Hulk (2003)
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 10 juli 2003
Bekijk via Videoland
Plot Hulk
"What if everything you were forced to keep inside was suddenly set free?"
Bruce Banner is een onderzoeker in een laboratorium. Hij werkt mee aan een geheim project om een machine te bouwen waarmee levende cellen gemanipuleerd kunnen worden. Tijdens een experiment gaat er iets mis met Bruce. Hij lijkt nog dezelfde, maar als hij kwaad wordt verandert hij in een groot, groen, gespierd monster: de Hulk! De vraag is of hij zich kan redden van het gehele Amerikaanse leger dat hem nu achterna zit.
Bruce Banner / Hulk
Harper
Young Ross
Mrs. Krensler
Nick Kang
Wat leuk is dat toch maar niet heus. Vroeger keek ik altijd tekenfilms van spider man the hulk en dat soort figuren. Nu wordt er dan maar even een filmpje van gemaakt. Spider man: zware flop voor de spider man fans en the Hulk? Dat verspelt ook niet al te veel goeds. Ik heb resencies gezien die de film gewoon in de grond boorden zo erg. Ik vind het een schande dat ze proberen geld uit te melken uit het jeugdsentiment van andere. Gelukkig ziet de Computeranimatie er nog een beetje uit anders had het helemaal hopeloos geweest. 2 sterren
bioscoopzaal
Dat verspelt ook niet al te veel goeds.
Jij verspelt je best wel vaak, hè? Toch maar even nalezen voordat je wat post.
movie-freak
Spider-man leek me wel aardig, maar was achteraf echt een supergoede film. Deze lijkt me helemaal niks aan, aan de trailers te zien. Goedkoop afgeraffeld werkje, om net zoveel cash binnen te halen als Spider-man. Nu las ik in de krant dat de makers van The Hulk erg terleurgesteld waren om de tegenvallende opbrengsten. Eigen schuld, dikke bult: moet je maar een originele film maken die bedoeld is voor de fans en niet om zoveel mogelijk geld binnen te krijgen!
Hobbes
dat IS die ook...
moviefreak#1
Verschrikkelijk ! Een cursus creatief met camerabeelden omgaan en de kijker gekmaken.
Het enigste goeie aan deze film zijn de acteerprestaties van Sam Eliott en Eric Bana (als ie een keer de kans kreeg). Nick Nolte heeft zn diploma in Serious Overacting ook wel gehaald en Jennifer Connely leek zich niet helemaal bewust wat er van haar verwacht werd. Ik denk dat Eric Bana zijn veelbelovende carriere na Chopper inmiddels wel adieu kan zeggen. Please geen deel 2 ?
KillaJah
Please geen deel 2 ?
Ik zou maar niet te hard hopen.
Justice4All
Een nieuwe genre onder de superheldenfilms:
"(Melo)dramatische actiefilm":) Eigenlijk best wel cool. Volgens mij probeerde de regiseur dat ook uit te laten drukken. Zoeen psychologische dramafilm lijkt het wel.
En nog de leuke van de film is, hij probeerde zoveel mogelijk op een stripboek te laten lijken. Degelijk gelukt ook nog.
Leuke film. Hij duurt wat lang, maar ik heb me er goed mee vermaakt.
Helaas ben ik zelf niet zo'n fan van dat Marvel-gedoe, maar ik kan me voorstellen dat de fans meer dan tevreden kunnen zijn met deze verfilming.
koentje03
Ik vondt de Special Effecten super......
Maar voor de rest, ehemmmm... Het acteerwerk was soms om te lachen. Vaak te overdreven en veel te nep.
Door de mooie special effect toch nog ietjes hoger.
ForzaRoberto
Echt doodzonde! Het had zo leuk kunnen zijn. Maar het verhaal was echt oerslecht.
Het eerste half uur viel ik zelfs haast in slaap zo saai was dat.
Deze film is niet meer dan 1,5 ster waard
homerjay
ARGHH!! De eerste drie kwartier saai, toen slecht (toen ben ik ook maar de fast forward gaan gebruiken) en op het eind vond ik de film ronduit irritant. Scenewisselingen en PIP's die niets toevoegden en alleen maar irritanter en irritanter werden. Door het wilde gestrooi met flashbacks werd het filmpje ook alleen maar slechter. En daar bovenop nog een (onrealistisch uitziende animatie die moet door gaan voor) Hulk die als een opgefokte kangaroe door de Californische vlakte heen huppelt. Ik weet nog niet of het aan de superheld in het algemeen of aan de uitwerking in deze film ligt, maar het eindresultaat vond ik in elk geval bedroevend.
1,5 * en zonde van de 1,5 uur (kijktijd incl. doorspoelmomenten)
Eindoordeel: Het eerste deel van Shrek was een stuk leuker!
Eindoordeel: Het eerste deel van Shrek was een stuk leuker!
ToNe
In tegenstelling tot de andere Marvel-films [X-Men niet meegerekend, aangezien ik die nog moet zien] vond ik The Hulk wel de moeite waard na de nodige scepsis...
Het is lastig om films te maken die afgeleid zijn van [kiddie] comics of games. Spider-Man probeert ons mee te laten leven met een held-in-wording loser terwijl Daredevil een goed gechoreografeerde videoclip is. Beiden voldoen ze aan de verwachtingen: de superheld en zijn krachten in volle ornaat tentoonstellen.
Met zo'n verwachtingspatroon kan ik me best voorstellen dat de eerste deel van de film, waar gebeurtenissen worden uitgediept om tot actie te komen, als saai, lang of overbodig gezien kan worden.
Dus waarom niet meteen naar de actie waar de Hulk a la Godzilla het opneemt tegen een schurk van zijn kaliber? Oh nee, dan zou het nog niet goed vallen want dan is het de zoveelste gemiddelde, oppervakkige CGI slugfest.
The Hulk zou eigenlijk de Psychoanalyse van Bruce Banner moeten heten, aangezien ik vind dat dat de rode draad van de film is. Het gaat om de karakterontwikkelingen, de posities, de gevolgen. Om het beest te kunnen vatten. Niet als reden voor het om te onstaan om uiteindelijk de stad, wereld of mensheid te redden. Daar hebben we immers Spidey, Ben Affleck en de X-Men al voor.
David Banner als 'super-rivaal' vond ik een beetje overbodig, al weet ik niet of het verhaal zou werken zonder hem. Waar elke superheld een superschurk [nodig] heeft, vond ik het hier niet echt werken, al zou je het al extreme exponent van zijn demonen kunnen zien.
[Ross: als dwarsligger en nu bewapend.
Zijn vader: het traumatische verleden en nu als supermens ]
Respect voor de regissur [en/of scenarioschrijver] om het welbekende verhaal op deze manier aan te pakken. Al vallen de box-office cijfers tegen; we weten dat dat in veel gevallen niet altijd afhankelijk is van de kwaliteit.
Obiwannes
Heb me nogal zitte, ergeren in de bios aan deze film
had eigenlijk verwacht een leuke film te zien. Viel heel hard tegen, vooral Eric Bana vond ik slecht. Einde met het waterachtig ding dat alles wil verwoesten of zoiets is ook lichtjes overdreven...
Hobbes
vooral Eric Bana vond ik slecht.
Ja...komt waarschijnlijk omdat je de comic niet kent. Hij zette Banner echt geniaal neer. Beste comic-character adaptatie die ik gezien heb. Dat je dat niks vind is jouw goed recht natuurlijk
maar Bana is dat niet aan te rekenen.
Obiwannes
Waarschijnlijk soort aanvoelen, vond zen manier van acteren gewoon niet zo goed
Heb idd de comics wel nooit gelezen
maar de film was maar slecht
morpheus
Heel erg degelijke comicboek verfilming. Hoewel het plot eigelijk erg simpel is ligt ook vooral de nadruk op karakter ontwikkeling en emotie wat erg goed uitpakte mede vanwege het fenominale goede spel van Bana. Connely vondt ik er dan weer iets teveel "slechts bijhangen". En ook de overige personages zijn niet even sterk. Tevens was ieder personage wel erg gevuld met alleen maar slechte bedoelingen tegen de hulk. Hoewel het eertse uur vrij traag is stoorde ik me daar niet aan en rechtvaardigde het de actie in het 2e deel deste meer en waar ik alleen met wat vraagtekens kijk naar de laatste scene. De SFX zijn van wisselende kwaliteit maar over het algemeen prima te verhappen. Speciale aandacht aan de comicboek montage die ik erg sterk vondt en de film echt wat extra's mee gaf.
Misschien ietwat minder makkelijk te verhappen als bijv Spiderman maar Ang Lee levert hiermee een Prima eerste Hulk film af.... wordt onvermijdelijk vervolgt
***1/2
blaataap
Erg slechte film, ik hoop toch echt niet dat er nog een deel komt.
Misschien is het boek beter?
pjotr
En hoppekee....zo moet een comic-verfilming dus zijn!
Waar X-men2 ten onderging in "Star Trek-achtige pixel-stormen" en Spiderman in lelijke vormgeving (met name de Green Goblin) slaat Ang Lee hier de plank precies raak.
De split-screen-montage is geweldig gedaan en werkt bovendien uitstekend. Het viel me dan ook op dat er érrug goed naar de vlakverdeling is gekeken bij het aantrekken van dit 'comic-jasje' - vooral bij de scene waarbij papa Banner moederlief neersteekt en de scene waarbij Bruce een verdovingspijl in zijn been krijgt en alles om hem heen zwart wordt.
En dan de Hulk zelf...jeetje wat is dat goed gedaan!
Ik snap de mensen ook absoluut niet die over de special effects klagen...tja.. je ziet dat het computerwerk is maar je ziet het ook als er animatronics, handpoppen of beschilderde bodybuilders gebruikt zouden zijn.
Aan Gollum zie je ook dat het een digitaal figuurtje is maar toch is het verdomd knap gedaan.
Het beste vond ik wel de motoriek van de hulk- de bewegingen komen zeer "menselijk" over. Maar ook is de fysieke aanwezigheid van het groene monster geloofwaardig. Al die pixels moeten behoorlijk wat wegen...:)
De manier waarop de talloze kogels op de huid van de Hulk ketsen is erg cool gedaan.
Het was ook wel leuk om het monster een keer in zijn blote kont te zien want het blijft natuurlijk eigenaardig dat de broekjes van Bruce Banner de transformatie altijd overleven.....
Goodfella
Olé! Laten we hopen dat het gemiddelde hierna nog wat hoger wordt, want het huidige cijfer is echt belachelijk laag voor een van de meest entertainende films van het jaar.
Ramon K
Drama raakt me niet, plot is flinterdun, FX maken me dol......totaal niet interessant......1,5 sterren
Ericinho
deze film lijdt aan hetzelfde euvel als de Matrix Revo... miljoenen zijn er geinvesteerd in CGI en animaties... dus ja, daar moet dan wel flink gebruik van gemaakt worden... en net zoals in Revo weet ook in de Hulk er geen maat in te houden te worden, wat resulteert in een veel te lange, langdradige en slecht ge-editte film... korter en sneller gemonteerd was ie al veel beter geweest. Verder vind ik Bana een zeer middelmatig acteur hierin en speelt Nolte een van zijn mindere rollen. Bij vlagen onderhoudend, soms indrukwekkende cgi maar uiteindelijk wacht je 40 minuten lang op het einde... **
Banjo
- 2038 berichten
een van de slechtere film's die ik de afgelopen maand heb gezien.
het was niet om aan te zien
1 1/2 ster
Chainsaw
Mwoah, vond dit allemaal niet zo bijzonder. Het duurde allemaal veel te lang voor het een beetje interessant wilde worden. Oninteressante personages, erg donker en oninteressant geschoten, een script vol onzinnig geneuzel en de special effects en actie vallen uiteindelijk ook behoorlijk tegen. Paar amusante momenten gezien, maar daar is het wel mee gezegd. Jammer, want volgens mij is er met de Hulk best een leuke film te maken. Alleen dit was niet helemaal geslaagd.
2 sterren.
superloef
Prima film, leuk verteld met camerabeelden die een beetje het stripgevoel eraan gaven. Prima vertolking van Jennifer Connelly!
Ik geef um ****
kungfuzombie
Vond het de oude strip qua sfeer best benaderen ondanks het afwijkende verhaal. Lang zo slecht niet als iedereen hier beweerd! Zo moet een film die van een comic afgeleid is eigenlijk zijn! Echt de moeite waard.
wicked willy
Veel ophef over deze film dat het een succes zou worden. Jammer want ik vond hem tegenvallen en misschien wel destemeer door de recencies die waren gegeven vantevoren.
puck
Ik wou me maar even aansluiten bij alle mensen die 'm lekker wel goed vonden!
Ang Lee 's the man!
Goodfella
Aiii... en in het T3 topic nog beweren dat mensen die die film goed vinden geen verstand hebben van actiefilms
Goodfella (gaf Rise of the Machines 4, Hulk 3,5 sterren)

The Incredible Hulk

X: First Class
Actie / Sciencefiction, 2011

Bigger, Stronger, Faster*
Documentaire, 2008
californiësan francisco, californiëmonstergeneralpistooldnamutationpsychologieberkeley transformatiefrogpresidentsuperheldgebaseerd op stripgolden gate bridgedokterangstwetenschapperhondwoestijnangerphonelegersuper villaincell superhuman strengthmarvel cinematic universe (mcu)repressed memoryrepression marvel comicsgood versus evil