Genre: Oorlog / Romantiek
Gesproken taal: Frans, Engels en Japans
Releasedatum: 28 juni 2001
Bekijk via Disney+
Plot Pearl Harbor
"It takes a moment to change history. It takes love to change lives."
Rafe McCawley en Danny Walker kennen elkaar al sinds hun jeugd en hebben allebei de droom piloot bij de Amerikaanse luchtmacht te worden. Wanneer ze zich uiteindelijk kunnen aanmelden en goedgekeurd worden, wordt Danny ingedeeld bij een vliegsquadron bij Pearl Harbor, Hawaï. Rafe meldt zich vrijwillig aan bij een vliegsquadron in Engeland om te strijden tegen de nazi's. Hij laat naast Danny ook zijn vriendin Evelyn Johnson, die hij tijdens de medische keuring heeft leren kennen, in de V.S achter. Rafe wordt boven Het Kanaal neergeschoten en wanneer hij hersteld is van zijn verwondingen keert hij terug naar Evelyn in Pearl Harbor. Evelyn blijkt echter ondertussen een verhouding te hebben met zijn beste vriend. Het idyllische leventje op Hawaï wordt ruw verstoord, wanneer de Japanners de militaire vloot in de haven van Pearl Harbor en de militaire vliegvelden op het eiland onder vuur nemen door middel van een verrassingsaanval.
Rafe McCawley
Red Winkle
Billy Thompson
Anthony Fusco
richardos1
ik snap niet waarom jullie het zo een slechte film vinden als je nou gewoon eens niet zo op de details let en gewoon door de film kijkt is ie heel leuk. En als je het een slechte film vind geef en dan geen commentaar op.
Thomas83
Dus je vindt dat eigenlijk alleen in deze topic positieve berichten over de film moeten staan? Wat een onzin zeg.
Frankeermachine
Je hebt gelijk. Als ik mijn ogen en oren dicht hou, dan is het best een leuke film. Ik vind het gewoon een slap aftrekkels van Tora, Tora, Tora, maar dan met een ontzettend melig romance.
Het mooie van MM is juist dat een ieder zijn mening kan geven over een film. Ook als hij/zij de film slecht vindt. Dat is juist het moioie van MM.
Leland Palmer
Ik snap al dat negatieve commentaar niet echt hoor! Ik vind Pearl Harbor gewoon een prachtige film! Het enige wat zich te wensen overlaat zijn de acteerprestaties van Affleck en Hartnett, maar voor de rest is dit toch een spektakel! Prachtige special effects en een prachtige score van Hans Zimmer! Vooral de aanval van de Jappen op Pearl Harbor is zo goed gedaan! Het verhaal vertoont zo nu en dan een paar gaatjes, maar wat verrekt dat!
Pestiis
Deze film is voor mij een 'gevleugelde versie' van saving private ryan...
hij is schitterend in beeld gebracht, hij is hard, goed acteerwerk en gewoon een meesterwerk!
en een heele aangename bijkomstigheid is dat miss Beckinsale er in meespeelt
deze film heeft van mij een duidelijke 5 sterren gekregen.!!
TOP FILM!!
veron35
en een heele aangename bijkomstigheid is dat miss Beckinsale er in meespeelt
Een van de wijnige goede dingen aan deze film idd... Anders had ik hem denk ik 1* gegeven.
Ik kijk hier nu een paar weken later op terug en moet toch zeggen dat ik veel naarigheid van de film vergeten ben. Ik verhoog mijn stem daarom met een halve ster.
Ik vond de vorige poster trouwens mooier...
Jolienepien
ondanks het merendeelse slechte commentaar wíl ik hem toch zien, ik denk omdat het me zo'n titanic-achtig verhaal lijkt en ik ben namelijk gek op Titanic. En het onderwerp Pearl Harbor spreekt me ook wel aan.
film-gek
Wat een hersen dodende film is dit,verschrikkelijk. Oja hij heeft een veel te hoge waardering hier
QuidQuoPro
Verschrikkelijk langdradige film. Je moet je eerst door eindeloze 'romatiek' heen worstelen voor een beetje actie.
Dogie Hogan

Vind Pearl Harbor heel wat meer te pruimen dan tegenhanger Tora Tora Tora!
Na 3 x gezien te hebben IMDB 9/10. Banzai!
QuidQuoPro
2 uur romantiek is een beetje teveel voor een actiefilm.
Alhoewel, actiefilm ???
JTV-kijker
- 2017 stemmen

vond de romantiek er echt te veel aan, zo ongeloofelijk overdreven dat het vervelend word, het gevecht was echter wel de moeite waard waardoor de film toch nog genoeg verdiend
Pilcrepus
Ik vind het onzin dat je niets mag zeggen over dingen die je niet bevallen. Als iemand mij op straat zomaar schopt mag ik er dan ook alleen iets van zeggen, mits ik niet op de minder leuke details let, en bijvoorbeeld gewoon een complimentje geef over hoe mooi zijn schoenen zijn?
Pearl Harbor is mij ook niet zo goed bevallen, van te voren kon ik niet schatten of het wel of niet zo was. Maar ik heb hem toch uitgekeken.
De romantiek is leeg en nikszeggend, en daar is de hele film zowat uit opgebouwd. De personages zijn saai en oppervlakkig.
Het einde is een poging tot Titanic 2.0. De actie is mooi en goed in beeld gebracht, maar daar red de film het niet mee.
Mark W
Vanavond komt ie weer op tv. Echt een hele lange film, dat vind ik jammer aan pearl harbor, aangezien er makkelijk een half uur vanaf kan. Aanval van Jappen en counter attack bij Japan vond ik erg gaaf en gedetailleerd weergegeven. Romances zijn te lang, maar geven het verhaal wel een gezicht.
DSonnema
Na een half uur eraf te halen aan romantische bullcrap zou dit een fantastische film geweest zijn.. vooral om zn special effects en weergave van die aanval op de "Pearl Harbor". Maar door het vele gelebber en gezeur valt de film toch wat tegen. Een middeltje dus,
jeroencafeine
verdikkie, zit ik deze film te kijken op sbs komt dat stomme hart van nederland er weer tussendoor.. 20min voor t einde!
Dutchero
Dit is inderdaad het manco van deze film. Het had best een leuke (maar toch foute) film geweest zonder dat onnodige gezwets. Nu is het een matige. Drie sterren voor de SE.
Flavio
Dat weet je toch bij SBS. Altijd hetzelfde. Ik kijk geen films meer op die zender.
TIM ENSCHEDE
heb m er zelf maar even op gezet op dvd
trouwens de mensen die vinden dat dit een slechte
Film kijken is voor mij verstand op 0 en gewoon dom
daarvoor is het ja een film
En een mening geven is niet iemand vertellen wat hij of zij zouden moeten doen!!!!! Een film laat zich niet altijd lenen om gewoon dom bekeken te worden, daarmee doe je sommige films, regisseurs en acteurs geen recht aan. Er zijn films die wat aandacht en denkwerk vereisen. Regelmatig zijn dat naar mijn mening toch de betere films. Pearl Harbor is een aardige film, mooi groots opgezet en raakt zelfs een gevoelige snaar. Meer niet, 3*** van mij.
Artifact
heb ik zeker genoten van de film
Als echte filmliefhebber heb ik hier niet van genoten.
kijken met dat kansloze Hart Van Nederland
Hart van Nederland blijft idd een dolksteek in het hart van elke filmliefhebber.
op alle puntjes ditjes en datjes te letten
Ik noem de (melige) romance geen ditjes en datjes. Het is namelijk de kern van het verhaal met daar omheen de 2e wereldoorlog en de aanval op Pearl Harbor. Een soldaat die een cigaret uit 1980 rookt valt voor mij onder ditjes en datjes. Daar zul je mij dan ook niet over horen klagen.
daarvoor is het ja een film
Die films zijn er zeker, maar je zult op die manier als 'filmliefhebber' veel missen.
Daxo
Vond het een goede film had hem al gezien maar dacht gister nou ik zet hem weer op. Leuke verpleegster, mooie actiescene's en het verhaal afspelend in de 2de wereld oorlog boeit me wel. Al met al dus een voldoende.
Hart van Nederland is inderdaad zwaar vervelend.
Een aardige film, met matige acteerprestaties, hoewel Alec Baldwin wel goed was en prima actiescenes. De film duurt alleen te lang, maar goed dat probleem had Michael Bay met Bad Boys 2 ook al.
Toch 3 sterren voor het geheel.
MJ-89
ik heb me niet verveeld met het kijken naar de film maar ik werd nou ook niet echt in het verhaal gezogen, er zaten teveel cliches in om echt geloofwaardig over te komen. Al met al geen slechte film maar zeker geen topper
...!!john!!...
ze moesten de Romantiek er uit halen en meer oorlog scenes er in zetten , en de voorberijding van de jappen voor de aanval, mocht ook wel wat uitgebrijder
maar het allerbeste van de film is dat er "Mitsubishi A6M Zero's" (de japanse jagers)in voorkomen
Dogie Hogan
...!!john!!...
Daarvoor moet je bij Tora! Tora! Tora! zijn.
hoezo
? is dat dan een film waar ook de Mitsubishi A6M Zero in voor komt.
?
veron35
Dan was de film uit gekomen op 0,000005*...

Oorlogsddrama 'Pearl Harbor' van regisseur Michael Bay morgen te zien op televisie

Michael Bay hekelt dat 'Spectre' het record van grootste filmexplosie heeft: "Bullshit"

Under Sandet
Oorlog / Drama, 2015