The Village (2004)
Geregisseerd door: M. Night Shyamalan
Met onder meer: Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix en Adrien Brody
Releasedatum: 26 augustus 2004
Plot The Village
"There is no turning back"
De film vertelt het verhaal van een hechte gemeenschap. De raad van ouderen waarschuwt de inwoners voor de mysterieuze wezens die zich in de bossen rond het dorp schuilhouden. De nieuwsgierige Lucius Hunt (Joaquin Phoenix) is van plan de dorpsgrens te overschrijden en het onbekende te trotseren. Het lijkt er op dat hij met deze daad de toekomst van het dorp voor altijd zal veranderen...
Ivy Walker
Robert Percy
Victor
the spies
haha,
'tuurlijk is ie niet eng,...het is een liefdes drama. Geen horror/thriller.
Aan de andere kant, de motieven van die mensen om 'the village' te stichten zijn redelijk eng en waarheidsgetrouw dacht ik zo.
3.5 sterren.
finaldestiny
op zich een goeie film, alleen als je weet hoe het eenmaal in mekaar zit, beetje teleurstellend uiteindelijk.
YuLaw16
gemiddelde: 2,84, dit verdient de film echt niet. Alleen omdat men wat goedkope trills wilt, stemmen ze laag,omdat ze zich bedrogen voelen. Jammer.
Bij deze dan de laatste Shyamalan. Had er iets van verwacht, gezien z'n oeuvre in stijgende lijn liep, maar dit vond ik echt niks.
Het verhaaltje ging nog. Althans, het is een concept waar je wat kan uithalen. Dat die mensen weglopen van de huidige beschaving en zo lang kunnen overleven zonder opgemerkt te worden is natuurlijk een stretch, maar waarom maakt hij er nu zo'n Amish gemeenschapje van
. Geweldig onboeiend om de hele film naar zo'n kneuterig hoopje mensen te lopen kijken. Iets te duidelijk setup vooral om het publiek te laten geloven dat de film zich in het verleden afspeelt.
Ach ja, vond er weinig aan. Amper sfeer (je zit toch altijd de wachten op de twist in meneer z'n films), makke soundtrack, visueel pover, acteerprestaties doordeweeks. En dan wat twistjes hier en daar waarvoor ik totaal geen interesse opwekken.
Type film die kan slagen op basis van sfeer alleen, maar heb het hier niet gevoeld. 1*
- 11944 berichten
Niet goedkoop. The Sixth Sense vond ik eng: geen goedkope thrills. Unbreakable vond ik saai, maar het einde vond ik geweldig; geen goedkope thrill. Signs vond ik spannend, geen goedkope thrills. Wat met deze film voor mij het probleem was, was dat de film pretendeerde een thriller te zijn, maar uiteindelijk een tegenvallende dramafilm te zijn.
Slechte marketing (of juist goede, want de film trekt er meer mensen door). Mensen verwachten een totaal andere film dan ze krijgen en straffen dat hard af.
The Village is een film die Shyamalan nooit had kunnen maken als hij hiervoor niet drie instant hits had afgeleverd en de studio zal wel hebben gedacht dat het wel goed zou komen. Ik heb sterk het idee dat dit zijn meest persoonlijke film is.
Echt goed vond ik de film niet. Regelmatig te gekunsteld, te artificieel, te geforceerd. Spannend was de film (uiteraard) niet, raken deed het me (helaas) ook helemaal niet.
Ik zie een film waar Shyamalan mee heeft geworsteld om te vertellen wat hij wil vertellen: overduidelijk vol hints naar actuele politiek, met een Bowling for Colombine-achtig angst thema. Maar toch is deze film veel beter dan Signs en veruit de interessantste M. Night-film. Mede doordat de film verrassend onzeker voelt voor zo'n bekende filmmaker en omdat de film me nu eens wèl intrigeerde, niet altijd om de goede redenen misschien, maar toch.
Ik hou het op 3.0*
saya
hele mooie rol van bryce dallas howard.
ik vondt de mooiste scene degene waarin joaquin nog net op tijd haar hand pakt, het immense vertrouwen van haar in hem dat ook gegrond blijkt te zijn, heel ontroerend.
en in tegenstelling tot wat veel anderen vinden, heb ik deze film nu ongeveer 6 keer gezien, en hij blijft goed!
Kaffeefiltjer
Als ik vele reacties zie, voel ik mij echt dom,
Ik zag die plotwending op het laatste totaal niet aankomen! De sfeer van een vredig dorpje, uit de 17de eeuw ongeveer, wordt de hele film door goed neergezet, en als je dan dat beeld aan de steenweg ziet, neeh, ik geloof niet dat jullie deze leuke twist doorhadden
Die scene vond ik ook zeer spannend, want je wist niet wat achter de muur was en dan ineens...
Vele mensen hebben het gevoel "bedrogen" te zijn door het einde,
Ik vind het prachtig dat Shyamalan ons zo lang op een verkeerd been heeft gezet.
Zoals Starbright boy al zei,
deze film is idd slecht uitgebracht.
De bazen wouden uitpakken met de naam Shyamalan,
en vermelden er dan al te graag Six Sense bij.
De trailer was dan nog zo gemonteerd dat het een horror-story moest zijn.
Had deze film anders in de zalen gekomen,
waren er misschien minder kijkers maar zou dit pareltje van een film veel meer gewaardeerd worden.
Om toch een 'beetje' te helpen verhoog ik mijn 4.5 naar 5*,
om dat gemiddeld omhoog te krijgen
nicolasb
zeer, maar dan ook zeer ondergewaardeerde film hier! ik vond hem gewoonweg schitterend. ik weet niet wat jullie er zo slecht aan vonden...
Oscar Wilde
Een flutfilm. Geen schrikmomenten, op de lachspieren werkende "monsters" in rode pakjes en een nog lachwekkendere plottwist. Die Shyamalan moet appels gaan plukken in Madagascar.
Kageta
0,5
Helemaal mee eens ik keek deze film s'nachts en ik was er bij in slaap gevallen, zo saai vond ik het.
stino
0,5

Ik vond deze film net verrassend origineel en boeiend.
Btw gelieve je racistische opmerkingen voor jezelf te houden
- 11944 berichten
Haha, vond het eerlijk gezegd wel grappig
Of ben ik nu racistisch?
Fran
- 1953 berichten
Ik had inderdaad een andere film verwacht en was ook teleurgesteld omdat het niet mijn soort film was. Komt wel heeeeel weinig voor dat ik een film op de helft afzet.
dafoefan
Ik had gehoopt en gedacht dat deze film spannend zou zijn. Maar dat viel erg tegen. Steeds dat domme gedoe met die bel luiden. Bij deze film val je gewoon in slaap.
Maar, het stukje in het bos dat dat meisje achternagezeten werd vond ik wel spannend.
Ik zou deze film aan niemand aanraden.
wallywalrus
de film begon goed en eindigde in een drama. ( voor mij )
het was een langdradig verhaal.
Karel Martel
Inderdaad erg langdradig, en heel saai en niet eng.
"do your best not to scream" laat me niet lachen. Die trailer was nog indrukwekkender dan de complete film/
Een 1 voor de moeite.
stino
Ik vind het echt triest dat zo een goede film wordt afgekraakt omdat ie geen ordinaire thriller is.
Ik vraag mij dan ook ten sterkste af of deze film ook nog zulke commentaren kreeg als ie wel gepromoot werd als liefdesfilm.
Ik kan nog steeds genieten van deze film, wat de rest ervan vind kan me geen fluit schelen
orbit
- 12092 berichten
Voor het einde zou ik hem juist een 0.5* geven.. oh wacht, dat héb ik hem ook gegeven
FRANKY PANKY
Tja, ach, wat kan ik nog bijdragen dan eigenlijk een goed cijfer geven voor deze toch zeer zeker verrassende film. En dat juist van een regisseur die The Sixth Sense en Unbreakable heeft gedaan. Okee, op een gegeven moment was het wel duidelijk en daardoor ook een beetje voorspelbaar, maar dan toch..... Het is en blijft een HELE MOOIE FILM !!
Ik geef hem een 4.
Scratt
Ben er zeker van dat als de plot niet zo voorspelbaar was en in de smaak viel bij het publiek dat deze film een van de beste thrillers had kunnen zijn. Iedereen kijkt naar het einde, maar vergeet andere goede aspecten in deze film. Maar goed.. zelf had ik liever ook een ander einde gezien maar het gaat er niet echt om dat er monsters een dorpje isoleren en dat is wat het wel deed lijken.
Vandaar al de slechte kritieken, denk ik. Al bij al nog een leuke film en ik hou m'n hart al vast voor Lady in the water.
Charles Manson
Ongelooflijk irritant zeg, van die simpele pummels die deze film zo afkraken.
Als je actie wil, huur dan lekker Rambo ofzo.
Toen ik deze in de bios zag, hoorde ik ook van die zichzelf al volwassen vindende puber sukkeltjes zeuren over "hoe kut deze film wel niet is".
Dat soort Costa-volk weet een diamant nog niet van een drol te onderscheiden, waarmee hun recht op een mening wat mij betreft vervalt.
Anyway, een zeer sterke film weer en ik kan niet wachten op Lady in the Water.
- 11944 berichten
Ik hoop dat ik hier geen gezeik krijg met de Administrators, maar je lult echt volkomen uit je nek nu. Ik heb een hekel aan benamingen als 'Costa-volk'; ten eerste omdat ik Costa persoonlijk een erg leuke film vind - ondanks de kritiek die ik overigens wel begrijp -, en ten tweede omdat je 'ons', de kritiekgevenden op deze film, heel erg over één kwam scheert. Ik ken mijn klassiekers, maar dit was gewoon echt saai! En nee, actie had ik niet verwacht: spánning, dát wilde ik zien!
film_kaza
Kijk eens naar de stemtabel. Heel veel mensen denken anders. je vindt hem geweldig, redelijk, of gewoon niks. Deze film is voor mijn gevoel van bijna alles iets. Dus dat komt uit op een redelijk.
animalkrullie
Op dit moment, naar mijn mening, de zwakste Shalaman.
Saai en het plot had ik al snel door.
Hoge verwachtingen waar hij bij lange na niet aan voldeed.

El Laberinto del Fauno

Sleepy Hollow
Horror, 1999

Phone Booth
Mystery / Thriller, 2002
pennsylvania, usageheimtwistwoudhorrorlandelijk gebiedblindheidcourtshipmentally handicapped manauraromanticvillage council twist endingbosque plot twist