• 9.377.938 stemmen

Geregisseerd door: Simon Wells

Met onder meer: Guy Pearce, Jeremy Irons en Samantha Mumba

Releasedatum: 14 maart 2002

Plot The Time Machine

"The greatest adventure THROUGH all time!"

De wetenschapper Alexander Hartdegen is vastberaden om te bewijzen dat tijdreizen mogelijk is. Een persoonlijk drama zorgt ervoor dat hij het verleden wil veranderen. Wanneer hij zijn theorie uittest met een eigengemaakte machine komt hij 800.000 jaar in de toekomst terecht. Hier ontdekt hij dat de mensheid in twee groepen is opgedeeld: jagers en opgejaagden.

avatar van Daantje77

Daantje77

Wat een ongelofelijke ..... film echt zonde van je tijd!!! Jamer dat ik niet 0 steren kan geven!

avatar van aryan

aryan

Ik verhaal zelf was slecht (maar wel orgineel). De uitvoering was daar in tegen wel mooi. Vooral de stukjes dat hij door de tijd reist (zeer orgineel en mooi gemaakt)

Verder was het verhaal een beetje onduidelijk. 2.5*

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Een matig uitgangspunt met nogal saai en voorspelbaar script en een bijzonder cliché slot moet opboksen tegen grandioze special effects. De film ziet er goed uit en ook qua speelduur werd de film gelukkig niet opgerekt tot dik twee uur (wat nogal vaak wil gebeuren bij dit soort films). Wat dat betreft wil de film best vermaken, het is echter jammer dat het inhoudelijk zo matig is.

3 hele kleine sterren.

avatar van DVDkijker

DVDkijker

Een zeer onwaarschijnlijk verhaal (wat niet erg is, als het goed gedaan wordt), met een reis naar de zeer verre toekomst, waarbij ook nog frafmenten geleend lijken van andere films. Een remake van een film uit 1960 die voor mij overbodig is.

avatar van JanDavid

JanDavid

Een vreselijke schande voor de grootvader van de regisseur (de schrijver van het boek The Time Machine), wat een geweldig boek is, en voor die tijd ongelofelijk vergaand. Persoonlijk vind ik het een erg fascinerend boek,

jammer dat er dan zo'n film van gemaakt wordt

avatar van 93.9

93.9

Draak!!!!!!

avatar van ¤smas¤

¤smas¤

wel een leuke film..misshcien niet zo heel geod altijd..maare twas weer wat anders....

een echte plus punt vond ik het muziek...jammer vond ik weer dat ze het niet te vaak gebruik van maakte

avatar van ex_uva

ex_uva

Schandalig dat het einde zo slecht was. Het begon zo goed! Fantastisch! Maar daarna...

Wezens onder de aarde en boven de aarde bestrijden elkaar al eeuwen lang. Ze stammen af van dezelfde species, maar nu eet de ene soort de andere op...

Jammer, had veel potentie! Zonde van mijn (destijds) 13 gulden.

avatar van Hanne

Hanne

Best leuke film.2,5**

avatar van Disk

Disk

ik heb mij wel vermaakt, en die tijdreis scene keer op keer bekeken. 3 str

avatar van WiLL

WiLL

Wat een zwak verhaal .... erg jammer want de beelden waren mooi en er had meer ingezeten.

Begin was nog goed, maar vanaf het moment dat er naar de toekomst wordt gereisd daalt het niveau met als dieptepunt Jeremy Irons (dungeons and dragons deja vu)

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Erg slecht film. 1.5 * Ik kon gewoon niet in de film komen. De film was voorbij en ik dacht; was dit het?

avatar van joop1968

joop1968

Ik vind het een erg mooie film, alhoewel ik de versie uit 1960 prefereer. Toch is het verhaal anders dan de originele versie, je kunt ze dan ook niet echt met elkaar vergelijken.

De Morlocks in de nieuwe versie vind ik griezeliger dan in de oude versie.

avatar van gerardo

gerardo

onderhoudende film maar nooit echt goed.

avatar van hans233

hans233

Echt een ongelofelijke bagger film zonde van je tijd.

avatar van mafiabaas

mafiabaas

Zag er voorstukjes van en lijk me zooooo gaar he niet normaal.

avatar van Lee-john

Lee-john

slecht geacteerd, slecht verhaal, onbegrijpelijk. Gewoon idoote film.

1,5 ster

avatar van lazaroni_86

lazaroni_86

ik vind dit echt een prachtig film, maar ik snap niet dat er zo slecht over word geschreven. is het niet mooi om een inzicht te krijgen in de toekomst... op zoon manier.?!

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Dus jij verwacht dat de toekomst er net zo uit ziet als in deze film beschreven wordt?

avatar van mikey

mikey

Kitscherige film over slappe toekomst-theorieën. Sommige momenten waren wel aardig, zoals 'onze' bijna toekomst. Een gemiddelde Xena aflevering is heel wat knapperiger. 2

avatar van Niels_S

Niels_S

De sfeer in de film bleef me boeien. Alleen halverwege het verhaal gaat het helemaal fout. Een beetje vergezocht...

2,5 ster

avatar van LeeGer

LeeGer

Best een leuke film als je van SF houd. Een keer een andere toekomstvisie dan de bekende high tech toekomst of de sombere post apocalyptische ellende. Het stukje met de maan was wel wat vreemd maar verder heb ik me bij deze film uitstekend vermaakt.

Wat ik dan wel weer lachwekkend vind zijn de reacties hier over het verhaal, vergezocht of onwaarschijnlijk. Wat verwacht je dan bij een film over iemand die door de tijd reist?

avatar van Plintkabouter

Plintkabouter

krijgt een anderhalve ster van mij, doordat het er nogal mooi uit zag wanneer ergetimetraveled werd, verder qua verhaal, verband, emotie was het ver te zoeken . Waste of your time

avatar van johanm3

johanm3

Wat een saaie film zeg. Ik vond trouwens dat tijdrijzen er nep uit zien. Vooral als hij naar 2030 reist.

avatar van JackTorrance

JackTorrance

wat een leuke, gezellige, ongecompliceerde onderhoudende film zeg!

ik heb hem gisteren gezien en mij prima vermaakt en dat is wat een film hoort te doen.

er zullen vast wel weer mensen zijn die een hoop aan te merken hebben op het verhaal, de camerastandpunten, de acteurs en god weet waar men nog meer interessant over kan doen, maar dit was gewoon een harstikke leuke film.

avatar van Edie

Edie

Echt geen bijzonder filmpje... 2.5 sterren voor soms best mooie special effects.

avatar van IcU

IcU

Ik vond het begin wel mooi, maar als hij bij dat meisje en dat jongetje komt zakt de film helemaal in. Hadde ze niet moeten doen...

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Het was wel leuk om te zien wat voor een beeld van de toekomst in deze film werd gegeven. Verder vond ik het allemaal niet echt top.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Werkelijk prachtige special effects en nog eens vermakelijk ook, maar niet hoogstaand. Helemaal niet bijzonder en ook niet opvallend, maar wel leuk om naar te kijken. > 3.0*

avatar van Minotrax

Minotrax

Ik vond hem best te pruimen. Het ziet er in ieder geval mooi uit, dat staat vast. Ok, het verhaal over de toekomst is misschien een beetje brak, maar je kunt niet alles hebben...