• 9.379.095 stemmen

Cannibal Holocaust (1980)

Horror / Avontuur | 95 minuten / 89 minuten (heavily cut, Verenigd Koninkrijk) / 90 minuten (animal cruelty-free, VS)

Genre: Horror / Avontuur

Speelduur: 95 minuten / 89 minuten (heavily cut, Verenigd Koninkrijk) / 90 minuten (animal cruelty-free, VS)

Alternatieve titel: Ruggero Deodato's Cannibal Holocaust

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Ruggero Deodato

Met onder meer: Robert Kerman, Francesca Ciardi en Perry Pirkanen

Gesproken taal: Spaans, Engels en Italiaans

Plot Cannibal Holocaust

"Can a movie go too far?"

Een groep jonge journalisten gaat op expeditie naar het Amazone-gebied om een documentaire te maken over de laatst nog overgebleven stammen die kannibalisme bedrijven. De groep verdwijnt spoorloos. Twee maanden na hun vertrek wordt een reddingsteam gestuurd onder leiding van professor Monroe. Deze komt in contact met twee rivaliserende stammen, hun schokkende levenswijze en barbaarse rituelen. Al spoedig ontdekt Monroe de stoffelijke resten van de vermisten en vindt hij bij een van de stammen filmmateriaal.

yeyo

Een snuff-film heeft altijd betrekking op 'mensen'. Bovendien draait zo een film ook enkel om het registreren hiervan. In Cannibal Holocaust is het dierenleed slechts een detail. Ontzettend immoreel, maar zonde om de film enkel daarop af te rekenen. (vooral omdat zoveel andere filmmakers zich er evengoed aan schuldig gemaakt hebben!)

yeyo schreef:

Zonde om de film te kijken, nog beter! Denk je trouwens echt dat die bloederige scènes maar als een detail van de film bedoeld waren? Wat is het horrorgenre ook al weer? Man, je doet alsof het één of andere dramafilm is over kannibalengroepen met een mooi verhaal. Welkom in de echte wereld, tis horror! En niet zo'n beetje ook.

Lord Flashheart schreef:

Aan die smilies te zien, ben je een ventje die daar dus echt een kick van krijgt

puckb96 schreef:

Ik ontken toch nergens dat dit een horrorfilm is? Maar het is en blijft een film over kannibalen, niet over het slachten van dieren.

yeyo schreef:

Ze geven anders toch ongeveer 5 minuten aandacht aan een schildpad die wordt afgeslacht.

avatar van Reinbo

Idd het is een film die gaat over de donkere kant van de mens: sensatiezucht, verkrachtingen, onderdrukking, moord, kannibalisme en sadisme jegens mens en dier. Kanibalisme is skechts een onderdeeltje. Feitelijk worden er meer minuten met sadisme jegens dieren gevuld. Dan met kanibakisme.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

puckb96 schreef:

Dan gaan we iig. niet zomaar aan de dood van dat arme dier voorbij .

Reinbo schreef:

Precies!

yeyo

Zelfs dan nog, het ging in de eerste plaats over of dit een snuff film was..

puckb96 schreef:

Nee, maar geef toe. Cannibal Holocaust is een film die VEEEL te ver gaat en gewoon wel in de rij van snuff-films hoort.

Cannibal Holocaust gaat vrij ver ja, dat geef ik gelijk toe!

Maar een "snuff-movie"? Nou, Nee!!

yeyo schreef:

Snuff films bestaan trouwens niet.

Is dat zo? Nog nooit één gezien, inderdaad...

mikey

Snuff films is broodje aap...

Ooit uitgevonden door de film Snuff: hier wel te vinden. Althans dat is de legende erachter volgens mij.

En deze dan?

Allemaal snuffie snuffie

avatar van DwarreI

DwarreI

Schijnbaar is Deodato momenteel bezig met een vervolg/remake (?) van deze cultklassieker, ik wist niet dat die man nog steeds leeft

mikey schreef:

Snuff films is broodje aap...

Tuurlijk bestaan er snuff films. Als je baby porno hebt en dierensexfilms zijn er vast ooit ook wel eens wat perverse oorlogsmisdadigers geweest die nog een stappie verder zijn gegaan. Zeker op bestelling moet zo iets in een derde wereld land In oorlog 'simpel' te regelen zijn.

mikey

Ik heb nog nooit gehoord van een snuff film vondst.. Lijkt me ook te stom om te doen: beetje bewijsmateriaal filmen

avatar van Reinbo

Je kan natuurlijk een Mickey Mouse masker op doen.

Ik ben mikey zonder c

yeyo

Een snuff film wordt dat pas wanneer de beelden voor een commercieel doeleind gemaakt worden. Iets dergelijks is inderdaad nog nooit ontdekt.

avatar van Reinbo

Of nooit aandacht aan besteed dor de media c.q. naar buiten gebracht door de vinders.....

yeyo

Het kan in principe natuurlijk wel bestaan. Ik heb er 'ns een interessante documentaire over gezien, waar gezegd werd dat er nog nooit een snuff film 'pur sang' is ontdekt, maar er wel al veel gelijkaardige voorvallen zijn geweest. (bv. seriemoordenaars die hun slachtoffers filmen)

avatar van jordandejong

jordandejong

Ik kan me trouwens herrineren dat Charlie Sheen ooit de politie zou hebben gebeld omdat hij dacht dat hij een snuffilm had gezien. Nu weer even ontopic: Erg goede film met vele beangstigende scenes en een perfecte synistere soundtrack. En ja de dierenmoorden. Het veel besproken onderwerp. Ik vind de scenes nog steeds overbodig en triest. Gelukkig is er wel een release die die scenes eruit haalt. Grinhouse release volgens mij.

jordandejong schreef:

Klopt, Flowers of Flesh and Blood was dat.

jordandejong schreef:

Inderdaad, prachtige uitgave trouwens.

dutchtuga

Kom net deze uitgave tegen die nog het meest op een schoenendoos lijkt, maar waar ik het eigenlijk best warm van krijg, vooral van dat standbeeldje!

avatar van Wouter

Vind dat wat onsmakelijk eigenlijk.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Dat beeldje is geweldig.

Wouter schreef:

Vind dat wat onsmakelijk eigenlijk.

Why? Toch het meest memorabele stukje uit de film wat mij betreft.

narva77 (crew films)

Vind je? Van álle gore en intense scènes vind je die juist het meest memorabel?

avatar van Wouter

Het is zeker memorabel, maar om het op die manier te eren vind ik wat vreemd. Om van een out of context aan een paal geregen meisje merchandising te maken.... ik weet het niet.

narva77 schreef:

Vind je? Van álle gore en intense scènes vind je die juist het meest memorabel?

Absoluut en vooral door de muziek die eronder schuilt.