• 9.376.609 stemmen

Met onder meer: Kirsten Dunst, Paul Bettany en Sam Neill

Releasedatum: 21 oktober 2004

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Wimbledon

"She's the golden girl. He's the longshot. It's a match made in..."

Peter Colt is een tennisser die het niet meer heeft, steeds verder zakt hij op de ranglijst en hij bereikt zelfs het dieptepunt als hij op de 119e plaats komt te staan. Gelukkig voor hem komt hij de jonge, mooie gemotiveerde Lizzie Bradbury tegen die hem wel kan motiveren om nog eenmaal een grote prestatie te leveren tijdens Wimbledon.

avatar van tevelenco

tevelenco

slappe tegenvallende romantische comedy

met een totaal gebrek aan humor

maar wat wil je ook met een man als paul bettany in de hoofdrol

deze man is mega saai en zeker niet grappig

en ook het liefdesverhaal viel me tegen

het was allemaal errug voorspelbaar en cliche

en ook de chemie tussen de hoofrolspelers was ver te zoeken

enig lichtpuntje vond ik kirsten dunst wat ik wel een frisse verschijning vond

voor de rest vond ik het dus een behoorlijke tegenvaller zeker gezien het toch wel hoge gemiddelde

avatar van Jordy

Jordy

geflame verwijderd

avatar van Class86

Class86

Weinig spectaculair maar toch had ik de hele film lang een glimlach van oor tot oor. De emoties kwamen goed over vond ik kortom gewoon een leuk filmpje voor tussendoor maar zeker niet verkeerd 3*

avatar van andrew

andrew

Op zich wel leuke film, al valt er weinig te lachen. Vindt alleen het tennisgebeuren slecht uitgewerkt, gewoon totaal onrealistisch. Bijvoorbeeld een tegenstander in de finale die tot de finale maar 1 set heeft verloren.

avatar van Bananas

Bananas

Zelfs in het vliegtuig was hij niet om aan te zien. Zie nu pas dat het een komedie is maar heb geen moment moeten glimlachen. Ook qua camerawerk erg vervelend. Hier had ik nooit aan blootgesteld mogen worden.

avatar van Patrickvanschaik

Patrickvanschaik

• 2096 stemmen

Kirsten Dunst me favoriete actrice. deze film vindt ik van haar het best! leuke lach momenten. maar ik vindt het zelf meer een roman. deze film geef ik een 5* KORTOM DIT IS EEN SUPERFILM

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Jammer, dat is het woord dat me te binnen schiet bij deze film ...

* Jammer dat ze mijn favoriete sport zo onrealistisch in beeld brengen

* Jammer dat deze film zo ongelooflijk voorspelbaar is

* Jammer dat er totaal geen chemistry is tussen Bettany en Dunst

* Jammer dat ze ijskonijn Dunst voor deze rol hebben gekozen (ja, de heren vinden haar wel leuk natuurlijk, maar zeg nou zelf..?)

* Jammer dat een film niet alleen gedragen kon worden door één acteur (in dit geval Bettany, die weliswaar geen echte komische acteur is maar als enige wel een zeker niveau haalde)

Kortom jammer dat ik deze film maar 2 sterren kan geven... waarvan een halve voor die leuke beste vriend van Peter Colt, waar iemand anders al eerder naar verwees... Deze 'Dieter Prohl' wordt trouwens gespeeld door Nikolaj Coster-Waldau, voor wie het weten wilde!

Deze film pas geleden op dvd gezien en ik vond hem eigenlijk best wel mee vallen. Natuurlijk is het verhaal zo voorspelbaar als het maar kan, voor derest is de film gewoon 3 sterren waard.

avatar van mrdig

mrdig

andrew schreef:

Dat valt mee, zo won Sampras in 1994 Wimbledon en heeft hij tijdens dat toernooi maar 1 set verloren en dat komt wel vaker voor.

Dan over de film, Paul Bettany vind ik nog wel meevallen. Hij serveert best aardig en speelt zijn rol goed. Kirsten Dunst vond ik helemaal niks, een speels trutje die absoluut niet kon overtuigen in haar rol. Vooral dat rennen van haar zag er niet uit.

Met tennis heeft de film eigenlijk helemaal niks te maken. Een simpel liefdesverhaaltje. 2*

avatar van Druksensor

Druksensor

mrdig schreef:

Helemaal mee eens. Voor de film uitkwam had ik gehoopt dat er in deze film een wat realistischer beeld gegeven zou worden van het leven van een tennisspeler, maar dat is bij deze film dus zeker niet het geval.

De film keek overigens wel lekker weg, dit terwijl dit niet echt het genre is waar ik normaliter naar kijk.

Van de acteurs verwacht ik niet dat ze (na in hun hele leven nog nooit een racket aangeraakt te hebben) zich ineens voor kunnen doen als profspelers, maar hoe deze mensen zich allemaal voortbewogen op de tennisbaan was eigenlijk gewoonweg lachwekkend.

Kortom voor mensen die nog nooit tennis gekeken hebben kan dit best een aardige film zijn, maar voor de sportliefhebbers zal ik deze niet aanraden.

avatar van suzie

suzie

Ik vond dit echt een geweldige film. Heerlijk even niet teveel nadenken en je krijgt een beetje te zien over hoe het bij wimbedon ongeveer gaat. Ik vind het echt wel een aanrader om een keertje te kijken. Wel echt een vrouwenfilm vind ik..

avatar van Mad

Mad

Ik vond het wel een leuke film, niet echt spectaculair maar wel leuk. Ik heb Kirsten Durst wel eens in leukere films zien spelen. Verder was verhaal erg voorspellend!

avatar van Jordy

Jordy

Mad schreef:

Verder was verhaal erg voorspellend!

Lottonummers toevallig?

avatar van Reinbo

in alles gemiddeld. 2,5-

avatar van Rujar

Rujar

Kirsten Dunst is een schatje

Verder is alles standaard. Niks meer niks minder.

avatar van Patrickw81

Patrickw81

lekker losse film, niet nadenken lekker kijken 3 sterren

avatar van da_smak

da_smak

Hou je van tennis? That is the question...

avatar van Pl@toon

Pl@toon

Ben niet zo'n fan van romantische films. Maar dramatisch vond ik het helemaal niet, die glimlach was erbij mij ook. hele leuke film.

Oja het verhaal doet mij denken aan steffi graff en andre agassi,

of ben ik gek geworden. heb zo'n gevoel dat het hier op gebasseerd is.

avatar van WiLL

WiLL

Wel aardig filmpje.

Echt lachen moet ik nooit om romantische komedies, het is met die films vaak een glimlach die ik gedurende de film hou. Dat was ook zo bij deze film.

Tuurlijk is het tennis niet echt realistisch, maar dat is bij geen enkele sport film zo (ik heb ze nog nooit gezien in ieder geval). Ik vond het niet hinderlijk slecht in ieder geval.

Ik vond de 2 hoofdrolspelers leuk spelen. 3*

avatar van Waku

Waku

Vrolijk niemanddalletje.

Hugh Grant film maar dan zonder Hugh Grant.

Verwacht geen topper maar een luchtig avondje film.

avatar van neo

neo

Bepaalde sporten zijn al eens eerder in een film van zijn spannende kant laten zien. Tennis vind ik nooit heel veel aan, maar vooral hier met enkele zeer mooie truukjes werd ik er helemaal in meegesleept. Dan blijft over een een vermakelijke formule film met een Dunst die iets minder mieperig is als normaal, maar nog steeds mijn sympathie niet echt kan krijgen. 3 sterren

avatar van Tarantino

Tarantino

het meest ongeloofwaardige vond ik nog dat de halve finale van Colt niet op het centrecourt werd gespeeld, dat is immers altijd het geval!!

avatar van the_watcher

the_watcher

Dit was het niet. De film is niet aantrekkelijk voor tennisliefhebbers en niet voor romantici. Bijzonder zwak verhaal en de acteurs hebben een volmaakt gebrek aan charisma.

avatar van gotti

Leuk, mooi en lief. De tennisscènes zien d'r goed uit, Dunst doet het erg leuk (al vanaf haar eerste lachje onder de douche) en het voorspelbare verhaaltje...ach fuck it! Dat nemen we dan een keer voor lief...

avatar van Nubis

Nubis

Inderdaad in alles gemiddeld. (@ Reinbo)

avatar van The Contender

The Contender

Zelf heb ik niet echt iets met tennis, dus dat het misschien wat onrealistisch overkomt daar stoor ik me niet aan. Toch een redelijke film om gewoon eens tussendoor te kijken. Best leuk.

avatar van V

V

gotti schreef:

Volledig mee eens!

avatar van Jlijn

Jlijn

Tis wel een eind goed al goed film.. maar als je daarvan houd is het een hele leuke film.. Ookal snap je helemaal niks van tennis.. De tennisscene's waren mooi en goed gelukt.. Maar af en toe onrealitsch..

avatar van gotti

Onrealistisch? Ga weg... Door een paar knappe vondsten in die tennisscènes ziet het er juist erg geloofwaardig uit...

avatar van soom

soom

de scenes aan het eind, waar Peter Colt zijn mede tennisser in maakt vond ik echt spannend, bijna net zo spannend als het echte tennis- denk aan tennisgod Rafael Nadal