Genre: Oorlog / Romantiek
Gesproken taal: Frans, Engels en Japans
Releasedatum: 28 juni 2001
Bekijk via Disney+
Plot Pearl Harbor
"It takes a moment to change history. It takes love to change lives."
Rafe McCawley en Danny Walker kennen elkaar al sinds hun jeugd en hebben allebei de droom piloot bij de Amerikaanse luchtmacht te worden. Wanneer ze zich uiteindelijk kunnen aanmelden en goedgekeurd worden, wordt Danny ingedeeld bij een vliegsquadron bij Pearl Harbor, Hawaï. Rafe meldt zich vrijwillig aan bij een vliegsquadron in Engeland om te strijden tegen de nazi's. Hij laat naast Danny ook zijn vriendin Evelyn Johnson, die hij tijdens de medische keuring heeft leren kennen, in de V.S achter. Rafe wordt boven Het Kanaal neergeschoten en wanneer hij hersteld is van zijn verwondingen keert hij terug naar Evelyn in Pearl Harbor. Evelyn blijkt echter ondertussen een verhouding te hebben met zijn beste vriend. Het idyllische leventje op Hawaï wordt ruw verstoord, wanneer de Japanners de militaire vloot in de haven van Pearl Harbor en de militaire vliegvelden op het eiland onder vuur nemen door middel van een verrassingsaanval.
Rafe McCawley
Red Winkle
Billy Thompson
Anthony Fusco
fanaat
Jammer, het had zo'n goede film kunnen zijn. Maar doordat er zo'n ordinair liefdesverhaal aan word vastgekoppeld schiet hij naar beneden.
Ik geef hem een 1,5
Razorcut
Eerste film die ik een 1.5 geef. (Normaal doe ik de moeite niet om slechte films te quoteren, vandaar mijn hoog gemiddelde bij scores) Deze is gewoon echt te slecht op alle gebieden. Affleck bewijst eens te meer dat hij echt niet kan acteren. Josh Hartnett doet dat ook met elke rol die ik van hem te zien krijg (bovendien kan ik zijn stem echt niet horen
). De beelden zijn echt op een of andere manier superlelijk en onrealistisch. En dan is er natuurlijk nog de afgrijselijke pattriotische Amerikaanse sfeer..Brrrr...
[/quote] Ga akkoord met
Zegt toch wat dat het mooiste beeld van de film een bom is die uit een vliegtuig gegooid wordt ? Jammer alleen dat de filmset zich daar niet onder bevond.
%%%%%%
Het begin vond ik erg mooi en leuk.Maar daarna stort de film helemaal in door een liefdes verhaal jammer.Maar er zaten mooie beelden in maar dat ret de film niet!.Het einde was gewoon weg zielig zoo zwak zeer voorspelbaar.Er had veel meer ingezeten! 2 sterren
Joshhartnettfan.
Mooiste en zieligste film ooit gemaakt! Goed acteerwerk van Affleck en natuurlijk van Josh. Hij is echt mega goed! Laat de gebeurtenissen rond zo'n oorlog goed zien!
*5!
Joshhartnettfan.
jij kan beter je geschiedenis boekje van school doorlezen want deze film is dus totaal niet op een werkelijkheid gebaseerd. De Amerikanen werden in de pan gehakt en er zijn tich boten en vliegtuigen + soldaten naar het graf geschoten. ik denk dat ik als meester jou en dikke onvoldoende geef 0,5
dit is trouwens het zelfde idee als titanic stom liefdes verhaal en dan de ramp bah hoe standaard slecht
In de film zie je ook dat tig boten en vliegtuigen+soldaten dood gaan! dus ga zelf je geschiedenisboek doorlezen!
joe black
geen slechte film maar met zo'n onderwerp verwacht je je aan overwegend actie en oorlog. De romance krijgt ietsje te veel aandacht...
superbassie
Interessante titel, ongelooflijke tegenvaller
1,5* voor deze film die de naam 'Pearl Harbor' nooit had mogen dragen...
wolfje89
super mooie film.. en ja als vrouw vind je het alleen maar leuk als er een liefdesverhaal bij zit.. maar ik snap dat sommige mensen dat erg jammer vinden!
Comanchero
Spreek voor jezelf! Ik zit als vrouw echt niet speciaal op een liefdesverhaal te wachten om een oorlogsfilm goed te vinden. En deze film was niet goed naar mijn mening, met of zonder romantiek.
gaylordjip
4* helemaal mee eens
Theatertje
Een van de betere oorlogsfilms van de afgelopen tien jaar. Vreemd dat ie geen hogere score heeft. Ik ben dol op die vliegtuigen
Dogie Hogan
Theatertje
Ik heb TORA! TORA! TORA! ook gezien, maar PEARL HARBOUR is daar toch geen remake van??? Volgens mij ging TTT over het standpunt van de Japanners, en ging PEARL HARBOR over het standpunt van de Amerikanen. Of ben ik nou zo mis
BoordAppel
Heeft alleen hetzelfde onderwerp, verder zijn het twee totaal verschillende films.
florine_vh
ik vind Pearl Harbor ongelofelijk mooi!!
het is een film die je "pakt" en niet meer loslaat
dit verdient echt 5*
orginaliteit
Prachtfilm!!! verdient gewoon 5 sterren kan gewoon niet anders
echt gewoonweg prachtig , die effecten , de drama, de aktie
hij verveelde nooit
5 voor deze parel
Frankeermachine
Jij bent zo mis ja!
TORA TORA TORA is een stukje geschiedenis dat prachtig op het witte doek wordt weergegeven. Bij deze film komen de gebeurtenissen van beide kanten aan het licht. De voorbereidingen van de Japanners en het 'falen' van de Amerikanen.
Pearl Harbor gaat meer over de liefde in oorlogstijd. Erg ge-amerikaniseert. Het lijkt net of de twee 'helden' bijna heel Japan uit de lucht knalt.
Persoonlijk hou ik meer van films, zoals TORA TORA TORA waar je de gebeurtenis realistischer en van beide kanten kan aanschouwen. Maar ja, gelukkig: smaken verschillen.
Trouwens er zitten wel overeenkomsten in beide films. Zoals de scene van de kok.
Een lange zit, teveel gefocus op de liefde, maar toch een 2,0 voor de actie.
jeronimus72
net als flags of our fathers een film die meer om de drama dan aktie draait, aktie scenes zijn t mooist
ErikP
Gladde film typisch Amerikaanse patriotistische film, het commerciële belang druipt er vanaf. Wel goede effecten en goed camerawerk. Zeer genietbaar mits je Amerikaan bent of je je aan chauvinisme niet stoort, je historische correctheid niet belangrijk vindt en je bestand bent tegen een heel klef en voorspelbaar liefdesverhaal. Eigenlijk alleen geschikt voor fans van bouquet boeken.Ik geef niet meer dan twee sterren en die zijn alleen bestemd voor de cameraman en de special effects, het is dat ik vandaag in een goede bui ben.
x--annelies
Zeer goede film! Voor zowel mannen als vrouwen! Oorlog en tegelijkertijd ook liefde! Echt een aanrader!
nightbreed
Deze film was 1 grote deceptie voor mij, een klap in het gezicht van de mensen die daar zijn gesneuveld of iemand hebben verloren.
De aanval zelf was leuk en mooi in beeld gebracht en daarmee is al het positieve wat ik over deze film kan melden gemeld.
Het liefdesdrama is om te kotsen, echt walgelijk.
De acteerprestaties zijn van matig tot slecht.
Mensen die wel een goede film over de aanval op Pearl Harbor willen zien kan ik 'Tora Tora Tora' aanraden.
Cijfer: 1
matthijs_013
Veel Hollywood clichés en Ben Affleck kon ik wel achter het behang plakken, maar overall was er een mooi jaren '40 sfeertje en een geweldige Beckinsale.
Thomas83
Belachelijk gemaakt en onoprecht drama, zoals ik het zelden heb gezien. Dat overdreven patriottisme is ook verschrikkelijk! Irritant zijn zinnetjes als "Het is hier ijskoud, maar als ik aan jou denk heb ik het weer warm" of "Veel zijn niet blij dat de Yanks niet meedoen, maar jullie er daar meer hebben zoals jou dan heb ik medelijden met de vijand". Ik krijg er maar jeuk van.
Het enige wat mooi is aan de film is het visuele, de special-effects (al zijn die regelmatig ook zo overduidelijk uit de computer afkomstig) en het camerawerk. De aanval op Pearl Harbor wordt heel mooi in beeld gebracht. Maar de rest van de film is belachelijk. Onvoorstelbaar dat een film die zo oppervlakkig is en zo weinig heeft te melden zo lang duurt. 183 minuten voor een film als Pearl Harbor!
Ook doemt er steeds zo'n dramatisch bedoeld muziekje op tijdens vaak houterig gespeelde scenes die dramatisch bedoeld zijn, heel irritant. Die muziek is ook weinig bijzonders. Soms wordt ook slow-motion voor het drama gebruikt, komt vaak ook belachelijk over. Ook hinderlijk zijn de paar 'wijze oneliners' die een enkele keer in de film voorbijkomen.
De typetjes ontbreken ook niet natuurlijk. De 'grote broer', de knappe jongeman, het lekkere wijf, de stotterende nerd.
Wel leuk detail dat Kate Beckinsale en Josh Hartnett in de bioscoop The Great Dictator van Charlie Chaplin gaan kijken.
De sterfscene van Hartnett op het einde vond ik dan wel weer best ontroerend, maar die patriottistische 'speech' met de stem van Beckinsale op het einde vond ik dan weer irritant.
Al met al blijf ik het een zeer matige film vinden. Goede special-effects, sterk camerawerk en andere visuele pracht maken het oppervlakkige liefdesverhaaltje en tenenkrommend onoprechte en gemaakte drama-scenes nog niet goed.
Ik verlaag de 2.0* die ik eerst heb gegeven na 1,5*

Oorlogsddrama 'Pearl Harbor' van regisseur Michael Bay morgen te zien op televisie

Michael Bay hekelt dat 'Spectre' het record van grootste filmexplosie heeft: "Bullshit"

Under Sandet
Oorlog / Drama, 2015