Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Thora Birch, Scarlett Johansson en Steve Buscemi
Releasedatum: 14 februari 2002
Plot Ghost World
"Accentuate the negative."
Ghost World is een film over de eigenzinnige tieners Enid en Rebecca. Na het afstuderen zijn zij ervan overtuigd dat zij hun idealen zullen waarmaken. Zij hebben genoeg van het moderne Amerika met winkelcentra en massale eetgelegenheden. Met hun cynisme sparen ze niemand en denken ze klaar te zijn voor de volwassen wereld. Hun leven ziet er echter niet geweldig uit. Ranzige baantjes worden afgewisseld met hopeloze liefdes. Rebecca wordt serveerster bij de lokale coffee shop om haar huur te kunnen betalen. Enid komt in contact met de eigenaardige Seymour en stort zich in een opmerkelijke liefdesrelatie. In de strijd om het mysterie van volwassenheid te ontrafelen, worstelen Enid en Rebecca met hun identiteit en de beloftes die zij lang geleden aan elkaar hebben gedaan.
Enid
Norman
Doug
Joe
Wannes84
Ik weet 100% zeker dat deze film bij Plato te koop is, ik zie die film daar altijd liggen, al jaren lang.
En niet zo lang geleden heb ik h'm nog bij FRS en bij VanLeest zien liggen.
Tja, dan heeft Nederland duidelijk een streepje voor op wat de verspreiding van dvd's betreft. In België is ie simpelweg niet meer verkrijbaar.
Jammer, had hem graag op DVD (regio 2) gehad. Toevallig niet iemand die wil ruilen? Degene die 0,5 ster gegeven hebben mss?
Idem met The ultimate gift: komt die nog uit op DVD of wat???
weaselweasel
Dit blijft een leuke film.
Nee, geen cinematografisch meesterwerk maar een lekker luchtige komedie die niet verzandt in flauwe grappen of sitcom-meligheid. Gewoon goed.
De karakters zijn heerlijk, het acteerwerk van Buscemi is super en de muziek is ook zeer te pruimen.
Legan
Inderdaad een luchtige komedie. En dat is jammer want ik had gedacht dat het een cynische komedie zou zijn met een droge en scherpe humor en sfeer. Maar in plaats daarvan krijg ik een filmversie van de serie Gilmore Girls voorgeschoteld. Het is dat personen als Buscemi het nog opleuken want anders...
Knisper
Inderdaad een luchtige komedie.
Clueless Dork
Hoe kun je dit nou luchtig noemen? Hier komt de gemiddelde kijker echt niet doorheen.
Clueless Dork
De vergelijking die je maakt met Gilmore Girls toont dat je deze film echt helemaal niet hebt begrepen, vraag me af of je de juiste film wel hebt gezien. Als ik ergens wel een hekel aan heb is het Gilmore Girls. Kan mijn haren er wel van frustratie uitrekken wanneer ik die oppervlakkige en zogenaamd slimme opmerkingen moet slikken van die wijven. Ga Ghost World nog maar eens herzien en geef je mening zonder die slappe vergelijking met een afgrijselijk product als Gilmore Girls.
Twilight
Best wel leuke film!
Ik wist van het genre komedie maar niet precies wat voor humor ik kon verwachten. Het was wel erg cynisch in het begin maar het werd wel steeds vermakelijker om te zien waar ze allemaal tegenaan schoppen.
Ben het er ook wel mee eens dat dit zeker niet luchtig is! Dit gaat toch een stukje dieper dan een normaal drama of komedie.
Ook zeer goed geacteerd.
Wat is er mis met Gilmore Girls
Leland Palmer
Lang geleden gezien, maar niet stemwaardig. Kan me nog wel herrinneren dat ik het een erg leuke film vond. Zoek al een tijdje of de dvd ergens is te vinden, maar die is nergens meer verkrijgbaar met NL-ondertitels. Weet iemand misschien nog een adresje waar ie' nog wel te krijgen is?
Inland Rabbit
hmm het adres waar ie leverbaar was www.dvdvalley.nl , hebben hem nu ook braaf op Tijdelijk Niet Leverbaar gezet, net zoals alle andere shops.
Leland Palmer
Ik zag het, vandaar mijn bericht hier
Wou de film daar een tijdje geleden bestellen, maar toen niet gedaan. Nu ben ik te laat jammergenoeg...
mister blonde
Voor een goede ruiloptie wil ik hem wel met je ruilen. Vind die films van Zwigoff het net niet. Deze film is interessant, de treurige ondertoon komt goed uit de verf, het eind is ronduit sterk, maar de humor is niet schrijnend genoeg. Had wel wat scherper gemogen zoals voorgangers al hadden laten zien (Happinness met name). Het is net te veel een niets aan de hand film, waarbij de conclusie uiteindelijk is dat die wijven niet moeten zeuren.
Inland Rabbit
vind de toon van Happiness wel even anders dan Ghost World. Het lag ook nooit in de bedoeling van GW, om er zo'n wrange, gewaagde komedie, in die stijl van te maken. GW is meer speelser, droger en in zekere zin ook nog postiever.
Leland Palmer
Voor een goede ruiloptie wil ik hem wel met je ruilen.
mister blonde
Alleen voor meer dan ik hem gekocht (€10) heb, anders vind ik het zonde en zo graag wil ik hem niet kwijt. Zou dus gewoon even wachten als ik jou was. Anders PM je me maar, maar zou hem niet voor meer dan €10 euro kopen.
@ Inland Rabbit; kan wel de bedoeling zijn geweest, maar dat is dan wel (voor mij) een gemiste kans. Kan er nu te weing mee. Vind een the Ice Storm, American Beauty, the Royal Tenenbaums of een Litlle Miss Sunshine veel geslaagder. En zo anders vind ik die films niet.
Leland Palmer
Ik wacht het nog even af, aangezien er ''tijdelijk'' niet leverbaar staat op dvdvalley. Anders hoor je wel van me. Bedankt voor het aanbod.
Knisper
Hij is wel out-of-print, dus ik denk niet dat DVDvalley hem nog binnenkrijgt. Misschien dat hij nog in een van de winkels ligt.
Leland Palmer
Hmm, anders bel ik wel eens even. De winkels van dvdvalley liggen niet echt in de buurt, dus dat is ook geen optie denk ik. Heb nu wel zin om 'm te zien trouwens, dus anders maar even pindakazen
niethie
Soms vraag ik me echt af hoe dit soort geweldige films nou in godesnaam out of print kunnen zijn, is er soms te weinig vraag naar of was het gewoon een slechte dvd uitgave ofzo ?.
Knisper
Soms houdt een maatschappij gewoon op met een uitgave. Ze hebben dan liever een beperkt aantal films in hun collectie. Dat heeft niks met de kwaliteit te maken. Requiem for a Dream is bijvoorbeeld ook al een tijd out-of-print zijn. Op deze manier kunnen ze ook over een jaar met een nieuwe (en duurdere) uitgave komen, waardoor ze meer geld kunnen verdienen.
niethie
Erg jammer, gelukkig is mijn vhs tape nog in prima staat en ben ik daar nog wel even zoet mee maar ik wil hem natuurlijk wel op dvd hebben en dan te bedenken dat ik hem wat jaartjes terug eens voor vijf euro in de uitverkoopbakken zag liggen en hem toen met mijn stomme kop niet meegenomen heb.
En wat de film betreft heb hem vorige week na een lange tijd weer eens herzien en vond het nog steeds een hele sterke film waar je vooral door zijn apartheid echter wel van moet houden. De cast is echt om van te smullen, sommige scenes zijn echt briljant maar het is vooral die constante cynische ondertoon die de film tot een topper maken.
Leland Palmer
Toch maar stiekem gebruik gemaakt van de ''andere'' manier om aan deze film te komen, want ik moest 'm gewoon zien. Vandaag heb ik me hier dus maar aan gewaagd nadat ik jaren terug al wat kleine stukjes van de film had gezien, maar dat was zo weinig dat ik me eigenlijk alleen de eerste ontmoeting van Johansson, Birch en Buscemi nog maar kon herrinneren. Na vandaag moet ik eerlijk zeggen dat het toch een ''heel'' kleine teleurstelling was, maar misschien kwam dat door de hoge verwachting die ik aan deze herziening had toebedeeld.
Birch is toch echt wel een vreselijke loser in deze film zeg. Wat een verschrikkelijk, maar tegelijkertijd geweldig en ijzersterk personage. Johansson is een heel ander persoon en eigenlijk passen die twee niet echt bijelkaar. In het begin lijkt alles prima tussen deze figuren, maar omstandigheden die zich voordoen halen toch meer de ware persoon naar voren en zorgen ervoor dat ze uit elkaar groeien en eigenlijk heel verschillend van elkaar zijn. Johansson is meer het serieuze type, terwijl het Birch allemaal niet zoveel kan schelen. Steve Buscemi zet een sterke rol neer en is natuurlijk ook een typisch figuur om voor zo'n rol te casten. William H. Macy had het ook wel gekund, maar Buscemi rocks in deze film.
Erg interessant vond ik het niet allemaal, veel grappen vielen niet echt goed in de smaak en Birch wist me een paar keer behoorlijk op mijn zenuwen te werken. Hmm, deze punten zijn toch in schaarse ''momenten'' ook zeker een sterk fundament voor de film. Sommige grappen waren dan wel weer leuk en Birch vond ik soms dan weer geweldig. Een beetje wisseling van kwaliteit in deze film dus. Althans, zo voelde het voor mij. Natuurlijk zijn de personages zo en is het allemaal erg logisch wat er gebeurd, maar het kon me niet altijd bekoren. Maarjah, over het algemeen is dit gewoon een leuke film met sterke, grappige en soms nog ontroerende momenten. Als ik de film vind ga ik 'm zeker kopen, want herziening kan nog wel eens wonderen gaan doen denk ik...
niethie
Dat zeker, de eerste keer dat ik hem zag vond ik het niets bijzonders, de tweede keer iets beter maar pas de derde keer zag ik eindelijk de genialiteit in en viel alles op zijn plek. Maarja het is dan ook een hele aparte film die niet iedereen ligt, ik vind die 3,5 van je dus al een goed begin.
Leland Palmer
Ik weet niet of je het al wist maar die eindscene waar ze in een bus stapt pleegt ze eigenlijk zelfmoord omdat ze het in de echte wereld gewoon niet kon redden en dat weergeeft de film op een perfecte manier.
Hey, dat wist ik inderdaad niet. Hmm, dan moet ik me toch eerst maar eens beter verdiepen in deze film. Bedankt hiervoor. Nu moet ik de film zeker hebben
Graag gedaan hoor.
Heb je trouwens nog doorgekeken tot na de end credits? Dat stukje waar Buscemi die gast met die nuchaku helemaal in elkaar ramt en van nerd opeens in een soort van Mister Pink veranderd. echt hilarisch.
Leland Palmer
Nee, dat heb ik niet gezien. Alweer wat gemist, maar dat stukje kan ik zo nog wel even opzoeken.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Lost in Translation
Drama, 2003

Buffalo '66
Drama / Romantiek, 1998
vrouwelijke vriendschapgebaseerd op striphigh school graduationbeste vriendinhigh school friendscynicalsocial outcastart classrecord collectorplasterpersonal ad blues musicnunchakuprank telephone call post-credits scene