Cannibal Holocaust (1980)
Genre: Horror / Avontuur
Speelduur: 95 minuten / 89 minuten (heavily cut, Verenigd Koninkrijk) / 90 minuten (animal cruelty-free, VS)
Alternatieve titel: Ruggero Deodato's Cannibal Holocaust
Italië
Geregisseerd door: Ruggero Deodato
Met onder meer: Robert Kerman, Francesca Ciardi en Perry Pirkanen
Gesproken taal: Spaans, Engels en Italiaans
Plot Cannibal Holocaust
"Can a movie go too far?"
Een groep jonge journalisten gaat op expeditie naar het Amazone-gebied om een documentaire te maken over de laatst nog overgebleven stammen die kannibalisme bedrijven. De groep verdwijnt spoorloos. Twee maanden na hun vertrek wordt een reddingsteam gestuurd onder leiding van professor Monroe. Deze komt in contact met twee rivaliserende stammen, hun schokkende levenswijze en barbaarse rituelen. Al spoedig ontdekt Monroe de stoffelijke resten van de vermisten en vindt hij bij een van de stammen filmmateriaal.
Faye Daniels
Jack Anders
Mark Tomaso
Chaco Losojos
Alan Yates
1st Executive
2nd Executive
JacoBaco
Als ze (in de eventuele remake) weer Schildpaddensoep gaan maken, dan zal het een CGI Schildpad worden ja. Lekker, zo'n kopje CGI soep.
narva77 (crew films)
Dacht het wel. Er staat een geplande remake voor 2010 met de naam 'Cannibals'.
Staat al een hele poos gepland inderdaad!
erik1677
Hmmmmm ik hoop dus dat die remake er nooit komt, ik zou eigenlijk ook niet weten waar dat voor nodig is.
yeyo
Dacht het wel. Er staat een geplande remake voor 2010 met de naam 'Cannibals'. Denk alleen dat de datum zal veranderen. Ik hoop dat ze hier geen lieve diertjes afmaken en dat het misschien wat interessanter wordt. In ieder geval, hoop ik dat ze niet nog zes of zeven dieren afmaken in het echt.
De vraag is natuurlijk of die film er wel gaat komen. Deodato is al ontzettend lang van plan om een remake/vervolg te maken, maar er komt maar geen vooruitgang in het project. Voor animal cruelty hoef je je alleszins geen zorgen te maken deze keer, daar komt geen enkele regisseur anno 2010 nog mee weg hoor.
movie acteurs
Inderdaad waar is het nou voor nodig? Gewoon lekker houden hoe het is.
erik1677
inderdaad movieacteurs, deze film is gewoon top zoals ie nu is.
Mooi intact houden zo.
Anders is de hele sfeer weg
Tonypulp
Een remake van zo'n controversieel werkje is bij voorbaat al te kansloos voor woorden. Dit (shock)effect kun je nooit meer evenaren.
Score verhoogd naar 5,0*. Deze legendarische film verdient ook niet minder. De soundtrack is de beste die ik ooit heb gehoord, het gevoel dat het met zich mee brengt weerspiegelt perfect de hele feeling van de film zelf, zeldzaam.
narva77 (crew films)
De soundtrack is imho vreselijk gedateerd, maar O zó effectief. Die vergeet ik van mijn leven niet meer!
yeyo
Ik denk dat sommigen het hier verkeerd voorhebben, er zijn geen plannen voor remake, Deodato wou enkel een soort van vervolg maken. (dat waarschijnlijk volledig los staat van deze film)
Lord Flashheart
In tegenstelling tot Umfeld kan ik dit wel waarderen; heb deze soundtrack ook gelijk gedownload na het zien van de film.
Heb je overigens Profondo Rosso en Suspiria wel eens gezien? De Goblin soundtracks zijn imo nog veel beter. Heb die zelfs gekocht.
Tonypulp
Nog niet gezien, wel in bezit
. Had al goede verhalen gehoord over die soundtracks dus ben benieuwd!
movie acteurs
En daarnaast is de sfeer van deze film toch niet terug te krijgen
(wat eigenlijk bij elke remake het geval is).
Nou er werd anders eerder over een remake gesproken dan een soort vervolg.
yeyo
Ik zag onlangs een interview met Deodato, waaruit bleek dat hij eerder een vervolg van plan is te maken. Als ik het kan terugvinden, zal ik je een link sturen.
AGE-411
Misschien kunnen ze dan een hond slachten ofzo?
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Nou er werd anders eerder over een remake gesproken dan een soort vervolg.
Het gaat/ging toch echt over een sequel en niet een remake. Zie bijv.: http://www.eatmybrains.com/... en http://www.horroryearbook.c...
_Se7en_
- 2041 berichten
Misschien kunnen ze dan een hond slachten ofzo?
Een Golden Retriever pup waarschijnlijk, lekker schokkend.
Lord Flashheart
Ik hoop het; er zijn al genoeg van die agressieve schijtbeesten.
wess16
Wat een ontzettend ranzige en onsmakelijke film.
Als pubertje dacht ik dat dit allemaal echt was en vond ik het natuurlijk erg intrigerend die kannibalen. Toen moest je nog naar de videotheek en dan maar hopen dat de baliejuf hem meegaf...
Filmkriebel
Deze film eens gezien op Jan Verheyens Filmnight Special vele jaren terug. Vond het maar niks. Moreel verwerpelijk op alle vlak. Wie dit goed vindt moet inderdaad dringend eens naar de psycholoog. Voor de geinteresseerden :
yeyo
Wie dit goed vindt moet inderdaad dringend eens naar de psycholoog.
Ik begrijp best dat je hier niks aan vindt, maar zo'n bekrompen uitspraak slaat werkelijk nergens op..
Filmkriebel
Ja hé... dieren martelen... de max natuurlijk ! Vrouwen verkrachten... kickt ass en dan mannen folteren... wooow, now i think i just had a rush...
yeyo
Is het ooit al bij je opgekomen dat deze film misschien wel meer te bieden heeft dan dat?
Lord Flashheart
Dan moet driekwart van de MM users naar een inrichting. Kijk alleen al eens de positieve reacties bij een film als Irréversible.
Filmkriebel
Ik zou echt niet weten wat, al kan ik jouw antwoord al raden. Je kan natuurlijk in elke film, hoe wreed ook, maatschappijkritiek gaan zien of een metafoor voor de schaduwzijde van de menselijke natuur.
Het is exploitation en het woord zegt het al zelf, het buit geweld uit. Je krijgt hier alleen maar een hoop weerzinwekkende brutaliteiten te zien met de bedoeling om te entertainen. Wat mij ontgaat is dat mensen plezier kunnen beleven aan dergelijke films.
Haha nee hoor.
het flauw moraaltje dat Deodato er tegen het einde aan gooit vind ik absoluut geen meerwaarde. Het is vooral dat ik deze film enorm spannend en beklemmend vind, wat versterkt wordt door de ijzingwekkende soundtrack van Ortolani. De setting van de jungle wordt optimaal gebruikt om een claustrofobisch effect te creëren en ook het gebruik van hand held 'mocumentary' beelden is natuurlijk inventief.
Allemaal goed en wel, maar dan is het nog behoorlijk kortzichtig om te zeggen dat zo'n mensen psychiatrische hulp nodig hebben.
Filmkriebel
Ik ga heus ook niet alle films afbreken omdat er een verkrachtingsscène in zit. Hier is het gemaakt met de bedoeling dat je er lol aan hebt, in Irréversible is het om een ongemakkelijk gevoel over te brengen aan de kijker en een spanning te scheppen. Ik kan me wél vermaken met een film als Irréversible. Geef toe dat er toch een wezenlijk verschil is.
Filmkriebel
Als je zegt dat je niet van die schildpad scène hebt genoten stel ik je vrij van medische hulp
Lord Flashheart
Cannibal Holocaust is een horrorfilm, geen komedie hoor. Genoeg gewelddadige komedies. Ooit Reservoir Dogs gezien? Met dat soort films heb ik veel meer moeite; geweld wordt immers verheerlijkt als iets leuks. Horrorfilms zijn erop gericht spanning, walging en angst ("als het mij maar niet overkomt") te creëren, geen humor (uitgezonderd horror komedies dan). Daar valt CH bij mijn weten niet onder. Ik snap je probleem daarom niet zo.
thanks doctor
die scène is inderdaad erg walgelijk.
yeyo
Deze film is heel wat grafischer dan Irréversible, maar weet zelfs zonder zijn gruwelijke scènes een ongemakkelijk gevoel over te brengen en spanning te scheppen net als die laatstgenoemde film. Cannibal Holocaust is krachtig en goed gemaakt, ook zonder al de gore.

Paradiso Infernale
1988

Moordscènes in 'Cannibal Holocaust' waren zo echt dat de regisseur aangeklaagd werd voor moord

La Mala Ordina

Bad Boy Bubby
Komedie / Misdaad, 1993

Ôdishon
Thriller / Horror, 1999
verkrachtingoverspelfilm bedrijfculture clashslangleechspiderswampritueelpigdierlijke aanvalvomitfilmteam horrorcontroversyfilm in filmtribejunglehuman sacrificemartelenrape and murderwreedheidkannibaalhatchet south americafilmproductiecultfilmvermist persoonfake documentarymisogynyritual sacrificegevonden beeldenamazon rainforestdocumentaire filmproductietortoisevideo nastylost footage animal crueltykannibalismeamazon tribevomiting woman abused womanfilm within a film adulterous wifefilm censorshipreal animal killingfilm industryforced to watch rapeguerilla filmmakingbanned filmdisembowelingfilm reelyacomo