• 9.377.370 stemmen

Geregisseerd door: Simon Wells

Met onder meer: Guy Pearce, Jeremy Irons en Samantha Mumba

Releasedatum: 14 maart 2002

Plot The Time Machine

"The greatest adventure THROUGH all time!"

De wetenschapper Alexander Hartdegen is vastberaden om te bewijzen dat tijdreizen mogelijk is. Een persoonlijk drama zorgt ervoor dat hij het verleden wil veranderen. Wanneer hij zijn theorie uittest met een eigengemaakte machine komt hij 800.000 jaar in de toekomst terecht. Hier ontdekt hij dat de mensheid in twee groepen is opgedeeld: jagers en opgejaagden.

Om met de 1-dags MM'ers te spreken:

'Wat een boutfilm...' 1,5 ster en dat is puur voor het begin en enkele effecten en beelden. Een slechter uitgewerkt verhaal heb ik in tijden niet gezien.

avatar van Phoenix

Phoenix

3 sterren. De FX zijn echt geweldig maar het verhaal is ongeloofwaardig met dingen als telepathische Uruk-Hai's en ontploffende tijdmachines die het effect van een atoombom teweegbrengen. Over het algemeen was het verhaal nogal oppervlakkig met weinig diepgang. Toch kan ik deze film geen onvoldoende geven omdat het toch goed te kijken is door de special effects.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Een matig uitgangspunt met nogal saai en voorspelbaar script en een bijzonder cliché slot moet opboksen tegen grandioze special effects. De film ziet er goed uit en ook qua speelduur werd de film gelukkig niet opgerekt tot dik twee uur (wat nogal vaak wil gebeuren bij dit soort films). Wat dat betreft wil de film best vermaken, het is echter jammer dat het inhoudelijk zo matig is.

3 hele kleine sterren.

avatar van otherfool

otherfool

Wells neemt wel erg veel vrijheden, en dat komt het verhaal bepaald niet ten goede. In alle opzichten teleurstellend, met uitzondering wellicht van een paar mooie effecten.

1,5*.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Wat een poepfilm

Slaat echt helemaal nergens op, het is gewoon saai, vervelend en inhoudloos.

0,5

avatar van Theunissen

Geef mij maar de originele film uit 1960, weliswaar bijna 50 jaar oud maar wel veel boeiender en spannender.

Deze film is gewoon een slap aftreksel van het origineel en totaal niet boeiend of spannend. Ook het verhaal vond ik maar matig. Nee dit is echt een aanfluiting van een film terwijl men er met de hedendaagse technieken juist iets heel moois van had kunnen maken.

avatar van Zinema

Niet zo'n heel beste remake met Pearce. De acteurs doen hun best maar het verhaal verloopt traag, clichématig en is vaak ook een klein beetje saai. Gemiddeld filmpje.

avatar van rep_robert

Oei Oei wat een potentie zit er in deze film en wat wordt er eigenlijk slordig met het verhaal om gegaan.
Het verhaal is gewoon te simpel en neemt de kijker helemaal niet serieus. Alexander bouwt gewoon even zomaar een tijdmachine en reist gewoon even zomaar door de tijd. Alsof het niets is. Er zit te weinig diepgang in en ik voel me dan ook een beetje in het ootje genomen door deze film. Ook klopt er volgens mij maar weinig van. Als je naar het verleden reist hoor je jezelf toch ook tegen te komen?

Buiten dat is de film wel erg vlot gemaakt en ziet het er echt wonderschoon uit. Dat valt nog wel te prijzen, de toekomstvisies zijn ook erg leuk gedaan en ik heb me dan ook zitten vergapen aan de, voor 2002 prachtige CGI. Dikke pluim voor dat.

Al valt het eigenlijk dan ook wel weer lichtjes tegen. De beweegredenen voor Alexanders personage om die vrouw te redden en om daar te blijven worden nooit helemaal duidelijk. Als ik hem was had ik bij die eerste mogelijkheid al de reis naar huis gemaakt. Ook zijn die tussenstops in 2030 en 2037 erg vluchtig in beeld gebracht. Had dit eigenlijk wel langer uitgewerkt zien worden. Toch raar dat een beschaving 800 000 jaar later gewoon nog vloeiend Engels spreekt. Ik geloof er zelf geen snars van

Jammer dat het script zo bout is, de film barst namelijk van de potentie en de film heeft ook een aantal leuke, creatieve momenten(die bibliotheek neger).

Hele krappe 2,5* omdat dit toch wel snel weg te happen viel.

avatar van Dee Al

Dee Al

Matig filmpje. Hij begint heel mooi met die scène waarin Alexanders vriendin sterft. Een begrijpelijk motief om aan de tijd te gaan knoeien. Ik vind de verschillende tijden waarin Alexander beland best wel mooi vormgegeven. Ik vond het deel met de Morlocks echter minder. Het werd toen meer een actiefilm dan een interessante film over tijdreizen, en dat had ik toch niet verwacht bij The Time Machine. De regisseur wil er dan ook nog iets filosofisch instoppen in de scène met de Grote Morlock. Maar ondanks dat blijft het teveel actiefilm en dat maakt de Morlocktijd behoorlijk zwak.

Ik heb trouwens een fout in de film opgemerkt:
In het gevecht met die Morlockleider schakelt Alexander hem uit door door de tijd te reizen waardoor de Morlockleider ouder wordt en sterft. Daarna reist Alexander weer terug in de tijd naar hetzelfde tijdstip als het gevecht met de Morlockleider om dat meisje te redden. Eigenlijk zou de Morlockleider door die tijdreis weer tot leven moeten komen. Waarom zou dat meisje immers wel weer tot leven komen met die tijdreis en die Morlockleider niet? Maar dat is de regisseur gemakshalve vergeten, denk ik. Hoe dan ook, kost dat voor mij toch een 0.5. Daarbij opgeteld het feit dat ik de film maar voor een deel goed vond, is mijn score niet al te best.

avatar van N23

N23

Als losstaande film deed deze film het nog redelijk. Wel 1 waar je veel tussen de vingers moet kijken om hem geloofwaardig te houden. Zoals dat mokkel wat vloeiend Engels spreekt,net zoals haar broertje... Kwa acteer was het nog redelijk te doen.

De geschapen werelden zagen er prima uit, en het verhaal zelf minder. En verwerpt het orgineel. Als remake was dit dus ook een TOTALE flop, maar als losstaande film ging het nog wel. Aangezien ik deze film ging bekijken als losstaande film krijgt het ook een 3*.

avatar van Piratje

Piratje

Heb het boek en origineel 1960 niet gezien, maar vind dit een prachtige film. Vrij natuurlijke overeenkomsten en uiterst vlotte beeldaanpassingen. Een erg dure film die heel vlot in de nabije en verre toekomst kijkt bij middel van de fille rouge van een zelfgemaakte machine.

Al lijkt het hele gebeuren mij uiteindelijk erg te lijkt op vandaag. Vandaar misschien de spreuk: The future is now.

De gebruikte materialen en zichten zijn herkenbaar. Op de monsters na. De planten blijven in elk geval groen.

Mij stoorde wel een heel kort fragment dat er geen ouderen mogen meeleven in deze toekomst. Het blijven nog enkel herinneringen. Ondanks de onbeantwoordde vraag hierover bleef.

Prachtig vertolkt door Alex (Guy Pearce). De aanvang begint al als een verrassend romantisch drama. De historiek eindigt even happy romantic end.

Alvast een aanrader die blijkbaar te weinig gekend is.

Voor mij een bijna 5 waard. Zeker een 4,5+

avatar van Vinokourov

Vinokourov

De versie uit 1960 had ik al een eerder gezien en die straalde meer sfeer uit. Je kreeg ook meer dat vintage-sf-gevoel dan bij deze versie. Mede door de Afrikaanse muziek krijg je halverwege het idee dat je meer naar een soort Groeten uit de Rimboe zit te kijken. Niet helemaal geslaagd dus, maar okee er zijn toch wat pluspunten. Die morlocks zagen er tof uit en verhalen van H.G. Wells hebben bij mij altijd een streepje voor.

Iew.

Lees dat dit een herverfilming is van een ouder boek, dat verbaast me achteraf niet. De nogal lompe voorstellingen van de verschillende toekomsten past niet echt meer in een post-2000 film, daarvoor is het echt allemaal wat té simplistisch.

Grappig om te lezen dat men hier de film vroeger nog wat credit gaf vanwege de special effects, die zijn tegenwoordig ook niks meer waard. Enkel de setting in het begin is nog wel aardig vormgegeven. 't Is dan ook jammer dat de film zich uit het verleden verplaatst naar de toekomst. Een scifi film waarbij je dat moet zeggen doet sowieso iets niet goed.

Maar eigenlijk is het ook meer fantasy dan scifi. Deed me uiteindelijk meer denken aan een film als Labyrinth ofzo, zeker met die grandioos onnozele wezens op het einde. Arme Jeremy Irons. De rest van de cast trouwens pover. Samantha Mumba (grinnik) die poogt een acteercarriere uit de grond te stampen en Guy Pearce als flauwe held kunnen de film maar moeilijk dragen.

Buiten het begin, dat eigenlijk nog best sfeervol is, heeft deze film maar bitterweinig te bieden. Verouderde en lelijke effecten, lomp verloop en pover acteerwerk. Eentje om snel te vergeten.

avatar van John Barry

John Barry

Vermakelijke film. Ik ben onbekend met zowel het boek als het origineel uit de jaren 60. Deze film heeft echter wel mijn interesse hiervoor gewekt. Tijdreizen is zo wie zo altijd wel een onderwerp wat mij aanspreekt. Het acteerwerk is redelijk en de special effect en de muziek zijn goed verzorgd.

Wat mij weerhoudt om een echt hoog cijfer te geven is het te hoge tempo en de iets wat matige uitwerking van het verhaal. Iets meer uitleg/achtergrond over bijvoorbeeld de Elois en de Morlock had ik op prijs gesteld. Daarnaast blijven in de tweede helft van de film de drijfveren van de hoofdpersoon en wat het tijdreizen met hem doet onderbelicht.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

The Time Machine is een film die in potentie meer in zich heeft dan dat deze versie ook daadwerkelijk laat zien. Een kleurrijk verhaal dat met een hoog tempo voorbij vliegt, maar waar de uitwerking van het verhaal wat tegenvalt. Want op zich waren de Morlocks interessante personages, maar wat extra informatie erover had de film geen kwaad gedaan. De wijze hoe de Morlocks tevoorschijn komen en verdwijnen is tof, maar helaas zien de Morlocks zelf er vrij belabberd uit. Zo zijn ook de special effects vrij matig. Qua cast was het ook niet veel soeps, Pearce valt tegen als de wetenschapper, Irons heeft te weinig mogelijkheden in het script om daadwerkelijk een prestatie neer te zetten en Mumba kan niet al te best acteren.