• 9.378.688 stemmen

Geregisseerd door: Nick Cassavetes

Met onder meer: Ryan Gosling, Rachel McAdams en Gena Rowlands

Releasedatum: 7 oktober 2004

Plot The Notebook

"Behind every great love is a great story."

Allie Hamilton komt begin jaren 40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun die vanaf 't eerste moment verliefd op haar is. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij.

avatar van Sifra

Sifra

Deze film moeten we in de top 250 krijgen stemmen mensen!

avatar van Turkeyloverz

Sifra

Jeeej! =D

avatar van Queen_K

Queen_K

Heeeerlijke film! Wat boeit mij het ook, ik doe lekker een 4,5 omdat ie zo heerlijk is.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Leuke film, voor een keertje, maar niks speciaals. Ryan Gosling was erg stijf en het was onrealistisch dat ze verliefd op hem werd (hij leek net een geobsedeerde stalker)

avatar van lowhusky

lowhusky

Turkeyloverz schreef:

7 oktober komt hij in de Top 250.

Geen goed idee. Net als the butterfly effect is hij wat overgewaardeerd. Niks speciaals aan deze film vind ik. Slecht acteerwerk maar boeiend verhaal en redelijk goed einde verder niks.

avatar van Norma

Norma

In het genre romantiek zeker wel een aanrader. Mooie beelden en een passionele liefde die door het prima acteerwerk wat mij betreft best overtuigend wordt gebracht.

avatar van QueenBitch

QueenBitch

SUPER!

avatar van Mug

Mug

Moviemeter is geen tankstation...

Enige motivatie waarom de film 'super' is valt wel te bedenken lijkt me... *wacht af*

avatar van hendrik119

hendrik119

super film. erg ontroerend hoe het verhaal loopt. het is erg mooi verfilmd, de sfeer in de film was goed. alles klopte aan de film!

avatar van fréke1974

fréke1974

een superromantische en ontroerende lovestory

echt een aanrader !!!

avatar van Chama

Chama

Heb m'n vriend in eerste instantie bijna moeten dwingen om naar deze film te kijken, maar aan het eind moest ook hij een traantje wegpinken . Heerlijke film!! (if you're a bird, I'm a bird. Aahhhhh )

avatar van fleurtje

fleurtje

als je van romantiek houdt, moet je zeker deze film zien. zelf hou ik daar erg van, en ik moest dan ook janken bij deze film. ik zag een reactie bij iemand die vond dat het ongeloofwaardig was dat allie verliefd werd op noah,

maar ikzelf vind het wel geloofwaardig, omdat ryan gosling in de film erg knap is, vind ik, daar valt iemand wel snel voor, denk ik

avatar van nummervlinder

nummervlinder

Ik heb deze nog niet gezien, ik moet hem maar snel eens op dvd aanschaffen

avatar van thibault14

thibault14

Zeer degelijke film, maar met 3,93 gemiddeld hier zwaar overschat, terwijl gelijkaardige films zoals Legends of The Fall zich met veel minder tevreden moeten stellen. 3,5*

avatar van De Knip

De Knip

Vond het maar een normale softe romantieke film. Niet veel bijzonders. Eigenlijk meer een tussendoortje dan een '8' film. Beetje in de trant van The Green Mile, maar ik voelde iig niet echt veel opkomen vanuit mijn binnenste:

***

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Chama schreef:

Gweldig als je dat voor elkaar krijgt!

Eerst dwingen en dan samen een traantje wegpinken

Kan ook eigenlijk niet anders bij The Notebook. vind ik dan!

avatar van herman777

herman777

Wat een prachtige film zeg! Echt weer zo'n film die wat met je doet. Een uit de 5-sterren serie! Een film die je meevoert en je geen moment verveelt. zonder twijfel een 5-sterren film!

avatar van Ronnievb

Ronnievb

Jammer van mijn verwachtingen, ik kan best tegen een traditionele film, maar dit gaat me echt te ver. Waar ik lees dat ik blind ben als ik de chemie mis tussen de hoofdpersonen, vond ik de twee hoofdrolspelers toch echt een van de tekortkomingen van de film.
Maar dat is niet het enige; de muziek is zo emotioneel dat het je bijna een aanslag op je traanklieren mag noemen, het verhaal is ook zo traditioneel en standaard dat je bijna Danielle Steel films gaat waarderen en last but not least vond ik Allie behoorlijk irritant met haar huppeltrutjes-gedrag.
Positieve punten zijn er ook te noemen, de scène met de vogels in het water is mooi en het eind is ook zeker niet slecht te noemen.
Natuurlijk weet iedereen hoe dit verhaal gaat eindigen, natuurlijk leven ze lang en gelukkig en natuurlijk zijn haar ouders het niet eens met de relatie.
Dit was gewoon even too much, misschien leuk voor een date ofzo, maar niet geschikt voor iemand die een film met een sterk romantisch verhaal verwacht.

avatar van metaledje

metaledje

@ Ronnievb

kan je mij misschien wat films geven met een WEL sterk romantisch verhaal,ben namelijk opzoek naar zulke films,maar ik ken er te weinig/tot bijna geen..

ik vond dit een erg mooie film, dus wie weet ga ik de films met een *echt romantisch* verhaal mooier vinden, alvast bedankt

avatar van miepke

miepke

ik vond dit echt een bijzonder goede film! had niet hoge verwachtingen maar het viel allemaal heeel erg mee!

ontzettend goed geacteerd, mooi verhaal; goed uitgewerkt. zooo ontroerend af en toe

ryan gosling

avatar van deStef

deStef

Ik liet me verleiden door het goede commentaar hier om deze film te gaan zien. Nou, het was wel een leuke film hoor, met mooie beelden af en toe. Het verhaal was lekker simpel, niet vergezocht. Maar ik vind de waardering van deze film ietwat te hoog. Ik vind mijn 3*en al een hele ruime beloning.

avatar van Xelátion

Xelátion

Shit heb hem gisteren 2x achter elkaar gekeken :blush:

Dikke 5

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Warme film, wel wat gladjes helaas, maar dat schijnt er bij te horen (?)

Boeiend van begin tot eind, hier en daar ontroerend, goed acteren, alleen de nieuwe vriend van Allie vind ik een beetje bleekjes overkomen. Ook de vader en moeder van Allie zijn karikaturaal, daarentegen komt de vader van Noah ontroerend en erg sympathiek over. Jammer vind ik dat de film zich compleet betrekt op de omgang tussen de twee, en dat je weinig meekrijgt van hun levens buiten hun relatie om. Ja okay, een beetje als ze uit elkaar gaan, maar dat is minimaal. De vertelsituatie is een erg originele vondst, en het duurde bij mij wel even voordat ik doorhad hoe het in elkaar stak, wat dan weer voor een leuke verrassing zorgde

Al met al vind ik de film wat te zoetig en te gladjes voor een echte topnotering, maar het is zeker een erg sympathiek drama

avatar van Mug

Mug

Toplijst discussie verwijderd...dat kan in het forum!

avatar van Santino Corleone

Santino Corleone

Ik vond hem zeker boeiend.. Lekker romanstisch met goed acteerwerk..

Enorme meevaller.

Ik was op het ergste voorbereid, maar ondanks de vele clichées vind ik het een goede film.

Het is een op en top Hollywood film. De film kent geen plotverrassingen, maar de film is met zoveel vakmanschap gemaakt dat dat nadeel minder zwaar gaat tellen. De film ziet er schitterend uit. Prachtige art direction en cameravoering. Het begin van de film vond ik het minst goed, maar het clichégehalte is dan ook het hoogst.

Rachel McAdams kan nog wel eens een mooie carriere tegemoet zien. Mooie chemie tussen Gosling en McAdams. Gena Rowlands is nog steeds een prachtige vrouw. Wel veel make-up, maar op een goede manier.

Big Fish behandelt soortgelijke filosofische thema's maar die vond ik een stuk afgezaagder en moralistischer. The Notebook is een rechttoe rechtaan liefdesverhaal, met een betoverende uitwerking.

avatar van aleksa

aleksa

Een mooie ontroerende love story. Normaal vermijd ik dit soort films omdat ik er niks aan vind, echter ben ik voor deze film gevallen. Prachtig gewoon. Een dikke 4.0*

avatar van alekpp

alekpp

Een mooi liefdes verhaal met een romantisch verhaal en een zeer mooi ontroerende einde!