• 9.374.990 stemmen

Geregisseerd door: John Waters

Met onder meer: Johnny Depp, Amy Locane en Susan Tyrrell

Releasedatum: 27 juli 1990

Plot Cry-Baby

"Good girls want him bad. Bad girls want him worse."

Wade "Cry Baby" Walker (Johnny Depp) is lid van de beruchte groep Drapes, die door de brave groep de Squares als criminelen beschouwd worden. Op een dag wordt Wade verliefd op Allison Vernon Williams (Amy Locane) en zij valt ook voor zijn charmes. De relatie zorgt echter voor problemen: de ex van Allison, een Square, kan niet verkroppen dat zij met een Drape omgaat. Na een grote rel op een feest belandt Wade tot zijn 21ste in de gevangenis. Wanneer Allison verschillende valse geruchten over hem te horen krijgt besluit ze niets meer met hem te maken te willen hebben. Daar laat Wade het echt niet bij..

Wade "Cry-Baby" Walker

Mona 'Hatchet-Face' Malnorowski

Mrs. Vernon-Williams

Wanda's Mother

avatar van Wouter

Een meesterwerk van Waters!

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Een leuke msusical achtige film, met een goede rol vertolkt door Johnny Depp. Soms iets té wel maar toch eens leuk om te bekijken. 3*

avatar van Psyche

Psyche

Heel grappig...maar verder heeft het een hoog gehalte aan vervelend grappig. De grapjes zijn te makkelijk. Brrrrr, oude mensen die met elkaar flirten.

avatar van Blindfold

Blindfold

Lekkere vage film.

avatar van Jos2

Jos2

Wordt hier vaak gebruikt: vaag. Begrijp niet wat er vaag aan is.

avatar van gimli f

gimli f

Amy Locane is hier gewoon .... erg aantrekkelijk, hoe ze er zo onschuldig uitziet en zo. Zucht...

En vergeet Traci Lords niet!!

avatar van Sjan

Sjan

Niets voor mij, maar toch wel kunnen genieten af en toe van deze musical-achtige film!

Lul nie:)

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

zag 'm in de bios toen ie net uit was, was toen (als 15-jarige) niet bijster onder de indruk ... tot ik 'm nog eens zou zien :

**' 2,5 op 5 **'

avatar van gotti

Lul nie:)

Ook weer zo'n zinloze opmerking.

avatar van EmDee

EmDee

hoho gotti, staat toch duidelijk een smiley achter.

avatar van gotti

Klopt maar toch vind ik het nog een zinloze opmerking. Als meneer of mevrouw sjan van de film kan genieten dan hoef je daar toch niet zo'n opmerking op te geven. Er zijn ook wel leukere manieren om je mening over te brengen.

BoordAppel

Toevalligerwijze ken ik meneer Sjan een beetje en kan hij die opmerking van mij wel waarderen.

avatar van Sjan

Sjan

Het fenomeen emoticon is uitgevonden om een antwoord/uitdrukking/zin, ironie dan wel iets anders te geven. In het geval van mijn boordappel dus ironie, en dat zie je ook meteen! Maar toch blijf ik het een goede film vinden en ben ik blij dat ik door Gotti in bescherming ben genomen :) <---!!

avatar van Heracles

Heracles

Veel te zware inhoud voor een komedie. Niet leuk. Voor het proberen:

Heracles schreef:

Veel te zware inhoud voor een komedie.

????????

avatar van Heracles

Heracles

Zo'n bendeverhaal kun je veel beter een drama van maken, zoals bv. Gangs of NY... vandaar: leuk geprobeerd, maar ik vind het niet wat.

avatar van Loesa

Loesa

Psyche schreef:

Volgens mij is dat juist de bedoeling... Soort parodie op Grease en zo...

Jaren mijn favoriete film geweest. Ik heb zelfs de soundtrack! Die is erg leuk btw!

avatar van Goodfella

Goodfella

Erg vermakelijke film, die tienerfilms als Grease, West Side Story en Rebel Without a Cause heerlijk op de hak neemt. Helaas slaat de regisseur, die de eretitel 'pope of trash' schijnt te dragen, hier af en toe wat te ver in door en wordt het totaal onserieuze toontje wat flauw en irritant. Beetje Scary Movie niveau dus, maar gelukkig komt dit maar heel zelden voor. De positieve elementen vallen gelukkig toch het meest op. De gewéldige muziek, de erg leuke rol van Depp, de heerlijk overdreven neergezette karakters... Ik heb me -onverwacht- erg goed vermaakt met deze film! Een ruime 3,5 *

avatar van mister blonde

mister blonde

vond het een erg slechte film. een film die belachelijk doet om.... ja waarom eigenlijk? pijnlijk onleuke momenten.

een film die uiteindelijk alleen zichzelf parodieert, of het werk van Waters dat niet al te best is (hoewel ik slechts kleine stukjes van een aantal films van hem heb gezien).

1.5 sterren

avatar van Tha-Nick

Tha-Nick

Leuke film lijkt veel op grease

avatar van John Doe

John Doe

Ik vind cry baby zeer irritant overkomen en het tumult om zoiets neps heen. Daardoor was de film ook irritant.

avatar van HALLOWEEN

HALLOWEEN

een hele mooie film vooral omdat johnny depp er in speelt

avatar van NiKKY-DePp...

NiKKY-DePp...

Deze film is mooi man!!

avatar van Bloompje

Bloompje

Ik heb de film pas twee weken geleden voor het eerst gezien en heb enorm hard gelachen. Als Johnny Depp fan kon ik het nog begrijpen, maar deze film was echt te over de top.

Meet John Waters...

avatar van Bloompje

Bloompje

Wouter schreef:

Meet John Waters...

Van John Waters had ik Pecker al gezien. Ik ken hem dus al, maar dat ie zo corny films ook had gemaakt, wist ik niet. Had altijd een andere film voor ogen. het leek een beetje op Grease, maar dan nog slechter. Niettegenstaande dat Johnny grandioos speelde...

avatar van Wouter

Waters maakte jarenlang campy trash. Dit is een van zijn meer commercielere films. Ik vind deze geniaal, overigens.