• 9.377.126 stemmen

Azumi (2003)

Actie | 128 minuten / 142 minuten (director's cut)

Genre: Actie

Speelduur: 128 minuten / 142 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: あずみ

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Ryuhei Kitamura

Met onder meer: Aya Ueto, Yuma Ishigaki en Shun Oguri

Gesproken taal: Japans, Portugees en Duits

Plot Azumi

"From The Ravages of War Raises An Assassin."

Een krijger, waarvan de zoon wordt vermoord in een oorlog, krijgt de missie om de hogere machten van Japan te vermoorden om zo de nutteloze oorlogen te stoppen. Hij begint een team van strijders te trainen om zijn missie alsnog te voltooien. Eén van die strijders is Azumi.

avatar van The Lexx

The Lexx

coole film met een van de meest grappige bad guys die ik ooit heb gezien.

De manier waarop ze getraind wordt om alles aan te kunnen is bijzonder.

Einde maakt deze film top en deze film is veel beter dan Azumi 2 die wat mij betreft niet gemaakt had hoeven worden.

avatar van remorz

remorz

Vind het gemiddelde hier toch wat aan de lage kant.

Heb me echt uitermate goed vermaakt met deze film. Weinig (werkelijk) plot maar veel aktie, over het algemeen erg fraai in beeld gebracht. De manga-oorsprong is constant voelbaar en erg mooi tot leven gebracht in de verschillende, zeer uiteenlopende maar steekhoudende personages.
Bovendien zijn sommige vechtscenes met veel flair en op zijn minst interessant camerawerk in beeld gebracht. Ook veel afwisseling in de gevechten, helaas ook wat kwaliteit betreft, maar over het geheel genomen toch al genoeg voor een ruime voldoende.

Toegegeven, sommige dialogen en subplotten raken kant noch wal en de film balanceert, met name naar het einde, af en toe op het randje van het karikaturale maar dat kun je een mangaverfilming nauwelijks kwalijk nemen. Laatste minpunt is dat de film makkelijk een half uurtje korter gekund had, ook al wordt het dan nooit echt vervelend. Het open einde vond ik wel erg goed, jammer dat er dan weer een deel twee blijkt te zijn.

Stond anderhalf uur op 4,5* maar vooral door het laatste half uur een halfje aftrek. Minder dan 4* vind ik deze in ieder geval niet verdienen.

avatar van J.T.O

J.T.O

Gemiddeld aan de lage kant? Het is niet zo slecht als Shinobi, maar dat het hier een en de ander niet klopt is zowieso het geval. Ik denk niet dat we deze film echt serieus moet gaan nemen, want ten eerste gebruik je de "assassins" niet zo. Shibobi's zijn niet zo sterk, ze worden afgeslacht door elk goed getrainde samurai.

Cinematografie was overigens ook matig, het leek op een live action movie, of sommige scenes waren duidelijk slecht geanimeerd voor anno 2003. Aya Okamoto is een mooie meid, maar laat haar liever zingen of verder gaan met haar modelcarriere. Zwaardjes is niks voor haar, daarvoor moet ze eerst even een paar jaar trainen, want de gevechten waren miezerig (sommige waren wel okay, maar dat komt door het camerawerk en niet de vechtkunsten).

2...

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Leuke film

Met veel hack&slash en legendes. Azumi had een mooi koppie en kon nog goed vechten ook. Ook schokkende stukken dat vrienden elkaar moeten vermoorden in het begin (hey, dat klinkt als Battle Royale) er rolde ook niet veel ledematen en koppen wat in veel Jpanse films vaak gebeurd. Hilarisch vond ik dat toen Azumi de kop van die kerel afhakte en dat het hooft op de grond nog verder gilde.

Voor de rest erg leuk

4,0

avatar van Stephan

Stephan

Japanners aan een touwtje...

avatar van _anouk

_anouk

ik hou van japanse cult, en azumi in het bijzonder.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

leuke Japanse film met een leuk verhaal..

avatar van .Fee.

.Fee.

Leuke film. Ik had er meer van verwacht, daarom zal ik 'm wel niet zo fantastisch vinden. Maar leuk gedaan, en mooie acteurs/actrices.

3 ster

avatar van megaman

megaman

over het algemeen een zeer goeie film. af en toe een beetje te overdreven geschreeuw maar dat zijn we inmiddels wel gewend van andere japanse films als Battle Royale. qua verhaal vond ik Azumi best origineel, en de uitvoering hiervan moet je niet te serieus nemen. het is tenslotte een verfilming van een Manga. heel soms ook wat foutjes tijdens zwaardgevechten en een beetje tè overdreven geluidseffecten. wel mooie camera effecten trouwens!

vooral vergeleken met het wat mindere Sky High, en nog mindere The Princess Blade, vind ik Azumi een mooie film. prachtige ST die op sommige droevige momenten een brok in je keel achter laat. deze film vond ik echt zoveel keer beter dan het in de hemel geprezen Kill Bill. Azumi 2 vond ik ook wel aardig maar was eigenlijk meer van hetzelfde. het had niet dezelfde impact als Azumi 1. zowieso niet in de zin dat het aangrijpend was.

avatar van Onslaught

Onslaught

Azumi is zeker een vermakelijk film die visueel erg mooi oogt. Dit is eigenlijks meteen al te zien op het begin. Deze visuele sensatie bouwt zich verder op naarmate het einde in zicht is. Reken dus op wat mooie samurai slachtscenes met vooral veel zwaardgevechten. In al deze scenes is realisme ver te zoeken. Maargoed dat maakt het juist ook zo leuk om te zien. Verwacht echter maar weinig bloed dat in Kill Bill stijl uit het lichaam wordt gepomp.

Het muziek is ook erg gevarieerd. Zo hoor je de eene keer traditionele Japanse muziek. Maar biedt de film ook een meer rock sound.

Enige minpunt wat ik kan bedenken is dat de film inderdaad wat aan de lange kant is. Helemaal als het niet eens de directors cut is geweest dat ik heb gezien. Maar ik geloof dat ik die juist wel heb gezien. Het is dus even een lange zit, maar de mooi gefilmde en onrealistische scenes maken het weer helemaal goed.

In mijn ogen mag deze dus weg met een 4.

avatar van metaledje

metaledje

dit is een film zoals ik in dit genre films wil hebben, gewoon van begin tot eind spanning,goede zwaargevechten en weinig saai gelul en het acteerwerk viel erg mee voor japanners,het was best goed zelfs wat ik absoluut niet gewend ben van dit soort filmpjes, en azumi is echt een beeldschoon meisje, zal maar eens wat meer films van dit meisje aanschaffen..

wel jammer van de soms nogal goedkope achtergronden en vliegende/zwevende en op lucht stappende ventjes, als ik dat zie dan haak ik meestal wel af,gelukkig dat dit niet al teveel voorkomt..

al met al een dik verdiende 4*

avatar van black-flame

black-flame

dat stuk dat die ene gast door dei explosie de lucht in werd geschoten was wel erg nep maar best wel komisch om te zien.

avatar van Soulreaver

Soulreaver

fantastische acties, mooi gefilmd, lekkere pesonages en en goed bekijkend verhaal, kortom knappe film. Van mij een dikke 4 !

avatar van darkjaap

darkjaap

matige film ..

het verhaal was best ok en was erg origineel maar hij gaf me niet het gevoel dat ik hem nog een keer moest zien .. al met al is het zeker geen meesterwerk maar ook geen film om hem aftekraken 3 *

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

Op de zwaardgevechten na is er op dit filmpje weinig aan te merken. Deze film is wel stukken beter dan deel 2.

avatar van Rudy1989

Rudy1989

Je kan duidelijk zien dat dit een low-budget film is..het bloed is allesbehalve echt en de vechtscènes zijn simpel inelkaar gezet, wel apart maar ik vond het niet spectaculair. Ik viel bijna in slaap ondanks dat ik erg van zwaardvechten hou..

avatar van FillumGek

FillumGek

Net even herzien en ik blijf hem geweldig vinden. Het verhaal is dun, maar de actiescenes zijn zeker genieten. Vooral op het einde met mooie shots en de 360 shot die er tussenuit springt.

Azumi is dodelijk én sexy en daarom verveelde ik me geen moment als zij in beeld was en ook nog eens haar wapens heen en weer zwiepte. En de badguy Mogami vond ik ook geniaal!

Nu even deel twee er achteraan knallen.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Bijna kinderachtig deze film. Alles komt zo onrealistisch over, de gevechten, de personages, de dialogen. Blehg 0,5*

avatar van mikey

mikey

jeugd en samuraizwaarden, mwah niet mijn ding. Ziet er technisch soms wel lekker uit, maar daar wordt de film eigenlijk alleen maar killer van. In de Making of zie een camera aan een soort van kermisattrectie hangen en dan draait dat ding 360 graden. Nou ja zeg, why? Het afstandelijke acteerwerk van het meisje werkte ook niet mee. Sommige acteur deden het wel weer goed, zoals die knul met de roos (?) en andere bad guys.

avatar van Malick

Malick

Viel me deze toch lichtelijk tegen dat vooral kwam omdat het allemaal zo langdradig en koel aanvoelde. Daarbij had ik ook nog eens gevoel dat er geen enkel zwaard in iemands lichaam ging alleen het resultaat was zichtbaar en dat was een hoeveelheid bloed. Vooral bij enkele grote gevechtscènes waren de effecten verdomd slecht. Soms had ik het gevoel alsof ik naar een game was aan het kijken. Daarbij was de tijdsduur van meer dan twee uur veels te lang had dit niet korter en vooral strakker geregisseerd kunnen worden. Dat wil niet zeggen dat ik me verveeld heb want de opnames in de natuur waren verdomd fraai. Dus als je deze over-the-top Japanse samurai-film neemt zoals die is zul je je geen moment vervelen alleen had ik naar de film een gevoel dat deze film niet de Manga eer aandoet.

avatar van ulysses

ulysses

Chuck Taylor schreef:

Tja, de film is ook gebaseerd op een Manga, en dan krijg je dit misschien toch wel snel. Maar ik vindt het zeker geen slechte verfilming. Het 2e deel het van mij inderdaad ook niet gehoeven. Maar op deze film valt weinig op aan te merken wat mij betreft, als je van het genre houdt (Japanse Samoerai, voor de meiji-restauratie enz.) is het zeker een aanrader.

avatar van ®Tc

®Tc

Ik vond het allemaal nogal wat flauw. Er zit bijna geen verhaal in en dit is niet goed om interesse te wekken, ook het acteerniveau is bedenkelijk. Leuk om eens wat coole actiescenes met zwaarden te zien maar meer zit er niet in.

2,5

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Mijn favoriete bad "guy" of all-time in geweldige Manga-film.

avatar van Soulreaver

Soulreaver

Soulreaver schreef:

Ik erger me eigenlijk dood aan mensen die hun zegje willen doen terwijl het genre film hen totaal niet aanspreekt, schoenmaker blijf bij je leest. Ik beoordeel ook geen meidenfilms. Ik blijf deze film gewoonweg super vinden. Dus voor alle mensen die dit genre leuk vinden ...dit is een supermovie...zeker kijken...

avatar van azumi-99

azumi-99

Mijn lievelingsfilm met Aya Ueto.

De gevechten zijn zeer fantastisch te noemen!

ik krijg er kippevel van!!!!!!!!

(5,0*)

avatar van Yuffira_San

Yuffira_San

De film begint mooi en de eerste 3 kwartier zijn wel ok. Dan zwakt hij enorm af, word het allemaal erg oninteressant en zijn er veel scenes die totaal niets toevoegen aan de film. Hij had dus best een uurtje of zo korter mogen zijn.

Films als House of Flying Daggers of Hero schotelen wel wat beters voor qua gevecht-schenes. Azumi vind ik nogal saai en gevoelloos in beeld gebracht. Enkel dat laatste gevecht tegen die gekke vent met zijn roos in zijn hand had nog wel iets.

Ach ja, een redelijk filmpje als je eens niet weet wat te doen rond 1 uur snachts

avatar van 606

Prachtige film met goede en mooie gevechten.

Ik vond he acteerwer wel goed en die vrouw is ook mooi

avatar van Baggerman

Baggerman

Soulreaver schreef:

Nou het genre spreekt me zeer zeker aan, maar ik vind deze film toch ook zeer matig. Azumi blijft een lief kijkend (lesbisch?) wicht van bordkarton en met de queeste van haar meester kreeg ik nauwelijks medeogen.

Sterker nog, de meester vond ik maar een oetlul eerste klas. Tien moordenaars kunnen toch meer dan vijf moordenaars, me dunkt. Maar nee, je laat ze elkaar eerst uitmoorden! Heel logisch?

Enig pluspuntje was de übercoole nichterige freaky creep van en booswicht in het wit met roos. Maar ook daarover ga je dan weer denken (als hij uit de gevangenis wordt gehaald om het vuile werk op te knappen): 'Hoe hebben ze díe in godesnaam die gevangenis gèkrégen?' Een spoor van rozen gelegd tot in de nor en toen ie daar in zat snel het deurtje dichtgeslagen??? Wel apart de rondcirkelende shots tijdens het eindgevecht met deze creep!

Het is allemaal nèt even tè vergezocht en slecht doordacht. Nee, in dit genre zijn echt veel betere films te vinden...

avatar van dragonmaster

dragonmaster

geweldig actie-epos. begint al met een verrassende wending. schitterende gevechten met ontzettend veel bloed : zoveel heb ik nog nooit in een film zien vloeien !!! (het is wel over the top). schitterend camerawerk. spannend verhaal en goed, japans acteerwerk.

1 apart karakter springt er wat mij betreft wel uit : de badguy in zijn witte gewaad, met de witte sandalen, de make-up en zijn rode roos lijkt sprekend op Michael Jackson !!!!

avatar van Danioontje

Danioontje

De gevechten zijn overdreven maar dat hoort er natuurlijk bij. In grote lijnen is het verhaal een beetje standaard en redelijk zwak, maar hier en daar zit een stukjes die erg origineel zijn. overall een leuke film en zeker een aanrader voor de martial arts/aziatische film liefhebber