• 9.383.102 stemmen

Met onder meer: Denzel Washington, Dakota Fanning en Christopher Walken

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 18 november 2004

Plot Man on Fire

"Creasy's art is death, and he is about to paint his masterpiece."

De Amerikaanse ex-soldaat John Creasy leeft in Mexico. Een oude vriend vraagt hem als bodyguard te fungeren voor de jonge Pita Balletto, om haar zo te beschermen voor de vele ontvoeringen in de Mexicaanse hoofdstad. De aanvankelijk moeizame relatie tussen de twee verandert in een hechte band. Dan gebeurt toch waar iedereen bang voor is...

John W. Creasy

Victor Fuentes

avatar van felix89

felix89

Ricker schreef:

Slap verhaal?? Jammer dat je het verhaal niet begrepen hebt. Uitstekende film met een ijzersterk verhaal!! Fantastisch camerawerk en een beste Denzel ooit!!

kom nou, maak dat jezelf wijs, het verhaal is nogal simpeltjes hoor,

denzel is nors en alleen, helemaal verbitterd

zij geeft zin aan zijn leven

zij verdwijnt uit zijn leven op een abrupte manier

hij is boos en denkt van laat ik ze eens allemaal lekker naar de kloten schieten.

ziezo, dat is het verhaal, niet zo moeilijk toch en helemaal niet zo ijzersterk, het verhaal dient in deze film enkel en alleen om de kijker te laten overdonderen door zoveel mogelijke migraine-camera standpunten en bloederige acties

avatar van Ricker

Ricker

Nou felix89 je bent wel een beetje kort door de bocht hoor. Jammer dat je de film niet echt hebt begrepen.

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

felix89 schreef:

Hier ben ik het wel mee eens lol. Net als Domino is het camera werk vrij irritant. Verder is het ook wel een simpel verhaal, maar de film is wel uitstekend uitgewerkt.

avatar van Mug

Mug

Toplijst-notering discussie verwijderd...

avatar van waidman

waidman

Onlangs de film voor het eerst gezien, het eerste deel zat ik mij af te vragen waar ik naar zat te kijken, Denzel heeft duidelijk last van zijn verleden en geweten, maar nergens wordt duidelijk wat er precies is gebeurd waardoor hij verslaafd is en geen zin in het leven meer heeft. Maar na dat begin ontwikkeld de film zich als een spijkerharde misdaadfilm waarin geen plaats is voor fijngevoeligheid, de scenes waarin hij tegenstanders uit de weg ruimt zijn indrukwekkend.

Met het acteren van Washingtom zit het wederom wel snor, maar zoals hierboven al eens beschreven biedt het verhaal weinig nieuwe dingen en ik kreeg na de film het gevoel dat het verhaal meer was geschreven voor Fanning omdat de relatie tussen die twee zo uitgebreid in beeld werd gebracht.

Het camerawerk vond ik zo af en toe verschrikkelijk storend het geflits tussen hele snelle beelden en dan weer slow motion werkte voor mij niet echt.

De actie was goed en de bijrollen waren OK met weer een goede rol van Walken.

De film kent dus een aantal minpunten, tenminste in mijn optiek waardoor de waardering bij mij op een drie blijft steken.

avatar van ViggøJøhnny

ViggøJøhnny

Prachtige film met goed acteer werk van Denzel Washington en Dakota Fanning

Het einde was best zielig

ik geef een **4.0**

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Prachtig verhaal zkkr een van de beste verhalen van deze tijd nog steets en suppr goeie acteer werk van denzel washington en dekota fanning en het bericht van de vermiste kinderen was het toch ofnie was ook goed aleen mss net ietsje te langdradig maar toch een 4,5

avatar van thibault14

thibault14

Ik vond het daarentegen een standaard verhaaltje, die eveneens zeer voorspelbaar is. Het is nogal allemaal chaotisch gemonteerd en boeide niet altijd. Daarentegen wel sterke acteerprestaties. 2,5*

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Goeie en Superspannende Actie-thriller.

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Aangrijpende film met geweldig acteerwerk van Denzel, goed verhaal, de film bleef van het begin tot het eind spannend, het plot was erg zielig.

4,5 sterren

avatar van SX-SuperFly

SX-SuperFly

Ik heb de film nu 4x gezien, en heb een aantal vraagjes:

Op een gegeven moment komt de deal van 'The Voice'. Creasy krijgt Pita terug, in ruil voor 'The Voice's' broer én Creasy zelf... Deze deal is toch oneerlijk waarom zei Creasy dan niet gewoon. 'Nee, Pita voor jou broer'. Dat zou logischer zijn geweest toch? Maar opzich komt met deze '2 voor 1 deal' wel naar voren dat je niet kan f*cken met die ontvoerders, ze zijn immers professional...

Als Pita en Creasy elkaar weer ontmoeten op de brug van de 'deal' vraagt Pita waar Creasy heen gaat, hij antwoord 'I'm going home too, to Blue Bayou'. Wat mag dit zijn? Het lijkt me dattie bedoeld dat z'n leven hier klaar is ofzo... mja weet et niet zeker.

Wie kan het me uitleggen?

Verder een enorm goeie film, stond er echt versteld van (Y)

avatar van Prudh

Prudh

SX-SuperFly schreef:
Ik heb de film nu 4x gezien, en heb een aantal vraagjes:

Wie kan het me uitleggen?

Verder een enorm goeie film, stond er echt versteld van (Y)

Een film met Washington die zeer te pruimen is, een zeldzame ervaring in mijn geval. Maar dat ter zijde. Deze film heeft toch vrij veel closure: Creasy geeft zich over aan de bad guys om een klein meisje te laten leven. Een meisje dat zijn waakvlam des levens weer heeft doen aanwakkeren. Het leven van een oude, versleten man ruilt hij tegen dat van een vrolijk meisje met haar hele toekomst nog voor zich.

avatar van Fna

Fna

Super goeie film, vanaf het begin tot het eind 1 en al klasse. Denzel Washington is weer een topacteur zoals hij eigenlijk in elke film is en vanaf het moment dat hij omslaat in een soort "Rambo" word het echt gaaf! Mooi verhaal, goed acteer werk, geweldige film!

avatar van olivier

olivier

Ik heb het gezien in avant-premiere tijdens het filmfestival van Gent. Ik wist niet wat ik zag. Het is gewoon een doodordinaire blockbuster. 2.5*

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Erg hè, stel je voor dat de mensen gaan denken dat je een blockbuster goed zou vinden.....Dan ben je ineens een burger.

En Once Upon a Time in America is gewoon een doodordinaire misdaadfilm. Sorry, dat ik daarover begin maar kom op zeg. Zo kun je elke film wel erg makkelijk ergens op afrekenen. Ik ben wel benieuwd naar jouw verklaring waarom dit volgens jou een blockbuster is.

En wat is er erg aan een blockbuster als het camerawerk dik in orde is en er visueel gezien voldoende te genieten valt? Denk bv. aan de kleurenfilters. De meeste blockbusters richten zich vaak alleen op het verhaal en durven daar nauwelijks vanaf te wijken. Het acteerwerk en de cinematografie zijn dan nog wel eens ondergeschikt aan het verhaal. Daar heb ik hier in ieder geval niets van gemerkt.

avatar van thunderball

thunderball

Deze film stond al een hele tijd op mijn lijstje van films die ik nog moest gaan zien en vorig weekend deze dan eindelijk gaan huren.

Het eerste gedeelte vond ik erg goed:
er wordt flink de tijd genomen om de relatie tussen de oudere, sombere en geharde bodyguard en het meisje, wat hij moet beschermen,langzaam op te bouwen
en wanneer ze dan toch ontvoerd wordt slaan de stoppen bij hem door!

Tot zo ver het goede nieuws!
Maar daarna wordt voor mij de film behoorlijk verpest:
het wordt steeds meer een simpele wraakfilm a la Death Wish zoveel met Charles Bronson en de mooi filmerij en vooral de ongeloofelijke nerveuze en slechte montage kwam me al snel de strot uit hangen. Dit lijkt per film gewoon erger te worden bij Tony Scott, echt balen.

Er wordt goed in geacteerd en het einde was ook redelijk origineel ipv een goed, gezellig Hollywood einde, dus toch nog 2,5 ster, maar er had zo veel meer in gezeten! Zonde!

avatar van filmfreak33

filmfreak33

prachtige film.

prachtige muziek. denzel schitterd in deze film. En kleine dakota maakt het ook leuk.

perfecte film!

avatar van STEN_91

STEN_91

Ik ben het met een aantal van jullie eens: De film is gewoon té hollywood, ik vond de film niet echt nieuw overkomen. De verhaallijn vond ik wel goed. Het feit dat Denzel Washington de foofdrol speelt, zorgt waarschijnlijk voor de hoge score. Naar mijn menig wel de moeite waard, maar dus niet echt vernieuwend...

avatar van MichaelGeesing

MichaelGeesing

Goed gespeelt de rol van pita en van danzel washington alsof ze al jaren samen met elkaar spelen de gijzeling van pita was ook om te snijden echt spannend deze film geef ik wel een 4* mischien 4.5*

avatar van papaEd

papaEd

Weer een pracht film met Denzel wat kan die man sterke karakters spelen zeg. ****

avatar van AFX

AFX

maxcomthrilla schreef:

Dat vind ik ook. Een goeie film is gewoon een goeie film. Als dat dan toevallig een blockbuster is, so be it. Ik ben een grote Fellini- en Kieslowskifan, om van Lindsay Anderson nog maar te zwijgen. Maar ik kan evengoed genieten van goeie films als Man on Fire of Last Boy Scout. Aan filmsnobisme doe ik niet mee.

avatar van j0zman

j0zman

Zeer goede film, met een van mijn mooiste citaten:

"Forgiveness is between them and God. It's my job to arrange the meeting"

avatar van gondwana

gondwana

wat HAAT ik dakota fanning !!!

avatar van Nixon17

Nixon17

olivier schreef:

Het is gewoon een doodordinaire blockbuster. 2.5*

En wat voor een! Beste film die ik tot nu toe gezien heb (250 films) staat bij mij nu al 1 jaar op nr.1 en blijft daar voorlopig nog wel even staan denk ik. Er zitten humor, actie, drama, horror en triller stukken in. Een alles in 1 film dus. Ik kan niks bedenken wat hier beter aan moet of had gekunt. een dikke 5*

avatar van helleke

helleke

gondwana schreef:

wat HAAT ik dakota fanning !!!

En de reden is???

Omdat ze TE GOED acteert?

Nee, omdat ze gruwelijk bijdehand en irritant is.

avatar van helleke

helleke

kos schreef:

Nee, omdat ze gruwelijk bijdehand en irritant is.

A sorry,ik wist niet dat ge ze persoonlijk kende???

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Misschien doelde hij op haar rol in de film?

avatar van Spartaan

Spartaan

Beetje onrealistisch en tragisch. Denzel is hier meer melodramatisch dan echt een aktieheld. Ook die rol van de moeder van dat meisje en die gekke Mexicanen doen mij walgen. Dit zijn niet mijn soort films.

1,5

avatar van djelle

djelle

Het is toch altijd wat met die Bruckheimer-aanhangsels. De ene zit de conservatieve criticasters der aarde voer te geven door z'n films vol te proppen met over-the-top actie en frisse kleurfilters (het lèf), de ander doet het met prodigieus knip- en plakwerk van allerlei stijlmiddelen. De pestkoppen.

Nu ben ik de eerste om te zeggen dat het hyperventilerende beeldgeflits inderdaad weleens op de zenuwen kan werken soms, maar het zorgt er toch wel voor dat het relatief standaard scriptje toch nog vrij boeiend wegkijkt die 146 minuten door. Want ook al is het niet altijd even geslaagd en misschien iets teveel van hetzelfde, een unieke, en vaak best mooie ervaring op audiovisueel vlak geeft het in elk geval (voor wie ervoor wil openstaan tenminste). En het zit totaal niet in de weg. De meisje-bodyguard relatie is aangrijpend, de stoere momenten zijn er (en daar zet meneer Scott dan ook op het goeie moment erg sterke soundtracks in trouwens); alles wordt goed verteld. En er zijn tenslotte nog meer a-typische dingen te bespeuren die bijdragen tot een interessante kijkervaring, zoals de expressies en opvallende sereniteit in het acteerwerk, plotontwikkelingen enzoverder... Kortom:

Man on Fire is de moeite waard. Dat het een supergoeie topfilm is zal ik niet beweren, maar het is zeker geen misse prent. Vooral te danken aan de innoverende (progressieve), deels geslaagde technieken dus. Een zeldzaamheid in hedendaags filmland.