The Time Machine (2002)
Geregisseerd door: Simon Wells
Met onder meer: Guy Pearce, Jeremy Irons en Samantha Mumba
Releasedatum: 14 maart 2002
Plot The Time Machine
"The greatest adventure THROUGH all time!"
De wetenschapper Alexander Hartdegen is vastberaden om te bewijzen dat tijdreizen mogelijk is. Een persoonlijk drama zorgt ervoor dat hij het verleden wil veranderen. Wanneer hij zijn theorie uittest met een eigengemaakte machine komt hij 800.000 jaar in de toekomst terecht. Hier ontdekt hij dat de mensheid in twee groepen is opgedeeld: jagers en opgejaagden.
Alexander Hartdegen
Mrs. Watchett
Flower Seller
Motorist
maxcomthrilla
Verschrikkelijke film, met een saai verhaal dat niet gecompenseerd wordt door interessante stijlmiddelen maar nog verder ontkracht wordt door de zoveelste wannabe actrice Samantha Mumba. Films over tijdreizen kunnen soms interessant zijn maar hier werd het allemaal veel te serieus genomen, wat de film lachwekkend slecht maakt. 1*
%%%%%%
Wells neemt wel erg veel vrijheden, en dat komt het verhaal bepaald niet ten goede. In alle opzichten teleurstellend, met uitzondering wellicht van een paar mooie effecten.
1,5*.
bduits
Het was een wazig verhaal en als ik er nu over nadenk eigenlijk een slechte B-film. Toch heeft de film mij geboeid; vermoedelijk komt dat doordat ik het idee van tijdrijzen wel erg interessant vind; een droom? Zal nooit gebeuren, maar ik zou toch best eens al mijn voorvaderen willen bezoeken en ook eens kijken hoe het met mijn (achter)(klein)kinderen vergaan is. Of ze nog iets van mij geleerd hebben
humor of course, maar toch is dat hetgeen mij er toe bewogen heeft deze film af te kijken. Voor de rest was het prut.
Ik kan me heel erg goed voorstellen dat anderen hier een 1 voor geven.
Maar ik verdubbel dat toch maar naar een 2.0
Didi_1975
Waardeloze film. Ik vond er echt niets aan.
Je zal er wel van moeten houden om dit te kunnen waarderen. Of ik heb niet de juiste humor voor dit soort films...
Ik vond de verhaallijn niet interessant, de uitvoering kon me ook niet boeien en ik vond het zo saai dat ik bijna in slaap viel. Het script zou ik eerder voor een kinderfilm bedenken, misschien dat het dan uit de verf komt.
Heb echt in tijden niet zo'n slechte film gezien.
Van mij krijgt hij dus ook echt niets meer dan een halve *.
Xander
Goed concept, slechte uitwerking => een onvoldoende. Mooie visuele effecten, maar helaas een flinterdunne verhaallijn. Net een B-film. 1*
Mescaline
Wat zijn al die mensen hier toch weer negatief...
Ik heb de orginele nooit gezien maar deze film sloeg me best aan.
Het verhaal had misschien wat beter uitgewerkt kunnen worden maar daarin tegen is het acteren en de special effects zeer mooi gedaan en zeer veel tijd in gestoken.
Een film die zeker geen flop is en de moeite waard is om gezien te hebben.
4 wel verdiende sterren.
FransBosch
Ik vond het juist een perfecte remake! Iets beter zelfs dan de oude film, terwijl ik die ook al fantastisch vond. In deze film is ook het verhaal prachtig uitgewerkt, maar inderdaad het klopt niet helemaal met het boek, maar dat geeft niet de film heeft een verhaal zelf! Sommige mensen vinden misschien de Morlocks er vreemd uitzien, denk er dan eens over na dat dit een sience-fiction film is.
Aan de andere kant heeft de film ook realistische dingen in zich.
Perfecte film! Zeker met al die special-effects.....! 5 sterren!
zenboy1969
Een slechte B-film??? Met acteurs als Guy Pearce en Jeremy Irons, gebaseerd op het boek van een groot schrijver H.G. Wells, geregisseerd door zijn achterkleinzoon en op maat gemaakte Morlocks???? NO WAY GUYS!!!! Dit is echt een mooie film, prachtige visuele effecten, niet te langdradig. De eerste versie uit 1960 ga ik binnenkort ook eens bekijken. Ook ben ik geïnteresseerd in het boek maar wat ik zeker niet ga doen, is deze drie met elkaar vergelijken. Elk verhaal heeft nu eenmaal zijn eigen verhaal, dat is het leuke eraan. Stel dat je van een boek 3 identieke films en musicals gaat maken, where's the fun? Humor moet je hier niet in zoeken, een stevig uitgebouwde verhaallijn ook niet... maar je kan er toch wel een belangrijke levensles uittrekken: je kan het verleden niet veranderen, wel eventueel je toekomst !!
FransBosch
Schitterde muziek, van Klaus Bedalt.
Inderdaad! De muziek van de film was super!!! Ik heb weinig films gezien met muziek zoals in deze film! Ook ken ik na Klaus Badelt en Alan Silvestri geen betere filmmuziek componisten. Echt top!
gerwinmaster
al een jaar geleden gezien, was wel een aardige film maar als ik het script mocht schrijven had ik niet het jaar 800.000 gekozen maar 2694 ofzo.. het jaar 800.000 is wel erg ver
Celine Dion
Dat begrijp ik wel. Als ze het jaar 2694 zouden hebben gekozen, of wat dan ook, zouden die enge Morlocks of hoe ze ook heten, toch nooit zo geëvalueerd kunnen zijn? Dat kan nooit in een paar honderd jaar.
Ik heb 'm zojuist bekeken op televisie en ik vond het een prachtige film!
Quaest
Wat ik alleen goed vond is speciale effecten.
Maar verhaal is vreselijk slecht
3* voor speciale effecten
Kan iemand mij helpen.
weet iemand hoe de eind titel heet van dat liedje alvast bedankt
kleez
EINDELIJK heb ik de film dan gezien! Ik wou de film in 2002 al zien, maar sommige dingen blijven er altijd bij... Deze dus niet, want ik heb de film inmiddels gezien
!
Mijn broertje van 12 keek mee, en voor hem was het een ont-zet-tend goede film!! Maar ik vond 'm niet geweldig. Verhaal opzich is wel erg sterk, maar de film vond ik erg matig.
Maar om nou zoals bovenstaande een 0.5 of 5 sterren te geven vind ik dan wel weer erg fout! Iig van mij krijgt de film 2,5*
@ Kiralim hierboven: ik ken t liedje, maar ben m ff kwijt! Als je ergens link van t melodietje hebt, dan weet ik t wel weer!
!
Hoi jha ik ken het nummer wel die heet Klaus Badelt - Eloi
maar ik zoek een andere versie er van. die je op het einde hoor en in het begin van dat soort windmolens mvg Kirelam
Kan iemand mij helpen.
weet iemand hoe de eind titel heet van dat liedje alvast bedankt
De laatste melodie van de film heet: Time Machine - Godspeed
Waar bij de aftiteling begint. De melodie waar de aftiteling mee eindigt heet: Time Machine - I Don't Belong Here. Alle nummers zijn uiteraard van Klaus Badelt.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
GinolaEHV
Een aardige film, meer niet. Het idee dat hij een tijdmachine uitvindt om als het ware zijn geliefde weer tot leven te brengen, staat me wel aan. Het tweede stuk van de film (waarin hij 800.000 jaar vooruit gaat) vind ik echter uiterst vreemd en slecht uitgewerkt.
Eerste stuk: 2.5*
Tweede stuk: 1.5*
Zodoende kom ik op 2* uit.
De laatste melodie van de film heet: Time Machine - Godspeed
Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Hey bedankt FransBosch heb hem gevonden
GinolaEHV
Dat er acteurs in meespelen die een grote naam hebben en dat het gebaseerd is op een boek van een groot schrijver maakt nog niet dat het automatisch een goede film is.
zenboy1969
Denk dat ik anders nog wel genoeg andere positieve punten heb aangehaald. Het gaat er tenslotte om wat IK er van vind. Natuurlijk dat het niet automatisch een goede film is dan... tenzij een blote Brad Pitt waarschijnlijk voor jullie (geeuw). Ik geef hem tenslotte maar 3.5* omdat ik voor een hogere stem mijn kwaliteitsnormen ook hoger leg.
Superkalusha
Heb hem destijds in de bios gezien. Vond het werkelijk een heerl;ijke film, totdat Jeremy Irons ineens voorbijkwam.
Mister_Movie
Het eerste wat me opvalt bij deze film is dat ze bestaat uit twee 'helften', waar de tweede helft nauwelijks herinnert aan de eerste helft. In zekere zin kan je spreken van twee avonturenfilms in één, daar beide helften slechts met een zeer dun touwtje verbonden zijn.
Dat hoeft niet persé erg te zijn, zolang de twee blokken op zichzelf goed zijn. Ik vond het eerste deel erg fris en boeiend, het tweede deel minder. Niet dat het slecht is. Het houdt je aan de buis en heeft zijn sterke momenten, maar het geheel doet de aandacht toch verslappen.
Het is zeker geen 'Disneyfilm', want er zijn toch beelden te zien die al wat harder zijn. Dat hij een beetje zweeft tussen kinderlijk en volwassen, daar moet je wel tegen kunnen.
Over de special effects en mooie plaatjes ben ik persoonlijk wel zeer tevreden. Je ziet weliswaar dat het geen high-budgetfilm is, maar de film weet je ogen af en toe toch mooi open te trekken.
De Morlocks vind ik ook prima gebracht.
Irritant kantje is inderdaad, hier al eerder vermeld, de aanwezigheid van een klein legertje plotholes. Normaal stoor ik me daar niet aan en laat ik me maar meevoeren, maar hier kan je er echt niet aan voorbij. Dingen binnen de film die helemaal niet kunnen volgens het eigen verhaal.
Al bij al, een leuke film.
3* vind ik de juiste score.

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix