Genre: Actie / Thriller
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Plot Man on Fire
"Creasy's art is death, and he is about to paint his masterpiece."
De Amerikaanse ex-soldaat John Creasy leeft in Mexico. Een oude vriend vraagt hem als bodyguard te fungeren voor de jonge Pita Balletto, om haar zo te beschermen voor de vele ontvoeringen in de Mexicaanse hoofdstad. De aanvankelijk moeizame relatie tussen de twee verandert in een hechte band. Dan gebeurt toch waar iedereen bang voor is...
John W. Creasy
Mariana Garcia Guerrero
Daniel Sanchez
Victor Fuentes
e8212
Wel een leuke film, maar de verhaallijn word na een tijdje toch wel erg slap vind ik. Verder wel leuke actiemomenten, maar soms een beetje onnodig? Kerel wordt gewoon een beest en vermoord maar iedereen ofzo :/. Natuurlijk, hij krijgt het wel hard maar in deze film is het een beetje teveel van het goede.
Kevin13
mooie film, met toch veel goede acteurs
dit is ook de eerste film van Denzel Washington dat ik mooi vind.
Ge0force
Goeie film, die je als half drama half actie kan beschouwen. Het enige wat ik miste was een band met het hoofdpersonage, en het einde vond ik lichtjes voorspelbaar. Ook vond ik sommige scenes nogal chaotisch en met teveel flitsen gefilmd. Het meeslepende verhaal en de goede acteurs maken deze kleine tekortkomingen ruimschoots goed. 3.5*
MICHAEL198620
mooie film, met toch veel goede acteurs
dit is ook de eerste film van Denzel Washington dat ik mooi vind 4.5 sterren :-}
keoma
goede film goede acteer prestaties van washington en vooral van dakota fanning aanrader
Ithildin
Prachtige beelden en goeie actie.
"Forgiveness is between them and god; I only arrange the meeting"
Goed ook dat ze niet de hele film rond het plot hebben gebouwd, dat zou n enorme afknapper zijn geweest. Lang niet meer een brok in mn keel gehad aan het einde van een film. 4*
sjowel
Een van de beste Washington films! De film moet even op gang komen maar werkt toe naar een geweldige climax, verder goede actie, goed plot. Een toppertje!
sjowel
Ik raad je dan aan om Training Day en The Hurricane te gaan kijken
Dan zal het niet de eerste film met Denzel zijn die je leuk vindt
film_kaza
Ik heb 2 films met Denzel gezien en in beide films acteert hij niet alleen prachtig maar speelt hij ook een mooie rol. Begin hem erg te mogen.
De eerste helft van de film was mooi. Niet het beste van het beste maar toch leuk om te zien. Man leert kennis te maken met het meisje. Duurde aardig lang dat het alleenmaar zieliger maakte toen ze ontvoerd werd.
Daarna krijgen we actie en geweld. Daarin word Quentin Tarantino's reactie "Tough As Hell!" in verklaard. En Denzel die wraak nam op bijna iedereen.
De bad-guy hier maakt mij kwaad. Dan ook zijn tekst als zijn broer pijn word gedaan.
"Famillie is erg belangrijk voor je" of zoiets. Dan denk ik: Harten en herzenloze druiloor, enig idee waar JIJ mee bezig bent!?
Waar doen ze het voor? geld?
Meisje bleek nog te leven aan het einde.
Een mooi einde. Kon geen betere bedenken.
4 sterren.
Phreaky-
Wat een geweldige film is dit. Ik heb 'm nu voor de 3e bekeken en hij blijft me boeien. De film brengt emoties in mij los waarvan ik niet eens wist dat ik ze had.
Eazyfan
Werkelijk fantastische film, begint allemaal zo simpel en hoe alles uitdraait en dan nog dat ontroerend einde.
Hoe Washington zijn 'vijanden' vermoord is wel grappig, ook mooie zelfmoordscene die dan achteraf mislukt
Deze film is op geen enkel moment saai, weet je wel te boeien bij momenten en verveelt niet, het verhaal is natuurlijk geweldig alleen vond ik de verklaring van de vader voor de ontvoering wat aan de slappe kant
***/
Dirigent
Een spannende film van begin tot eind met prachtige camerashots.
De harde realiteit van ontvoeringen in mexico, wordt heel realistisch weergegeven. De hoofdrolspeler Denzel Washington speelt werkelijk fenomenaal. Bovendien een zeer aangrijpende film, wil je een aantal uren geboeid kijken, dan is dit een echte aanrader.
* * * * *
Boudewijn.
De bekentenis van de vader had wel wat schokkender gemogen. Het had een flinke plotwending kunnen zijn, maar dat vond ik het helemaal niet.
Silvio Dante
Een zeer vermaklijke film, maar na verloop van tijd begint hij -vraag me niet waarom- te vervelen.
Er zitten enkele wervelende supersnelle sequenties in de film die het des te leuker maken; het einde echter verbrot zo goed als alles:
Dit zou geen Hollywoodfilmpje geweest zijn zonder happy end natuurlijk, komt daar nog eens bovenop dat de oh zo nobele Denzel Washington z'n leven geeft voor dat van dat meisje. Scott gaat -ook in andere films- wel vaker uit de bocht of over the top, soms komt dat de film ten goede maar hier niet.
2.5* met kans op verhoging
martelscènes waren anderzijds bijzonder grof voor zo'n commercieel project.
killerfreak
Geweldig acteerwerk van Denzel (en Dakota), schitterend camerashots, en spanning van begin tot einde. Daarom dat hij dan ook 4* van mij krijgt!
BandOfBrothers
Deze film was uiteraard weer super, Denzel bewijst in iedere film weer dat hij toch bij de beste acteurs ter wereld hoort. Goed verhaal, idd veel momenten waar in flitsen dingen terug komen, af en toe een beetje onduidelijk maar niet heel storend. 4 sterren voor deze mooie film *4*
Leland Palmer
Geweldig acteerwerk van Denzel (en Dakota)
Sorry dat ik het zeg, maar die Dakota Fanning zal best een goede actrice zijn, maar dit soort rollen zijn niet voor haar weggelegd! Ze lijkt potverdomme wel 30 jaar man. De manier waarop ze praat en doet is gewoon te ''volwassen''. Haar rol overheerst die van Denzel. Het lijkt wel of zij op hem past dan andersom, erg slecht.......!
Gerritj
Hele goeie film.
Spannend, goed spel en regie en vooral de story.
Alles heel overtuigend.
Ja HarmJan.
k moet toch schrijven dat ik je reacties niet helemaal begrijp.
Eerst krijg de film een voldoende van je en daarna (later) noem je deze film een tweedehands prulletje.
Daarna is Dakota weer echt slecht.
Waarschijnlijk ben je nog nooit in dit soort landen geweest, want dan zou je kunnen weten dat jonge miesjes daar al heel jong volwassen zijn.
Het klimaat, de cultuur en nog veel meer werkt daaraan!
Filmfreaker
Ik zag de film voor het eerst een jaar of twee geleden. Net heb ik hem nog een keer gekeken. Echt waar mensen, dit is echt een goede en spannende actiethriller. Alle elementen zitten erin: actie, spanning, goede acteurs/acteerwerk (belangrijkste) en een goede verhaal uitwerking.
Denzel Washington was in één woord geweldig.
Dakota Fanning, als zij in beeld was, speelden Denzel en zij goed in elkaar.
Ook de actiescénes vond ik zeer goed. Vooral die scéne met die bazooka was goed gemaakt en spectaculair (en niet rommelig) gefilmd.
4,5 sterren. In één woord: Super.
Leland Palmer
Hele goeie film.
Spannend, goed spel en regie en vooral de story.
Alles heel overtuigend.
Ja HarmJan.
k moet toch schrijven dat ik je reacties niet helemaal begrijp.
Daarna is Dakota weer echt slecht.
Het klimaat, de cultuur en nog veel meer werkt daaraan!
De film is een voldoende waard, maar in vergelijking met True Romance nam ik de film een 2e hands prulletje. Dakota Fanning vind ik nikst! Ze speelt niet slecht, maar in deze film hadden ze beter een klein, bang, onschuldig meisje kunnen casten in plaats van iemand die denkt dat ze 35 plusser is, want zo komt ze zeker over. En hoe volwassen mensen zijn in dat soort landen weet ik niet en doet er ook niet toe. Zegt nog niet dat de film slecht is hoor, hij is naar mijn mening gewoon erg overgewaardeerd en was teleurgesteld toen ik deze gekocht had, want na zoveel hoge stemmen had ik wel wat verwacht.
Creasy_Bear
Vond hem wel wat overdreven Denzel zit de hele film lang dood te bloeden en laat hier niks van merkendaar stoorde ik me toch aan de ongeloofwaardigheid.
Voor de rest is hij wel zeer ruw en grof, vond hem camerawerk uitstekend uitpakken, mooie muziek en een geweldige rol van Mr. Washington.
een meesterwerkje
tommykonijn
Een mooie film en ook prachtig geacteerd door Denzel Wasshington die de film helemaal afmaakt en ook verder goede acteerprestaties van Dacota Fanning (The Cat In The Hat) en Marc Anthony en een prachtig verhaal dus kortom : een ware Topfilm die echt iedereen gezien moet hebben
!
*****
Bla
Goede film, sterke Denzel Washington zoals we eigenlijk toch wel van hem gewend zijn... En die bom in de anus van die badguy was echt briljant
Nand
Zeer sterke film, er zit veel gevoel in, het doet me denken aan al die ontvoeringen in het midden-oosten waar deze toestanden nogal vaker voorkomen.
Denzel heeft me niet teleurgesteld! ik kijk uit om American gangster te checken.
4* : Mooi verhaal met sterk einde.
arsenal27
mijn lieveling film gewoon geweldig hoe hij wraak neemt. dezel is gewoon de beste acteur die er is
Mythikal
Een goed getraind militair heeft een hogere pijngrens. En gaan altijd door tot het uiterste

Ze lijkt potverdomme wel 30 jaar man.!
Als jij zulke kleine meiden als 30 jarige ziet, vrees ik het ergste... hahaha geintje hoor, inkoppertje
Amazing
Film is net zo sterk als de titel! Denzel levert weer een meesterwerk af.
Max en Joep
schijnt goede film te zijn maar als ik alleen al het verhaal lees, verwacht ik zooooooooooo'n vermoeiende actiefilm....
kan me er niet toe zetten.

Groot fan van 'Man on Fire' van Tony Scott? Netflix werkt aan nieuwe verfilming

Actiethriller 'Man on Fire' van Tony Scott morgenavond te zien op televisie

Actiethriller 'Man on Fire' van Tony Scott vrijdagavond (1 november) te zien op televisie

Deze ijzersterke misdaadfilms vind je alleen op Prime Video

Bound by Honor
Misdaad / Drama, 1993

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006
mexicociagebaseerd op boekmexico city, mexicoontvoeringdagboekbijbelbodyguardremakewraakstuffed animalcell phonealcoholischgrenade launcher ontvoering van kinderenbloodshedswim meet corrupt coploose adaptation