld ook een raad van ouderen
svenderks
Haha, net gezien, ik vond het grappig. De meeste wendingen zie je echter al vrij vroeg aankomen. Toch zou het best grappig zijn wanneer zoiets echt zou bestaan. Brody deed het trouwens erg goed. Zijn gedragingen waren sterk.
BlueVelvet
Ik houd wel van deze film. Het trage tempo en de mooie kleuren (vooral het rood - de slechte kleur - dat zo mooi contrasteerde met de rest) bouwen langzaam spanning op. Ik vond het ook echt enge beesten. Ik begrijp alleen niet helemaal waarom de clou al zo snel duidelijk werd gemaakt. Had de flashback naar het schuurtje met de ontknoping niet beter ná de achtervolging in het bos kunnen komen? Natuurlijk, door dit niet te doen moet de kijker zich afvragen hoe het toch kan dat er een beest rondloopt terwijl het verzonnen is. Ik zou het in ieder geval wel gedaan hebben, en als duidelijk is dat alles made up is, zou ik het gezicht pas van Noah Percy laten zien.
Anyway, het verhaal op zich vind ik leuk bedacht. Niet echt eng (met echte schrikmomenten), maar wel gewoon goed.
Al met al toch 4*, al denk ik niet dat ik The Village nog snel zal herzien. Het leunt toch zwaar op de vraag wie of wat achter de beesten zit.
happie
Dit is echt een verschrikkelijke film. Ik ben naar deze film geweest toen hij in de bios draaide en ik vond het achteraf zonde van mijn geld. Dat heb ik niet zo snel bij een film, dus deze is me echt tegengevallen.
Citizen Stok
Het einde was toche ietwat verbazend.
Behalve als je tijdens de film de vergelijking met Amish mensen maakt. Dus toch maar een 3*
ckuhl
Oersaaie film, en ik ben geen Costa type , dat is eveneens zeer waardeloos.
Totaal geen spanning, of mysterie in deze film, locaties zijn saai (te open).. en saaie personages, verder weinig dialogen wat iets waard is.
Nee, doe mij maar een goede film zoals the Shawshank, the great escape..
Turkeyloverz
Mooie film.
Wat ik verwachtte van deze film is niet uitgekomen, maar dat maakte het niet minder goed. Ik was vooral benieuwd naar die 'wezens', maar ze bestaan dus niet eens. Je zou denken dat de film dan opeens een tegenvalller wordt, maar dat was niet zo. De film werd opeens meer een drama, een mooie drama.
De sfeer in de dorp, de beelden waren erg mooi. De film zelf was mooi, kortom met het cinematografie zat het wel goed.
Het acteerwerk was voldoende. Na Signs en Walk the Line had ik een zwak voor Phoenix en ook hier zet hij een goede rol neer. (ook al duurt zijn rol niet al te lang)
De film nam ook opeens een totaal andere wending voor mij, toen ik erachter kwam dat die wezens niet bestaan, dat ze gewoon waren verzonnen.
De film bevatte veel dingen die ik niet verwachtte, maar miste ook een paar dingen die ik wel wilde zien.
M.Night Shyamalan heeft weer een goede film gemaakt, geen topper of meesterwerk, maar goed en supervermakelijk. Ik vind hem ondergewaardeerd hier trouwens.
Wat ik niet begreep: Al die verhalen van de leden uit de Raad, over hun vermoorde man of verkrachte zus enz in de steden, waren die dan ook verzonnen??
spettertje
de tranen sprongen spontaan in mijn ogen
wat is dit een slechte film
zoveel van tevoren over gehoort en zoveel van verwacht
maar helaas oh zo slecht
niks spannends aan
en erg slecht verhaal
dus deze krijgt van mij helaas maar waar een 0.5*
(de ster is ie niet eens waardig)
BB Gambini
de tranen sprongen spontaan in mijn ogen
wat is dit een slechte film
zoveel van tevoren over gehoort en zoveel van verwacht
maar helaas oh zo slecht
niks spannends aan
en erg slecht verhaal
dus deze krijgt van mij helaas maar waar een 0.5*
(de ster is ie niet eens waardig)
Ja hé wat een tering film ongelooflijk, het gaat nergens over want er is geen monster, dus er is geen verhaal want niemand is in gevaar. En dat iemand wordt neergestoken gebeurt dagelijks. Wat een slechte film. Heb op sommige stukjes zelfs in een deuk gelegen, zo slecht. Bijvoorbeeld dat die debiel valt als hij die blinde wilt aanvallen. Maar ik vind het eerder een drama/komedie film dan een thriller, kom op dat mensen deze film ook nog waarderen. Dat zo'n film de bioscoop haalt, heb hem gelukkig gehuurd. Heb zelf 0,5 gegeven.
Mister DiablO
wat een domme baggerfilm! het hele verhaal was saai en volkomen oninteressant, ook de scene's waren veel te langdradig
ik had toch meer verwacht van deze film
Angel25
ik vond de film over het algemeen erg goed alleen het einde vond ik zo tegen vallen dat dat de hele film naar beneden haalt. erg jammer.
*kelly*
Vond dit niet echt een griezelige film,maar je moet er toch goed je gedacht bij houden want anders geraak je er niet meer aan uit.En dit mag wel een horror-thriller genoemd worden hoor en zeker geen Drama!
-------->3.5*
M.ike
ik had deze film nooit moeten kopen ik vond hem niet leuk voorspelbaar en spanning was er hier een daar wel iets van te vinden maar verder ... deze film krijgt een 2,0*
Niriath
Ik kan er echt niet bij dat mensen deze film zo slecht kunnen vinden! Gedurende de hele film heeft ie me aandacht vast weten te houden.
Ik denk waar de meeste mensen deze film verkeerd op beoordelen is dat ze denken dat het hele bestaan van de wezens de uiteindelijke clou is terwijl het juist het einde van de film is waar alles om draait. Het gaat niet om de wezens en het feit dat er iemand word neer gestoken, het gaat om het grote geheim van de Raad.
Nee die verhalen waren echt gebeurd, en dat was ook de reden waarom die mensen toen dat dorp hebben opgericht. Om weg te komen van de echte, slechte wereld.
Hoewel het verhaal, of in ieder geval de grote lijnen en het einde ervan, mij al bekend was heeft het me erg verrast. Geweldige film!
Turkeyloverz
Bedankt , en de film is idd ondegewaardeerd hier.
fluppebxl
Ik kan me echt niet voorstellen dat je zo'n rampzalige film ook maar één ster kunt geven. Ik heb hem een halve gegeven omdat nul zo zielig overkomt.
Een film waarin je halfweg eigenlijk letterlijk zegt dat er eigenlijk gezeverd wordt om iets dat niet bestaat, en er bijgevolg dus ook geen bal te beleven valt, is NIET slim. The Sixth Sense en Signs vond ik goed, maar deze film was gewoon zielig.
Skrean
Goed film met het vertrouwde M night S sausje.
Wist niets van de film toen ik hem ging zien.
Dus toen het in de film het heden bleek te zijn was ik aangenaam verrast.
Goede film.
jack-sparrow
een goede spannende film.
zeker niet voorspelbaar.
erg knap geacteerd .
ik geef hem 4.0
AfterShocks
Net als Signs is deze film ook geslaagd, ik had de eerste uur gezien en vond hem meteen prachtig. Het had z'n mystery, af en toe een paar keer slikken. Toch een aanrader om een stille rustige thriller te zien. 4.0
Ronhart
Een film die veel tegenstrijdige reacties oproept. Ik vond hem verrassend en goed en geef daarom 4**
*Chrissie*
Zeker een goede film om een keer gezien te hebben. Het verhaal heeft wel even tijd nodig, je moet er duidelijk inkomen. Het verhaal is goed, al duurt het wel even vorordat je het allemaal snapt. Rood als de 'slechte' kleur is goed bedacht en word ook steeds mooi in beeld gebracht. 3*
ellentjah
Niet super goed , maar ook niet slecht
Ik had een griezel of horrorverhaal verwacht. Dat was het dus niet (behalve die paar schrikmomentjes), was eerder een soort drama en best wel een mooi verhaal.
3 *
Lientjuh
Ik vond het niet zo'n goede film
De trailer leek heel spannend maar uiteindelijk was er niets spannends aan.
Ik geef hem een 2
jack-sparrow
deze film is super.
echt spannend en leuk om een avond te vullen.
ik geef hem met plezier een goede 4.0
vincentclaesen
Een mindere film van hem, maar hij blijft toch goed. komt traag op gang, maar goed ineengestoken verhaal
M.ike
Heb hem pas herzien. Nog slechter dan de eerste keer !! stem verlaagt naar 1,5* ( deze film is het niet waard om 2 keer te zien, 1 keer vond ik al vervelend , steeds die domme thriller muziek heel kort , en dan gebeurt er niks ..)
M.ike
Ik vind trouwens het stukje van the village erg commies in scary movie 4 verwerkt
murtcelP
Ik vond dit toch wel een spannende film met een verrassend einde, hoewel ik wel zoiets gedacht had toen ik hoorde waar de film over ging.
Het nadeel van de films van Night Shyamalan is dat iedereen sinds de Sixth Sense grootse verwachtingen heeft van zijn films maar deze in vergelijking met The Sixth Sense altijd tegenvallen. Als de film door iemand anders gemaakt zou zijn waren de reacties misschien lovender geweest. ***1/2

El Laberinto del Fauno

Sleepy Hollow
Horror, 1999

Phone Booth
Mystery / Thriller, 2002
pennsylvania, usageheimtwistwoudhorrorlandelijk gebiedblindheidcourtshipmentally handicapped manauraromanticvillage council twist endingbosque plot twist