• 9.376.124 stemmen

Met onder meer: Kirsten Dunst, Paul Bettany en Sam Neill

Releasedatum: 21 oktober 2004

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Wimbledon

"She's the golden girl. He's the longshot. It's a match made in..."

Peter Colt is een tennisser die het niet meer heeft, steeds verder zakt hij op de ranglijst en hij bereikt zelfs het dieptepunt als hij op de 119e plaats komt te staan. Gelukkig voor hem komt hij de jonge, mooie gemotiveerde Lizzie Bradbury tegen die hem wel kan motiveren om nog eenmaal een grote prestatie te leveren tijdens Wimbledon.

avatar van 11501150

Nou, het is haar toch weer gelukt.

Gister gezien in de Super sneak van Groningen. Tja, 2 jaar terug was er nog een toespraak en de europese premiere van red dragon en dit jaar..... dit jaar geen toespraak (de lafaards:)) en.... wimbledon. Leuk dan al die reacties. Er werd gerekend op ocean's twelve of bridget jones.

Dan de film, ik vond (als fan van bv bridget jones) het eerste uur van de film erg goed. Daarna zakte het wat in en werd er teveel tennis gespeeld. Wat de makers hadden moeten doen is naar mijn mening gewoon de ingeslagen weg blijven volgen en het oog op de bal (in dit geval dus de relatie) moeten houden. Dan was het een erg goede film geweest. Nu viel het einde, mede omdat het uiteindelijk dus toch geen feel good movie was, erg tegen. 3*

avatar van 11501150

Eeh, waar het dus kortweg op neer komt: er had meer ingezeten. Maar als je van naturel geacteerde lichtvoetige films houd met een vleugje britse (bridget jones-) humor, dan zit je goed (en dat ondanks ipv dankzij kirsten, maar dat is persoonlijke smaak)

avatar van AHWA

AHWA

Standaard romantisch filmpje, maar Bettany en Dunst vervelen geen moment en tennis blijft m'n favo sport. Al gingen ze nogal vrij met de tennisregels om

Daarom 3,5 ster.

avatar van 11501150

Niet alleen met de regels, maar ook met de techniek en de richting van de bal. Beetje nep naar mijn idee. En daarnaast vond ik dat ik tennis op eurosport kan kijken en dat ik geen hele partij in een film hoef te zien. Dit probleem heb ik niet met een film als "end of days". Dus waarschijnlijk komt het omdat ik het tennis in deze film erg vond tegenvallen.

avatar van AHWA

AHWA

Het was nogal nep allemaal, ja. Maar daar heb ik me niet zo aan gestoord.

avatar van De GeuS

De GeuS

Redelijk vermakelijk filmpje, al had het weinig met tennis te maken. Vind het wel behoorlijk zout in wond strooien van de engelsen door hem ook nog daadwerkelijk te laten winnen; krappe 3 sterretjes....

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik zit hier niet op te wachten maar vind het erg leuk dat na 3 films over voetbal (Born Kicking, Escape to Victory en All Stars) en talloze baseball- en americanfootballfilms, er ook een keer een tennisfilm is.

[quote]11501150 schreef:

Dit probleem heb ik niet met een film als "end of days". quote]

Pfuuh, stomme actie (zo erg onder de indruk was ik blijkbaar van de film), dit moet natuurlijk days of thunder zijn.

avatar van berry1983

berry1983

het is een leuke comedy

avatar van zeus

zeus

Heerlijke feelgood movie die zelfs voor een niet echte tennisfan er een lekker gevoel aan heeft overgehouden. 4*.

avatar van stinissen

Zeer vermakelijke feelgood movie zit tussen een zeven en een acht in .......voorlopig 3.5*

Met een kostelijke John McEnroe als commentator.

avatar van kittyklitty

kittyklitty

Gewoon een verstand op nul lekker wegkijk film. Helemaal als je ook nog interesse hebt in et tennisspel... tuurlijk ziet het tennisspel er soms best knullig uit.... maar he... het zijn geen professionals.... Overigens vond ik vaak schitterende montages in de film zitten.... Voor mij 4 sterren

avatar van Roy van Ling

Roy van Ling

Grappig, ik heb zelf nog nooit een film gezien waar het om een sport gaat. Zelf ben ik ook wel tennis-fan dus ik zit te wachten..

(niet verkeerd die Kirsten Dunst)

avatar van elvis

elvis

het is een leuke film ik kon er goed om lachen

avatar van Jordy

Jordy

Niet grappig (WAAR, mensen, WAAR hebben jullie om gelachen??), totaal geen chemistry tussen Dunst en Bettany, en verschrikkelijk vreemd getimed allemaal. Sommige scenes zat ik met plaatsvervangende schaamte te kijken. De wedstijdbeelden waren wel aardig, een hele krappe 2 dan maar.

avatar van De GeuS

De GeuS

Echt gelachen heb ik ook niet, maar het keek wel redelijk soepel weg....

avatar van titia

titia

Heb de film zaterdag gezien, in Haarlem. Klopt het dat er een stuk in de film redelijk donker is, of was er een probleem met de projector? Er was een stuk van ongeveer een tot twee minuten, waar de ondertiteling wel redelijkhelder was, maar verder alles onzichtbaar of in vage schaduwen.

Oja, verder was de film wel okee, alleen, maar ik ben natuurlijk bevooroordeeld, was erg duidelijk dat de film eigenlijk geschreven was voor Hugh Grant, Paul Bettany zie ik dit soort uitspraken en flaters eigelijk niet maken. Was een beetje ongeloofwaardig. Maar goed, misschien komt het doordat ik gehoord had dat Hugh de film niet wilde doen, maar de rol wel voor hem geschreven was.

avatar van ROOSKY

ROOSKY

titia schreef:

Probleem met de projector...

avatar van shaggy999

shaggy999

Zo wat een goeie film. dit is echt een van mij favo films. je moet deze film een keer zien want deze is echt gaaf. 5steren.

groetjes

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Ben het met Jordy eens: de chemistry tussens Kirsten Dunst en Paul Bettany was ver te zoeken. Bovendien vond ik dat Dunst eigenlijk helemaal niet goed acteerde: echt overtuigend kwaad zijn kan ze blijkbaar niet. Voor het overige waren openingcredits wel leuk, en de wedstrijdbeelden waren soms ook de moeite waard.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Een gezellige film, maar verder niet zo heel bijzonder. Paul Bettany acteert prima en ook de wedstrijdbeelden waren erg geslaagd, maar helaas was het allemaal nogal voorspelbaar. Wel een erg lekkere soundtrack.

2.5 sterren.

avatar van Jordy

Jordy

RJD2

Huh, da's wel de laatste die ik bij deze film verwachtte.

avatar van gemaster

gemaster

Ongelooflijk voorspelbare film. Een paar keer moeten lachen om de vader in de boomhut, maar dat was het eigenlijk wel. De film zit natuurlijk wel perfect in elkaar enzo, maar het was gewoon weer meer van hetzelfde. 2,5 ster.

avatar van yoly

yoly

Nou ik vond het een erg leuke film...feel good movie...niet echt heel realistisch allemaal (als superfan van tennis ) maar leuk om je verstand op nul te zetten en er voor te gaan.

Wat is die beste vriend van Pete trouwens lekker..wuah...weet iemand zijn naam...

4* voor mij 3.5 voor de film en een halve voor de lekkere boy haha

chau chau

avatar van morpheus

morpheus

Een voorspelbare maar leuke romantische comedy die vooral gedragen wordt door Paul Bettany en zijn droge humor. Dunst en bettany maken trouwens een prima onscreen koppel, alhoewel ik Kirsten Dunst niet echt goed vond. De wedstrijdbeelden zijn erg goed, waarbij de gebruikte cameratrucages leuke effecten creeren.

Al met al is het niet heel bijzonder, het genre is dan ook zowat uitgemolken maar Wimbledon behoort gelukkig niet tot de vele misstappen in dit genre. Het is allemaal volgens het boekje maar degelijk genoeg met een verfrissend vleugje speelsheid om er prima een avondje mee door te komen.

***

avatar van Remcork

Remcork

wat kan ik nog aan morpheus toevoegen?

Idd een film die je even lekker wegkijkt. voorspelbaar maar vermakelijk!

*3 van mij

avatar van TLD

TLD

Kirsten Dunst... dat is sowieso al 5 Sterren waard.

avatar van dinow

dinow

leuke film, lekker niet teveel nadenken

altijd leuk een goed einde

3,5* zeker waard

avatar van Safri

Safri

Ik snap ook echt niet waarom deze film beter wordt gewaardeerd dan de gemiddelde cliche romantische comedy.

Geen moment grappig. Veel tenenkrommende momenten (Colt: "It is love." Interviewer: "You mean the game, as in love game?"). Ook alle scenes met de vader en moeder zijn compleet oninteressant. Daarnaast ben ik de cliche-count kwijtgeraakt. Hoeveel waren het er? Toch wel gauw 100!

Vond Bettany en Dunst op zich nog wel aardig spelen. Daarom 2 *